MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Sunday, December 9, 2012

AHMET QERIQI AND RADIO KOSOVA E LIRE

AHMET QRIQI, KYRE SHEF I “RADIOKOSVES SE LIRE “ PRISHTINE, KOSOVE*


ME LEVADAT FALLSO E ME RRENA MUNDOHET ME I MBULUE SHQIPTARET KOMUNISTA TE OBJEKTIVES ”VLLAZNIM-BASHKIMIT” TE SHERBIMIT SECRET SERRBOSKALVE UDBA TE KOSOVES ,PERSONAT ME EMRA E MBIEMRA QE ISHIN DHE JANE TE PELIADES KOMUNIS JANE SHERBETOR TE SHERBIMIT SCRET SERRB JUGOSLLAVE TITISTE RANKOVICJANE UDBA.By:Bahtir Hamza,author.editor.

Sunday, December 09, 2012.12:46:00 AMThema: NUK KA DY TE VERTETA RRETHE NJE TE VERTETEREAGIM: KUNDER AHMET QERIQIT,TE RADIOKOSOVES SE LIRE.NE PRISHTINE ,KOSOVE*.!AHMET QERIQI, BENE TURPIN ME TE MADHE e bashke me Ahmet Qeriqit,edhe Radio Kosoves se lire, edhe te gjitha ata shqiptar te Kosoves qe mundohen te i perzijne shqiptaret komunista te Kosoves qe I kane sherbya UDBES SERRBOSKKLAVE qe I kane duret me gjak me decenje e vite,e te I shendrrojne komunistat shqiptar ne nacionalista,qe te I bjene shqiptaret e sherbimit secret serrboskllav te UDBES. Patriota “Kuq e ZI’’.Kur dihet se:Shqiptaret komunista te Kosoves qe nga viti 1945-2012.jane

