MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Saturday, December 29, 2012

KUDUS LAMA GJENERAL + ILIR SHAQIRI +RTK+ KOSOVA+SHQIPERIA

KUDUS LAMA “GJENERAL” I KOMUNIZMIT TE ENVER HOXHES SHKRUAN LIBER, PER ILIR SHAQIRIN,DJALOSHIN NGA SERKENDERAJ,(SERBICA) DRENICES KOSOVE*
By:Bahtir Hamza,author,editor

hamzabahtir@gamil.comFr. December-28-2012/8:55:20 AMThema: Kritika per Botim libri e Gjeneralit komunist.Kudus Lama,”Gjeneral” I Komunizmit nga Shqiperia, botoi librin per kengatrin Ilir Shaqirin me titull:”Heroizma dhe dashuria” Prezejtone RTK-ja, 26/Dhjetor/2012.Ljam qendrore.Pjesa e Pare.-I-

ME ATE QE E NDIGJOVA NE RTK-en,26.12.2012 ne LAJME.19:30.

UNE JEPI KONKLUZ TIMENuk e dia sa cka shtjellon ne libre “Gjenerali” i Komunizmit i Xhelatiti Enver Hoxha, Kadus Lama,te cilin nuk e njofe,por une nuk e dia se per cilen heroizem,apo per cilen dashuri,te Ilir Shaqirit,shkruna Kudus Lama,

”Gjenreal” komunisti nga Shqiperia e cunguar.

Edhe pse e njofe personalisht Ilir Shaqirin,Une nuk e edia se cila naçenka “Heroizma e Ilir Shaqirit”…..?!Nuk e dia se nga kush jane ceke ato herizma, ato dashuri, qe nderojne Ilir Shaqriin,kur dihet se anmiku I shqiptarve ne pergjithesi ka qene,ishte dhe eshte komunizmi, ishte UDBA,shqiptaroserrbe e shqiptarve komunista te Kosovese,qe ishin me jugosllav se jugosllavet, dhe askush qe 100.vjet Pavarsi te Shqiperise, nuk e ka imagjinua dhe as e ka Enderrua, se Kosova do te lirohet nga Kthetetart e shqiptarve Komunista e nga Kthetrat e UDBes,shqiptraoserrbe te Kosovese, gje qe Zullumqaret,e keta ziliqar te sisetmit monist edhe ne Kosove edhe ne Shqiperi,me shume se 50.vite,nga keta kriminel te komunizmit te Titos te Rankovicit te Enver Hoxhes, e te Edi Rames,vuajten populli, vuan populli,dhe u shuan shume jete njerezish nacionalist shqiptar….Nuk e dia se: a, e ka fundos Ilir Shaqiri, ndonje komunist shqiptar te Drenices apo te Kosoves, ne Koshin e Pleharve ne Skenderaj.

Nuk e dia se:a,e ka fundose Ilir Shaqiri, ndonji UDBASH shqiptaroserrb ne Koshin e Plehrave ne Skenderaj apo ne Prishtine,ashtu sie eshte fundos ne Koshin e Pleharva ne Skendraj,UDBASHI shqiptraoserb “Caku”nga Klina e Eperme Komuna Skenderaj.2000.

Pergjigja eshte JO.JO.dhe JO.UNE E DIA KU KA MBETE KOHA E ILIR SHAQIRIT 1975 -1995.Shtrohet Pyetaj:Ku ishte Kudus Lama,”Gjeneral” I Enver Hoxhes,nga Shqiperia Komuniste qe te ia jepete dhurat Ilir Shaqirit, jeten e tia, apo te I difton Ilir Shaqirit,tragjedine e tia,apo te Mediton per jeten e njerezve te komunizmit, per rrugen e Partis te Punes se Shqiperise ,te komunizmit te Xhelatit Enver Hoxha, e per te punuar Ilir Shaqiri,ne ate rruge, per ndonji kenge te akcionit,te heroizmes se akcioneve te rinise komuniste….Por: Dote via edhe koha per te marr ne dore kete liber te Kudus Lames, “Gjeneralit” te Ushtrise Komuniste Kriminale.PO.PO Duhet me e kalua Tunellin per shqiptaret ne rrugen e kombit,gje qe shqiptaret nuk kane me ate stress, as ate frige, nga komunistat e Kosoves, e as nga UDBA,

