MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Friday, October 2, 2015

Gërvalla, atdhetari që la gjurmë në histori e kulturë • KOHA • REAGIM. ASGJE NUK E LIDHE JUSUF GERVALLEN E BARDHOSH GERVALLEN, ME KADRI ZEKEN. HIQ HIQ HIQ BASEHASGJE....

  FAMILJA GERVALLA ( familje Trathetare) ia ka borxh gjakun Familjes se Kadri ZEKES, ne vet sistemin komunist UDBASHESH.

  Jusuf e Bradhosh Gervalla, nuk jane AS PATROIT, AS NACIONALIST AS NJEREZI ME VLERA KULTURORE TARDICIONALE SHQIPTARE.....
  • UDBA SHQIPTAR-E,KOMUNISTE TE PLEJADES KOMUNISTE ME AKTIVITEIN E TYRE ME RRETHOREN E MBYLLJES SE KOMUNISTAVE TE TYRE NE MENYRA TE NDRYSHME SECRETE NE SERBO-JUGOSLLAVI, MBULOHEN PER TE MOS U NJOHUR, Aaa, ISHIN ME JUGOSLLAV SE JUGOSLLAVET ,KETA QE NJIFEN EDHE SOT SI UDBASH -KOMUNISTA NE KARRIEREN E TYRE MONISTE KAN PAS MBROJTEJEN SHTETORE NE KARAKTERET E TYRE KRIMINALE ME SIGURIM PUNE E EDHE PUNE HONORAR NE TRADITEN SERBO JUGOSLLAVE DHE KANE PAS SIGURIMIN E MBROJTJES TE PERZIRE

  • SERBO-SHQIPTARE-TURKEE EDHE, MBESHTETJE DHE FINACIMIN E DYFISHT NE NDODHIT E PUNES SE TYRE AGJENTURALE GJATE KOHES SE JUGOLLAVISE SE TITOS E TE FADIL HOXHES…
   KETA UDBASH ISHIN DHE JANE EDHE SOT TE NJOHUR ; PERKTHYES

   ZYRTAR LIGJOR, NENPUNESA, ARGAT TE UDBES, QE KISHIN

   AKCION PUNE KUNDER NACIONALISTAVE SHQIPTAR NE VIZIONIN E MBROTJES SE INTERESAVE TE JUGOSLLAVISE DHE TE SERRBISE DHE NE POZITET E TYRE JETE DHE PUNE KETA UDBASH SHQIPTAR TE PLEJADES MONISTE NUK DOJSHIN NDARJEN E KOSOVES

   NGA JUGOSLLAVIA AS NGA SERBIA. E SOT KETA UDBASHET JANE TE TRANSFORMUAR NE ‘’HEROJ TE KOSOVES’’ JUSUF E BARDHOSH GERVALLAVA, DHE FESTOJNE ME NJEREZIT E TERETHIT TE TYRE NE QYTETIN E PEJES TE BEGOLLET UDBASH QE KANE QEN BASHKKRIMINEL TE MIQESUAR ME TURQ E ME SERB KUNDER

   NACIONALISTVE SHQIPTAR NE KOSOVE. KETA UDBASH NE KETE BALLIN TE LIBRIT TIM JAN FEMILJARISHT UDBASH PA TARDITE KOMBETARE NACIONALE, PA ETIKE NJEREZORE , QE NGA LUFTA E DYTE BOTERORE ISHIN UDBASHET ME NJEREZIT E TYRE QE JAN RRENCA, HAJNA, MANIPULUES, FAMILJE TRATHETARESH UDBASHESH, KUNDEER SHQIPTARVE NACIONALIST…
   KETA SOT 1.TETRO.2015.FESTOJNE SI MBROTJE AGJENUREAT E TYRE NJEREZIT E TYRE ME MBULIMET TE TYRE QE KAN

   POTENCIAL KRIMINAL MBI NACIONALISTET SHQIPTAR QE JANE UDBASH ME DEFEKTE NJEREZORE, EDHE NE ANEN TJETER

   DUHET TE NJIFET FALLSIFIKATETIN E TYRE SI ''PATRIOTIZEM'' TE RREM, SI FITORE FALLSO, NE DOMINIMIN E KOMUNISMZIT E TE UDBSE, KONKRET DUHEN TE NJIFEN DIKTATET E EGOMONIA NE KOLEKTIVIN E PUNES SE TYRE , A, NE REALITET KANE FOLE ME MIRE GJUHEN SERBE SESA GJUHEN SHQIPE SEPSE ISHIN VET

   KOMONISTA, ISHIN VET UDBASH, ISHIN VET AGJENT QE NUK KAN ASNJE VLERE AS NJEREZORE, AS NJE VLER KOMBETARE

   ,ASNJE VLERE EFEKTIVE NACIONALE, ASNJE VLER MORALE DHE

   QE NUK KANE BERE ASGJE PER KOSOVEN,AS PER LRINE E KOSOVES, AS PER NDARJEN E KOSOVES NGA SERBIA-JUGOSLLAVIA DHE QE EDHE SOT KETA KRIMINEL UDBASH SHQIPTAR TE

   DECANIT JUSUF GERVALLA DHE FAMILJA E TYRE TRATHETARE FESTOJE ME ISLAMIZEM-MUSLIMANIZEM, PER QELLIMET TE EMISONEVE TE TYRE PER MUS U ZBARDHE AMBICJA UDBASHVE TE TYRE KRIMINALE,QE KAN PUNA E VEPRUA AGJENT GJATE KOHES SE JUGOSLLVISE QE ISHIN UDBASH BASHKE ME KOJSHIT E TYRE E ME MIQESIT E TYRE. POS UDBASHEVE JUSUF GERVALLA DHE FAMILJA E TIJA QE JANE UDBASH TE NJOHUR, JANE TE NJOHUR UDBASHET TE PEJES TE GJILANIT TE FERIZAJIT E TE KOMUNAVE TE TJERA TE KOSOVES, QE JANE TE MBULUME ME MARREZIT E RRETHIT TE NJEREZVE TE TYRE PER MOS ME JU ARDHE ERA MUTTTT, DHE I MBAJEN TE FSHEHURA KONFLIKTET MESE NACIONALISTAVE SHQIPTARE TE DRENICES E TE KOSOVES, ME KOMUNISTAT E ME ,UDBASHET E TYRE….
   Bahtir Hamza, author,artist.

   Friday, October 02, 2015 5:17:28 A

   Gërvalla, atdhetari që la gjurmë në histori e kulturë • KOHA

  Gërvalla, atdhetari që la gjurmë në histori e kulturë • KOHA  • REAGIM. ASGJE NUK E LIDHE JUSUF GERVALLEN E BARDHOSH GERVALLEN, ME KADRI ZEKEN. HIQ HIQ HIQ BASEHASGJE....

   FAMILJA GERVALLA ( familje Trathetare) ia ka borxh gjakun Familjes se Kadri ZEKES, ne vet sistemin komunist UDBASHESH.

   Jusuf e Bradhosh Gervalla, nuk jane AS PATROIT, AS NACIONALIST AS NJEREZI ME VLERA KULTURORE TARDICIONALE SHQIPTARE.....
   • UDBA SHQIPTAR-E,KOMUNISTE TE PLEJADES KOMUNISTE ME AKTIVITEIN E TYRE ME RRETHOREN E MBYLLJES SE KOMUNISTAVE TE TYRE NE MENYRA TE NDRYSHME SECRETE NE SERBO-JUGOSLLAVI, MBULOHEN PER TE MOS U NJOHUR, Aaa, ISHIN ME JUGOSLLAV SE JUGOSLLAVET ,KETA QE NJIFEN EDHE SOT SI UDBASH -KOMUNISTA NE KARRIEREN E TYRE MONISTE KAN PAS MBROJTEJEN SHTETORE NE KARAKTERET E TYRE KRIMINALE ME SIGURIM PUNE E EDHE PUNE HONORAR NE TRADITEN SERBO JUGOSLLAVE DHE KANE PAS SIGURIMIN E MBROJTJES TE PERZIRE

   • SERBO-SHQIPTARE-TURKEE EDHE, MBESHTETJE DHE FINACIMIN E DYFISHT NE NDODHIT E PUNES SE TYRE AGJENTURALE GJATE KOHES SE JUGOLLAVISE SE TITOS E TE FADIL HOXHES…
    KETA UDBASH ISHIN DHE JANE EDHE SOT TE NJOHUR ; PERKTHYES

    ZYRTAR LIGJOR, NENPUNESA, ARGAT TE UDBES, QE KISHIN

    AKCION PUNE KUNDER NACIONALISTAVE SHQIPTAR NE VIZIONIN E MBROTJES SE INTERESAVE TE JUGOSLLAVISE DHE TE SERRBISE DHE NE POZITET E TYRE JETE DHE PUNE KETA UDBASH SHQIPTAR TE PLEJADES MONISTE NUK DOJSHIN NDARJEN E KOSOVES

    NGA JUGOSLLAVIA AS NGA SERBIA. E SOT KETA UDBASHET JANE TE TRANSFORMUAR NE ‘’HEROJ TE KOSOVES’’ JUSUF E BARDHOSH GERVALLAVA, DHE FESTOJNE ME NJEREZIT E TERETHIT TE TYRE NE QYTETIN E PEJES TE BEGOLLET UDBASH QE KANE QEN BASHKKRIMINEL TE MIQESUAR ME TURQ E ME SERB KUNDER

    NACIONALISTVE SHQIPTAR NE KOSOVE. KETA UDBASH NE KETE BALLIN TE LIBRIT TIM JAN FEMILJARISHT UDBASH PA TARDITE KOMBETARE NACIONALE, PA ETIKE NJEREZORE , QE NGA LUFTA E DYTE BOTERORE ISHIN UDBASHET ME NJEREZIT E TYRE QE JAN RRENCA, HAJNA, MANIPULUES, FAMILJE TRATHETARESH UDBASHESH, KUNDEER SHQIPTARVE NACIONALIST…
    KETA SOT 1.TETRO.2015.FESTOJNE SI MBROTJE AGJENUREAT E TYRE NJEREZIT E TYRE ME MBULIMET TE TYRE QE KAN

    POTENCIAL KRIMINAL MBI NACIONALISTET SHQIPTAR QE JANE UDBASH ME DEFEKTE NJEREZORE, EDHE NE ANEN TJETER

    DUHET TE NJIFET FALLSIFIKATETIN E TYRE SI ''PATRIOTIZEM'' TE RREM, SI FITORE FALLSO, NE DOMINIMIN E KOMUNISMZIT E TE UDBSE, KONKRET DUHEN TE NJIFEN DIKTATET E EGOMONIA NE KOLEKTIVIN E PUNES SE TYRE , A, NE REALITET KANE FOLE ME MIRE GJUHEN SERBE SESA GJUHEN SHQIPE SEPSE ISHIN VET

    KOMONISTA, ISHIN VET UDBASH, ISHIN VET AGJENT QE NUK KAN ASNJE VLERE AS NJEREZORE, AS NJE VLER KOMBETARE

    ,ASNJE VLERE EFEKTIVE NACIONALE, ASNJE VLER MORALE DHE

    QE NUK KANE BERE ASGJE PER KOSOVEN,AS PER LRINE E KOSOVES, AS PER NDARJEN E KOSOVES NGA SERBIA-JUGOSLLAVIA DHE QE EDHE SOT KETA KRIMINEL UDBASH SHQIPTAR TE

    DECANIT JUSUF GERVALLA DHE FAMILJA E TYRE TRATHETARE FESTOJE ME ISLAMIZEM-MUSLIMANIZEM, PER QELLIMET TE EMISONEVE TE TYRE PER MUS U ZBARDHE AMBICJA UDBASHVE TE TYRE KRIMINALE,QE KAN PUNA E VEPRUA AGJENT GJATE KOHES SE JUGOSLLVISE QE ISHIN UDBASH BASHKE ME KOJSHIT E TYRE E ME MIQESIT E TYRE. POS UDBASHEVE JUSUF GERVALLA DHE FAMILJA E TIJA QE JANE UDBASH TE NJOHUR, JANE TE NJOHUR UDBASHET TE PEJES TE GJILANIT TE FERIZAJIT E TE KOMUNAVE TE TJERA TE KOSOVES, QE JANE TE MBULUME ME MARREZIT E RRETHIT TE NJEREZVE TE TYRE PER MOS ME JU ARDHE ERA MUTTTT, DHE I MBAJEN TE FSHEHURA KONFLIKTET MESE NACIONALISTAVE SHQIPTARE TE DRENICES E TE KOSOVES, ME KOMUNISTAT E ME ,UDBASHET E TYRE….
    Bahtir Hamza, author,artist.

    Friday, October 02, 2015 5:17:28 A

    Gërvalla, atdhetari që la gjurmë në histori e kulturë • KOHA

   Gërvalla, atdhetari që la gjurmë në histori e kulturë • KOHA   • REAGIM. ASGJE NUK E LIDHE JUSUF GERVALLEN E BARDHOSH GERVALLEN, ME KADRI ZEKEN. HIQ HIQ HIQ BASEHASGJE....
    FAMILJA GERVALLA ( familje Trathetare) ia ka borxh gjakun Familjes se Kadri ZEKES, ne vet sistemin komunist UDBASHESH.
    Jusuf e Bradhosh Gervalla, nuk jane AS PATROIT, AS NACIONALIST AS NJEREZI ME VLERA KULTURORE TARDICIONALE SHQIPTARE.....    • UDBA SHQIPTAR-E,KOMUNISTE TE PLEJADES KOMUNISTE ME AKTIVITEIN E TYRE ME RRETHOREN E MBYLLJES SE KOMUNISTAVE TE TYRE NE MENYRA TE NDRYSHME SECRETE NE SERBO-JUGOSLLAVI, MBULOHEN PER TE MOS U NJOHUR, Aaa, ISHIN ME JUGOSLLAV SE JUGOSLLAVET ,KETA QE NJIFEN EDHE SOT SI UDBASH -KOMUNISTA NE KARRIEREN E TYRE MONISTE KAN PAS MBROJTEJEN SHTETORE NE KARAKTERET E TYRE KRIMINALE ME SIGURIM PUNE E EDHE PUNE HONORAR NE TRADITEN SERBO JUGOSLLAVE DHE KANE PAS SIGURIMIN E MBROJTJES TE PERZIRE

    • SERBO-SHQIPTARE-TURKEE EDHE, MBESHTETJE DHE FINACIMIN E DYFISHT NE NDODHIT E PUNES SE TYRE AGJENTURALE GJATE KOHES SE JUGOLLAVISE SE TITOS E TE FADIL HOXHES…
     KETA UDBASH ISHIN DHE JANE EDHE SOT TE NJOHUR ; PERKTHYES
     ZYRTAR LIGJOR, NENPUNESA, ARGAT TE UDBES, QE KISHIN
     AKCION PUNE KUNDER NACIONALISTAVE SHQIPTAR NE VIZIONIN E MBROTJES SE INTERESAVE TE JUGOSLLAVISE DHE TE SERRBISE DHE NE POZITET E TYRE JETE DHE PUNE KETA UDBASH SHQIPTAR TE PLEJADES MONISTE NUK DOJSHIN NDARJEN E KOSOVES
     NGA JUGOSLLAVIA AS NGA SERBIA. E SOT KETA UDBASHET JANE TE TRANSFORMUAR NE ‘’HEROJ TE KOSOVES’’ JUSUF E BARDHOSH GERVALLAVA, DHE FESTOJNE ME NJEREZIT E TERETHIT TE TYRE NE QYTETIN E PEJES TE BEGOLLET UDBASH QE KANE QEN BASHKKRIMINEL TE MIQESUAR ME TURQ E ME SERB KUNDER
     NACIONALISTVE SHQIPTAR NE KOSOVE. KETA UDBASH NE KETE BALLIN TE LIBRIT TIM JAN FEMILJARISHT UDBASH PA TARDITE KOMBETARE NACIONALE, PA ETIKE NJEREZORE , QE NGA LUFTA E DYTE BOTERORE ISHIN UDBASHET ME NJEREZIT E TYRE QE JAN RRENCA, HAJNA, MANIPULUES, FAMILJE TRATHETARESH UDBASHESH, KUNDEER SHQIPTARVE NACIONALIST…
     KETA SOT 1.TETRO.2015.FESTOJNE SI MBROTJE AGJENUREAT E TYRE NJEREZIT E TYRE ME MBULIMET TE TYRE QE KAN
     POTENCIAL KRIMINAL MBI NACIONALISTET SHQIPTAR QE JANE UDBASH ME DEFEKTE NJEREZORE, EDHE NE ANEN TJETER 
     DUHET TE NJIFET FALLSIFIKATETIN E TYRE SI ''PATRIOTIZEM'' TE RREM, SI FITORE FALLSO, NE DOMINIMIN E KOMUNISMZIT E TE UDBSE, KONKRET DUHEN TE NJIFEN DIKTATET E EGOMONIA NE KOLEKTIVIN E PUNES SE TYRE , A, NE REALITET KANE FOLE ME MIRE GJUHEN SERBE SESA GJUHEN SHQIPE SEPSE ISHIN VET
     KOMONISTA, ISHIN VET UDBASH, ISHIN VET AGJENT QE NUK KAN ASNJE VLERE AS NJEREZORE, AS NJE VLER KOMBETARE
     ,ASNJE VLERE EFEKTIVE NACIONALE, ASNJE VLER MORALE DHE
     QE NUK KANE BERE ASGJE PER KOSOVEN,AS PER LRINE E KOSOVES, AS PER NDARJEN E KOSOVES NGA SERBIA-JUGOSLLAVIA DHE QE EDHE SOT KETA KRIMINEL UDBASH SHQIPTAR TE
     DECANIT JUSUF GERVALLA DHE FAMILJA E TYRE TRATHETARE FESTOJE ME ISLAMIZEM-MUSLIMANIZEM, PER QELLIMET TE EMISONEVE TE TYRE PER MUS U ZBARDHE AMBICJA UDBASHVE TE TYRE KRIMINALE,QE KAN PUNA E VEPRUA AGJENT GJATE KOHES SE JUGOSLLVISE QE ISHIN UDBASH BASHKE ME KOJSHIT E TYRE E ME MIQESIT E TYRE. POS UDBASHEVE JUSUF GERVALLA DHE FAMILJA E TIJA QE JANE UDBASH TE NJOHUR, JANE TE NJOHUR UDBASHET TE PEJES TE GJILANIT TE FERIZAJIT E TE KOMUNAVE TE TJERA TE KOSOVES, QE JANE TE MBULUME ME MARREZIT E RRETHIT TE NJEREZVE TE TYRE PER MOS ME JU ARDHE ERA MUTTTT, DHE I MBAJEN TE FSHEHURA KONFLIKTET MESE NACIONALISTAVE SHQIPTARE TE DRENICES E TE KOSOVES, ME KOMUNISTAT E ME ,UDBASHET E TYRE….
     Bahtir Hamza, author,artist.
     Friday, October 02, 2015 5:17:28 A
     Gërvalla, atdhetari që la gjurmë në histori e kulturë • KOHA

    Thursday, November 14, 2013

    FADIL SHYTI,KOLEC TRABOINI,FATIME KULLI, RAIMONDA MOISIU,VITORE SEFA,GZIM AJGERAJ,RESHAT SAHITAJ,MIRVETE GASHI ZOGEJANI,VJOSA BERISHA,ANTIGONA HASANI,FLORI BRUQI,FITNETE SETA,DONIKA GERVALL,SUZANA GERVALLA,FLORIE PECI,FATMIRE BELANICA,KUMRIJE BRUQI,BURBUQE BRUQI,KOZETA ZYLO,ZANA PRELVUKAJ,JUSUF GERVALLA,ALBAN GERVALLA,RAMUSH HARADINAJ,ISA MULAJ,KRENAR GASHI, SALI BASHOTA,RADIO KOSOVA,BAKI YMERI,AGIM GASHI,XHAFER SYLA,ATIFETE JAHJAGA,HASHIM THAQI,XHILI SPAHIA,ZERI AMERIKES,LAORA KONDA,GEZIM MARKU,JETA XHARRA,BAHTIR HAMZA,TOM PALOKA,MENTOR SHALA,ALBIN KURTI,


    EPOKA KRIMINALE E FAMILJES MAXHUN BRUQIT, NGA ISNIQI I DEÇANIT KOSOVE ,

    NUK KANE ASNJE NIVEL NJEREZOR ASNJI VELER  KOMBETARE SHQIPTARE

     

    By: Bahtir Hamza,author,arist.

     

    Thema: NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE.

     

    Cdo Familje  ne Bote  eshte ne kerkim te lumturis  dhe te fatit  te gezuar.

    “Lumturia eshte liri, eshte plotesi, eshte product i dashurise”!

    Tomas Man,shkrimtar desident Gjerman ne Amerike.

    Familje e Maxhun Bruqit, nga Isniqi i Deçanit,Kosove,eshte Bioligjikisht - familjarisht e lumtur me Miqesine e me kumarin e tyre me  Serrb qe jetojn edhe me gjak serrbi.

    Familje e Maxhun Bruqit, nga Isniqi i Deçanit,Kosove;Eshte Familje komunistesh e  UDBASH ne periudhe kohore  1948 - 2013.

    Familje e Maxhun Bruqit, nga Isniqi i Deçanit,Kosove ; Eshte familje trathtare shqiptar-e,  e miqesuar me serrb e lidhure me gjak serrb dhe per LUMTURIn FAMILJARE iu kane pershtate  tradicionalisht Taktikave dhe Metodave serrbeve  te Beogradit,serrbve  qe kane jetua e pununa ne Komunate e Deçanit,te Peje e te Prishtines ne sectorin e sherbimit secret serrbo-yugosllav UDBA.