perfshihen ne Objektiven”Vellazin-Bashkim” te Jugosllvise qe I kane luftue e sulme nacionlaistet shqiptare te Kosovse, gje qe nacionalistet shqiptar te Kosoves,i kane rrahur e torutruar e burgos, ua kane bere vdekjen Nacionlistet shqiptar te Kosovese, nacionalistet shqiptar qe ishin dhe jane krenaria e kombit,jane shqiptarizmes e lirise…..Prandaj: as Ahmet Qeriqi, as Radiokosva e lire, as shqiptaret te tjere nuk munden te perzihjne nacionalistat shqiptar te Kosoves me shqiptaret komuniste te Kosvese,me shqiptaret e UDBES Jugosllvise qe kishin ne objektiven e “Vllaznim Bahskimit” Jugosllav ne sherbimin secret shterore UDBA Jugosllav mbrenda vendit dhe jashte vendit.Nacionlizmi shqiptar te Kosvse idetifikohen me Isa Boletin, Hasan Prishtina,Azem Galica,Qerime Radisheva,Shota Galica, ishin te gjalle me bejtete luftarake kunder serrbve e kunder Xhandarmerise Serrboskllave te mbretris Jugosllave .Nacionalistet shqiptar te Kosoves indetifikohe me ata shqiptar nacionalist qe ishin kunder Partizanve te Fadil Hoxhes, kunder shqiptarve komunista te Kosoves, kunder shqiptarve te Kosove qe ishin Police te Serrbise,kunder shqiptarve polic civil qe ishin bashkepuntor te sherbimit secret UDBA te Serrbise e te Jugsllvise.Nacionalistet shqiptar te Kosoves indetifikohe me : Shaban Polluzha,me Gjelat e Likoshnait, Adem Demaci, ishte Fazli Gariqevci dhe me vdekjne e Fazli Garqevcit shqiptare nacionalist nuk kishin as levijzne e lire,deri me lirimin nga Burgu te Prof.Hazir Shallen, qe levizjen nacionalite e beri:”Levizja Demkoratike kombetare shqiptare” dhe deri Adem Rrukiqi,e deri te kenget me permbajte nacionaliste 1977.te nxenesve e studentve e rapsodeve nacionalsit shqiptar-e, me shpirt nacionalisti,e deri te Revolucioni 1981 dhe me kete nacionalizem u kururzua Ymer Elshani,(Drejtor I “QAMO”)nipi I Fazli Graiqevcit,qe nxenesit nacionalist te asje gjenerate “QAMO.M.TITO”ne Gllogvce kethya Nderin e Gjergj Kastirotit-SEKNDERBUE.Nxooren nga Podrum nga pluhuri I Historise ,Prekrenaren e Gjergj Kastriotit Skenderbeut dhe e Vendosen ne ballkon te shkolles,para hyrjes dhe e hoqen pallkaten “QAMO.M.TITO” gje qe me ket rast u rraestuan shume nxenes, me bashske nxenesit UDBA arrestoi: Ymer Elshani e shume Profesor te tjere,u shapllen nacionalista u prejashtuna nga Qender e shkollimit , u burgosen nxenesit : Ranadan Hamza,Rasim Kiqina, Osman Dervishi, Shaban H. Fanan, Malsore Zogaj, Xhemile Hamza,Shpresa Veliu, Venera Dautaj, Xhevdet Nika, Bahtjar Osamni,Dibran Nika, u shpallen NACIONALSIT dhe kete nacionalizem e mbeshteti per vete ne BREZ, Tahir e Nebih Meha,Babe e Bire ,duke iu hapur front lufte nga Kulla, zjarr e barut kunder UDBASHve shqiptaroserrb,kunder Policis shqiptaroserrbe,dhe nga rrezistenca e madhe te Tahir Mehes e Nebih Mehes,Plicija shqiptaroSerrbe,solli ne Oboriin e Kulles Ushtrine Jugosllave Fuqin me Hilokoptera e Tenka dhe rrecuan Kullen e Tahri Mehes e Nebih Mehes…Por edhe ne vitin kalendorik 1921-1945-1964-1977-1981-1993-1998.Nacionalistet shqiptar te Drenices nuk e permbushen endrren e tyre demokratike kombetare shqiptare si nacionlist per “KOSOVE REPUBLIKE” gje qe viti kelendorik zbret te Adem Jashari 1998.ne Prkekazin Heroik.Drenice.me apsitrat nacionaliste LUFTE per te mborjet Familjen e femijte e vet, kunder UDBASHve shqiptaroserrbe, kunder Policise shqiptaroserrbe, qe Kosova te behet e lire me emrin Republike me qellim te shkeputjes nga Serrbia e nga Jugosllvia.Per keto te verteta te ndodhive Historike,Ahmet Qeriqi, perpiqet duke vazhadu lavadat fallso e Rrena, Ahmet Qeriqi, flete ne menyre private gje qe damton nderin e nacionalistave shqiptar duke konformuar perzirjen e komunistave shqiptar me nacionalsit shqiptar,dhe vazhdon Ahmet Qeriqi,duke fole edhe per LPK-en,qe fare nuk e njefe at Organizate shqiptaroserrbe kriminale me veprime shpijunazhi e agjent tinxar te fsheht te UDBES…..Ahmet Qeriqi,fole per shqiptaret e ksaje organizate kriminale e perbere nga shqiptaret e sherbimit te UDBES qe ishine te derguar ne detyra zyrtae jashte vendit nga Kosova Komuniste Jugosllave ne Zvicerr,ne kete orgonizate te qujtur “LPK-es”,ne Zvicrre me adres e pa adrese e edhe Komiteti I Xhafer Shatrit.Ketu ishin shqiptaret te Kosoves,qe te gjithe te PA BESE,dhe enigma e tyre ishte e fshehur deri - u zbulua me 13.Nentor.2012.keta te LPK-es,qe ishin ne sherbim me marrveshje ne UDBen, me qellim te mbrojtjes se “vllaznim-Bahskimit” Jugosllave,per te i luftua e suluma nacionalizmin shqiptar duke bere dezinfomarta e duke i shantazhua nacinalistet e ndershem shqiptar ne mergim dhe ne Kosove qe ne te gjorit Demostonin para Amabadave Jugosllave ne Zvicerr e ne Gjermoni.”LPK-ja”shqiptaret e ksaje oragnizate private e jo politike,por kriminale I kan pre ne Bese Nuhi Berishen e Rexhep Malen,Zahir Pajazitin,Edmand Hoxhen, Hakfi Zejnullahun.Keta jane shqiptar te LPK-ja,qe edhe mua me ka thure kurthate e tyre tinxare dhe fale zonjes Brigites Wagner,e cila me ka nxjerre nga vdekja (qershor 1993) ne Han te Elezit, se sot une nuk isha I gjalle.Ah ZOT o ZOT. UNE Jam ZOTI I ATYRE NDYTESIRAVE qe ishin ne “LPK-en” qe askush nuk I njefe ata me mire se une.Ahmat Qeriqi, bene shkrime per te ekzistuar, “me ndergjegje” FALLSO per te mborjtur UDBen shqiptare,komunizmin dhe shqiptare komunista te Jugosllavise per te I mbulua ata me nderin e ncionalistit, ata qe kane libreza e Paspaorta te kuqe Jugosllve,shqiptaret qe kane lujte Bixhoze,ishin Kartushat komunista,ne Gjakove e ne Prizren e ne Peje e ne Gjilan, ne Vushtrri, e ne Mitrovice, qe ne cdo forme kane damtua interesin e nacionalistave shqiptar gje qe Ahmet Qeriqi, sot qellimisht ose pavetdije iu bene nder.Ja cka shkruan Ahmet Qeriqi, me titull:”Të përndjekurit politikë” gje qe Ahmet Qeriqi, harro se keta nuk ishin te perndjekur politike,por ishin te Dergua nga Politika Komuniste e UDBes,shqiptaroserrboskllave per te I luftue Nacionalistat shqiptar edhe jashte vendit.