shqiptaroserrbeshqiptare, e Kosoves,e nga policja kriminale e Xhelatit Enver Hoxha, qe para popullit jane te marrezum, me marrite me te poshterta me veprimet me te ndyta te periudhes kohore komuniste, qe tash ne sistemi demokratik: Fshihen pas ndonje emri e mbierim fallso,dhe kaloje kufirn lirshume pa firke,e edhe me pasaporat te juaja,per Besenset e tyre pa asnje problem, ne “Morin” te Gjakoves dhe “Qafe Thane”te Tetoves,ne Bozhaj te Malit te ZI,ne Kakavi te Shqiperise,dhe udhetoje neper Balkan e neper Europe…..Dihet se shqiptaret gjate sistemit komunist ne Shqiperi e Xhelatit Enver Hoxha, ishine:Ne form shtaze pa bishta, ishin te shvrydezuar si shtazete, dhe jate e tyre e rand, me zullume e me turtuar Çnjerezore,mbi shqiptaret nacionalist nga shqiptaret te nje gjuhe, te nje atdheu, te nje gjaku, te nje fisi,qe ishin nen sundimin e kriminelit Enver Hoxha,qe kane kalu mbi 50 vite, dhe shume shiptarve nacionalsit nuk iu duhet as varret,hejjjj…..Ja nje ilustrim.

Lutem :Mendone kete ndodhi :Shqiptaret e nje Famlije shqiptare te Shqiperise, Familjarisht ,kan shkua te varri I anetrave i tyre per te per te perkujtua ne dite feste,qe ishte i vdekur ne Interrnim komunist.Ai i vdekuri ishte i varrosur nga Prefekti komunist komunal te Xhelatit Enver Hoxha,dhe ne sistemi e Demokraci, nga dhembja e madhe anetaret e Familjese kane hape varrin, dhe kur e kane hape varrin, Varri ka qene pa kufom, varri thate…Hejjjj shqiptare BRE… as nuk eshte ky turpi I atyre kriminelve…Shterohet pyetja:Kushe e ka bere nje gje te tille ne sistmein komunist : vetem shqiptaret qe ishin ne Shqiperi, komunista ,FiloGEREKOshqiptar,

Filoserrboshqiptar,FiloRusoshqiptar… e tj…..Te kujtojme:

Ate Çka e ka bere Xhelati Enver Hoxha, mbi shqiptaret e Shqiperise Komuniste nuk e kane bere as Serrbet mbi shqiptaret e Kosovese…

Pra ate Çka e ka bere Enver Hosha,nuk e ka bere : As Slobodan Milosheviqi, as Alekdaner Rankovici,As Mijatovici, as Peter Stambolici,

As Josip Broz Tito, As Drazh Mihajlovici, as Peter Karagjogjevici,As Peteri i II,As Aleksandri i par I.i Serrbise.1891-1990.As Milosh Obrenovici,as Karagjeorgji.1811-1820.E din ti kete Kudus Lama,”Gjeneral” I Enver Hoxhes,JO.PO.!

Ma mire kishte me qene qe te shkruajshe liber per keto ndodhi, te viteve te komunizmit USHTARAK,qe kurre nuk kthehen , dhe te na bejsh me dije te dhenate e ushtrave te vdekur gjate kohes se Komunizmit, dhe sherbimi etyre te rende, 3.vjeqare,per kohen e sistemimit kominist te Envr Hoxhes, 45.vite, qe jeni nje gjenerate kriminelash Ushatrak Frigacaka,Oridner te ndyte e te poshter.E them kete me plote pergjegjesi duke kujtuar fjalet e Babait tim Isa…..Kudus Lama, me mire,kishte me kene qe te na tregoshe me nje liber Kujtesen tende ,se nga cilet Oficer SERRB I ka marre GRADEN GJENREAL?! Kush te mesoi qe te behesh Ushtarak I Alpeve Shqiptare qe kurre nuk I ke shkele me kebet tua ?! .Ken e kishte Babi yte urdherues te luftes Partizane.1943-1990……