     

    Familja e Maxhun Bruqi, si Familje e tere, ishte e lumtur ne kerakterin PRIMITIV-Klasik, qe ishte e inkuadruar dhe e sisstematizuar ne Lidhjen Komuniste te Yugosllavsie,qe nga viti 1946 ne sherbimi secret serb OZNA/UDBA 1948 per te I mbrojte Interesate e Yugosllavise dhe te Serrbise ne Objektivene: ” vllaznim –bashkimit”ne simbolet e Yugosllvise  dhe te Serrbise dhe kjo ndodhi ne periudhen kohore ne dy shekuj XX dhe XXI ne 1946-2013.

     

    Maxhun Bruqi,kryefamiljari I ksaje Familje Lujti  rrol te randesishem ne Isniq dhe ne rrethine e edhe ne Familjen e vet I cili e shvrydezoi lumturin e Miqesise e te Kumarise shtepijake qe kishte me Serbet e Decanit V.Djordjevcin,te Pejes.

    Maxhun Bruqi, separi ishte I lumture qe ishte anetar I Partise Komuniste Yugosllave, me pas  ishte I LUMTUR qe ishte sherbeetor I sherbimit secret serrbo skllave UDBA.

    Maxhun Bruqi,mepas me keto keraktere u be I lumtur me lindjen e djali “Florim” me pas u be I lumtur qe e beri KUMAR te Djalit Serrbin.V.Djordjevicin,nga Decani, mepas u be I lumtur qe mori Banes ne Peje, e me Pas ne Prishtine ( Velani) dhe me Pas ne Beograd ,(Banovo Birdo  ne Beogra ) dhe me kete Vrajant Femija Burqi, funksionin Lumturit  e tyre keto lumturi Maxhun Bruqi,I defishoi duke  i Inkuadrua femijte  e vet  ne Beograd per shkollim te me tutjeshme gje qe si PIRAT KOMUNIST Maxhun Bruqi, e beri kete per te I realizua te drjetate e Serrbise e te UDBes, mbi shqiptaret nacionalist te Kosoves qe ishin kritikus  ndaj komunizimit e te UDBes,dhe ishin kunder Yugosllvise dhe nuk e dojshin :”Vllaznim-bashkimin” e Yugosllvise  dhe Maxhun Bruqi duke u bere skllever  e sherbetor I sherbimit secret serrb UDBA lujti rol edhe ne kerakterin e femijve te vet dhe I beri skllever edhe Femijt e vet ne produktivitetin e LUMTURISE me serbet dhe keshtu I vrau Femijt e vet pergjithemon.

     

    Maxhun Bruqi,Separi ; Pas shkollimit fillor te femijve te vet Flori Bruqin e dergoi ne shkollen special ne Peje per te mesuar te folurit meqe Flori Bruiq kisht problem ne te Folure.Flori Bruiq, “femija “ i Maxhun Bruqit ,separi dergohet ne Pejes ne strukturen e sherbimit per sherim dhe gjeti lumturin per sherimin e Floriut, me pas Maxhun Bruqi, Flori Bruqi,e dergon ne Beogrda per shkollim te metutjeshe dhe me ndihmen e Kumares se vet Floiu,”FLORJANI” e regjistron ne Fakultetin e” DIFIT “ ne Beograd dhe e gjeti lumturin, dhe me pas  e dergon vajzen e vet Burubuqe Bruqi  ne faklutetine Mjekesie ne Berograd e cila u martua me Mirko Dimitrijevcin, me 1984 dhe e gjete lumturine e vet.

     

    Ne kete PASAZH per te gjete lumturin e tyre shqiptaret e Kosoves qe ishin komunista e sherbetor te UDBes,i dergojshin ne Beograd per te u shkulluar nxenesit e Studentet e Komunistve e UDBASH shqiptar te Kosoves te komunave nga Gjakova,nga Decani, nga Mitrovica, nga Gjilani e nga Prizreni nga Dragashi,qe dergoheshin  ne Beograda per shkollim qe kishin edhe bursat nga buxheti I Yugosllavis dhe ne kete menyre u ndertua kerakteri I shqiptarve reprezentant me tarditen serrbe qe I bene ata te lumture dhe ne kete lumturie Politike nxenesit e studentet shqiptar e kane bere ate cka kane deshiruar serrbet dhe nga  ketu Femijte  Maxhun Bruqit dhe te shqiptarve te tjer komunista te Kosoves u kyqen ne Byrone qendrore te sherbimit scret serboskllav UDBA  ne Batajnci te Beogradit te udhehequr nga “LEKA”(shteas serb) dhe me von nga Stane Dolanci,(shtats Slloven) gje qe shqiptaret si nxnes  dhe si studenta qe ishin ne Beogrda u inkuadruan per lumturite e tyre duke u hyre ne KURSE NATE per te perfitue dije ne Akcione Actual ne sherbimin secret serboskllav UDBA si AGJENT per verpimtarin dhe informin dhe ishte periudha kohore  1948-1989.Prandje kjo ishte rruga e tyre e ETURE PER PARA E PER  PASURI dhe gjete Lumturine e  tyre dhe eshte per te ardhur keq per te bemet e tyre,per skandalet e tyre, sepse  keta komunist dhe keta UDBASH me nxenesit e tyre me studentet e tyre eleminuan kulturen shqiptare eleminua dhe traditen kombetare dhe hyne ne lufte kunder nacinalizmit shqiptar.

     

    Nxenesit dhe Student shqiptar femra dhe mashkuj bije dhe bija te komunistave e te UDBASHve shqiptare te Kosvese qe ishin per shkollim ne Beograd, mbas mbarimit te Kursiet te NATES, kishin te Drejten e punismit ne  Rikthim ne Kosove ne Komunate e tyre, gje qe I kane  pase cdo ne disponim dhe gje te gjitha kushtet e jetes ne disponim dhe kan  jetua me jeten LUX.ne Beograd .1948-1989.Ne Veqanti Kane pase Bileten zyrtare te Trenit Falas Beograd-Peje-Beogrda Prizren dhe garantin e Jetes.

    Ne mes ketyre ishte edhe Flori Bruqi, I cili ka jetua mbi 10 vite ne Beogrda,dhe nuk mori asnje Titull, nuk mori  asnje Diplom nga  Fakulteti I  DIFIT te Beogradit.sot ka titulli  nga shqiptaret e tijae ten je gjenerate :”Magjister”>!.

    Ne mes tyre eshte  edhe Burbuqe Bruqi (Motar e Flori Bruqit)  qe ishte e martume me Mirko Dimitrijevici, ne Beogrda me 1984 dhe as kjo nuk mori asnje Titull, nuk mori  asnje Diplom nga  Fakulteti I Mjekesis se Beogradit dhe sot ka titullin dhe diplomen :”DR”-“MJEKE” dhe eshte e ndame nga Bashkeshorti I vet SERRB dhe jeton vetem sepse ne pricipe te Lumturise, Lumturia per Burbuqe Bruqin, nuk ishte efektive ne kanalet e mbrendeshme te CRROMOZOMEVE.

     

    Ketu filon epoka kriminale e Familjes Maxhun Buriq, nga Isnai I Decanit e stacionuar ne Berogard te Serrbise, ne Prishtine  te Kosoves, ne Montrela te Candas, qe nuk ka asnje nivel njerezor asnje nder kombetar.

     

     

    Familja e Maxhun Bruqit,nga Isniq I Deçanit, eshte Femilje me  epoken e tyre komuniste UDBASHESH kriminale seroskllave edhe ne Kosove,ne Beogrda ne Motreal te Canades.Dhe tani zhvillojne besneset ne lidheshmerine private ne Kosoave me Pharmci –Barrbatore Private ne lidheshmeri  – Beograd-Prishtine-Tirane.

    Pra kjo familje eshte dhe  Fillon me RACEN  e lumturise se gjenerates se formitit te Yugosllavise dhe te Serrbise dhe ne Lumturin  ne te drjeten e Reformave te Yugosllavise kohore  ne paralen qe ishtin te pershtateshem per komunistet dhe per UDBASH-et,ne Kosove qe REFLEKTONIN  DASHURIN me zemer per Yugosllanvin dhe nga kjo dashuri lindi edhe Flori Bruqi, dhe u be I njohur me jeten e tia ne Beograd mbi 10 vite qe prefitoje Experience ne taktiken e serrbve dhe duke depertua edhe ne gaztetate e Beogradit :”NIN’ dhe DUGA”  me publikimet e shkrimeve te tia ne gjuhne serbe qe u bene  I njohur ne Beograd,duke fole e duke shkruar  kunder Nacionalizmit shqiptar te Kosoves si persone negative AGJENT  kunder shqiptarve te Kosoves dhe kjo ishte LUMTURIA e prespektiva  e tije deri me 2003. Qe ne Prishtine ne cilisin e “Reporterit te Luftese se UCK-es” ne Maj.2003. takon z.Carlo DePonte, dhe jepi Infromacin te rreme kunder  UCK-es, dhe njisive te tyre ne  korrnizen e luftese  ne Kosove.

     

    Ne Reformate e Yugosllavis ishte detyre zyrtare Obligim per shqiptaret e Kosoves,qe se Pari te behen Anetar te Partise Komuniste e me pase te punsohen ne pune shteti dhe ne kete synonym Maxhun Bruqi,ishte  komunist 1945-1989 I Fadil Hohxes, ishte sherbetor i sherbimit secret serbosklla  UDBASH ne Deçan,  ne Peje ne Perishtine.Ishte PRAKTIK ,ishte Mik  shtepije me serbi V.Djordjevicin nga Beogrdai I ardhure para lufte se dyte Boterore  ne Decan.V.Djordjevici kishte toke edhe ne Decan edhe Token ne Rashiq te Pejese,dhe ishte Komuar I Flori Bruqit, qe e pagezoi me emrin KONPERATIV :”FLORIJAN” I cili me ndihem e V.Djordjevici, Flori Bruqi gjeti lumturine ne Beogrda ne sisetmin e shkollimit ne kurse NATE AGJENT .Kjo ishte Lumturia e Maxhun Bruqit ,qe “FLORJANI” e  keru shkollen specila e te folurit ne Peje me pas u resgjistrua ne Faklutetin e Difit ne Beograd, dhe kurre  nuk  e keru kete Fakultet edhe pse jetoi ne Beogrda mbi 10 vjet ,sepse Flori Bruiq, si Fonomen  I veqant u Orjentua u angazhun ne kurisn e NATES, per AGJENT TE UDBES po si shume student te tjere qe ishin  ne Beograd, dhe u be gazetar I gazteave serrbe  : ”NIN”  dhe “DUGA”  ne Beograd.

     

    Flori  Bruqi,”NUN” me emrin konperativ:”FLORIJAN” I serbit  U BENE I njohur  ne Beograd si korrospodent nga Kosova,qe pas ngjerjve te viti 1981 dhe ne kete distance Historike edhe sot jane gjalle artikujt e tia  ne gazetate serbe ne Beograd :”NIN” dhe “DUGA” kunder nacionlizimit shqiptar te Kosoves.Bashke me kete ne kete ALEGORI ne shtypin e asje kohe NE Beograda.Shtator 1981. Nentor.1989.Eshte e gjalle gjenerata e tije, jane te gjalle artikujt e tia dhe te tyre kunder nacinalistave  shqiptar  te gjenerates se asje kohe siqe jane shqiptaret komunista e UDBASH nga Kosova me artikujt e tyre ne gazetat serrbe. Isak Hasanit, Jusuf Gervalla, Ali Ollani,Zenun ÇELAJ,Jusuf Ferizi,Rrahmon Deda,Daut Demakut,Faredin Gunga, e te te shume gazetarve  te tjeret te “RILINDJES” e te TV-prishtina,nga  Kosoves, ne politiken e asje kohe me Yugosllavi qe ishin te LUMTUR e Efektiv dhe te angazhura kunder nacionalizmit shqiptar te Kosovse qe sot disa nga keta UDBASH jane gjalle  dhe  jan te mbulume  me taktika dhe metodate e tyre Moniste SERRBE dhe botojne libra e promovohen ne emer te te vdekurve.

     

    Keta komunista,keta UDBASH qe thyen traditen shqitare, keta qe thyan nderi e kombit, keta qe thyen kulturen shqiptare, keta qe thyen historin e Gjergj Kastriotit,keta qe thyen kenget shqiptare,keta qe thyen RAPSODET TAN, keta te plejades komuniste qe ishin ERRESIRA e Kosoves,qe ishin ROBOT te DRESUM nga serrbet e  te montum nga Serrbet e nga Komunistst shqiptar qe nga lufta  e dyte Boterore ne Komuna, ne fshatra, ne qytete dhe detyrate e trye ishin kompakte, ishin te komunikuar ne cdo komand dhe ne princip kishin edhe stimulimin zyrtar e HONORAR nga Yugosllavia, dhe cili I ketyre ishte qe te jene te lumtur per turturate e dhunen qe e Ushtronin mbi shqiptaret nacionalist te Kososve, dhe nga Rezultate e tyre KRIMINALE edhe Femiljet e tyre dhe Femijte e tyre gjeten lumturin e edhe femijte, nxesit, studnetet  e tyre u  dergun per shkollimim te me tutjeshem ne Beograd ne principin e ndihmes per te prodhua edhe ROBOT te rinje UDBASH.

     

    Kjo ishte edhe  Gezimi I dyfisht i Maxhun Bruqi,nga Isaniqi I Decanit ne Panoramen e Yugosllavis qe e kishte Restoranin ne “Hotelin GRADN”ne Prishtine ne 13.Kat.I cili INDIREKT  ne Beograd  e regjistron ne shkollen e Medicines vajzen  e vet Burbuqen, e cila ne viti 1984 Martohet me Mirko Dimtirijevicin,qe Familjen e kishte nga Peja, dhe e bejne Darsmen ne Beograda ne Hotelie:”MOSKVA” ne kete Darsum ka marre pejse edhe Ambasadori i Shqiperise se saje Kohe Raise Mile.Kjo DASHURI ishte Efektive qe ishte ne Klimen Politike dhe ne Interes te Mirkos serrb qe te I kthehet Pasuris Toksore te Familjes Dimitrijovic ne Komunen e Istogut dhe te Pejse,dhe po kjo DARSUM me Atmosfer madheshtore ishte edhe ne Interes i Burbuqe “Maxhun” Bruqi, qe te behet NUSE e Lumtur per Serrbin MIRKO, e cila ne vitin 1995  ndahet nga Mirko,e cila  nuk u Diplomua si “Mjeke-Doktorresh” ne Beogard, dhe u kthya ne Prishtine gje qe ne Prishtine gjeti grupet e njejta te se njejtes GJUHE serrbe,gjeti dhe student e rruges qe kishi deshtua ne Beogrda, dhe ishin te popullarizum ne Prishtin e te njohur si grupe studentesh nga Beogradi dhe ne kete Kombinim te paraleles se studnetve shqiptar te Fakultetit  ne Beograd, nga Beograd-Prishtin,Burbuqe Bruqi, gjeti TRAKUN dhe kembet dhe  Modelin per te u Diplomua si:”Doktorrresh” ne Prishine, dhe kjo ishte Lumturia e dyte e Burbuqe Bruqit, nga Beogradi ne Prishtine, gje qe  Burbuqeja  edhe sot  e mben ne vete dhembjen e DASHURISE se Mikros,qe  eshte e ndame nga ai, qe jeton vetem qe eshte  vejushke  dhe askush nuk  e merr  per GRUEA shtepije dhe pse e ka titulli  dhe Diplomen :”Doktorrrshe”. Qendrone ne  ujrate e turbullate po si femijte e Nasuf Ajazit, qe shte  Polici I Serrbise qe nga 1957. qe jetojne ne  Drenes (Gllogofc)Kosove

     

    Dihet se femijte e komunistave e te UDBASHVE shqiptar te Kosoves kishin edhe problem per Martesa me shqiptar ne Kosove qe pas Revolucinit 1981. Ne kete akcion u angazhu edhe Bozha,qe ishte Shef I UDBes  ne Komunen e Klines qe u angazhua dhe ishte “SHKUES” ( MESITE) per lidheshmeri te Martesave mes Shqiptareve me shqiptar dhe shqiptaret e  quajshin:”BAC BOZH” ,”BACA BOZH na gjene NUSE”…

     

    Ne kete problem ishte I njohur edhe Flori Bruqi, qe kishte hape zerin per te gjete nje grua per Martes dhe ku problem I shkone ne vesh edhe “BACA BOZH” edhe “KARDASHLLYKU” I qujtur :”BACA BOZH”  gjene nje femer per Flori Bruqit, e cila ishte me nje :”BEHANE” te met tapallice (SAKATE) ne kamben e majte dhe “BACA BOZH” me dinjitet u be :”SHKUES”;”MESIT” dhe ndertoi kete MARTES per :”FLORJANIN” dhe KUMRIJEN, qe nuk dallojne asgje nga te metat e tyre e edhe perputhen edhe ne  perberje FAMILJARE komuniste UDBASH, dhe zhragoni zgjedhor I zerit te  tyre per martes u bene LUMTURIA e Flori Bruqit, me mungesen totale  te nivelit njerezore, me mungese totale te Etikes kombetare, me nivelin e petukt kombetar, dhe me ndihmen e “BACES BOZH” Flori Bruqi, gezoi zemer  e tapallices Kumrije gje qe Darsmen Flori Bruqit, ia bere KUMAR V.Djordjevic ne Maj.1973. nga Beogradi ne Prishtine e me pas Decan-Isniq.

     

    Ne  kete zhargon eshte REALITETI I Familjve  shqiptare komuniste e UDBASH, qe Prinderit e tyre ishin AGJENT te serrbeve dhe te Drejtura nga Serrbet e nga Komunistet ne varjanten e gjetjese se LUMTURIS dhe ne te drejten e ligjshme te Yugosllavise komuniste dhe femijte  e tyre  u kualifikojshin ne Beogrda me Kurse NATE dhe kishin fuqin e Prinderv  dhe fuqin e te Drejtes Yugosllave dhe ne kete zhargon Yugosllavei I stimuloje nxesnit e studnetet e Kosoves me BURSA dhe me KREDITE nga :”JUGOBANKA” ne qender ne Beogrda e me seli ne Prishtine,dhe nga Banka:”BRAÇA KARIÇ” per zhvillimin e me tutjeshe te nxensve e te sdutenve te tyre ne Beograd  qe Beogradi per nxensit e per Studnetet shqiptar te Kosove ishte :”PARADISI,ishte GJENETI” I tyre  qe u bene komunista e punetore te sherbimit secreet serb UDBA dhe nuk u bene as Inzhinjera as Arhitekta.

     

    Keta student  e studente ne  Beograd Funksionuan me NATEN qe  e zuen NATEN per shkollim,e ZUEN ate qe kan deshirua dhe ate qe kane dashte Serbia dhe serrbt me shqiptart e per shqiptaret dhe dihet se ne Beogard kan ndodhe cod gje me Femra shqiptare e me studentet shqiptar qe me ktheimin e tyre nga Beogradi perfituan tituj e Çertifikata me stem Yugosllave, dhe e perhapen HOMOSEKSUALIZIM ne Kosove dhe dihet se shqiptaret komunista e UDBASH dhe Femijte e tyre cdo hera kane kerkua ndihme te serbet per me u mbrojte ndaj nacionalistave shqiptar te Kosovse  dhe cod hera  kan kerkua sigjurim nga serbet  per te marr vendime  kunder shqiptarve te nacionalistve te Kososve dhe perhere te pare ne viti 1975 eshte permend Homoseksulizimi ne Kosove nga nxensit-studentet shqiptaret e Beeogradit dhe kjo ishte ne Gjakove ne Peje, ne Gjilan,ne Ferizja, ne Mitrovic dhe me von u zgjerua ne tere Kosoven, dhe duke e rujtur ne mbrendesi shqiptaret kete MARREZI ne Kosove filon te behet rikonformimi kulturore me rinin komuniste te shqiptarve te Kosoves dhe kjo mbeshtet edhe ne Beogrda qe rinija te kete suksese  ne Kulture dhe ne Akcione Pune te Rinise Yugosllave qe Komunate e Kosoves Organizojshin Akcion Pune ne tere Yugosllavin,dhe zakonishte ne Akcion Pune shkojshin ne muajt e VERES dhe ishin me shume mashkuj qe shkonin ne keto akcione sesa femra nga Kosova u bashkojshin me Rinite Akcionare te Republikave te tjere te Yugosllvise, gje qe cdo gje ne Kosove ka  funksionuna  si pas  deshires  se serrbeve  qe ishin ne mbikeqyrje te shqiptarve komuniste e mbi Agjentet e tyre shqiptar qe kishin krya kurese NATE  ne Beogrda qe ishin  shqiptar qe ishin ne Beograd dhe ne Kosove qe ishin me Yugosllave se Yugosllavet  dhe keshtu I mallkonin shqiptaret nacionalsitet te Kosoves…..

     

    Dihet se pas demostratave – Revolicuinit 1981 SHQIPTARET KOMUNISTA DHE UDBASH  GEZOJSHIN te drejten ligjore Yugosllave per DHUNEN  dhe per TURTURA mbi nacionalsit shqiptar te Kosovse,dhe KISHIN prevelgj me projeteket e Yugosllvise qe me Pasaporta te KUQ  te Yugosllavis te Udhetonin pa viza per mardhenje Miqesore ne tere bote.Kjo ishte per Shqiptaret komunist e UDBASH,LUMTURI sepse ata qe udhetonin ne Botene e jashtem per te I Mbrojte Intersat e Yugosllavise dhe te Serrbise kishin dhe pjesen stimulus dhe kishin edhe te drjete qe te  sistemohen dhe te qendrojne ne shtet dhe ne qytete qe iu palqejshin atyre per te I mbrojet Interesat e Yugosllavise e te Serrbise dhe disa shqiptare u sistematizun me Dokumeta te rregulla ne Angli –LONDER,disa ne Parsi te Frances ,disa ne Bruksel ne Belgjike,  disa ne Gjermoni,disa ne Zvicrre, disa ne Suedia,disa ne Canad, kjo u bejke edhe neper mjet te “BVI-ese”KOMUNALE  te qenderave komunale te Kosoves.