Ahmet Qeriqi, kete e bene per interesa e vet private per hire te Komunistave shqiptar per- te, RadioKosoves se lire, qe edhe komunistet edhe UDBA shqipatreserrbe te gjen nderin ne inetresin privat te tyre,qe kundershtohet nga shume shqiptar nacionalist shqiptar.AHMET QERIQI

…………. Të përndjekurit politikëNë mesin e veprimtarëve që kishin rënë ndesh me regjimin okupator, ose që kishin vepruar ilegalisht për krijimin e grupeve të rezistencës shquhen edhe shumë idealistë, të cilët në një moment të caktuar ishin larguar nga Kosova, jo për të shpëtuar veten, por për të vazhdmuar aktivitetin në shtetet demokratike të Evropës, ku ata vepronin dhe e manifestonin hapur qëndrimin e tyre politik. Në këto radha qysh në vitet 70 të shekullit të kaluar janë shquar: Kadri Zeka, Jusuf Gërvalla, Bardhosh Gërvalla, Ibrahim Kelmendi, Sabri Novosella, Xhafer Shatri, Hysen Gega, Ramadan Pllana, Avdullah Prapashtica, Agron Rrahmani, Emrush Xhemajli, Fahredin Tafallari, Hasan Mala, Kadri Abdullahu, Skënder Durmishi, Gafurr Elshani, Zijah Shemsiu, Sami Kurteshi, Xhavit Hoxha, Fazli Veliu, Azem Syla, Pleurat Sejdiu, Mustafë Xhemajli, Saime Isufi, Jashar Salihu, Agim Mala, Muamer Shabani, Hasan Mala, Bilall Sherifi, Ramadan Avdiu, Sabri Kiçmari, Ali Ahmeti, Halil Selimi, Xheladin Gashi, Ibish Neziri, Bardhyl Mahmuti, Nufri Lekaj, Rexhë Ibërdema, Sahit Krasniqi, Hasan Ukëhaxhaj, Murat Jashari, Kadri Rexha, Shaqir Shaqiri, Mehmet Bislimi, Shefit Xhaferi e të tjerë. Më gjerësisht shfleto “Historiku i LPK-së”.

Historiku I LPKes, dhe aktiviteti I shqiptarve ne kete oragnizate private eshte ne nje vije me UDBen shqiptaroserrbe komuniste Jugosllave.

Leoxni deshmit e historiku e “LPREKS” gjegjesisht te UDBES.