Tash ke nderin te na bejshe me dije se cilet ishin ata OFICER Ushatrak SERRB e Malazes, qe e Krijuan dhe e ushtruan Ushtrine e Enver Hoxhes Komuniste.1943-1990.Nese nuk I thua ti jam I detyraur te te I theme Une.!Kudus Lama,ma mire kishte me kene te botosh nje liber per Ushtrine shqiptare komuniste,dhe tena tregosh:Se nga kush ishite te nenshtruar dhe e mvarure si Ushtri Komuniste e Enver Hoxhese, e edhe ti bashke me ta: qe ti I ke sherbya, dhe iu ke nenshtrua rregullave komuniste te Enver Hoxhes qe Ishite te informuar per te keq, per te bere keqe,mbi shqiptaret nacionalist, prej qarqeve te ndryshme jugosllave, ruse,greke, e italiane dhe je bere “gjeneral”,”Gjeneral” I kujt ishe dhe I kujt je sot MORE I MARR E dine ti ,apo te te tregoje Une….?!Por te I kthehemi librit tende qe e ke shkrua per kengatrin popullor Ilir Shaqrin, me titull: ”Heroizma e dashuria”…!Te dashur bashkeatdhetar,

Te nderuar Intelektual,

Te dashur koleg te Mediave shqiptare.Jepi konkluzen time per “Gjeneralin” komuniste KUDUS LAMA,dhe per librin e tia qe ia dedikohet Ilir Shaqirit,djaloshit nga Skendraj Drenica,me titull”Herizma dhe dashuria”.!!!!!Si duke dikush I fryu me FURKE,e tjerre shllunge e leshit dhe ia futi ne vesh KUDUS LAMES, “gjeneralit” komunist, te Enver Hoxhes,lamshin e halleve - kete hall dhe keto dertet te Ilir Shaqiri,per te ardhe ne letersin shqiptare ne fund te ketij viti,26.Dhjetor.2012. qe me kete liber KUDUS LAMA, ta kape Ilir Shqirin kengtar , ta kap edhe vitin 2012,XXI per te perurua ne Tirane, nje liber te shkruar per nje kengetar “Faramcis”nga Skenderaj, I Drenices,se na qenka nje kengetar I mire dhe dikush I ka thane KUDUS LAMES,”Gjeneralit” te varfer,i pa pune tani per tani, bene nje liber per Ilir Shaqirin,se te del diçka,nxjerre diçka…... Dhe nuk e dia se ne Çfare borxhi ia lane Ilir Shaqirit, Kudus Lama, per te I shkruar liber,gje qe “Gjenerali” nuk ka lidhje me vlerate e Letersi shqiptare, sespe vizioni I “Gjeneraiti” ishte, eshte, dhe mbete: Ushtria, e jo letersia….Çuditersiht, une nuk e dia sesi ka ardhe deri te botimi I ketij liberi nga nje “Gjenerali” komunist, per Ilir Shaqirin,kengetar,per djaloshin e komunizmit “Formacist” nga Skenderaj,(Serbica) e Drenices,Kosove*?! Qe nuk kane asgje te perbashket, as nuk jane ne te nejetin nivel,as nuk kane te njete bote shpirti,as nuk kan asnje progress te perbahsket si “heroizem” apo si “dashuri” gje qe nuk kane as te njetin edukim.Por ajo çka eshte se qe te dyte I perkase kohes se monizmit te shelullit XX,ne te njetin sistme jete….Ende nuk jam I infrmuar se Çka ka prodhua ne ate liber KUDUS LAMA, “Gjenerali” I Ushrise Kriminale te Enver Hoxhes, qe eshte nje xhahil, dhe nuk e dia se a eshte Ilir Shaqiri personazhe kryesore ne kete