     

    Kete LUMTURI e thithi edhe Maxhun Bruqi,I cili I dergoi dy vllezerit e vet ne Montarla te Candaes, dhe ne kete zhargon,hyne edhe Flori Bruqi, duke e shvrydezu situaten e luftes ne Kosove, dhe  I dergon  Djali e madh per sherim ne Canada,qe e kishte linde me defeket Biologjike natyrore gje qe  Flori Bruqi,e deklerone:” se Djali  ishte I lenduar ne LUFTEN, e Kosoves” e, dhe me pas Flori Bruqi,e dregone edhe Djalin tjeter per te U interesua per Djalin e madhe qe kishte linde me te meta Biologjike natyrore dhe kjo ishte LUMTURIA e Flori Bruqit,LUMTURI per veprim  e trashiguar nga “Babi”  I tije VETEM me emer Maxhun,dhe keshtu duke e simbolizua humbje e Idnetietit njerezor  dhe duke deshmua REALITETIN e taktikes e Metodes serrbe te Yugosllvise per te gjetur LUMTURIN dhe ne shtet tjeter dhe ne anen tjeter  duke mbrojten me dashuri Interesin e Yugosllvise dhe per dashurin e Yugosllvise  dhe te Serrbise gje qe kjo   fuqizuan zyrtarisht sherbimin secrte serboskll UDBA te Flori Bruqit, per te mbizoterua Familjarisht kunder  dhe mbi shqiptaret naionalist te Kosoves qe reflektojne te verteten kohore te komunistave e te UDBes te shqiptareve te Yugosllvise qe kane lane gjurma ne kohe ne shekullin XX.

     

    Deliktet e komunistve dhe te Udbashve dihen edhe ne kete shekull XXI,dihet qe mbrenda shqiptarve komunist dhe UDBASH mbajen mbrenda tyre Kirmet,vrasjet, burgjet,Turturate,proceset gjygjore private,lendime e renda trupore,qe  I kan lendua njerezit shqiptar nacionalsita te Kosoves  e edhe Eliten shoqerore Civile, e, edhe   nese I kthehemi ne periudhen kohore te Yugosllavise  shqiptaret I gjejme te bemete e tyre KRIMINALE mbi Eliten shoqerise Civile me Dominime Politike KRIMINAL Komuniste, criminal te UDBes,dhe nese HAPPEN DOSJET, e UDBES 1948-1989.Ne kete Alternative shqiptaret  menjiher do te acarohen dhe anmiqesohen ne mes veti  dhe shkoje edhe me larte  duke bere nxitje me hakamrrje deri ne vrasje,e vrasje mes veti, dhe Kosova do te bie poshte dhe kjo eshte per te ardhur  keq ( as kush nuk I kujtone ato vujtje, ato Burgje, ato Turtuara nga gardiant shqiptar te Burgjeve te Kosoves e te Serrbise qe ishin shqiptar qe ishin me te zi se serrbete,nga Policet shqiptar te Kosoves qe ishin me te ZI se Serrbet ) Sepse keta shqiptar qe ishin komunista  e UDBASH ishin te mbrojture edhe me ligje te Yugosllavsi ishin edhe te ftuar per te I sherbya zyratrisht Serbise  e Yugosllavise  dhe per te iu sjelle shqiptarve  nacinaliste dhembjne ,Burgje,Vdekje, e shkaterrimin e  jetes s etyre dhe prishjen e Martesave me Grate e tyre shqiptare…

     

    Nga ky ZARGON deshtoi Yugosllavia,gje qe ky liber I im,Maratona e Kurvave shqiptare, pjesa e trete  50 vite e meshume eshte deshmi faktike historike  e kohes se shqiptarve qe kan LANE gjurma ne Yugosllavin, ate cka e kan bere shqiptaret komuniste e UDBASHET  ne shekullin XX dhe sot keta kane besnseset  e tyre ne Prishtine ne Gjilan, ne Peje ne Mitrovice, ne Prizren  DHE MUNDOEHN TE SHTRIHEN EDHE NE TIRANE dhe kan harruar  kohen e tyre qe ishin  te terrbuare  qe ishin te ÇARTUR,mbi te burgosurt nacionalsit shqiptar te Kosoves dhe jane keta komunist-e, qe sot  njifen qe ishin  sherbetore  te UDBES dhe me politiken e tyre keta jane USHQYE  me  BUKE E MEZE me SERRB, qe kan ngrane DARKA neper Restorane e neper Hotele te Kosoves me Muzike shqip e serrbissht, qe luajshin shume RROL,E RROLE te ndryshme DRAMATIKE me shoqerine Civilen, keta qe ishin edhe MIQE shtepie me  serrbe  dhe serrbet ne shtepijat e shqiptarve kane HYNE sahera qe kane dasht ne cdo kohe qe kan DASHTE dhe kane bere ate cka kane dashte dhe kjo ishte  Sjellje Miqesore  e DASHURISE se shqiptarve qe kan kerakteret serbe dhe kjo ishtee dhe puna  e tyre  si UDBASH dhe ketu  u llogariteshin edhe komunistat shqiptar qe ishin  sherbetor  te Serrbsie dhe te Yugosllvise  dhe qe   kishin PAGA te majme,kishin HONORARI  e tyre, kishin edhe pjese STIMULUESE TE PUNES, dhe kishin Shtepi kishin Banes  ne qytet. Shqiptaret e Kosovese qe ishin; AKTUEL NE POLITIKE KUNDER REVOLUCIONAR TE RINISE-STUDNEETORE TE VITI 1981 .UDBASHET e Komunistet e Yugosllvise kishin edhe ARGATETE e tyre SHPIJUNA te shoqerise  shqiptare  dhe qe iu ka sjelle  problem shume te renda edhe pendime  shoqerise Civile edhe ne qytete edhe Fshatera  dhe nga keto  MARREZINA te  shume shqiptarve UDBASH e komunista u vra ne Prishtine RRAHMON MORINA,dhe pas ksaje  VRASJE shqiptaret  e Kosoves nuk IU besojshin as komunistave as UDBESHVE shqiptar….

     

    UDBA e Komunistet shqiptar keta I kishin gezimit e perbashkta me serbe me miqet e tyre me KUMARET e me “PObratimat “ e tyre qe  u bashkojshin ne LUMTURIN e Ditelindje te femijve te tyre, ne ditet Festa te Serrbise  e te Yugosllvise,KONKRET EDHE ne Diten  e Shtafetes se Titos,ne cdo 25.Maj.te cdo viti  dhe UDBASHET e Komunistet nuk kishin fare frike sepse  ishin te pasiur me relvole  ne brez, me Pushke Gjuetie,kishin tituj e Diploma,dhe ishin te shpetuar  edhe nga ligji I Yugosllavsie dhe nga  cdo e keqe qe beni e qe kyrenin mbi shqiptaret nacionalist  te Kosove.Ne kete KULTU POLITIK TE KRIMIT eshte e njohur edhe EPOKA  kriminale e Familjes Maxhun Buriq, nga Isniqi I Decanit e stacionuar ne Berogard te Serrbise,ne Prishtine  te Kosoves,ne Montreal te Candas,edhe vet Flroi Bruqi, qe nuk kane asnje nivel njerezor asnje nder kombetar………..

     