liber apo eshte dikush tjeter,dhe nuk e dia se cilat fragmente i ka pershkrua aty ne liber.Nuk e dia se cilen taktik dhe cilen teknike e ka perdor “Gjenerali”Kudus Lama,: Ne ate komuniste, apo ne ate ushtarake, apo ne ate qe pse eshte prishe sistmi i komunizmit. Apo ndoshta pse njerezit nuk e njohin kete Kudus Lama,”Gjeneral”,edhe pse Une e njofe Ilir Shaqirin Personalisht,dua te veqoje kete “Gjeneral” komunisti sepse mendja ime e shoh ndryshe.Kudus Lamen,E shoh si :” Uka I Bjeshkeve te Nemuan” Film, ! dhe tani nuk e dia se cka done ky “Gjeneral” me kengetaret e Drenices, e te Kosovese, done lavadata,don dhurata,apo done kembet te gjata….Don ky “Gjenral”komuniste kenge per UÇKen,apo e done Ilir Shaqirin si kengetar.?!,Apo nese e shiqojme ne foto kete “Gjenerali”Komunist, shifet qe eshte katastrof,ne çdo pikepamje, u pa ne ekrane televiziv se nuk ka as ZE Ushtaraku,u pa fytyra e tije e thyem ne kohe krimi, qe shifet se eshte koketarsh,kokebosh,eshte kartush ushtarka,eshte Rojtar i Pylli i Maleve te Tropojes,pas asnje sukses ne lamin e cultures te etikes kombetare…..Ndoshat tani ne kete shekull XXI eshte ber Besessmenn, apo Çoban i lopeve livadheve e te arave te sistemit Demokratike te Tropojese, apo eshte najfare penzioneri ,”Matuf” plak komunisti qe permoret nen URE qe nuk e ka as nivelin e as edukimin si “gjeneral” shifne ne foto.Çfare fytyre te vrazhdet ka.Pra Une e gjykoje nga pamaj.Une nuk dia si çka e ka kanqe Ilir Shqarinin ky liber, nga ky “Gjeneral”komunisti,nuk e dia se ne çka eshte dashurua ky “Gjeneral” te Ilir Shaqiri, apo vetem sa per njohuri, apo sa me na kujtue neve qe Ilir Shaqiri, djaloshi nga Skenderaj,(Serrbica) nuk ka qene kurre nacionalist i Kosoves,e dhe kurre nuk eshte I ndjekur nga UDBA shqiptaroserrbe, e as nuk eshte i denuar nga komunistat e Kosoves Jugosllave.A ka pase nevoje Ilir Shqiri ,qe nje “Gjenreal” komunisti nga Shqiperi te shkruan liber per te.JO.JO.JO.!!!!Ose ne çka e zbret Ilir Shaqrin, ky liber,qe esht i shkruar nga nje “Gjeneral” I ushtrise Komunitse ,I Ushtrise te nje Xhelaiti gjakpirse,Enver Hoxha,”Gjenerali” qe nuk di as emission qeillor, as emison muzikor, as nota muzikore,as nuk njefe letersi shqiptare, as nuk e njefe rinin e Drenicare,as nuk e njefe personazhin e librit,as nuk e ka njofte kengetarin per te cilin shkruna liber.”Gjenerali” komunist autor, gjat sistemit komunist, nuk e njefe Ilir Shaqirin ne peremerin percaktor,as nuk e njef Shoqerin e ilir Shaqirti,as kohen e Ilir Shaqirti nen sundimi komunist….Cila eshte pasqyar e Ilir Shaqit ne kete liber,….SI E SHEF VEHTEN ILIR SHAQIRI ME KETE LIBER.!Kudus Lama, “Gjeneral” I Ushtrise komuniste Enveriste,me kete liber Ilir Shaqirin e zberet ne piken me te ulet te njerezimit,dhe jo vetem kaqe,por Ilir Shaqrin, e hjeke nga instuticionet kombetare te Etnomuzikologve shqiptar.Sepse “Gjenerali” komunist I zhvilluar keq,betheprap,I shkel te gjithe rregullta dhe norat letere kombetare te Etnomuzikologve te Institutit Albonlogjik te Kosoves dhe te Shqiperise, gje qe kuptohet logjikisht se nje “Gjeneral” I Ushtris komuniste nuk ka njohuri letrare, nuk ka NIVEL,per te krijua liber per nje kengtar siqe eshte Ilir Shaqiri.Kur dihet se ilir Shaqiri,djaloshi nga Drenica, kurre nuk eshte permallua per atdheun, kurr nuk eshte permallua per lirine, kurre nuk eshte permallua per nanen, kurr nuk eshte merzite nga ligji i komunistave,kurre nuk ka qene I ndjekur nga UDBA,kurr nuk ju ka doke nje nate njimije vjet,Ilir Shaqirit, asgje nuk I ka mungue ne zemer,as ne jete,dhe kurr nuk ka qene i permallum as per baben e vet,as per shtepin e vet e keshtu me radhe…Sepse Ilir Shaqiri,ishte Farmacist,ne Serbice,-Seknderaj, ishte I punsura ne programin e Jugosllavise komuniste, te Kosoves Komuniste,I pa kundershtushem nga komunistet e nga UDBAshte shqiptaroserrb te Skenderajt(as nga Gerrba shef I UDBes ne Serbice) as nga UDBA e Drenicese e Kosoves, dhe tani ne kete program te Demokracise ,dele KUDUS LAMA,”Gjeneral” komunist, qe Ilir Shaqirin, e qete te parin, per te na thane se: “Ilir Shaqiri, e ka nje randesi te madhe, ka nje autoritet te madh, dhe parimishte me te tjere, eshte I pari” ! ..Po e dine ky KUDUS LAMA”Gjenral” se na e njohim Ilir Shaqirin me mire se ai, pra cila na Çenka pasqyra e Ilir Shaqirit ne kete liber nga “Gjenerali”,cila eshte “heroizma” e Ilir Shaqirit ne kete liber….!!!!Eshte shume interesant: sesi Kudus Lama,”Gjeneral” na tregon neve Drenicarve, neve kosovarve,vendin per ilir Shaqirin, dhe cili eshte aj, ose ajo qe e ka permbarapa Ilir Shaqirin.Pra dihet se :”Gjenerali” KUDUS Lama,dhe Ilir Shaqiri, te dyte kane origjine shqiptare, Identitien shqiptar,flsin gjuhe e dialektit GEGE, dhe jane burra,jane prind, jane educator,por dhe ky “Gjeneral” I ushtrise komuniste te Enver Hoxhes,a e dine ky se anmiku i shqiptareve nacionalsita ,ka qene :Jugosllavis,Gerqia, Italia,Komunizmi, UDBA SHISH,dhe, a, na bene me dije ky “Gjeneral” ne kete liber, se me kene eshte perleshe “Gjerenali” KUDUS Lama, apo kengetari, Ilir Shqiri, per “Heroizmen “ e Ilir Shaqirit,A ka Çen Ilir Shaqiri ndonjihera I rrahur, I Plaqkitur, I Prangosur nga Policija komuniste shqiptaro jugosllave,!!! Per pune dhe kenge kunder pushtetit…..Po a e dine populli se : Kush e ka formua KUDUS LAMEN,”Gjerenal”, e kush e ka formua Ilir Shaqirin, kengetar, dhe kush I la keta vet, qe te interesohen njeri per tjeterin, qe ende nuk dihet se:Çka do te vjen pase ksaj libre qe eshte I Interesit personal,e Jo Institucional.?!