    Monday, September 2, 2013

    RAIMONDA MOISIU,KOZETA ZYLO,FATIME KULLI, KOLEC TRABOININ,

    MARALI ME I NDYTE I RAIMONDA MOISIUT SHTETASE “SHQIPTARE” ME ORIGJIN DHE STIL ROME-CIGANE NGA KORÇA E SHQYPNISE “Kush e harron të kaluarën është i dënuar ta përsërisë atë”. Santayana (George Santayana, 1863-1952):filozofi amerikan me origjinë spanjolle. By: Bahtir Hamza,author,artist. Friday, August 23, 2013.12:52:57 AM Thema ;HIPOKRIZIA E SIGMATIZUAR ‘’KOSOVARJOTEVE’’SHQIPTAR TE KOSOVES NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT,SHTETASE SHQIPTARE ME ORIGJIN DHE STIL ROME CIGANE NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT. Peja e pare dhe pjesa e dyte Pos Kozeta Zyles, “mesuese e komunizmit” qe une haptas e kan paraqit publikisht ne libirn tim MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE pjesa e pare -I-, ne opinjon per mardhenjet e saje Tinxare me shqiptaroserboshqiptarin e UDBes Flori Bruqi,UDBASH nga Isnaiqi I Decanit, Kosove, tani po e paraqes Ramionden Mosiun, KURVE SHQIPTARE qe eshte ne librin tim MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE pjesa e dyte-II-,me banin ne USA, me Origjin dshe STIL ROME-Cinge nga Korca, dhe e mbeshtetur ne Flori Bruqin, per te krijuar LAVDATA E FAM te RREME gje qe edhe me mardhenje intime gju me gju me UDBASHI ton Raimonda Moisiu mundohet te ndryshon vetvehten e vet .Motoja e tyre eshte edhe ne kete pamje te saja ne Foto me Flori Bruqin, qe deshirone te afirmohet ne krahune e UDBes me Flori Bruqi, me rrena e me levdat te rreme mundohet me marr edhe Fam FALLSO e te shpall Burrin e vet :”VETRAN TE LUFTES SE KOSOVES SE UCK-es” dhe keto rrena jane edhe nga Flori Bruqi, eshte Hipokriza dhe Marrezia e tyre qe jan njerezi skandaloz. Edhe Raimonda Moisiu, lindur me 1957.shtetase e Shqyperise ,eshte nje femer nga Korca e Shqypnise qe nga viti 1999 jeton ne Amerike,qe eshte rrite me sistemin komunist dhe nuk ka jetue me sistmi Demokratike dhe as nuk ka mesua kurre per Demokracin, dhe si e vogel ka lujte edhe futeboll ne Korce ashtu siqe lujen Romet Magjupet me tope Harranash dhe kan pase nje jete jo te mir por te verfer. Raimonda Moisiu e ardhur ne jete nga Nana e saje me origjin Rom dhe Baba Origjin Shqiptar,e martume me nje njeri I pa shkolluar qe ka dite me fole shqip shume mire dhe me 1995 I punusar ne Greqi, dhe me kethimin ne Shqypni me 1999. Me nje vetur bie ne nje Kanal dele jashte rruges nga shpjetesia e madhe dhe nga mos dije I pa Experence per te drjetua Makinen dhe vdes nga mos dija nga Rakija.E, e jo nga dashnia. E jo per UCKen. TE DASHUR BASHKATDHETAR SHQIPTAR-E, KUDO QE JETONI DHE PUNONI. Eshte knaqesi per mua dhe per mbar opinjonin shqiptar te u beje me dije, te ju beje te njohur me KURVAT SHQPTARE, qe flasin edhe anglisht dhe jan civilizuar dhe iu mungone emenci[imi ne USA qe jetoje edhe ne Shqypni edh ne USA edhe ne Angli,qe kane JARANAT E TYRE. kan GRUPE e tyre, qe kane Investua ne Rrejtin e internetit shpifje, RRENA, kunder meje, dhe me ka ra ne Qafe, pa me njofte fare,kan perllos Personalitetin tim, kan vra identitetin tim kombetar, me kam thye ne etiken kombetare, kan ushtrua padi Prvate me akuze shum te rande “DHUNE SXUALE” ne interesine e perbahsket KURVAT SHQIPTARE kunde meje ne gjygjin Republikan te Torntos Canda.Kjo eshte Magia qe une e kam perjetu nga keto Kurva shqiptare dhe nga UDBASHI shqiptaroserboshqipatr Flori Bruqi, me gjak serrbi . Per me I njoft keto KURVA SHQIPTARE une kam tri libar te mija :”MARATONA E KRVAVE SHQIPTARE” pjesa e pare-I-II-III- dhe tani po e pregadis dhe pjesen e katert. Ne librin tim Maratona e KURVAVE SHQIPTARE pjesa e dyte, e gjeni Raimonda Moisiun ,nje kurve shqiptare me Orgjin dhe Stil Rome-Cigane, nga Korac e Shqypnis se Jugut, dhe e panjohur per shqiptaret dhe per mediat shqipatre nga viti 1957-2004. qe jeta e saje eshte Erresire Komuniste 1957-1999. Dhe pragmatika e saje eshte qe nuk ka Çafqe kurre interesim per te u bere e njohur ne Elitke letrare kombetare shqiptare e as ne medijat poblike te Shqiperise dhe kjo kuptohet se nuk ka pase as shok as miq, as rol te modelit Demokratike per liri te shqiptarve dhe per Heqjene Izolimit te Shqiperis dhe ne anen tejter Rominda Moisiu nuk ka pas as Orjentim per te u bere gazetar,apo shkrimtare apo Poete , apo Diplomate e rrejshme me politiken e saje te rritjes komuniste qe eshte e mbulume me lavdata te RREME dhe tani nuk do te jete e mbulume. Sot 20 Gusht 2013. Une paraqes shkrimin kunder Raiomonda Moisiut , pasi nuk eshte diplomuar ne asnji shkolle te Shqypnis dhe te Amerikse, dhe pasi Burri I saj nuk ka vdek per arsye te UCK-es, dhe pasi eshte mbeshtet ne krahun e UDBes te Flori Bruqit, dhe ne shkuplimet e tia, dhe kan koperua shpifje e Rrena, ne rrjetin e Internetit kunder meje bahske me KURVA TE TJERA,dhe cka eshte edhe aqe me keq, kan ble njerezi me para,femar shqiptare dhe te huaja,per te ushtrua padi private ME RRENA e me Skenar te parapragaditur nga Flori Bruqi,kunde meje me kauza te pabaza dhe shume te randa”Dhune Sexual”!... Raimond Moisiu, jeton sot ne Amrik dhe nuk ka jetu si asylante dhe nuk e dine jete e shqiptareve fare ne Amerike .Kjo KURVE SHQPITARE VEJUSHKE, nga Shqypnia,kurre nuk ka kane e njohur as ne Shqypni dhe as ne Amerike, per opinjonin publike as ne mediat shqiptare, as si e re, as si Plake, as si e martume as si Vejshuk, as si KURVE SHQIPTARE,as si femer e sistemit Demokratik. Raimonda Moisiu, nuk ka kendua kurr shqip,nuk dine me I ra asnje Instrumenti,nuk dine me vallzua shqip, nuk ka botuare asnje artikull ne gazetate periodike te Mediva shqiptare te Shqiperise 1957- 2004 .Nuk ka lujt ne as nje film, dhe as nj liber nuk e ka botuar ne shekull XX.1957-2000.Nuk ka pas as ndikim ne politiken shqiptare ne Tirane,as per lirin e Shqypnis nga Komunzmi as per sitemin Demokrtike te Shqypnis, dhe as ne Amerike. Raimonda Moisu po si KURVATE TE TJERA te Shqiperise, ka kerakteret Principet dhe STILIN e tarshiguar nga NANA e saj me Origjin ROME,nga sistemi komunist sepse:Raimonda Moisiu,eshte rrite dhe eshte Formua KURVE SHQIPTARE ne rrolin kryesore te Familjes se saje te perzire si komunista dhe nuk ka pas kontroll nga askush. Kjo eshte KULUNISJA e pamjes se saje qe sot mundohet me u ndryshua me Filozofin e jetes duke i ndrrua JARANT nga njeri te tjeteri ,duke I ndrrue grupet e mashkujve nga grupi –X- ne gurp e Praktikes, gje qe ka ndrrua dhe Origjinen dhe shte shtetsa shqiptare duke e koperuar ne sistemin politik komunist joprefesionalizmi ne Profesionalizem edhe keshtu u be KURVE E NDYTE E ERRSERES komuniste dhe kete e dine cdo shqiptar e dine e tere bota e dijne te gjithe njerezit e ndershem dhe Peralmetit Shqypnise. Raimond Mosiu, eshte e njohur ne MARATONAT E KURVAVE SHQIPTARE, po si kurvat te tjera dhe koha kurr nuk iu ka shkelqya ketyre Kurvave sepse kan qene pengesa te DRITES dhe kane fitue para nga Trupi I tyure dhe kete e kemi te njohur me Motone tyre qe tani mundohen te ndryshohen sepse jeta e shqiptarve eshte me shume problem dhe kjo vazhdon te fiton para e para dhe me shume duke investu vetvehten e vet ne humbje te nderit.Ky eshte rrethi KURVAVE SHQIPTARE qe jane ne Rrjetin e Marimanges te Deqit e te Bijve te Dreqit qe mbernda vetes edhe Raimonda Moisiu ka spiralen, qe mbende vetes ka spiralen, po si kurva te tjera dhe nuk munde te rrite vetevehten, kete e rrisin vetem ata qe ekan inetres te kjo, dhe interest e perbashket ata qe kan keraktere te njeta qe APSOLUTIKISHT NUK PEPRUTHET ME TE VERTEN E KOHES as me Biografine e vet dhe keta qe jane te tille e rrisin kete me RRENA edhe me Lavdata te RREEME dhe me orjetime te gabuara ashtu siqe eshte Biogarfia a saje dhe Imazhi e saje eshte zero, eshte Oping e Pirotit te tregktise komuniste me perqindje nga Serrbia ne Greqi e nga Greqia ne Shqypni… SI U BEN RAIMONDA MOISIU,”GAZETARE, SHKRIMTARE,POETE” ?! CILAT JAN LIBRAT E SAJE PSE NUK I FUQOZON VITI I BOTIMIT NE FORMEN E RENSPOSIBILETETIN LIRIK . Ketu e gjejm gurpin e jaranave te saj si shvrydezim si perqindje si komprsim apo aletrenativ te njete taktik , si te kuvet te tjera shqiptare Edhe Raoimonda Moisiu, po si Kozeta Zylo, Fetime Kulla, Alketa Pireva,(XHesika VULA-Jessica LEON) Besa Sahatciu, Momiza Prishtina, Laura Topxhiu, Lunda Lulgjuraj, Vesa Arbana, Gresa Arbana,Elsa Hamitja,Esma Jaubelin, Flora Peci, Rafaella Prifit, dhe shume kurvat te tjere qe jane ne rrethin e ketyre grupe te Interesit te RRENAVE ete Lavdatav FALLSO,qe kam per te I parqitur nje nga nje; shepifjet e tyre, rrenat e tyre, mesazhet e tyre, qe me kan FYE aqe rand, pa me njohur fare,meszhet e tyre qe i ruaj per Funksionin e se vertetes qe I kane shkrua kunder meje ne FACE BOOK, ne webfaqe te ndryshme ne aktivitein e tyre MASIV ne rrjetin e Internetit, qe me kane VRA identitetin tim kombetar dhe me kane shpall te vdekur qe me kan pengua ne Kerrieren time. Keto KURVA SHQIPTARE qe mundohen te ndretojne FAM te RREME me UDBASHin shqiptaroserboshqiptar AGJENTIN E UDBES FLORI BRUQIN, I cil ka jetu mbi 10 vite ne Beogrda qe I ka perdor 46.emer Fallso ne Internet dhe qe keto KURVA shqiptare jane bere pasuse te tia, jan bere PAUESE te tia, dhe tani infuenca e tia individuale kunder meje te njerzezit te tjere nuk vazhdon, sepse shqiptaret e ndershme tani me njohim mua dhe I njohin KURVAT SHQIPTARE I njohin UDBASHET shqiptaroserboshqiptare, I njihin komunistat, dhe eshte dashur qe une te punojne,7.shtate vjet.pune,pune ,pune ,eshte dashur qe une te luftoje, lufte lufte lufte, 7.shtat vite per me e mbrojte Identitin time kombetar per me ardhe deri te kjo e vertet e ketyr KURVAVE SHQIPTARE ,per me ardhe deri te e verteta e ketyre UDBASHve shqiptaroserrboshqiptar me Martijin nga Pentagoni,te identifkuar njie nga nje me ID dhe kerakteristika e tyre dhe lete dalin shqiptaret ne fushne e dijes dhe lete I Demtojne te vertetate e mija. Keto KURVA SHQIPTARE I sollen te miren UDBASHIT individual Flori Bruqit,dhe u bene prezente edhe ne tavolinin e tije, ja siqe eshte kjo foto deshmi e ksaj Kjo KURVE SHQIPTRE E QUJTUR RAIMONDA MOISIU.me STYIL dhe Origjin Rome-Cigane. Kjo foto tregon me shume se nje mije libra sepse Raimonda Moisiu ne parqitje e libarve te sjae nuk I jepe vitet e botimit kjo eshte nje taktike e veqant e ksaj kurve shqiptare qe mundohet me u shite e ndryshem te te tjeret , ndaj qe eshte VEJUSHKE-KURVE.Sepse Ketu flitet per bashkpunim e tyre te zi,shifet strategjia komuniste e sigmatizuar per te u shapll :”Ptariote” gje qe vitet e botimit te cdo libri jane shum te randsishme sepse e bejne te fuqishem LIBRIN dhe Individualizmin e autorit,dhe kjo I mungon Raionda Moisiut , dhe direct kuptohet deshmohet se Raimonda Moisiu,eshte autore e rrejshme. Por per te pase simpati edhe me te madhe Raimonda Moisiu, paraqitet ne cilesin e gazetares dhe me tendence iu eshte ngjit Flori Bruqit,per bashkpunimin e RRENAVE SIGMATIZUESE ,per te shpall edhe Burrin e vet :”Veteran te luftes se UCKes” sipas RRENAVE TE FLORI BRUQIT,dhe kjo eshte shume intersant po si RRENAT E PENDELI MAJKO-VICIT,qe thote: se ka orgjin gjermane”a ne Realitit ka Origjin Vllehe-Cigane, dhe iu eshte ngjit Hashim Thaqit.Poashtu edhe Raomonda Moisiu kurr nuk e kan njofte me pare Flori Bruqin, dhe ngjitja e saje me Flori Bruqin,deshmon traditen tipike ROMA-Cigane, te Korcarve te Shqyponise, njiashte siqe eshte edhe kengtarja nga Korca LORETA KAÇKA,”LORI”, qe e iu eshte ngjit mashkujve te Kosove per FAM e per Krriere nga njeri te tjeteri dhe nga Grupi ne gup, dhe dihet se Kosova nuk bene Tregti –PAZARE me Shqiperin, as me Kuaj, as me Bika, as me Gomar te Korqes, por mashkujt ‘’kosovarjot’’ fitojne para e para me keto KURVA shqiptare dhe jetojne prej TRUPIT te tyre… SI E NJOFTI RAIMONDA MOISIU, UDBASHIN FLORI BRUQI, Kthehem ne vitin kelendorik te punse time kur isha ne Kosove 2003-2005 ne cilesin e Kryterit te Shoqates” Pena shqiptare”.ne Prishtine Konkretisht une me funksionin tim ne cilesin e kryetarit ne kuader te Shoqates “Pena shqiptare” pos librave poetike te mia ,Une nxorra edhe gazeten time “Pena Shqiptare,” dhe ne kete gazete time nga dashuria per liri nga dashuria per atdhe nga dashuria per shqiptar-e,a,a,a,nga dashuria per SHQYPNIN,kam bere te njohur njerezit e pa njohur I kam popullarizua njerezit qe kurre nuk kane kene te njohur-a, ne Mediat periodike te shkrua te Shqiperise dhe te Kosoves qe ishin te pa njohur edhe per mua edhe per opinjonin shqipatr dhe gazeta ime me guximshme ,e par eshte e lidhur me Sami Frasherin dhe vetem une dhe Prof Dr.Gjyltekin Shehu, e Prof. Ahmet Kelmendi,kemi pune dite dhe nate per kete gazete “bile” ata flinin edhe ne karrika ne zyren time, dhe pjesa me e madhe e shkrimeve I kushtohje lashtesive tona historike dhe une edhe sot I kujtoje me malla Fjelet e tyre, fjalet e tyre qe me kan terhjek verjtjen qe mos te I botoje shkrime te njerezve te pa njohur.Por une kisha deshir me e nxjerr ne pah njerezit e pa njohur meqe Programi,Stratgjia rregullorja e punes e Shoqates ishte per zbulimin e krijusve te rinje, por edhe te njerezve te pa njohur ,dhe ky ishte MOTOJA E JONE . Librat dhe gazetate qe I kam botue une,ishte kapitali im shpirteror sepse isha I Cenzurauar qe nga viti 1976 .Dhe ky ishte nderi im me i laret dhe gazeta nuk ka pase cenzuar u dallu me e guximshja, u trehoqe dhe nga shitja nga shqiptaret e “NDRESHEM”, dhe terhoqi vemendjen e ter shqiptarve sepse ne gazet paratqita matrijale te pa botuare me para dhe nag gazeta ime dhe nga libri ARBANIA-II-shqiptaret e Kosve kane vjdhe matrijale dhe I kan botua ne gazette e tyre.Pra ishte Aktiviteti im dhe pse gazeta nuk ishte e redaktuar prefesionlisht ishte shume e qellum ne opinjonin shqiptar sespe une kisha Urrteje ndaj komunistve dhe ndaj UDBAshve shqiptar dhe per kete Urretje me zbuten nervate dhe koken Gjylktekin Shehu dhe Ahmet Kelmendi, qe mos te bje anmiq sepse ishte koha e pas luftese dhe deshironin qe te gjithe shqiptaret te ishum bashke dhe iu Jam shume mirnjohes z. Gjyletikin Shehut, dhe z.Ahmet Klemendit,qe me kan qetesua dhe qe pata fatin qe kem puna me ta dhe qe i kam pas ne krahu tim . AS kush tejter nuk me ka ndihmua as per redaktim as per matrijale as per botim dhe Dizjanin e gaeztes e ka bere Cajup Kajtazi, ishte bashkevendsi im,dhe ky me ka trehjek vrejtjen duke em thaen:” mos iu jep hapsir ne gazete njerezve qe nuk I njefe, ku e di ti sa cka ndodhe me pase” dhe nga muaji Tetor 2004 e deri ne muajin qershor 2005.as nuk doli asnje shqiptar qe te me Falenderon per KREDON e punes time dhe nuk gjeta asnje Mirnjohe as fjale Miradia, te ata qe une I kam bere te njohur me pune time me gazetn time pa I njohur,as kush nuk me ka falenderua as per nje fjale Flamenderit.hejj shqiptar.As ata shqiptare qe vishin e rrishen ne seline e shoqates dhe bejshi llafe e muhabet pijshin edhe caffe,si domos e zhvrydezojshin kohen kurr une nuk isha ne zyre, Hjejj shqiptar bre perjetimet e mija jan shume te dhembshme. Ne gazeten tim I kame popullarizua ne opinjon e medijave, pos te tjereve edhe keta qe sot jen Anmiqet e mijen.Keta shqiptar-e, :Raimond Moisiun, Fatime Kullin, Fadil Shytin, Flori Bruqin, Kolec Traboinen, dhe kete nuk e kam bere per komercialitet as per ndonji lloj PARAJE por per nder dhe per rrespekt si shqiptar. Kete e kam bere nga nderi im i ndershem , nga nderrgjegj ime e sinqert, nga shpirti im i paster, dhe eshte shume interesant se neper mese gazatese time Raimonda Moisiu dhe Flori Bruqi, jan lidhe bashkua u benen bashke ne Historin time ne kohen time dhe tani jan ANMIQET e mije ,e ,edhe keta te tjeret trajtohen mese veti shi shok – si dashnor, p.sh.Kolec Traboin e ka Dashnore Fatime Kullin, dhe me kan ra ne qafe mua te gjorin pa iu bere asgje te keqe.Kata duke bere SHPIFJE e RRENA KUNDER MEJE,duke men vra edhe me Injuranc.Por tani nuk jane me,nuk jane me miq te mije, as te gazetes time,dhe gazeta dote botohet perseri dhe do te iu tregoje te vertetene e tyre :”sihariqin” UDBASHit shqipatreserboshqitare Flori Bruqit dhe KURVAVE SHQIPTARE ,sepse Historia ime nuk eshte vdekja. Shpifjet e tyre RRENAT e tyre nuk jane as njerezi as per shtaze ,edhe keto KURVA SHQIPTARE nuk jetojne me shtaze shtepie, edhe pse keto dhe keta nuk dijn me I ra asnje Instrumenti dhe kurr nuk kane perzentua kulturen e Etikes kombetare shqiptare,kurr keta dhe keto kurva nuk jane paraqite ne Tarditen shqiptare as individuale apo familjare ne Binat e Filmave te Botes , gje qe Shpifjet e tyre RRENAT e tyre na qojen deri te Familja e tyre qe nuk kane as nder, as moral, as culture, as Tradite…, Shipfjete RRENAT e tyre na qojne deri te titulli I tyre e gradat e tyre FALLSO, te shkollimi I tyre qe eshte shkollim I FALLSIFIKUAR, me Intervenime, dhe nga ky Titull FALLSO ne duhe te kethehemi mbrapa ne shekulli XX qe te shofin sistemi Komunist dhe te I njofm ne peremrin percaktor shqiptaret dhe ate kohe qe kan sherbya si perkthyes te gjuhes serrbe-shqipe, si sherbetor ne sherbimi n secret UDBA ,si komuist te Yugosllnise ,si poltikaj me poste shteti, dhe kjo nuk perputhet me Realietin e se vertetes qe parqitne sot kata shqiptar-e si:gazetar-e,, si Poletikaj,si Shkrimtar-e, si Poet-e, si Patriota, si nacinalist, si ARTIST, dhe duhet te njofim qellimin e tyre te te I njofim sot ne kete kohe te ketij shekulli XXI qe keta UDBASH keta KOMUNISTA dhe keto KURVA SHJQIPTARE jan te mbuluar nga RRENATE E TYRE, nga njerezit e tyre qe jan te njetes gategori,nga njerezit qe kan keraktere te njeta dhe kurr nuk e kane barazua realitetin me lirine, por shqipatrve ua kan bere Jeten edhe me te rande sesa qe e sot jetojne me Kosoven e shpallur shtet dhe qe eshte nen sovranitetine Serbise dhe kjo deshone se UDBA shqiptarserboshqiptar-e, dhe ish komunistat me vizionet e tyre jan FORCUA dhe njerezit e tipat e tille sot qe Na Çfaqin problem NEVE shqiptarve te ndreshem nacionalist qe jetojm te gjorit si gurt ne UJ…. Pra une jam Bahtri Hamza, jetoj si GURI NE UJ,dhe lshoje rreze ne maje te ÇyÇavices,te Goleshit, te Kosamqit e te Berishes, dhe jam i pregaditur ne cdo aspekt jete per te u ballafqua me cdo njeri dhe me cdo persone edhe ne formen e STILIT tim qe e mbje – veshtjen e KAUBOJAVE,dhe as gabimet e mija nuk I mbuloje, as te kqija e mija nuk I mbuloje, dhe jam I njhur per cdo shqiptar-e, edhe ne peremrin percaktor edhe pse me eshte dashur te merrem me UDBASHin Flori Bruqin, 2005-2012.Sepse me gjeti edhe mua te gjorin te pa krah,Dhe beri lloj lloj Shpifje e lloj lloj RRena edhe per mua, dhe Nuk largohem nga REAGIMET e mija,dhe nuk ndahem nga e kaluara ,ne asnje dite,ne asnje jave ne asnje muja, ne asnje vit, sepse vullneti ime eshte per te deshmuar te verteten e shqiptarve qe kan lane gjurma,per te I deshmuar Mozaikun e Kengevashev te mija POEZI,librin tim “JETA TROKET NE DERE” te Persekutuar nga UDBASHET shqiptariserboshqipatre ne Mars 1993.per te deshua lirine - LIRIA - LIRIA eshte me kufije , dhe me Tunele, e me zik zaka jete, por kjo deshmon se une nuk jam I kriminlizuar, nuk jam Krimenl,nuk jam Agjent i te huajve, kurr nuk kam qen dore e zgjatur e Serbise e as e Yugosllavise.Kurr nuk kam kene anetar I Pratise Komuniste Yugosllave.Une kurr nuk iu