Ai shqiptar i cili e njefe realitetin e kohes te sundimit Diktaturjal monist Enversiht-Titist, ai i cili e njef sistemin e komunizmit, ai i cili njef UDBen, shiptaroserrbe, ai I cili e njef , diktaturen kriminale terroriste te Enver Hoxhes,dine Çka me shkrua, dine Çka me tregua…..

Shtrohte pyetaja:

* Kush eshte ai njeri, kush eshte ai shqiptar, qe e adhuron kete rruge te “Gjeneralit ”komunist,!

* Çfare fshtesia permbane kjo lidhje ne mes “Gjeneralit” komunists dhe Djaloshit,kangetarit drenicar,nga Kosova.?!

* Kush i ka Çvlersua Ilir Shaqirin, per te shkrua liber nje “Gjeneral”?!

* Kush e ka damtua Ilir Shaqirine ne Identitein kombetar,qe te shqkruan libre nje “Gjeneral” I ushtrise Komuniste.

* Kush e ka shvrydezu Ilir Shaqirin,per interest vetijake,dhe qe e ka detyruar, nje “Gjeneral” komunisti,te shkruan liber per te ?!

* Kush nuk e adhurua Ilir Shaqirin dhe kenge e tian liriokoepike ?!,

Çka kane marr keta ne periudhen kohore komuniste dhe te sistemit Jugosllav dhe te sistemi te PPSH-es, te tyre, si “Gjenral”I komunizmit dhe si kengetar lirikopopullor.?!Dine “Gjenerali” komunist dine kengetari popullor,qe shqiptaret nacionalist te Kosoves dhe te Shqiperise, jane te denua nga komunizmi Titis-Enversit,jane te dneuar nga UDBA,nga SHISH.te persekutuar ne masate me Çnjerezore….

Dine “Gjenerali” kominist dhe kengetari popullor,qe shqiptaret nacionalsita kan pesua rand shume rand edhe Familjarisht nga sistemi komunist, dhe kane shpetua disi,duke perjetuar turtura me te randa,duke kalua tere jeten ne Intrenime, dhe nuk e dia se cila eshte me primare per “Gjeneralin” komunist,Hoxhe KUDUS Lama, qe te shkruan per Wiktimat e Komunizmit,per Ushtrine Komuniste,per Gjeneralat Serrb ne Shqiperi,per miqet Serrb te Enver Hoxhes, per Dekoratet e Enver Hoxhes nga Serrbet,e nga TITO,qe te fiton knaqesin kombetare, apo per, ilir Shqirin, me e fitua knaqesin private ….Shtrohet pyetaj:

* “Gjenrali”komunist dhe kengetari popullor djaloshin nga Drenica,A I ka kaplua keta merezia e madhe per shqiptaret nacionalsita.

* A jene te idhuanur nga veprimet komuniste e te UDBAshve mbi shqiptaret Nacionalsit,

* A ka njohuri populli se “Gjenrealit” komunist 1945- 1999 dhe te kengatarit djaloshar-Djalsoh nga Skenderja,1975-1995.nuk kane asgje te perbashket ne nivelin e Edukimit dhe te permbajtejes jetesore.

* A duhet te I njifon na te keqijate e tyre, gabimet e tyre…

* Cilat jane lumturite e tyre,

* Cila eshte shtepia e tyre e shenjet.

* Cili eshte :”Heroizma”e Ilir Shaqirit?!

Çuditersiht, pse e zgjodhi “Gjenerali” komunist, Ilir Shaqirin, per ta nderua me liber, e nuk e zgjodhi,Shkruta Fejzen,Begishe Avdiun nga Skenderaj,Ganimete Terbeshin,Fatime Sokolin,Fitnete Rexhen,Naile Hoxhen,?! Pse nuk e zgjodhi, Dervish Shaqen, Selman Balen,Cuf Kadishanin,Qazim Berishen,Hashim Shalen,e tj…Pra shifet dhe dihet se:”Gjereali” komunits Kudus LAMA,eshte i humbur nga NDERI nacionalsit kombetar, eshte i humbur nga Etika Kombetare,

50 vite me radhe,dihet se “Gjenerali” eshte sunduse kriminel I sundimit te dikatures kriminale Hoxhiste,dhe aty kane mebet vitet e tia...Pra shtrohet pyteja:

Çka mundohet te shmang nga jeta e tia Ushatrake, per te na hy ne letersi “Gjenerali” komunist Kendus,Kudus LAMA……Poqe nuk saqarohen keto gjera, nga vet “Gjenarali” komunist,Ndryshe libir per Ilir Shaqirin, komentohet ne inetresin personal, dashuri private,I shkruar nga inati primitiv, nga qellimi fantik te zjarrt.Prandja: perpos atyre qe u ndigjuan ne RTK-en, 26.Dhjetor.2012. ne ljamet qendrore, duhet te ndigjohet edhe fjete e te tjereve te forta nga kritika e NDERSHME letrare.

E , JO,JO nga kritika e shqiptarve per hater, per para,per kurisim,a per simpati,apo per dashurin te shqiptarve.SEPSE: Kuptohet me kohe e tashme shekulli>XXI< e edhe ne kohen e komunismit >XX< kritika dhe shqiptaret shkrimtar nuk kane dashte te I ja prishin me deshire qefin Hajnis,plagjiatures se vet autorve shqiptar qe kane botua libra pa asnje vlere te NDERSHME as kombetare as letrare.Dine “gjenerali” komunist se leshi I tjerrun, tardicionalisht si elemt,ne kete liber te tije,eshte me IDE te vjedhura, me Hajni e plagjiatur,te murrura nga Sami Frasheri,:”Shqiperi siqe ka qen, sieqe eshte dhe siqe do te behte”,-“Me Ilirin,Nga Iliri,Per Ilrin”,dhe Besoje se nuk eshte zgjidhje per Ilir Shaqirin, ky liber, apo vetem per te u bere emer “Gjenerali” apo per te ze vendin e pare Ilir Shaqiri me lavadat te papershtateshme….KUDUS LAMA, “Gjeneral” komunisti, dhe Ilir Shaqiri, djalosh nga Skenderaj, Drenica, jetojn tani te pavarur, ne perckatimin e te dyve per kete libere me titull:”Heroizma dhe Dashuria” te dyte kane gabua, dhe nese kritiket e ndershem te librave, nuk dojne me e thane te verteten ne mernyren e ides, e te shkrimit,dhe te personazhit si permbajtje:”Me ilirin,Nga Iliri,Per Ilirin,” qe te iu tregojne popullit lexuesve dhe mediave kombetare, se keta e kane hauzua IDE, e kane marr iden nga Sami Frasheri, nga te tjeret, dhe me kete HAJNI ‘Gjenerali” Kudus Lama, paraqet zbukurim te librit, qe te i mbetet NDERI, dhe Ndergjegja “Gjeneralit” komunist.!!!KUDUS LAMA, thote:” Se liberi per Ilir Shaqirin eshte nje Encikopedi”

Ja Çfare gabimi.A e dine ky”Gjenreal”komunsti, se çka quajm Encikopedi,? A e din “Gjenerali”Komunist shqiptar, çka permaban Enciklopedia.

A e din ky”Gjeneral” komuniste qe 100.vjet eshte Shqiperia Shete, e ka pavarsine,e qe 100.vjet shqiptaret nuk kane Enciklopedi Famlijare.

A e dine ky “Gjeneral” komunisti,se qe 100.vjet shqiptare nuk kane EDUKIM te Bazes Elemetare Familjare,qe fillon nga Enciklopedia Familjare.

Prandaj, Ideali letrar dhe njohuria artistike letrare e “Gjeneralit”

Komunist, Kudus Lama, eshte ZERRO.“Gjenerali” komunist, mund te shkruan Çfare te done, por shtrohet pyetaj:

A nuk pate ku me gjete NDER “Gjenerali”komunist, por vetem te shkruan liber per Ilir Shaqirin,?! Per te u bere I njohur si Ilir Shaqiri, Medet o Medet.