kem nenshtrua asnje njeriut, asnje fshati, as nje qyteti, asnje karhine, as nje republike, dhe as nje shteti, dhe kem qendrim tim dhe kokeforcin time dhe kembnguljen time,dhe ky eshte nacion im gje qe Une iu kam nenshtrua FEMRAVE te BUKURA sepse e dua jeten,sepse keshtu Funksione jeta ime DHE KETE Funksion e kam Trashigim nga Babi im ISA,sepse Babi im Isa ka kene KURVAR I Fort, me I madhe ne fshat dhe ne rrethin 1973-1983 dhe Bashke iu kemi hy Nuseve te reja me “Rezhnik ne Krah” (“rezhnikat” jan shkalle te larta tedrunit ) ne karh ne dhomat e tyre ne shtepija Dy katshe duke ia gjua qenve te tyre qe e ruanin Oborrin nga nje cop Mish dhe kurr nuk kemi kerku ndihme nga askush. KTHIMI NE TE VERTETEN Te kthehemi ne teme qe te njohim te verteten e Raimond Moisiut, KURVE SHQIPTARE dhe deshirate qe fshihen NEN TA, qe Raimonda Moisiu,ka kerkua ndihme te UDBASH shqipatroserboshqiptar Flori Bruqi,per FAM e per Popullaritet qe me ndihme e RRENAVE te Flori Bruqit, Raimonda Moisiu, deshiron te shpall edhe Burrin e vet:” Hero te Kosoves” nese nuk mundet zyrtarisht e shpallin privatish, por ne anen tjeter deshiron te behet e njohur edhe si gazetare ne Opinjonin Mediatik shqiptar dhe kjo deshmon se Raimonda Mosiu, nuk eshte e zgjuar, nuk eshte Intelegjnete, nuk eshte ashtu siqe paraqitet ne “Librat e saja” qe I ka botuar nga viti 2005. Dhe qe ne pamjen e Biografise se saj si njohe te verprave te botuar nuk e jep vitet e Librav ete Botuara.Kjo eshte taktika e kurveris se tyre. Te dashur bashkombas e kuptoni ju kete Taktik kete menyre KURVERI qe nga RRENATE e tyre mundehet me krijua IMIGJIN e ndonje “shkrimtare te madhe” dhe nuk eshte ashtu siqe ne mendojn shqiptaret , sepse; Kjo KURVE SHQPTARE –VEJUSHKE, deshmon vullin e vet ne krahun e UDBes, dhe zgjodhi Flori Bruqin, qe te bene me FAM,qe te dyve iu mungon Origjina shqiptare,qe te dyve iu mungon Etika kombetare,iu mungon gjaku shqiptar, i mungon tardita elementare shqiptare, qe nga Familja e tyre dhe kjo deshmon se Raimonda Moisiu eshte ne koperime me shqiptaroserboshqiptaret e UDBes, qe kane pase Profite te besnesive te ndryshem edhe me Skenat Piramidale, edhe me Besense te ndryshme te pasurive te huaja pas luftese se Kosoves kjo ka ndodhe edhe ne shekullin XX dhe qe nuk kane pas rrespekt per shqiptaret nacionalit, dhe qe kurr realitetin nuk e kan barazua me lirine dhe pikerishte Raimonda Moisiu , RA ne kurthen e Raimonda Mosiut, ne cilesin e gazetares duke marre inetervist UDBASHI Flori Bruqi NUK E KETHEU TE VERTEN E TIJE NE KOHEN E TIJE. SHTROHET PYETJA: 1. Çka e detyroi Raimonda Moisun te jete gjum me gju me Flori Bruqin, 2. Çka e detyroi Raimonda Moisin te luna rroline gazetres, cili eshet qellimi isaj.?! 3. Cila eshte Alternative e saje. Kur dihet se shqiptare me tituj:”.Profesora.Magjistra,Doktorra,e Akademika,”te Letersise se Historise letrare shqiptare ,ne pergjithesi nuk Funksionjne ne realitetin e se vertetese te KRITESKES LETRARE, dhe po te Funksionin KRITIKA LETRARE me ndershmeri, shume KURVA SHQIPTRE kish me u rrexua per toke,dhe librat e tyre kishin me shkue ne kosh te plehrave .Po te Funksiojke Kritia e vertete dhe e ndershme shqiptare per authoret e shume libra te UDBASHve shqiptaroserboshqiptar te Komunistave te Kosoves, shume libra te tyre kishin me shku ne Koshin e Plehrave,njeashtu siqe kane shkua LIBRATE e UDBAShit Flori Bruqi, qe eshte I njohur HAJDUT,PALGJIATOR I PASKUKSESM DHE FANATIK I ZJARRT. Por edhe nga ky UDBASH dhe kjo KURVE SHQIPTARE ME ORIGJIN ROME NGA NANA E SAJ– VEJUSHKE ROME,nuk ka te bjen asgje as me lirin e Kosoves as te UCK-en, as me Demokracine e Shqypnise, dhe kjo me Banim ne Amerike, deshmon se eshte nen influencen e dikjut tjeter qe luan rrolin e GAZETARES dhe deshira e saje eshte mashtrim, nuk eshte autore ne ARTIN KRIJUES KUALITATIV me kualitet te ndershem, gje qe nuk dine me e drejtua as Motrrin,”TOMOS” dhe eshte e njohur qe nuk ka asnje vlere, as njerezore, as te Etikes kombetare, as kulturore letrare dhe Syninimi I saje eshte FAMA e RREME dhe kjo kurve shqipatre mundet te shkruan cfare te done… Flori Bruq, dhe Raimonad Moisiu,dhe KURVATE TE TJERA SHQIPTARE, siqe shte Fatime Kulli dhe Kurva te tjera ,Mua me akuzoje:” si mashtures,mua me akuzoje si hajdut, mua me akuzojne UDBASH,mua me akuzoja per dhune sexuale” o zot…. Çfare krimineli jame une.?! Sa dramatike jan keto akuza te pa baza.!!! gje qe une jam victim e nje KURVE shqiptare T.G.qe e pengova te mos e dashuron nje Kriminel me goje te shtrembt qe kishte pamje KRIMI dhe e udheezove qe te kete kontroll mbi veten dhe kete iua kam then ne fytyren publike mes njerezve ne KOMBI BUS.(19.Prill.2995) Une iu pergjigjem si njeri I thjesht, si nacinalist, dhe po ju theme perseri edhe ne kete shkrim : Une jame Bahtir Hamza,dhe kish me kene me FAT dhe me FAM dhe shqiptari me I lumtur dhe me I mire, po sikur te kisha mundur te, te I mashtroja shqiptaret edhe se paku per nje EURO dhe se paku per perqinjde,(%)dhe se paku Cermonit e tyre Familjare, dhe kish me ken me Besnese te mia,kish me pas Kapital dhe kishe me pase PASURI,kasha me pas shtepi, DY Veture,Trakotor,DY Duyqan Barnatoresh, kisha me Pompa Benzin, e BESSENES te ndryshme, dhe kisha me Reflektua ndryshe te shqiptaret dhe kishin me luajt edhe Muskujt e mije NDRYSHE. Dhe po siku te isha RRITE me mashtrime, HAJNI, me RRENA, e me te ZEZA , me lloj KARTUSHASH,me grupe njerezish :”BANDITASH,HARAMXHINJE” sikur Vahbi Hoxha, apo sikur Bajram Hasi:DUDI” APO SIKUR Luti i Haliti,apo si Behgjet Pacolli,HAJDUTA ,apo si Ramush Haradinaj,dhe isha bere dhe une I PASUR, apo Poletikan dhe kisha me pase SEKRTARESHET E MIJA VEJUSHKA, e te martuar, e te lira dhe kisha me shkue ne DETI,ne MIMI-FLORIDA apo ne Califroni,ne Bengazi ne Afrik e ne Rusi, dhe kish me pas vetur “BMW” si UDBASHET e DECANIT,Jusuf e Brdhosh Gervalla, kisha me pase edhe une vetur “ MERCEDS” si mesuesi mi komunist shkolles se mesme Teknike”Nikolla Teslla” ne Obiliq,Jusuf Vatovici, dhe kishte memu nxie FYTYRA edhe mua.. Por Une I gjori, sikur i ri femije,kam marre edukate baze:Nga Nane ime,qe ishte ne Fshat “Gruja me Allti” nga Babi im qe ishte I merguar ne Ljublajn 1963-1972.qe te behem femij I urte dhe I mire dhe qe te behen nxenes I shkelqyshem… Une I gjori, si nxnes I shkolles fillore ne klasen e shtate VII-1. kam marre Edukate nga mesuesi im Osman R.Gashi,dhe jane keta njerezi-Faktor njeri, qe kan deponun ne shpritin tim luften kunder UDBASHVE shqiptaroserboshqiptar.Kan Deponua Luften kunder KOMUNISTAV.Une gjithmon I kam kundershtua komunistat dhe I kam luftue UDBASHET, si pas deshires se Babes tim, dhe si sipa Deshires se Mesuesit tim Osamn R. Gashit, per Roberin dhe Rocotizmin ,per lirin dhe per te kene “Kosova republike” e ndare nga Serbia dhe nga Yugosllavia,dhe nuk e herroje kurre dashurin e rritjes dhe dashurin e hujmbjes, dhe dashurin qe nuk e kam tani. TE DASHUR BASHKOMBAS TE MIJE Shqiptaret ne pergjithesi kudo qe jetojn duhe te dije se: Komunizmi e UDBA, ishin Mashturese ,ishin kunder kultivimit te cultures tradicionale shqiptare,ishin kunder mesimi te Historise se popullit shqiptar, qe kan apse Labirinthin e gabuar per shqiptaret nacionalsit dhe Minjaturat komuniste e te UDBASHVE kane luftun kunder nacionalizmit shqiptar gje qe Komunistet UDBASHET ishin dhe jan Mashtruse, jane Hajna, jane AGJETNT, jane Plagjitor te pasuksesshme, jane VRASES, jane SHPIFSA, jan RRENCA, qe ua kan marre jeten Nacionalistve shqiptar edhe me Porces te montuare gjygjesore dhe qe ua kan SERVUA SERERBVE ,Burrat nacionalista shqiptar qe mbajshin me krenari ksulen e bradh,qe nga viti 1945-1999. dhe sot keta :”PIROLL TE VEGJELL” jan te zi,jane me maska, jan te rrezikshem qe kane ushtyrua edhe Padi privat qe eshte veshtir edhe me I definua,sepse sot eshte Motoja e mbulimit dhe e ndryshimit te UDBASSHVE e te Komunistave qe kan kerakter keriminele me Elemete te Perziar, dhe sot kan deshira te gabuara.kujtoj thenjen e Behxhet Pacollit:”Kosovo ne mozhe bez serrbie”. “Kosova nuk mundet pa Serrnie”.! Ka then Behgjet Pacolli.O zot.?! Me keto kerkater te njeta eshte edhe kjo KURVE SHQPTARE- me Origjin ROME-Cigane , nga Stregjyshit e saje,nga Nane e saje ROME-Cigane,.Kjo kurve shqiptare e emruar Raimond Moisiu, nuk ka as nivel, as edukat elemetare baze, nuk ka as njohuri te pergjitshme, gje qe nuk e ka e vrifikua te verteten e kohes se UDBashti Flori Bruiqt dhe te ZEZAT e tia, qe ka jetue mbi 10 vite ne Beogrda, dhe deshira e saj u be mashtrim nga UDBASHI yne shqiptaroserboshqiptar Flori Bruqi, qe deshmon edhe FOTO e saje ne qendrimi APSTRAK.Foto qe nuk eshte Artistike,por shifte Raoimonda Moisiu me krenari duke ndejt gju me gju me UBASHI-n, Flori Bruqin, edhe ky UDBASH shifet I gezuar duke fole ne Telfon duke e njohur edhe ne Erresiren e ketije takimi gje qe une jam victim e keti UDBASHI dhe victim I KURVAVE SHQIPTARE. Qe asgje nuk iu kam borxh asgje nuk iu kam ber keq. SI E RRITI FAMEN KRUVA SHQIPTARE- VEJUSHKE, RAIMONDA MOISIU Akcion I ksaj KURVE SHQIPTARE,vazhdon per te rrite Famen e vet ne rrolin e Gazetares per te na hedhe HI syve neve qe e njohim shume mire kete dhe KURVAT TE TJERA dhe UDBASHET e tyre, qe I perdorin si GUME ,Keto KURVA shqiptare, mundohen me na hedhe HI SYVE, me rrenat e tyre, hera duke u shite si shkrimtare, hera duke u shite si Gazetare, here duke u shite si Poletikane, here duke u shite si poete dhe keto nuk e dije se : 1. Gazetari –ja,nuk mundet te behet kurr shkrimtar-e. 2. Gazetari-ja, kurr nuk mund te behet poet-e, 3. Gazetari-ja kurr nuk mundet te behet Poletikan-e, Gazetari duhet te mbete Gazetar, dhe te kete laborin e vet qe te njohim te verteten e kohes se shqiptarve qe kane lane gjurma dhe gazetaret duhet te I godasin keto KURVA SHQIPTARE qe shiten per FAM ne cdo FISHKELLIM….Hu,Hu…. RAIMONDA MOISIU, NE RROLIN E GAZETARES Po si KURVA TE TJERA e,edhe si UDBASHI Flori Bruqi,Raomonda Moisiu,kurve shqiptare –vejushk,lujti shume rrole, dhe ne rrolin e Gazetares kjo kurve shqiptare shkoi edhe te Miku im I vjeter JOE, DioGARDI, ne N.York,ne cilesin e gazetarese, duke bere intervista me JOE-n, dhe ben edhe Fotografi me Joe-n duke e menduar so do te behet me FAM e me titullin:”PATRIOTE” dhe kete fot e boton ne Ballinen e librit, e librit nuk I ven vitin e Botimit,por cka eshte edhe me intersant Raimonda Moisiu,vjedhe IDET e mija, deshmone kjopjimin e veprave te mija te punes time te Formes seriale:ARBANIA-I-II-III-IV. Njohja dhe Verfikim I hajnive te KURVA SHQIPTARE qe kane bere tinxisht dhe marresisht eshte veshtire per te zbuluar sepse KURVAT SHQIPTARE kan bashkepunue ngusht me UDBASHI –Agjentin e UDBES Flori Bruiq qe eshte I Specilaizuar per Hajni dhe Plagjiatur,dhe eshte Plagjiator I Pasuksesshem, kete dijme te gjitha Kosova e tere gjenerat e tije dhe gjith shkrimtaret e Kosoves qe jan mbi 389 shkrimtar dhe te gjithe jan pjes e Komunimzit Yugosllve dhe dhe shume prej tyre jane sherbetor te UDBES serrbe Yugosllave dhe kane shtepin e UDBASHIR-Gjygjtarit,Hivzi Sylejmanit,per takime e tyre gje qe Flori Bruqi, ne kohe e Yugosllvise 1974 ishte Pastrues –Korir, ne kete shtepi dhe me pas ka shkue ne Beogard. Per te I kethemi Raimonda Moisiut per te identifikua Inrevisten e saj me Flori Bruqin, qe e ka lujte rroline gazetares Ramimonda Moisiu, u aktivizu nga viti 2004,e ka marr rollin e Gazetares ne vitin 2011 dhe ne Intervist me Flori Bruqin nuk ka bere asnje pytje UDBASHIT FLori Bruiqt per sherbiin e tije ne UDBEn srerrbeskllave.Ketu kuptohet se dicka e ka frenue Raimonda Moisiun, gje qe Burri vet nuk ka mujet me e Frenu veture dhe vdic ne Kanall,nga shpjtesia.Por Raimonda Moisiu, nuk shkruna asgje per Diktaturen Komuniste, as per Inspektoret e Sigurmit te Shetit Shqiptar. Raimonda Moisiu,ne cilesin e gazetares deshiroi te rrite popullartiten e vet nga negativiteti ne Pozitivitet shkone te Joe DioGardin,ne N.York per Intervist,… Konkret shtrohet pyetja: 1. Cka deshiron Raimonda Moisiu, dirket apo indirect , nga UDBASHI qe e mori ne Intervist. 2. Kush e detyroi te shkon te DioGardti.?! Me rrolin e gazetares qe deshmon se eshte KONTRA PRODUKTIVE 3. Cili eshte Interesi I Raimonda Moaisiu qe te jete gju me gju me UDBASHIN Flori Bruqin, dhe me pas me J.DioGradin. Ketu kuptohet Infektimi I se keqit me te mirin.I Qenit me Qingin, I Dimri me veren, I Nates me Diten,I shtazes me njeriun.E gjitha keto jane ne funksioni e ciliese se gazetares Raimonda Moisiu.Din kjo KURVE SHQIPTARE se une Bahtir Hamza,z. Joe DioGardinn,e kam Mik shtepie, qe nga shtatori. 1990. Nga qyteti DYLEMA I Zvicrres, ne kete vit J.DioGradi, ka ardhe ne Zvicerr me Mehdi Hajdarin,…….. Dine kjo kurve shqiptare se une Bahtir Hamza, z.J.Diogadin e kam mik te Etikes Kombetare, mik te lirise se Kosoves, mik te cultures kombetare, mik te librit tim, qe eshte shume shume njeri i ndershem dhe i vleshme per mbare shqiptaret. Qe nga shtatori 1990 e deri me sot Une dhe Joe DioGradi, kemi pase dhe kemi mardhenje shume te mire miqesore dhe kombetare Corrospodnece te rregullte qe e kemi edhe sot, dhe jam shume I shqetsuar per kete takim qe kjo kurve shqiptare e ka bere me J.DioGardin,duke e ditur se Raimond Moisiu, eshte pa vlere, eshte e pa Nivel, duke e diture se ndihme per shqiptaret eshte pezuallua edhe nga Shtet e Bashkuar te Amerikes , dhe kjo ka ndikuar edhe te miku im J.DioGradi, edeh te UNE sepse Problem e shqiptarve jan te shumta dhe as Joe DioGradi, as Amerika nuk mundet me I zgjedh probelmet e tyre , sepse shqiptaret jane vet e zeza e vet shqiptarve.Sepse shqiptare jane TRATHTAR ne Aktivitet e tyre Politike,Sepse shqiptare jane TERRORISTA, jan VRASES,jan te KORRUPTUAR me llooj lloj skena KRIMISH me Elemeta te Perziara krimonale…. Ndersa ne anen tjetre shqiptaret nuk e rreseptokje te drjeten ligjore .Sepse shqiptaret nuk e respektoje te verteten Historike, sepse shqiptaret nuk e doje te verteten e tyre te Deshumar ne kohe,sepse shqiptaret jan te Inkuadruar ne kulturen e huja, ne Traditen e huja,sepse shqipatre ka vjedhe ARTIN E MUZIKES SE HUAJ.Sepse shqiptaret jane te Asimiluar dhe pas te gjitha ketyre na del nje KURVE shqiptare e qujtur Raimond Mosiu qe nuk ka asnje EFEKT asnje NIVEL qe nuk ka ber asgje as per Demokratizim e Shqiperise,as per lirine e Kosove as per Kosoven dhe deshiron te bene FAM te RREME duke e shvrydezua NDERIN e z.Joe DioGardin, njeriu qe ka bere Madheshti per shqiptaret e kosoves per LIRIN e Kosoves,e shqiptaret u bene TERRORISTA kunder Amerikes, hejjj Çfare “gazetare “ eshte kjo kruve shqiptare e qujtur ti Raimonda Moisiu.?! Dhe me kete Interviste me z.JoeDioGardin,ti Raimonda Moisiu nuk mundeshe te fitosh as nder as RRESPEKT ,nuk mundesh te I mbulosh Marrezite e tya ,as Trathetit e tya,as KURVARLLOKUN TEND TE DASHURIS TINXARE, dhe nuk e dia se cila eshte arsyej qe e ke beter kete Intrevist me z.Joe DioGardin.?! TI, KURVO ; Raimonda Moisi,TI nuk ka kopetenca kulturore ne asnje pozicion,ti nuk ke as kopetenca personale, te merresh ne Intrevist mikun tim z.Joe DioGradin, dhe ,me habit fakti bashkombas te mije, sesi te ka pranua Joe DioGardi, nje bisede me kete kete KURVE shqiptare , kur dihet se Raimonda Moisiu, vejushk i perkete UDBASHIT Flori Bruqit,qe e ka paraqit vet vetvehtene e vet gju me gju…. Por z.Joe DIoGardi, Miku im,eshte tregua shume NJERI ,njeri moderrn me kete kruve shqiptare sepse; Strategjia e z.Joe DioGardit, eshte qe: Nuk ke dashte te bene shtypje te mendimit te lire, nuk ka dashte te bene nje skandal demokratike per mendimin e lire Demokratik dhe per kete z.Joe Diogardi, I kushton vemendje shume mendimit te shprehje se lire, gje qe z.Joe DioGradi,original I dedikohet Demokracise moderrne Meditimi per Liri dhe Demokraci kombetare dhe nderkombetare dhe eshte FIGUR e perjetshme dhe e lirise se shqiptarve dhe Kosoves eshet ideator qe shqiptaret te fitojn EDUKAT te mendimit te liri Demokartik per te thane gjithemon te verteten e shqiptarve qe kan lane kohe ne gjurma dhe te komunkojne edhe me tere Boten.Keto jan tiparte e mikut tim te ndrshme Joe DieoGardit. Dihet se fuqia e shqiptarve te Ballkanit eshte ne sistemin komunist Yugosllavo-RUS ne Politike kriminale – kunder nacionalizmit shqipatr dhe qe prej 1945-2013. Dhe ende nuk jan bere me dije Feformat Kriminale komuniste te jetese KRIM qe me keto fonomen kriminale eshte rrite dhe qe eshte mbylle ne kete politik KRIMI kjo KURVE SHQITARE, Raimonda Moisiu,dhe nuk e bene te njohur ERRESIREN KOMUNISTE, qe ne kete teme, kjo kurve kishte me pase nje intersime te gjere ne popull… Dihet se:Shqiptaret sot nuk jame me, as shqiptar, dhe shtrohet pyteja:Cilat tema I ka shtejllua Raimonda Moisiu me UDBASHIN Flori Bruqi, dhe cilat tema I ka shtejllua me z.Joe DioGardin, qe ne kete menyre bene karriren e vet duke e shvrydezua NDERIN e Joe DioGradit,me rruge e rrejshme ne cilesin e Gazetares per lavadat te RREME ndersa I sjell Deme ne nderin Njerzore z.Joe DioGradit, qe kjo kurve shqiptare luan rrolin e SHPIJUNIT- dhe jetone ne Amerike dhe mundohet te e ndryshone NDERIN e vet qe nuk e ka, as nuk eka pase kurre, qe eshte KURVE, e te behte e NDERSHME duke u takua edhe me z.Joe DioGardin,me mikun time ,me te shtrenjt te jetse time,me njeriun qe i beri disa shqiptar te NDERSHEM dhe shqiptaret e ndershem duhet te dije se kush ishte “JEMS BONNDY’’dhe se cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE me Flori Bruiqn ne cilesin e gazetares dhe me Joe DioGardin?! Shtrohet pyetja ; 1. Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per Demokracin e Shqypnise, asgje, 2. Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per Kosove qe te jete e lirin,asgje. 3. Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per shqiptaret e Shqiperis e te Kosoves,asgje Asgje,perveq primitivitetit te saj,perveq rroleve te ndrsyhme me akcione tinxare KURVALLUK me Moton pe rte Ndryshua vetvehet dhe duhe zyrtarisht te gjithe shqiptaret e, edhe z.Joe DioGradi, te Distanxohet nga kjo KURVE shqiptare SHPIJUNE – AGJENTE E FSHEHT nga Jarani I sja UDBASHET shqiptaroserboshqiptar Flori Bruqi, RIMONDA MOISIU ORIGJINA E STIL TE SAJ ROME-CIGANE Duke e Falendruar Bashkesin e Korces,duke falendruar zoti.E.P.per te dhenat e saja nga librit te amzes,thuhet Citoj:”Raminda Miosiu,shtetase shiptare me banim ne Amerike, eshte ardhe ne jete…. nga Nana me Origjin Rome dhe nga Baba me origjin shqiptare “!.... Kete te vertete Raimonda Moisiu, e mbane te mbulume ne favorin e FAMES se RREME ,dhe eshte e verteta qe Burri I saj nuk ka pase as leje per te drejtua Makinen, hejjjj, dhe ka vdek ne nje Kanal te rruges me kthes nga shpjetsia e madhe dhe nuk eshte perplase me asnje njeri apo vetur tjeter.Te dhenate nga Policia rrugore e Bashkesi Korçe. Raimonda Moisiu, jeton ne Amerike eshte FATI I SAJE :”LLOTARIA AMERIKANE” me te cila ka ardhe ne Amerike dhe ky Fat I saje, kjo LLOTARI e saje eshte e dyshimit, paralel me vdekjen e Burrit e saj,sepse dihet se shume “llotari Amerikane” kane kene dhe ceshtje private e Indivduale, dhe Fati I saj ne “Llogarin Amerikane” eshte i dyshimte eshte e pabesushem fati I saje sepse eshte shvryudezya inetimisht nga ata qe ja kane bere te mundshme ardhjen e saje ne Amerike, dhe kur dihet se jete e saje ishte ne Ekstaze me pika te zeza ne fytyre dhe ne trup dhe eshte TURPI i saj qe eshte ne krahun e UDBes me Flori Bruqin, e edhe kjo KURVE SHQIPTARE posi KURVAT TE TJERA, nuk ekzistojne ne Vendin ku UNE JAM ,ne Vendin ku une kam linde, sepse: Nana e saje eshte ROME-Magjupe dhe gjyshit e saj jan me Origjin Cigane…. PJESA E DYTE RAIMONDA MUISIU ME STIL E PAMJE CIGANE 1. Stili i Raimona Mosiut,tupi I saje, veshja e saje teni I saje na tregon se: Nuk eshte gazetare, nuk eshte as poletikane,nuk eshte as shkrimtare,nuk eshte as poete. 2. Stilli i Ramonia Mosiut, na tregoen se :Nuk eshte e formue si Edukatore, nuk esht e fromume si mesues, nuk eshte Fromume se Profesoresh, nuk eshte e Formume as si akandemirke. 3. Stili I Ramonda Mosisit, nga tergon se: Eshte femer Hajnesh,eshte GURA KURVE. 4. Stili ne shiqim te kerakteret e saja te trupit si forme. 5. Nese ne I shiqojm duret me gishta te saja shofim: Lloje lloje unazash e Buluzuksh Byzheterie me gur vizellus qe deshmon se ne rinin e saj nuk i ka pase 6. Nese i shiqojme syte e saj shofin: Syte me ndgjyre te Maces ee ZEZE,po si Maca e ZEZE E EGJIPTIT,qe dikur ka qendrua para Piramidave te Egjiptit me instlim te kekrimit per ushqim dhe akcione KREATIVE ne funksion per te mbet gjalle. 7. Nese I shiqojem dhembet e saj; Keta te nifulles se larte Jan te ndame ne inicijative e udhqimit dhe maja e gjuhes therr ne ta. 8. Ne e sheqojme Fytyra e saje;Edhe pse eshte e ilustrume - “KALLAITNE” me lloj lloj kremesh -ndgjyra, nuk ka njohuri per te qene e bukur dhe e natyres se bukur. 9. Nese I shiqojme Flokete e saje : Raimonda Moisiu I ka flokete prem te shkurta. 10. Raimonda Moisiu, nuk e din se Floket e gjate cdo femre i jepin Bukuri natyrore.Floket jan emisoni i natyres qe jetoje edhe ne toke pas vdekjes. 11. Ndersa Floket e shkurat I mbej femret qe jan Pertace, qe nuk kan Higjen te regullt te trupit te tyre. 12. Floket e shkurta I mbajne femrat si arsey te dhembjese se kokes dhe te temepratuse qe liron trupi dhe nga kjo temperatur dhe nga kjo keke dhembje qe vjen nga CRROMOZOMET E VDEKURA NE VAGIN TE FEMRES,ne koke krijohne puqrra te vogla me qelb, dhe fillon krurja e kokes dhe keto puqrra shprethejn dhe nga qelbi frmohen krurja e koke me floke dhe nga krurja behen zhugat qe rritne dhe zberthehen ne “qele” siqe thot populli, dhe keto zhuga kalojne edhe “saragja” siqe thote populli qe keto “saragja” lindin negush e femres dhe atu ku ka qele -zhuket bine folku,qe ne populli thiren:”Gruja qelajk” d.m.th. me folke te ramme.Ndersa ne anen tjeter aga keto puqrra ne koke krijohen inesekti qe quhet MORR, Morri i bardh,Morri i ZI, Morri i Kokes, dhe Morrat kan pjellen e tyre qe quhet:”Thinan” dhe Thninat I bashkojne fijet e flokve dhe floket duke u rrite mitilave, dhe kjo eshet arsyeja qe Raimonda Moisiu,i ka Floket e shkurta … 13. Nese e shqiojme STILIN e saje te veshjes ne anen e Profesionalizmit.Shifet se Raimonda Moisiu, nuk ka as STIL, te gazetares,nuk ka as STIL te shkrimtares, nuk kas as STIL te Poetes.Nuk ka as STIL te Poletikanes. 14. Nese e shiqojem Trupin e saje;Raimonda Mosiu, nuk ka turp te femrave shqipatre,nuk eshte as Model as per Shqiperin as per Ameriken,sepse trupi I sja tergon se eshte rrite ne mungs te vitamonave me Pijate RRACIONI,Lypse qe eshte tardite e ROMVE. 15. Nese e shiqojme qendrimin e saje ne Foto;Raimonda Moisiu, nuk dine me dale ne Fotografi shiqone shiqimi e syve et saje q etregoje syt vet q eeshet GRUA HAJNESH. 16. Pra ne STILIN e saje.Pamje,Trup FOTO me te gjoithe keto qe une I peshkrova,ne fotote e saje prezentohen te gjitha kerakteret e saje me te ndyta,qe cdo njeri e kupton se kami te bjem me nje KURVE TE NDTYE QE NUK KA AS EDUKATEN BAZE E QE SHITET ME PARA, PER FAM ,dhe AQE ME KEQE nuk ka as krativitete te krijimtaris Origjinale per te kete shkrimtare apo Gazetare. 17. Foto e saja tregojne pamja e ndryshme te saje qe ne pah dele deshira Intime e Fsheht e saj,ndersa ne ane tjeter deshira e saj eshte qe te ishte edhe “SHTRIGE NATE PER MAGJI-SEHIRE”por eshte me trup e shkurt, dhe e nuk eshte rrite me trup me shum dhe ARTIN e “SHTRIGAVE TE NATES “ nuk e ka mesue si Grate te tejera ROME, qe dijen me be magjit – SEHIRE, dhe Sehiret –Magjit e tyre, mashkjut i fusin ne Kanale dhe vdein duke bere edhe vetvrasje, por ne anen tjetre Sehiret-Magjit e mashkujve ua uline sistemin e Hormoneve gje qe damtoje edhe IMUNITETIN e Dashurise mes Burrit dhe Gruas, dhe kete e bejen Grate nga Inati, nga Xhelozija,nga Interesi,per te keq, ne Drasma , te Nusja, ne syneti, ne Festa gezime ditelinjd,ne raste te veqanat, per te vra burrin, dhe mashkujt nga sehiret –magjit e zeza e humbin koncentrimin e veprimit dhe bejn ndeshje, bejne vrasje dhe kjo ndodhe edhe sot ne praktiken e jetes me shqiptaret gje qe me keto SEHIRE-MAGJI, shume Femra dhe mashkuj jan nda,-Devorcua, shume femra kane bere vetevrasje. Shume mashkuj I kan vra edhe gart e tyre,Keto ne popullin shqiptar njifen si :”Magjit e Zeza” qe kan Origjin nga Egjipti dhe jan te perhapura ne Islamizem ne fene Musliman te Bejathxhit edhe te Muamedanet Isamik sidomo te Turqit,te Iranet,Afganisate e Pakistanet,Azerbejxhent…. Dihet se Kumunizmi I “PKSH-PPSH” Xhelatit Enver Hoxha, shqiptare ua hoqi Kishat ,Xhamijat, dhe Meditimin shpirterore per te qen shqiptari me culture te natyrese qe Feja eshte Kultur,eshte si burim I energjis natyrore,dhe Komunizmi ua hoqi shqiptarve edhe Kishat edhe Xhamijta edhe “magjit –Sehiret”, ne rrethin e sistemit te tyre te jetes dhe GRATE CIGANE - DHE SHQIPTARE MUSLIMANE, KAN BERE SEHIRE ATY-KETU NE TAKTIKEN CIK CAK,tinxisht me metod special, nga vet kushtet e veshtira te jetes, jane shite tinxishte edhe me Para edhe Naten edhe Diten,ua nxijne jeten njerezve e edhe kjo KURVE SHQIPTARE,e qujtur Raomonda Moisiu,ka lujte siqe ka dashte edhe me Hane edhe pa hane, siqe ka dasht dhe kur ka dasht dhe e ka dashurua kan ka dashte dhe kjo eshte tardite e Ciganve –ROMVE….. FATI I JETES VJEN NE INTERSIN E PERBASHKET ME IDEALET E SE VRETETES NE DASHURI PER LIRI PER TE DESHMUA SE CLET JEMI NE. Une deri me sot nuk kame pas te dhena te sakta per kete KURVE SHQIPTARE, Raimonda Moisiu,dhe nuk e kam njofte me pare siqe po e njof sot.Une nuk kam pas te dhena as per biogarfine e saje deri me sot qe te gjitha Infromatet me kan ardhe nga Bashkesia e Korces, gje qe iu jam Mirenjohes atyre njerezve te ndershem qe jan treguar shume Burra,dhe et ndrsshem per kete femer qe si pas te dhenave historike- gjenetike,eshte me Origjin te Famijes ROME- CIGANE,e asimiluar ne shqiptare,dhe Burri i saje ka ken i pa shkolluar I punesuar ne Greqi…. Raomind Moisiun, Une kurre nuk e njofte kurre, dhe kur une e nxorra gazeten time :”PENA SHQIPTARE” kjo me ka dergua shkrime ne adresen time te E-mellit dhe me eshte lutur per botime te shkrimev te saja dhe une ja kam botur te gjitha,pa e pyte asken gje qe UNE jam I pari qe Raimonda Moisiun, e kem popullarizua ne gazeten time sepse e kishte te njejtin mbiemer si presidenti i Shqyperise i asaje kohe A.Miusiu,dhe nuk kam kerkua informate nga askush per kete KURVE SHQIPTARE, siqe kam kerkua tani dhe siqe me kan ardhe tani per kete jam I gezuar sepaku edhe per nje minut sepse: Shqiptarve duhet me ua then troq te verteten e tyre, sepse: Ka Shqiptar-e, qe e deshiroje te verteten.Sepse e verteta eshte bukuria e se vertetes se cdo njeriu dhe kurr nuk vdes gje qe eshte Prioriteti im, EMISONI IM, NJEREZOR SHQIPAR-E, TE I NJOFIM SHQIPTARET NE PERMERIN PERCAKTOR DHE FOTOGARFIT E TYRE. Qe deshmoje Boten e mbrendshme dhe te jashtem qe nuk iu perket aftesia me te cilen mburren gje qe dhe fati i jetes kurre nuk dihet se nga kush vjen. Por nuk vjene me RRENA por nuk VJEN me HAJNI, nuk vjen me SHPIFEJE ,por nuk vjen me Tratheti, po nuk vjen me UDBASH por nuk vjen me Komunista.…. Raimonda Moisiu, e dine se ; Une isha I pari dhe Ishte hera e pare qe une e popullarizove me gazeten time “PENA SHQIPTARE” kete KURVE SHQIPTARE te qujtur Raimonda Moisiu, duke e rrespektuar edhe ne lutjen e saja,dhe nuk e kam dite Fatin e saj as ndodhite e saja, nuk e kam dite qe eshte bere krah UDBes shqiptaroserboshqiptar Flori Burqit, deri sa me ka ardhe nje leter nga shoqja e saje K.Za, dhe V.S….,te cila me shkruajn dhe me thojne citoj: “z.Bahtir,shiqoje Raimond Moisiun me Flori Bruqin, gju me gju qe ti e ke pas mike dhe e ke popullarizua dhe jam habit kur I kami lexua gazetat tua “Pena shqiptare” ne Biblioteken Kombetar ne Tirane, dhe shkrimet e tyre qe i kishe botua,e keta per tya kan shkruar cdo te lige”…….. Dhe me kete rast po IU pergjigjem kimev te mija,znoj.K.Za.dhe V.S. dhe ksja KURVE SHQIPTARE,Raimonda Moisiu, qe deshmone se e ka zemer te ZEZE,dhe qe nga sot do te quhet :”ZUZKA E KORÇES” sepse nuk ka ndergjegje te paster njerezore, por ka te njetate principe jete, por ka te njetat Keraktere jete,dhe ka te njeten deshira ashtu siqe i ka UDBASHI yne Flori Bruqi,Hjani,Rrena, Shpifjet, Aferat korroptive,Propagand te rrejshme,Bessnesit dhe Moton per te ndryshua vetvehten e vet.Por ne anen tjeter jane keta te dy dhe KURVAT TE TJERA SHQIPTARE ,qe kane sikronizuar veprimet e perbashkta RRENAT, Shpifjet, dhe Akuza -Padi Private,kunder mej dhe eshte shume interesant Moto e tyre qe Raimonda Moisiu, nuk eshte larguar nga UDBAshi yne, nga ky person qe deshiron edhe ne bazen ROMANTIK te knaqe Raimonda Moisiun ne Amerike,larg Shqyperis dhe eshte e Çuditshme sesi shqiptaret IU besoje rrenave te FLORI BRUQIT, RRENEVE TE RAIMONDA MOISIUT,RRENAVE TE KURVAVE SHQIPTARE, SHPIFJE TE TYRE,Trikave te tyre, qe eshte shume leht te kuptohet Morali I tyre me I ndyte ne bazen psikologjike dhe ky morla shifet edhe ne fytyren e tyre qe nuk guxoje me e thane te verteten.Dihet se Veprimet e Shpifjet e UDBASHIT Flori Bruqit,I kan denuar njerezit qe jan me te mdhej se une, qe jane Profesionalista te Kritikes Letrare kombetare ne Kosove , duke e shpall Flori Bruqin,UDBASH,TRATHTAR KOMBETAR, HAJDUT-PLAGJIATOR TE PA SUKSESSHEM, siqe jan:Rrahim Sadiku,Baki Ymeri,Gazim Marku,Kadri Mani,Dr.Berdi Zahiti,Gafurr Adili,Xhafer Syla,Nezir Myrta,Xhemajl Ahmeti,Ilaz Prokshi,Jeta Xharra,Krenar Gashi,e shume te tjere si edhe webfaqja e inetrenti ;ww.infostudent.com, me seli ne Tetove, .. Por ne anen tjeter UDBASHI yne Flori Bruqi, ka perllos nderi e Ushtarve te UCKes, ka perllos figurat luftarake te UCKes, ka perllos luftetaret e lirise se Kosoves, me shpifje e me rrena te tia.Sot Ushatret e UCK-es, te lirise jan te Burgosur, dhe ciditerisht kjo KURVE SHQIPTARE shkon e bene Intervist ne kete UDBASH gje qe kjo ka deshmon shetitjet e saje aventureske per FAM te RREME, per APETIT TE DASHURISE, dhe deshmon se e ka mendjen e mjegulluar dhe nuk ka qartesin te jetese ne Personlitetin e vet qe I mungon Edukata Baze Familjare dhe shkollore, dhe eshte per te u habitur me te ZEZATE e saja, dhe me intrevisten qe e ka bere me UDBASHIN ton Flori Bruqi, qe eshte I COFTE PER SE GJALLI, qe eshte I lig,dhe kete e ka bere Raimonda Moisiu,vetem pse Flori Bruqi,me RRENAT E VETA, e Çfaqi, burri e ksaj KURVE shqiptare :”HERO TE KOSOVES” I cili ka perfundua me Vdekje ne nji kanal te rruges ne kthes nga mos dija.Ne Biografin e Raimonda Moisiut, UDBASHI yne thote: CITOJ:” Birri I saj ka vdekur ne nje ndeshje komunkacioni duke I ndihmua ushtaret e UCK-es,” Kjo eshte Marrazia e tyre dhe Hipokrizia e tyre e psikologjes se sigmatizuar per RRENA she Shpifje e per FAM te RREME…. Dihet se Shqiptaret e Kosoves jan shume te Çditeshme dhe iu mungon Edukata Baze, dhe eshte per te u habitur me shqiptaret e Kosoves, se perse nuk REAGOJNE ne RRENE e ne SHPIFJE te vet shqiptarve,perse nuk reagoje PARALEL me rrena te shqiptareve qe i bejen ne emer te atyre, dhe jan dy gjera ketu. a) O nuk doje te i kuptojne rrenat e Flori Bruqit, b) O nuk deshirojne te mere me te. Kjo metod I ngjan kohes se Komunistave te shqiptarve te Yugosllvise .Kur NE,ne Yugosllavi shkrujshim keq per poletikane komunista shqiptar, komunisnat thojshin:”Mos iu pergjigjeni atyre qe na kritikoje ” dhe kjo e keqe eshte edhe sot.Kete te keqe e gjejme te UDBASHIT Flori Bruqit, sespe: Flori Bruqi, shkruje RRENA e SHPIFJE duke I perdero emrat e shqipatrev si author te RRENAVE, nder ta Flori Bruqi, I perdori keta Emra Gani Xhafollin,Rustem Gecin Skender Karaqicen,dhe shkrujt RRENA e Shpifje me emer te tyre dhe as kush nuk i kundershtoi RRENAT etia, as Skender Karaqica,as Rustem geci, as Gani Xhafolliqi,qe keta tre nuk ka shkruar kurre letre as artikuj kunder meje as keq per mua,por Flori Bruqi, ka shkruar me emer te tyre kurnder mej.Duhet cekur se Skender Karqica, kurr nuk ka botur asnje artikull ne gazten :”Koha Dotore” as nuk ka qe bashkputor I ksaje gazete asht siq RRENE Flroi bruqi, Ndersa nji mike na Prishtin .R.L.me shkuar:”Bahtir ti je I madh,mos u merr me at PIS,se eshte I Flliqte, e po na Flliqe te gjithe neve.Une per tya nuk shkruja as mire as keq…Por mos u merr me at pis” perfundoin leteren miku im nga Prishtina.R.L. … Pra ketu shifet haptas UDBASHI yune Flori Bruqi, me FORMA E ZEZE ME RRENA E ME SHPIFJE PER TE KRIJUA FAM TE RREME gje qe Flori Bruqi, I ka e e sigmatizuar me Raimonda Moisiun,ne bazen Psikologjike me RRENA –Genjeshtra, qe eshte qellimi dhe mashtirimi I Flori Bruqit,per te bere njerezi per vete I cili ka humbe mbernda vetevehtes qe medone se do te dele dikush nga shqiptaret dhe te thote te mira per kete UDBASH, qe mendon se dote dele dikush nga shqipatre qe do te thote :”se Burri Raimonda Moisiut duhet te shallet Hero I Kosoves ose veteran I luftese se UCKes,njiashtu si Pandeli Majko-vici,” qe u mbeshte ne krah te Hashim Thaqit,dhe kjo iu ngjan shqiptarve te Shqypnise qe ne viti 1999-2003. Qe kan ardhe ne Canad ketu ne Tornato duke GENJUARE jane mbeshtet :”si viktima te luftes ne Kososve” nga Shoqata :”Albanian Canadian Assiciation-Shoqata Shqiptare – Candeze: KOSOVA ” ne Toronto,kur dihet se kjo Shoqate I ka pengua shqiptare per te ardhe si Asylante ketu ne Toroneto Canad,gjate viti 1999-2003.keta te shqyonis e kan perdor kete Shoqate per lloj lloj letrash FALLSO te rrejshme per te u paraqite edhe si Kosovar per te I marre nenshtesin Candeze, dhe ata qe ishin me te vertet VIKTIMA te lufte shqiptaret nga Kosova iu eshte refuzua kerkresa per asyl dhe disa ja tyre jane kethya mbarpa me vet deshire,sepse kishin te njete Dokumete te Falsifikuar dhe te verteta, dhe gjykate e emigrimit ju ka besuar kete tyre te parve qe kishin ardhe nga Shqypnia ne menyre Ilagale, dhe per te I mbulue keto Marrezi te veta Shqoata Shqipatre –Candez,:”Kosova” ne menyre diplomatic ,Organizon per hera te pare nje Drake me Hjana, me Bisnese ne Kaffene e Faikut, nga Presheva ne periferi te Torontos,per te prit Delagcion e shqiptarve te Kosove te Prire nga Jakup Krasniqi,qe kishin are ne Canad per te I Falendrua Candezet ne Liber Portokulli Historik per Ndihmen qe iu ka bere popullit shqiptar gjat mijve te luftese 1999. Delgacioni qe perbehe nga Jakup Karsniq,Hydajet Hyseni,Mehmet Haziri,Adrian Gjini,dhe disa gazetar te RTK-es, gje qe Shoqata “Shqipatro-Canadeze-KOSOVA’’duke u mbeshtet ne krah te ketij Delagcioni, me nje DARK TE HAJNAVE te I rrite nderi :”Shoqatese-Shqipatre –Canadeze:”Kosova”. Por dihet se kjo shoqate ju ka shkatu shume dame shqiptarve te Kosoves nga viti 1999-2003. Pra problemet ne keto kontraste te shqiptarve jane te sinkronazuara edhe ne skenat e shteteve Europjane qe shume shqiptar te Shqypnise me Familje dhe Individual, kan para qite Dokumeta te RREME te Falsifikaur si Kosovar ,pa e njofte kurre Kosove pa ken kurre ne Kosove, dhe gjate senaces gjygjsore nuk kane dite se ku shtrihte Fashti I tyre qe jan paraqit nga Kosva si kosovar keshtu ka ndoidhe edhe ne Toronto Hjejjj shqipatr ber…!!! Pse keshtu?! dhe konkretisht -reltivisht kjo Form e Asylit per shqiptar-te Kosvese nga Kosva, eshte e mbyllur sot.Sot ne tere shtete Europjan shqiptaret jan te mbushur me RRENA, me FALLSIFIKIME te DOKUMETAVE, me SHPIFJE te DRYSHME, me Vdekje njerezish, me DHUNE TRAGJIKE, nga vet shqiptaret mbi shqiptaret… Por eshte per te u Cuditur me Raimonda Moisiu, qe merret me Flori Bruqin, e nuk merret me keto TEMA,per shqiptaret me shqiptaret, per te ngre nderin e vet me te verteten e jetes se shqiptarve si njohuri per probelmet e tyre.Kor kjo KURVE shqiptare I behet krah UDBASHIT Flori Bruqit, me Inicijativen e RRENEVE te motivuara nga vet ai,qe buri I Raimonda Moisiut,I vdekur rastesisht ose me qellim te shpellet :”Hero I Kosoves” dhe dihet se kjo kURVE dhe ky UDBASH jane te mbushur me te keqija me RRENA dhe Çeshtja eshte se Burri I Raimonda Moisut,nuk do te shpallet kurr Hero i Kosoves,dhe as ai, dhe as Pandeli Majko-vic,-(i cili eshte mbeshte ne krahun e Hashim Thaqit,) - qe kurre nuk i kane ndihmua ushtaret UCK-es, as ne Shqypni, as ne Kosove, as me Buke as me UJ,as me Arme as me njerezi… Pra kjo eshte eshte Marrezia e tyre, eshte ligesia e tyre, dhe keta nuk hecin shqip dhe jan largua nga e verteta dhe jan shume te derlikuar .Por nese futemi mbernda tyre, NE, ne nuk gabojme sepse:Raimonda Moisiu, dhe Flori Bruqi, kan derjetime te gabauar kane RRENA te GABUARA, dhe ne kete derjtim hyjne skandalet e KURVAVE TE TJERA qe jan ra ne KURTHE TE FLORI BRUQIT, dhe kane ber shpifje e rrena kunder meje duke me kercenua edhe me likujdim Fizik. NE FUNKSION TE SE VERTESE Per hire tese vertetes dhe Ne funksion te se vertetes ,Une kurr nuk kam mendua qe Raimonda Moisiu, do te behet ANMIKJA ime, gje qe asgje te keqe Kurre nuk I ka bere.hiqe hiqe,hiqe,a,! dhe Jam habitur se si eshte bere ne karh te UDBASHIT Flori Bruiqt, dhe i kan kulituve RRENATE e perbashkta edhe publiksht kan dale kunder meje ne rrejtin e Internetit dhe kjo eshte natyra e tyre krimilale me keraktereve te njeta,me natyren e tyre mashtruse, bashkersisht ne natyren tyre qe jetojne me RRENA dhe kanqesia e tyre eshte RRENA,gj qe bashkimi i tyre eshte DESHTIM. Te dahsur bashkombas te mije shqiptar-e, kudo q endodheni,e shkruja edhe kete liber sepse: Keto kurva dhe keta UDBASH kan prish jeten time, kan vra personalitetin tim, kane pengua karrirene time,ma kane VRA identitetin tim kombetar,kan ushtrua Padi private me akuze shum te rand kunder meje “Dhune Sexuale” ne Toronto, Canad, dhe tani KURVAT SHQIPTARE kan perfundua me humbje dhe jan bere bashkerisht ne krahun e UDBESHIT dhe askush nuk iu epe perparsi ketyre KURVAVE SHQIPTARE, as ketij UDBASHI te Isniqit te Decanit, Flori Bruqit,qe eshte ne shvrydezimin e emrave te tyre sepse situate e tyre dihet dhe eshte posi ne Shtallen e FERMES se DERRAVE”KAMBERI” ne Vlore dhe kjo eshte e verteta e rrethit te kuq te tyre qe kan perfundua me humbje… Lloji I ketyre njerezve UDBASH,e Komunista,lloj I ketyre KURVAVE SHQIPTARE,nuk dote thote;Autorite, por eshte dhembje dhe Mallkim, qe nuk kane mardhenje me te verteten me te drejten per te verteten e kohes se tyre te “REXHIMIT “ te tyre komunist dhe kjo eshte qe une e ndije ligesine e tyre qe vjen edhe mejrimi i tyre, dhe vlersimi I tyre per vetevhtenn e tyre eshte me lavadata te RREME qe cdo RRENE e tyre bie posht, dhe gjerat e tyre jan te RREME dhe fundi I tyre eshte COFJA