O MY GOD.!KUDUS LAMA,”Gjenerali” komunist, I Enver Hoxhes, ka shvrdyezuar Ilir Shaqirin,e libri eshte inters privat per te miren e vet “Gjeneralit” qe te I mbulon ato veprime te keqija “Gjenerali” qe i baret nga komunizmi nga Xhelati,I tije Enver Hoxha, qe e ka inspiruar qe i ka mashtura ne rrugen e komunizmit dhe nuk mundet asesi nje”Gjeneral” I ushtrise komuniste te shkruan liber per nje kengetar te dreniar te cilin as nuk e ka njofte, as nuk ka jetua me te, dhe qe kane nje deferenc te madhe edhe ne moshe.Eshte shume Intresant se si “Gjenerali”komunist, zgjedhe kengetarin qe fare nuk e njefe, per te I shkruara liber, nuk e zgjedhe Ushatrin qe e njef per te nderua me liber, nuk e zgjedhe komandantin qe e njefe per rreskept dhe per te ndrura per heroizmen tia, nuk e zgjdhe njisistin ushatrak, nuk e zgjodhi togun,Brigaden apo Batalionin, qe te deshmon Heroizmin e tyre, dashurin e tyre per liri dhe atdhe,e jo Ilir Shaqirin, me keget e tia e me vargje te vjedhura nga poetet shqiptar….

Ja pra Çfare jemi ne shqiptaret.Prandaj:Shqiptaret nuk jane me,as Shqiptar“Gjenerali” komunist, Ushtarak, shkruan liber per nje kengetar, te nje shtet tjetere, te nje trave teresishte tjeter, pa e njofte ne peremerin percaktor.Por nje gje e tille nuk ka ndodhe as ne letersin boterore e as ne letersin e Rilindasve tan,gje qe nje “Gjeneral” nje Ushtrije Komuniste, te shkruan,liber per nje kengetar te cilin as nuk e ka njefte.a…..aaa...KONKLUZA IMEKonkluza ime eshte qe ky liber bashke me Ilir Shaqirin, te I nenshtrohet Etnomuzikologve te Institutit Albanologjik, ne Prishtine dhe te fshihet emri I ”Gjeneralit” KOMUNIST dhe te bashkeputorve te tjer qe jane DREQEN, dhe te bijte e DREQIT, per te ia kthey nderi vet Ilir Shaqiri, Ilir Shaqirit,Me nderin Institucional shtetor, dhe jo me “Gjenralin” komunist privat te zhurmeve te kohese, e jo me kanalet e nentokese, qe njfen dhe dihen kalimet e viteve komuniste neper rritjen e tyre.Libri i botur nga “Gjenerali”komunist,ende nuk dihet se kush e ka finacua botimin e librit, por kete e dije njerezit, se nje “Gjeneral” komunist i ushtrise, eshte e pa mundeshme qe te shkruan nje liber per nje kengetar nga Dernica, te cilin 50 vite nuk e ka pare kurr,as nuk e ka njofe, dhe kete nuk e shofin ata te verberit, ata qe kane zemren e verbuar nga te kqijate e tyre komuniste ….A e dije shqiptaret Intelektual, a e shofin ata, se libri nuk i pergjigjet as kohe as authorit, as Ilir Shaqirit, I cili nuk bene as dem as dobi,e, dhe asgje nuk arrite Iliri Shaqiri, me kete liber.

Asgje nuk ke bere “Gjenerali” komunist KUDUS LAMA, me kete liber, sespe nuk e ka shkrie Ilir Shaqirin ne realitetin e kohese, qe relitetin te barazon me lirien.

Per te deshmua”Heroizmen” duhen faket dhe deshmi te periudhes kohore, dhe nese nuk deshmohet “herizma “ e Ilir Shaqirin ne kete liber,”Gjenerali” Komuniste KUDUS LAMA,atehera jam I deturuar une qe te parqes pasqyren reale e ta deshmoje hajnin e Ilir Shaqirit, qe ka vjele vargjer neper poezi te poteve shqiptar,per kenget e tia muzikore qe te kan nxite tya…Pjesa e dyte –II- vashdon nje dite tjeter...