E TYRE, gje qe nga ketu eshte ndjenja e brengosjese dhe e mejrimit te tyre dhe te Prinderve te tyre, e te Familjes se tyre Masive… Keta UDBASH keta KOMUNISTA, keto kurva shqiptare me gjeneraten e tyre me RRENA e me Shpifje, tregojne: rruge e krimit, rruge e rrenave, rrugen e nenshtrimit, rruge e shvrydezimit , rrugen e shtalles te derrrave te “Firmes Kamberi” dhe definohen KURVA SHQIPTARE gje qe keto kurva e UDBA dhe klika e tyre komuniste dhe Elita e tyre e vjeter dhe e reja, kurr nuk kane me pase sukesese me mua,e, dhe kurr nuk kane me I pranue kethimin e tyre per te mire ne jeten time, sado te me kerkojne falje keto kurvat shqiptare sepse keto dhe kata UDBASH jane te pa vlere… PROLOGU DHE BIOGRAFIA Biografi e cdo njeriu nenkupton njohurin e individit NE Identiti me njohjen ardhjes ne jete me edukimin baze te Familjes - individual, dhe me zhvillimin e aktivitet ne jeten te parashkollimit dhe te shkollimit ne kulturen individulae Familjare,ne iteresin e Etikes kombetar por aktivitete demokratike kombetare,politike dhe individual kjo eshte qe duhe te njofi cdo njeri ne pune e tia si njohje ne peremrin perckator te ligjshem.Keto Vyrertyte nuk I gjejm as te Raimonda Moisiu, as te Flori Bruqi,as Te Jusuf Gervaalla, as te Haxhi Muhaxheri as te UDBASHET te tjere dhe mos preznetimi I tyre ne peremrin perckate deshmone se jane sherbetor e vgela te huaj gje qe jane me degaradim mendore jan te cket ne mendje dhe kane mungese e tyre educative Familjare jane dhe :” ANEMIK” (anmik eshte lloj I smundje-Diagnoz mendore pa ekuliber pa bilanc te shpirtit) qe kane nevoje per sherrim dhe mjekim. Dhe duhet te dije se cka eshte gabim te keta njerezi e edhe ne bazen Psikologjike, gjeq nje hera na vraje te Fjale, se dyti na shpallin te smuar, se treti na vrjane me INJURANCE Shiqoni Biografin e Raimonda Moisiut. Raimonda Moisiu (SADE) ( lindur më 20 shkurt 1957, Korçë) shkrimtare, shqiptare nga Shqipëria. Lindur e rritur në Korçë në një familje edukatorësh. Pas përfundimit të mësimeve të mesme merr një të drejtë[1] studimi në gjuhët e huaja, dega anglisht. Pas mbarimit të studimeve, punon mësuese e gjuhës angleze, në qytetin e Korçës dhe rrethinat e saj. Më 1999 humb bashkëshortin e saj në një aksident automobilistik, dhe po këtë vit emigron në SHBA, si fituese e llotarisë amerikane. Sot ajo jeton në Hartford, shtetin e Connecticut, USA, së bashku me fëmijët e saj.E apasionuar me publicistikën, përkthimet dhe shënimet e udhëtimit, ajo vijon me këmbëngulje për të kërkuar në histori dhe në zhvillimet aktuale, duke evidentuar vlerat më të mira të vendlindjes e të njeriut. Me kalimin e kohës, ngjarjet e jetuara, proza letrare, përkthimet dhe poezia shëndrrohen në pasion të pandashme të saj. Këtë pasion të saj, Raimonda përpiqet që ta shprehë e të artikullojë edhe në shoqërinë në të cilën jeton. Për kontributin e saj të çmuar në komunitet e shoqëris në ShBA, u nderua me Official Citation, me motivacionin si "Gruaja e vitit në komunitet", nga Bashkia e kryeqytetit të Connecticut, Hartford. Aktiviteti i saj është gjithëpërfshirës dhe vije në shprehje nëpërmjet pjesëmarrjes në shumë lista të bashkësive të shoqërisë, amza interneti dhe forume bashkëatdhetarësh në internet. Aty, ajo nëpërmjet shkrimeve publicistike, prozë letrare, poezi, ngjarje të jetuara, dhe opinione të ndryshme për zhvillimin e proceseve shoqërore në Shqipëri dhe në Diasporën shqiptare, përpiqet të tërheq vëmendjen për dukuri të brishta me të cilat duhet të përballohet shoqëria shqiptare. Raimonda është bashkëpunëtore me statusin e gazetares në disa gazeta të pavarura në shtypin shqiptar, Shqipëri, si: "Tirana Observer", "Ndryshe", "Panorama", dhe me statusin e korrespodentës në dhe me statusin e korrespodentës në "Albanian Mail"-Londër, "Fjala e Lirë" - Londër, dhe "Illyria" .. SHQIONI VEPRIMTARINE E SAJE TE BOTUARE PA ASNJI VIT BOTIMI Veprimtaria e Raimondës në opinionin e gjërë është kryesisht e njohur në lëmin e letërsisë e cila shprehet nëpërmjet disa titujve dhe pjesëmarrjes së saj apo të shkrimeve të saja në takime të ndryshme letrare. Tituj të veprave "Jeta mes dy dashurive", - një libër me prozë, ngjarje të jetuara dhe publicistikë.[2][3] "Dashuria nuk ka emër", - vëllimi i parë me poezi, kryesisht lirika dashurie.[2] "Sikur s'me ke puthur kurrë", - vëllimi i dytë me poezi, kryesisht lirika dashurie.[2] "Duke kërkuar Ardianen...", - përmbledhje me proza (kryesisht bazuar ne ngjarje të jetuara) dhe ese.[2] "Gërhitja e gjeneralëve", - përmbledhje publicistike.[2] "Pafajsia e Evës", - roman.[2] "Tempulli i fjales", - bashkëautore në këtë antollogji në gjuhën rumune.[2] "Itaka e Fjalës", - bashkëautore në këtë antollogji të botuar nga "Fotjonart".[2] "Zemra Prindërore", - bashkëautore në këtë antollogji në forumin virtual "Mëmëdheu".[2] "Nëna",- bashkëautore në këtë antollogji me prozë, në forumin "Pan Albanian women network".[2] "Tregime", - përmbledhje publikuar nga Shtëpia Botuese "ADA", Tiranë.[2] ------------------ MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT HIPOKIZIA I SAJE NE BASHKEPUNIMIN E SIGMATIZUAR ME SHQIPTAROSERBOSHQIPTARET E UDBES AGJENTIN FLORI BRUQIN DHE HAXHI MUHAXHERIN ‘’KOSOVARJOT’’. By: BAHTIR HAMZA,author,artist. Tuesday, August 20, 2013.19:01:16 Thema ;HIPOKRIZIA E ‘’KOSOVARJOTEVE’’SHQIPTAR TE KOSOVES NUK KA DY TE VERTATA RRETH NJE TE VERTETA MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT, ME ORIGJIN DHE STIL ROME CIGANE NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT. HRYJE Hipokrizia e Raimonda Moisiut Rimonda Moisiu ka lIndur ne Korce,nga Baba shqiptar dhe NANA me Origjin Rom-Cigan. Dhe ja cka thuhet ne biogarfine e saje Citoje:1.”Pas mabrimet te studimeve ……………, dhe nuk thuhet se cilat studime I ka mbaru ne Cilin Universitet apo ku ka studijua,… dhe vazhond biogrfia e saj qe ne vazhdim thuhet citoj :2 )” Me 1999 humbi bashkeshortin ne saj ne nje aksident automobilistik”,nuk thuhet muja as vendi dhe as arsyeja. RAEGIM Kjo kuptohet se; Raimonda Moisiu, e paska vra qellimisht burrin e vet, dhe ne ana tjere, dhe kjo kuptohet se dikush e ka shkrua qellimisht kete biografi te Raimondes Moisiut, Sepse thuhet:”me 1999 humbi bashkshortine e saje… Kjo kuptohet ; Ne gamatiken e gjuhes shqipe kuptohet vepimi I Aktit te Kryer qe bie ne Kundrine e drejt ne kohen deshirore - e kaluar e thejsht. Ndersa ne Bazen e se drejtes ligjore te viktimave kombetare dhe nderkombetare per viktima,duke u Bazuar ne bazen Psikologjike shpirterore te ligjit ; Kjo kuptohet : ”qe Vrasjen e ka bere Raimonda Mosiu qellimisht”…. Pra me keto thenje te Biografise se saj kuptohet Hipokrizia e sinkronizua ne morlin me te ndyte piskologjik qe shqiptareve ‘’kosovarjot’’ te Kosoves qe jan Faktor te se keqes dhe as keta ‘’kosrajot’’ dhe as Raimonda Mosiu, nuk e keptojne kete psikologji krimi qe thuhet ne biografin e saj qe eshte e qellimshme per te keq qe ne vende qe te I bejne mire ‘’kosoavrjotet’’ Raimondes per FAM dhe me Lavdata te RREME, I bjene edhe me keqe. Kete te keqe e kuptojn vetem ata Intelektualet qe jane Origjinal te vecant te prekur nga Hyji I vet zotit DHUNTI NATYRORE dhe njerezit e ngriture me “IQ”Relvante ne linje qe kan Experience jete ne njohjen e psikologjise te shpriti te njerezve ne qaste veprimit ne Aktet e kryare te tyre qe kan krya AKTE KRIMI. Kjo biografi e saj eshte ne webfaqen te Haxhi Muhaxheri,’’www.Ora shqiptare.com’’ qe eshte ne te njeten gategori njeriu po si kjo KURVE SHQIPTARE po si UDBASHI Flori Bruqi ,qe jan te njohur per rrolin e tyre me levdata te RREME qe jan te njohur per Palghjiatur e Hajni, duke pretenduar dhe njerezi te tjere ne Lavadata te RREJSHME qe te njfen Boterisht dhe apsolutikisht nuk jane te mire as per shqiptaret as per Kosoven dhe as per vet vehten e tyre. Shqiptaret e ndershem kudo q endodhen duhet te I godasin keta njerezi keto grupe njerezish, keto kurva shqiptare keto grupe Kurvash, qe nuk e bejen te qart biografin e tyre ne permerin percaktor dhe ne konteksti e biogafis se tyre ka lejthitje munges te njohurise mungs te educates me te cile jane rrite dhe cilat jane tragjedit e tyre te qellimta qe kane ndodhe me Aktet te Kryara gje qe keshtu shqiptaret parktikojne te keqe dhe iu bie autoriteti edhe shqiptarve te meri edhe humb nderi I popullit edhe kulturse shqiptare kombetare. KJO ESHTE HIPOKRIZIA E RAIMONDA MOSIUT DHE E ‘’KOSOVARJOTVE’’ FLORI BRUQIT DHE E HAXHI MUHAXHERIT. Me pas ne Biografi e Rimanda Moisiut te shkruar nga Flori Bruqi thuhet Citoje:” Burri i saj vdiq ne nje aksiden tarfiku duke iu ndimhua luftarve te UCKes,” nuk thuhet as data as vendi I ngjarjes…. Ja Çfare Hipokrizie e ketij UDBAshi shqiptaroserboshqiptar nga Isniqi I Decanit Kosove, I cili ka jetu mbi 10 vite ne Beograd,gje qe me kete thenje ne Biogarfine Raimonda Moisiut , e ka ndyt nderin e Ushtiris Çlirimtare te Kosoves,por Flori Bruiq njifet edhe me heret si AGJNET I UDBES SI PLAGJIATOR SI RRENAVECI duke genjya se ka kene ne Funksionin :”Reporter I Luftes ne Njistet e UCKes 1998/1999”. Pra me kete Hiporkizi deshmohet MARREZITE e tyre dhe kuptohet angazhimi I ketyre qe eshte vaferia e tyre Intelektuale edhe iu mungone Eduakat baze femiljare, se deshonje edukim fallso Familjar te tyre edhe Edukim jot e ndrshme shkollore te Instutucionev qe kan Funksionuna me Komuniste ne Politikat e reformes Komuniste dhe kjo I ka Godite me se shumti shqiptare dhe nga ketu kuptohet SKANDALI ME I MADHE I UDBASHIT Flori Bruiq,qe ishte Sudent I “DIF ne Beogrda 10 vite me radh dhe nuk ka Diplomua ne kete Fakultet qe eshte ishte dhe eshte me I leheti per te marr Diplomen dhe Titull dhe kjo eshte per te gjithe gjeneratet edhe ne Prishtin.Ne anen tjeter kjo kuptohet se Flori Bruiq e Ramoinda Moisiu, dhe shume te tjete si keta nuk jane te ndertuar me te verteten e nderi njerezor as me te verteten e nderit teFamiljes se tyre dhe as ne nderin e shkollimit . Nga njerezit te till ke vetem te keqija dhe te Çfaqen dhembjet dhe duhesh me REAGU medomos SEPSE: Keta jane edukara nga prinderit e tyre gabimisht – keq,qe ne menyra e ne taktika te tilla mundohen te kerijone FAM dhe oferat Publike me LAVDIME TE RREME te tyre dhe ne kete menyre mundohen me gjet zgjidhjen e tyre per te ndryshua te bemet e tyre kriminale, me ndryshua edhe Origjine e edhe gjakun qe e kane ne trupin e tyre gje qe duhe te njofin ne peremrin percaktor dhe kohen e tyre ne shekulli XX. Sa do te kene Tituj e Diploma shqiptaret,sa do qe te I njohin gjuhete huja jane keta dhe ata, jen keto dhe ato qe duhe te jane te njhouar-a, dhe dalluar-a, me aktvitete e tyre Komunale ne sistemim qe jan rrite dhe qe jane formua si “njerezi” me dy kembe me te meta te kasje natyre. POR CILA ESHTE RAIMONDA MOISIU, LEXONI TE VERTETEN E SAJE. TE SHTUNDEN ME 24.GUSHT.2013. NE FACE BOOK MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MAOSIUT ME ORIGJIN ROME NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT. URIMI I NJE GAZETARES KOMUNISTE SHQIPTARE NGA N. YORKU. DERGUAR NJE TE VETE SHPALLURIT SI “REPORTER LUFTE’’ I UCK-ES, I PREZENTUAR EDHE TE CARLE DEPONTE, NE PRISHTINE 2003. AGJENT I SHERBIMIT SECRET SERRB UDBA. KERAKTERI DHE MORALI I LEKUNDUR I KOZETA ZYLOS, ‘’KEZE’’MESUESE KOMUNISTES E ENVER HOXHES NGA SHQIPERIA E JUGUT ME BANIM NE N. YORK, TE EMERIKES. Nga Bahtir Hamza,author,editor. Date 30.qershor.2010.Toronto,Canada. Thema: TI NJOHIM SHQIPTARET NE PEREMRIN PERCAKTOR. Ja Urimi i Kozeta Zylos qe i bene UDB-ashit Flori ( Maxhun) Bruqit.Ne cilesin e “Reporterit te luftese” se UÇkes. [Art-Cafe] URIME shkrimtarit Flori Bruqi ne ditelindjen e tij! Tuesday, June 29, 2010 9:58 PM From: "keze zylo" View contact details To: memedheu@yahoogroups.com, "Sterkala" , "albeuropa albeuropa" , "art cafe" --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve --- Urime te perzemerta i japim shkrimtarit dhe veprimtarit te mirenjohur z.Flori Bruqi ne ditelindjen e tij. Te rrosh sa te doje e bardha zemer! Te fala nga New Yorku, Kozeta Zylo HYRJE Ne shekullin XX vitet 1945 1997. Kozate Zylo,shtetas shqiptare ishte mesuese e komunizmit e Enver Hoxhes, e panjohur per publikun e mediave shqiptar as si gazetare, as si poete,as si shkrimatre,as si emigranete,ne asnje dimension jete, as artistic,as politik,nuk kishte as Individuaalitet, as nuk ka tregua ndonje sacrifice trimeria ne Etiken kombetare qe te identifikohet si figure letrare per jeten e rande te shqiptarve nen sundimin e monizmit te Enver Hoxhes. Sot ne kete shekull XXI vitin 2006-2009 e shplosi une Kozeta Zylone,”KEZE” Ne kete shekull XXI vitin 2006-2009.Kozeta Zylo,me nenshtetsi Emerikan, qe jeton ne N.York, ishe nje grua me dinjitet me ato pak shkrimet e tua qe permbanin poezi, proze e informacione, jo me plote permbajtej patriotike, dhe jo me ato vela artitstik qe e kerkonte koha,por ishin origjinale tuate,jo te dikujt tjeter. Kozeta Zylo,keni krijuar nje lloj rrespekti dhe nje autoritet qe te ka dalluar nga turma e grave te tjera, dhe te ka dhene nje lloj name ardhja jote ne Emerike, me 1997.kujtoje thenjen e Ismajl Kadares, shqiptaret e Shqiperise jane:” jashteqitja ” I matrijalizuar nga Komunizmi I Enver Hoxhes, Kozeta Zylo,ju tani njiheni ne opinjonin public shqiptar si shkrimtare dhe gazetare qe ti ke dale tani ne keto vite 2007-2009.Ju kete aktivitet e pasqyroni nga N.Yorku,USA e jo as nga Kosova e as nga Shqiperia, dhe nga kjo aresye permbajtja e shkrimeve te tua nuk kane permbajtje educative dhe patriotike gje qe nuk je e veqanta e shqiptare. Kozate Zylo, ju me autoritrtin tend nuk jeni ne kontakte me realietin e jetes dhe te ndodhive dhe veprimtarite te bashkeatdhetareve te tu as ne Shqiperi as ne Emerike, dhe kjo tregone se ju nuk jeni figure e demokracise e as nuk ke bryme te nacionalizmit shqiptar sepse ti Kozeta Zylo, nga N.Yorku,ngjarjet i shikoni me dylbi dhe nuk I perjetoni por I fantazoni … KERAKTERI DHE MORALI I LEKUNDUR I KOZETA ZYLOS, ‘’KEZE’’ MESUESE KOMUNISTES E ENVER HOXHES NGA SHQIPERIA E JUGUT ME BANIM NE N. YORK, TE EMERIKES. Kozeta Zylo, askush nuk mundet te te mbrone ne lekundjen e kerakterit e te moralait tende,sepes : Ti dhe shume femra te Shqiperis dhe te Kosoves nuk dijne Çka do te thote te jeshe : »Poete » apo te jeshe gazetare,apo te jeshe prone e shpirtit perberse,e qe jeni Çfaqe nga Emerike,bashke me te tjera per te bere FAME te rreme sepse nuk keni bere asgje te bukure. Ju qe tani keni dale ne sken si shiu mbase te vjelave, ose si kepurdhat pas shiut,dhe me habit fakti se:Ku ke kene me perpara kur ishte ne fuqi sistemi i dhunes i komunizmit i Stalinit pa Mustaqe,(Enver Hoxhes) ne Shqiperi qe shqiptaret nacionalsit ,vuanin,Internoheshin dhe persekutoheshin…., Ju qe tani keni dale ne sken si shiu mbase te vjelave, ose si kepurdhat pas shiut,dhe me habit fakti se: Ku ke kene gjate sistemit te DHUNES se UDBes,shqiptaroserrboskllave Jogosllave, qe ne Kosove shqiptaret, u burgosshin,vuanin nga persekutimet nga UDBA shqiptaro-serrbe-Ruse-komuniste Jugosllave. Kozeta Zylo,cili eshte aktiviteti yte per Demokracin e Shqiperise apo te Kosoves, e,Shume shqiptar te ndershem patriot dinjitoz pushkatoheshin per lirine e fjales dhe te shkrimit, ishin te CENZURUAR kur keto kishin ne permbajteje qeshtjete patriotike,ishin shkrime me nota kombetare te lirise dhe pavarsise per Kosoven. Dy shekuj me radhe .Nacionalistte shqiptar-e,patriot te ndershem denoheshin dhe pushkatoheshin,vdiseshine , pa qen fajtor,pa deshmitar krimi, edhe ne Shqiperi edhe ne Kosove 1945-1999. Ti, Kozeta Zylo,shqiptare,’’mesuese’’ dhe pase ”gazetare’’ dhe me pase:”poete”e “shkrimtare” dhe kjo eshte mire kur I mbulone te metate e tua qe ishte komuniste dhe besnike e PPSH. Po te pyes Koseta Zylo,kur flasim per Komunizmin dhe per Demokracin,te pyes: Ku keni qene ne kohet me te veshtira qe ka kalue populli shqiptar 1945-1992-2000.ne Shqiperi je:”Jashteqitja e Kombit” siqe ka thene Ismajl Kadare,1990. Po te pyes Kozeta Zylo,Ku keni qene ne koha e veshtire e rand qe ishte ne Kosove 1981-1999 dhe per Kosovaret gjate ketyre dekadave e proceseve, perpara luftes dhe edhe gjate luftes dhe tani mbase luftese se Kosoves.?! Ne kete moshe qe ti e ke shekull XXI mundohesh te hyne ne mendjen ton me logjiken tende, Çkemi mendua te ralizoni me urimin tend te derguar nje Agjenti te sherbimit secret serrb UDBA te Jugosllavise,qe jeni bere mekanizemi i ketije krimineli shqiptaro-serboskllav…. Kozeta Zylo,Ju nuk keni qene aktiviste dhe as pjesemarrse ne proceset e Lirise dhe te demokracise as ne Shqiperi, e as ne Kosoves, E nga N.Yroku, nuk behen shkrimet me permbajtje nacionale dhe me vlera Patriotike. Sa do qe te mbeshtetsh ne krahune e Agjentve te sherbimit secret serrb UDBA te Flori Bruqi,ti nuk mundeshe te mbushesh me patriotizem,e as ME NDERGJEGJE….. Ti Kozeta Zylo,ne munges te Edukates, te nivelit dhe te dijese,po ashtu me pavetdije futesh te njeriu pa e njofte e behesh PRE,pre dhe SERVILE e tije dhe e njerezeve te pa vlere qe ishin dhe jane vegla te ndyra te agjenturave serrbe dhe anmiqeve te popullit qe jetojne edhe sot ne Kosove edhe ne Shqiperi,duke u maskuar nen emrin si patriot dhe si intelektual,duke u Maskuar me tituj:”Magjistra” Sporti e “Doktorra” Ilaqesh,shkrimtar e gazetar PLAGJIATOR –HAJDUTESH,dhe qe jane paraqite si”reporte lufte” edhe para Carle De Pontes,ne Prishtien 2003 duke I dhene asaje informacione te parafabrikuar te gabuare edhe fallso dhe qe ti ndosht nuk i njefe ende… Une do te veqoja “Urimin “ tende te pamerituar, qe eshte Marrezia jote, turpi yte,te derguar Nepermes:www.artcafe.com,te Art.Cafese, ne rrjetin e Internetit,e edhe ne adesen time, me erdhi edhe mua kjo shkres,per Urimet qe ju I dergoni UDB-ashit, agjentit te sigurimit secret Serrb, dhe gazetarit te gazetave serrb te Beogradit,”NIN” dhe gazeta “DUGA” qe ti deshirone te hyshe nen Ambrellan e tije, qe te behesh shkrimtare pa qene shkrimtare,qe te popullarizohesh me tipoligjin e ketije Agjenti shqiptaroserrboskllav,nga Decani I Kosovese, qe eshte RRENAVEC,SHPIFES, “njeri” fallso qe i dha te dhena te parafabrikuara, joreale dhe mashtroi zonje.Carlo DePonten duke iu paraqite si”reporter lufte” dhe si pjesemarres ne forcate e UCKese. Ky agjent i poshter dhe faqe zi, njolle e zeze e kombit shqiptar i qujtur Flori Bruqi,nga Isniqi I Deqanit,qe i dha informacione te gabuar zonjese Carlo De Ponte,ne 2003.ne Prishtine,per transplantimin e Orgaeve te serrbeve ne “Shtepine e verdhe ne MAT” te Shqiperise se veriut.Ju e uruate, kete agjent i qujatur Flori Bruqi,ndoshta nuk e njiheni ne peremrin percakor,ndoshta nuk e njiheni realisht as si person dhe nuk jeni ne dijeni ne te kaluare dhe teni me aktivitet qe i ka ushtruar ne sherbimin secret serrboskllav UDBA. Ky agjent UDB-ash me gjak te perzire serrbi peson i njollosur koke e kembe, deri me tani nuk ka dhene asnje kontribut pozitive per Kosoven, as per lirin,as per shqiptaret,as nuk qene :”REPORTER LUFTE” 1998/1999 NE LUFTEN E KOSOVES, dhe njifte nga gjeneraata e tije UDBAsh,gje qe perveq shpifjeve dhe trillimeve dhe informacionev fallso te cilat kane demtuar Imazhin e vertet te Kosoves, te UCKes, te shqiptarit ne opinjonin publike nderkombetar. UDB-ashi Flori Bruqi, eshte nje njolle e ZEZE per kombin shqiptar,eshte agjet i shitur te Serrbi, dhe pa autoritet pa nam dhe pa vlere I cili ka jetua mbi 10.vjet ne Beograd. Ti, Kozeta Zylo, dikur ne nje vit 2011 e me pare, ke patur konflikte te hapura me kete agjent dhe te ka adresuare tya shpifje dhe ofeza, fjale fyese dhe ti tani I lepin,I perbine, dhe I ke parnaure pa te bere pershtupje, nuk ke reaguare drejt.Ata qe te ka peshtyre duke ta marre dinjitetin tend neper kembe dhe te kane ul aqe poshte.E ti duke shtrire dorene e SERVILES,I sherben atije, duke I derguar urimet per datlindje, gje qe te ka bere tya te shpresosh prej tij ndonji privilegj ose favor ose ndonji lavdate. Ti Kozeta Zylo, ke mendua se me urimin tende ti do te keshe suksese nga ai, apo ke mendua qe te shpetoshe nga Shpifjet e nga rrenat e tia, apo je frigua nga Akuzate.apo nga Kercnimet e tia te pa baza qe ua ka bere njerezve te tjere ne emer te AKSH(Armates Kombetare Shqiptare) e qe te pershtatesh ti me ATE qe te xhvishesh para tije. Pra ti I dergon Urime Agjentit te UDBes,shqiptaro-serrboskllav Flori Bruqit, qe I pergjigjet atije tesa e jote,e ti Çfaqesh te ai,me URIM ne Ditelindjen e tije,dhe Nepernjet teje,AI ka fyer dhe ka hedhure balte mbi grupin dhe redaksine e shqiptareve te Gezim Markut.www.zemrashqiptare.net….. Perpos ksaje pjese njerezore te zemersshqiptare.net,ai tya te ka vecuar, te ka adresuare me fjalet me te poshtra dhe me fyese me qellim qe te cenoje dhe te lekund autoritetin tend, kerakterit tend, moralit tend,si shqiptare,si “shkrimtare” e re e shqiptareve qe jetojne ne N.York,gje qe ti je mbetur HIJE ne potretin tend si Mesuese komuniste e komunistave gje qe URIMI yte te ka mposhte pikerisht ne aspektin njerezor dhe nuk mundet te te ndryshon,as URIMI yte e as Agjenti yte Flori Bruqi. Kozet Zylo, Urimi yte qe I ke dergua UDB-shit Flori Bruqit, nuk e ka ate vlere qe ti mendon, qe tya te te rrite autoritetin.Por per kundrazi te ul dhe te poshteron,ashtu si fjalet dhe shpifjet e tia qe te I ka adresuar dikur me perpara gjate debateve qe i keni pase.2008-2009.te kujtohet,apo shkrimi im te duket Prralle.?! Vecenarsiht,Urimi i yte gjithe intelektualet shqiptar qe e kane lexuare neper mjet internetit, lekundin kerakterin tend, ndergjegjejen tende, Moralin tend, dhe te vene ne dyshime dhe ne Pikpyeteje, ndergjegjene Familjes tende aty ku jerrite si vajze e moshes Rinore,dhe ven ne pikpytje edhe nderin e Fmailjes se Burrit tend Qemjl Zylo,qe eshte shume djalosh, shume njeri.?! Urimi yte ka cenuar figuren tende dhe ti vet e ke prishure imazhin e vertet te autoritetit dhe prestigjin tend qe ti ka dale ne seken nepermjete shkrimeve te tua te botuare nga ti qe nga tetori 2006.perpara kesaje periudhe kohore ti nuk ke dale ne opinjonin publike,as si shkrimtare, as si gazetare, as si poete, dhe nuk ke qene fare e njohur se kush eshte UDBAshi Flori Bruqi, Kozeta Zylo, dua te te pyese : Keto Urime qe ia ke derguar Agjenit USB-ashit Flori Bruqit,mendone se te nderojene ?!.mendon se Urimi yte ta ngrite vleren tya.?! apo je ti pjese organike e Flori Bruqit.?! Me habit fakti,meqe ti jeton ne Emerike,se perse je matrijalizuar kur dihet se Flori Bruqi, eshte i dergua ne Beograd ne shkollimin special te UDBes dhe i ka dhene serrbeve dhe Jugosllvise shume shqiptar Nacionalist qe sot disa jane te vdekure dhe disa jane gjalle qe jan te denuar pa deshmitar krimi,por nga Deshmit e rrejshme te Flori Bruqit, e te UDBAsve te tjere komunista te Kosoves Jugosllave. Pra rroli i Flori Bruqit ne UDB-en serrbe Jugosllave eshte i paharruar dhe ishte i randesishem per serrbet dhe per Jugosllavin,per gazetate serrbe,gje qe Flori Bruqi,po si shume shqiptar te tjere komunista te Kosoves,eshte i plotfuqishem ne mbrendesin e tia me gjuhen serrbe saqe edhe sot jetone me Besnesset qe i ka hapur ne Kosove, ne bashkelidhje me miqesin serrbe duke e perdore Motren e vet Burubuqe Bruqi,te serrbet, po ashte dhe te Rene Blerta Bruqi, »Dentiste » me Serrbet ne Beograd dhe ne Kosove dhe keshtu e lujan rrolin bashkerishte miqesore me serrbet njeri pas tjeterit,me mberimin Bruqi. Me habit Fakti Kozeta Zylo,ti si e « Emacipume » si : »Intelektuale » se si ju parnoni ofezate e qellimshme qe ai ua ka bere dikur ky person i qujtur Flori Bruqi,nepermjet debateve qe i keni pase me te dhe ti tani e URON ne ditelindje,pamarre ne konsiderat nderin tend qe te eshte cenuare nga fjalet fyese te tia.Valle pse i harrove kaqe shpejt?! dhe I bere me vlere fjalet fyes te atija.Apo i bere pa vlere…?! Pra ku eshte rroli dhe pozicion qe ti I ke vene vehtes si femer me dinjitet shqiptar.?! Lutem,ju Kozeta Zylo,benja te njohur bashkeatdhetarve shqiptar se cafre shpresone ti te realizoshe neper mjet ketyre lidhje qe kerkon te keshe me keta njerez ,te kesaje kategorie ?! Njerezi fallso qe ti iu Urone datlindje dhe neper mjet ketije URIMIT ti mundohesh te krijosh lidhje dhe nje Ure komunikimi me keta njerez.Valle cili eshte qellimi yte dhe arsyja.?! A shpresone ndonje shpreblim prej ketyre personave te kesaej kategorie ?! ose prej padoronve te tyre .?! ky keta sherbejne edhe sot. KOZETA ZYLO PERSE SERVILOSESH PARA FLORI BRUQIT ?! Kerakteri I juaje Morali i juaj,nderegjegja e juaje, ne kete rast vihete ne dyshim.?! Kozeta Zylo,perse servilosesh perpara nje njeriut te njollosur dhe pa vlera, e aqe me keqe, ai te ka adrsuare tya shpifje dhe ofeza gje qe te ka ofenduar shume rende…. Nepermjete urimit qe I ke dreguar atija cfare ke dashte te realizosh, ku eshte arsyeja dhe qellimi qe i ke ven vetes.?! Pret ndihem nga nje njeri qe ska pasur asnje te mire atdheu I tia,populli shqiptar,shqiptaret dhe Kosova, perveq te keqijave dhe poshtersirave dhe pasojave demtuse te nacionalizeve shqiptar.?! Kozeta Zylo,Pret TI, qe Flori Bruqi, te te ngrite dinjitetin dhe autoritetin tend,te te ngrite kerakterin dhe moralin tend,nga ai person qe nuk gezone asnje autoritet asnje rrespekt nga gjithe shqiptaret qe e dijne dhe e njohin se kush eshte Flori Bruqi,qe nuk ka asnje vlere,qe nuk eshte vetvhetja, qe mbrenda tije nuk e eshte njerezorja,por eshte SERRBIA, dhe aktiviteti i tij si gazetar ne sherbim te kujt ka qene?! perveq turpit, Marrezive dhe poshtersise qe e permbane veprimtaria e tia,me serrbet Motra e tija,Burbuqe Bruqi, e reja e tije Blerta Bruqi, nuk ka gje tjetere,nuk ka Asgje positive. Prandja qe ta dishe se Flori Bruqi,eshte person I cili i ka vure detyre vehtes dhe si qellim te demtoi te cenoje te prishi figren e vertete te shqiptarit nacionalsit te Kosoves dhe figuren e UCK-ese, Imazhin e Kosoves, shpresone dhe enderron te rikethje prap rroten e Historise se Jugosllavise Monisre qe e mbane mbrend vetes,sepse : Mesues e ka pase Josip Broz TITON.Flori Bruqi, ka qene dhe eshte miku me i ngushte i serrbve qe ka lane gjurme ne Historin e Serrbise dhe te gazetave serrbe ne Beograd, qe ka lane gjurme ne sherbimin secret serrb UDBA.per aktin kriminel,per punen e pa ndrshme, dhe tani i vendosur ne Prishtine me Besnses te Dyfishta ne sistemin TURBO synon te i mbulone te bemet e veta me LAVDATA FALLSO e me shpifje e rrena te lloj llojshme, duke perdore edhe emra edhe adresa fallso ne rrjetin e internetit dhe ne anen tjeter duke perdor per bessnese te veta dhe motren e vete Burbuqen dhe te ren Blerten… Ky sherbetor I poshter I UDBes,shpresone te I cenoje lirite e fituara me kaqe skrifica dhe mundime dhe gjak derdhje te shqiptarve nacionalsit dhe shifet edhe ne fshatin e tije Isniq Decan, qe eshte njeri I pa vlere,nje nder ata qe ka qene UDBASH-Agjnet I rrezikshme ne Decan dhe me rrethin,ne bashkpunim me serrb duke mborjte Interesat e serrbve dhe te Jugosllvise ne Objektiven:”vllaznim-bashkimit’’ jugosllave. UDBashi Flori Bruqi, me gjak te perzire serrbo-shqiptar,kurre nuk mundet te I mohoje veprimtarite e tije anmiqesore dhe kriminale, qe I ka bere ne deme te Interesave te shqiptarev nacionalsita dhe te Kosoves dhe te rinise studentore dhe te popullit shqiptar qe nga viti 1975-1981-2003-2005-2012. Pershendetje tya Kozeta Zylo, nepermjet URIMEVE qe I ke derguare Flori Bruqit per Datelindje, TI, ka humbe cdo vlere njerezor kombetare dhe morale,ti ke ra shume poshte.Me kete URIM, i ke gelltite te gjitha ndytesirate e tia duke i pranuar poshterimet,Ofezate,Shpifjte qe ai ti ka adresuare ty dhe grupit tend dikur te www.zemrashqiptare.net. RANDESIA E URIMIT TEND DERGUAR UDBASHIT FLORI BRUQIT Ky Urim hape rrugen vizitave dhe bashkpunimit .?! Cdo njeri me pune dhe vepren e tia, krijone vleren dhe nje lloje prestigji te merituare pa ia shtrire doren askujte dhe pa marre pjese nga autoriteti i dikujt tjeter . Ti duhedh te qendrojsh ne Pozitate origjinale dhe reale komuniste te moshes tende,te memorjes tende, duke u mbeshtetur ne forcate e tua dhe ne vlerat e aftesive te tua te arritura sepse ke kene Mesues komuniste,me “ Otopi te Rrejshme” qe i ke te lindura dhe qe I mban nga GENI dhe qe i zhvillon gjate aktivitetit jetesor dhe ne N.York,dhe ne Shqiperi.qe nga shekulli XX Emri, figura, autoriteti, i cdo njeriut qe perpiqet te shkruan nje veper letrare me permbajtje artistike ose patriotike duhet te jete Origjinal qe mos te imiton te tjeret .Te mbeshtet ne forcat aftesine natyrale dhe ne autoritetin e vet qe e krijone vetem me te verteten e punes se vet ne pikpamjen dimenzionale te vet jetes ,si pasuri, si talent, si concept I realizimit te jetes duke e barazuar realitetin me lirine. Cdo shkrimtar apo gazetar nuk duhet te qendroje ne hijen e veprimtarise dhe te autoritetit te dikjut tjetere.Por duhet te qendroje dhe te mbeshtet ne vlerate dhe forcene e personalitetit te vet.Prandej mbushu me mend dhe Emancipov ne realitetin e jetes Demokratike per te qene ti vetvehtja e dashuria jote lete mbete te Qemajl Zylo,sepse je e pa nevojshme per te tjerete. Ja Urimi I Kozeta Zylos qe I bene UDB-ashit Flori Dushan Maxhun Bruqit. [Art-Cafe] URIME shkrimtarit Flori Bruqi ne ditelindjen e tij! Tuesday, June 29, 2010 9:58 PM From: "keze zylo" View contact details To: memedheu@yahoogroups.com, "Sterkala" , "albeuropa albeuropa" , "art cafe" --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve --- Urime te perzemerta i japim shkrimtarit dhe veprimtarit te mirenjohur z.Flori Bruqi ne ditelindjen e tij. Te rrosh sa te doje e bardha zemer! Te fala nga New Yorku, Kozeta Zylo Letersi apo paçavuret e Keze Zylos ne gazeten "Panorama" < Prev Next > Posted By: • o o Tue Sep 14, 2010 5:19 pm | • Options o o o Letersi apo paçavuret e Keze Zylos ne gazeten "Panorama" Pasi gazeta "Panorama" ngre ne qiell nje surogato letrare si Keze Zylon, nje zonje nje Nju Jork qe e ka adaptuar emrin ne Kozeta dhe shkruan ne menyren me ordinere e me skandaloze, nderkohe qe jane aktivizuar ne kete eufori marroqe per faqen e tyre te zeze keto emra Sadik Bejko, Dhurata Hamzai, Sami Repishti, Behar Gjoka, Agim Shehu, Nje fare Mjeshtri si Miho Gjini, Murat Geci, Lule Shameti, Elvira Birko, Arben Mevlani i Top Chanal, Gezim Llojdia, Laureta Petoshati dhe eshte futur ne loje edhe Arta Dade e partise socialiste bashke me botuesin i ketyre surogatove letrare Spiro Dede.Pershendetje kane nga larg qe pertej Atllantikut kane bere Dalan Luzaj dhe Sali Bollati. Te mos i dinim marrezite e Keze Zylos edhe ne do ta quanim autore te madhe me kete shpure brohoritese nga pas, por per fat te mire apo te keq, i kemi lexuar marrezite e saj qe nuk kane te bejne ne asgje me letersine. Pyetja eshte se perse e fryjne si tollumbace nje antivlere keta personat mesiper, mos kane problem me gjykim, a kane lexuar gje apo kane shkuar ne promovin thjeshte per te qene te pranishem dhe per tu embelsuar ne koktej? Ketu shihet se sa me seriozitet e kane marre letersine sot kur edhe ata qe e quajne veten kritike, gazetare apo studiues bejne lojen e manekineve te letersise te instrumentuar nga nje njeri si Keze( Kozeta) Zylo pa asnje vlere ne fushe te letersise. Letra e lexueses Greta Ismaili Nuk kam ndemend te merem me Kozeta Zylon, por me shtyn fakti ti shkruaj keto reshte se kete shkrim pervec se ne listat e ndryshme ne internet ma ka derguar edhe mua privatisht.Se ca do te tregoje ajo qe ma ka derguar privatisht ajo e di, mua s'me intereson, se nuk perputhemi fare me njera tjetren, jemi shume larg.Nuk me interesojn se çfare shkruajn per te dhe se cfare i parallis ajo gazetareve duke trokitur neper dyer gazetash. Eshte ne tipin e saj dhe te ndonje tjetre si ajo pertej Adriatikut qe duan te duken midis te shumteve te sukseshem qe ka diaspora shqiptare anembane rruzullit..Pse nuk i ka thene ajo gazetares se gazetes "Panorama" pervec ato qe i ka thene se ka pas punuar edhe ne institutin GLOBE ne Nju Jork si "petagoge', siç e ka prezantuar veten e saj. Tani s'punon me e kane debuar. Ne Institut ka femra te tjera shqiptare te respektuara qe vazhdojne te punojne dhe asnjera nuk e ka bere publike per tu mburur vendin e punes ku punon. Keze- Kozeta Zylo me institutin tre vjecar qe e ka mbaruar dikur ne Elbasan shkon ne Amerike dhe vetquhet petagoge apo profesore universiteti. Ca gallate qe lexojme.Kur ngeli pa pune Kozeta Zylo qe e debuan nga instituti GLOBE lexuam nga ajo se punonte ne institutin Gjergj Kastrioti Skenderbeu ne Staten Island. Ne ate kohe nuk la gruplista interneti pa shkruar per institutin dhe per veten e saj si petagoge ne ate institut dhe per burrin e saj te vetemeruar drejtor. Eshte per tu falenderuar dhe per tu vleresuar ajo familje e nderuar patriotike nga Dibra qe hapi institutin ne Staten Island.Pse nuk punon me Kozeta ne ate institut Gjergj Kastrioti Skenderbeu? Pse e debuan. Keto gjera ti tregonte gazetares dhe lexuesve ajo.Asaj i "dhimbset shume memedheu yne i shumevuajtur ashtu si shkruan shpesh. ajo Ne memedhe ishte. Pse nuk ndenji? pse nuk kthehet ne memedhe?Kozeta Zylo mundohet te shkruaje sikur i qan zemra per te ish te denuarit politik dhe per ish te burgosurit politik. Njera nga ato familje eshte edhe familja ime qe e jetuam sketerren internim. Ska pse te shtriret se kur ata njerez te mire dhe te pafajshem vuanin ne sketeren komuniste ajo dhe familja e saj i sherbente komunizmit.Imiton edhe te tjeret duke marre ne intervista emra te njohur shkrimtare gazetare te nderuar dhe mendon se po ze miqesi dhe shoqeri me ata njerez edhe pse nuk krahasohet kurre me ata. Kozeta Zylo ka shkruar para disa vitesh edhe per nje Kishe qe i bente reklama te ndryshme. Ajo Kishe qe i ka ndihmuar kur kane qene te jashtligjshem ne Nju Jork kur ju mbaroi viza turistike. Ka shum kohe qe s shkruan apo edhe nga ajo Kishe i kane debuar? Apo i harruan ndihmat e Kishes, sipas shprehjes popullore odha lumin te dhj... kalin.E cfare gallatash te tjera nuk kemi lexuar nga Kozeta Zylo. Edhe humanitare do te vetquhet sic ben shembelltyra e saj pertej Adriatikut. Humanitare per asgje, vetem per emer.Edhe Kurani edhe Bibla shkruajne se nese do te ndihmosh njeri, ate qe e jep njera dore, mos ta shofi dora tjeter. E jo me propagandosh me te madhe keto pacavure.Gra dhe goca shqiptare ka plot anembane globit ne cdo shtet ku kane shkuar. Ka plot profesore, doktore, petagoge te diplomuara nga shkollat ku kane perfunduar studimet pasuniversitare dhe asnjera nuk ben kaq zhurme sic ben Kozeta apo ndonje tjeter dhe ata qe i bien daulles sipas avazit te tyre me urime dhe me sterurime.Femrat shqiptare te shumsukseshme anembane botes nuk i bejne propagande vehtes se tyre, sepse floriri ska nevoj per propagande, malli demode ka nevoje per reklame per ti bindur lexuesve qorrazi.Mos me dergo ne privatisht shkrimet e tua. Abrakadabra - reviste ne internet http://abrakadabra2.blogspot.com/ MARALI ME I NDYTE I RAIMONDA MOISIUT SHTETASE “SHQIPTARE” ME ORIGJIN DHE STIL ROME-CIGANE NGA KORÇA E SHQYPNISE “Kush e harron të kaluarën është i dënuar ta përsërisë atë”. Santayana (George Santayana, 1863-1952):filozofi amerikan me origjinë spanjolle. By: Bahtir Hamza,author,artist. Friday, August 23, 2013.12:52:57 AM Thema ;HIPOKRIZIA E SIGMATIZUAR ‘’KOSOVARJOTEVE’’SHQIPTAR TE KOSOVES NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT,SHTETASE SHQIPTARE ME ORIGJIN DHE STIL ROME CIGANE NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT. Peja e pare dhe pjesa e dyte Pos Kozeta Zyles, “mesuese e komunizmit” qe une haptas e kan paraqit publikisht ne libirn tim MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE pjesa e pare -I-, ne opinjon per mardhenjet e saje Tinxare me shqiptaroserboshqiptarin e UDBes Flori Bruqi,UDBASH nga Isnaiqi I Decanit, Kosove, tani po e paraqes Ramionden Mosiun, KURVE SHQIPTARE qe eshte ne librin tim MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE pjesa e dyte-II-,me banin ne USA, me Origjin dshe STIL ROME-Cinge nga Korca, dhe e mbeshtetur ne Flori Bruqin, per te krijuar LAVDATA E FAM te RREME gje qe edhe me mardhenje intime gju me gju me UDBASHI ton Raimonda Moisiu mundohet te ndryshon vetvehten e vet .Motoja e tyre eshte edhe ne kete pamje te saja ne Foto me Flori Bruqin, qe deshirone te afirmohet ne krahune e UDBes me Flori Bruqi, me rrena e me levdat te rreme mundohet me marr edhe Fam FALLSO e te shpall Burrin e vet :”VETRAN TE LUFTES SE KOSOVES SE UCK-es” dhe keto rrena jane edhe nga Flori Bruqi, eshte Hipokriza dhe Marrezia e tyre qe jan njerezi skandaloz. Edhe Raimonda Moisiu, lindur me 1957.shtetase e Shqyperise ,eshte nje femer nga Korca e Shqypnise qe nga viti 1999 jeton ne Amerike,qe eshte rrite me sistemin komunist dhe nuk ka jetue me sistmi Demokratike dhe as nuk ka mesua kurre per Demokracin, dhe si e vogel ka lujte edhe futeboll ne Korce ashtu siqe lujen Romet Magjupet me tope Harranash dhe kan pase nje jete jo te mir por te verfer. Raimonda Moisiu e ardhur ne jete nga Nana e saje me origjin Rom dhe Baba Origjin Shqiptar,e martume me nje njeri I pa shkolluar qe ka dite me fole shqip shume mire dhe me 1995 I punusar ne Greqi, dhe me kethimin ne Shqypni me 1999. Me nje vetur bie ne nje Kanal dele jashte rruges nga shpjetesia e madhe dhe nga mos dije I pa Experence per te drjetua Makinen dhe vdes nga mos dija nga Rakija.E, e jo nga dashnia. E jo per UCKen. TE DASHUR BASHKATDHETAR SHQIPTAR-E, KUDO QE JETONI DHE PUNONI. Eshte knaqesi per mua dhe per mbar opinjonin shqiptar te u beje me dije, te ju beje te njohur me KURVAT SHQPTARE, qe flasin edhe anglisht dhe jan civilizuar dhe iu mungone emenci[imi ne USA qe jetoje edhe ne Shqypni edh ne USA edhe ne Angli,qe kane JARANAT E TYRE. kan GRUPE e tyre, qe kane Investua ne Rrejtin e internetit shpifje, RRENA, kunder meje, dhe me ka ra ne Qafe, pa me njofte fare,kan perllos Personalitetin tim, kan vra identitetin tim kombetar, me kam thye ne etiken kombetare, kan ushtrua padi Prvate me akuze shum te rande “DHUNE SXUALE” ne interesine e perbahsket KURVAT SHQIPTARE kunde meje ne gjygjin Republikan te Torntos Canda.Kjo eshte Magia qe une e kam perjetu nga keto Kurva shqiptare dhe nga UDBASHI shqiptaroserboshqipatr Flori Bruqi, me gjak serrbi . Per me I njoft keto KURVA SHQIPTARE une kam tri libar te mija :”MARATONA E KRVAVE SHQIPTARE” pjesa e pare-I-II-III- dhe tani po e pregadis dhe pjesen e katert. Ne librin tim Maratona e KURVAVE SHQIPTARE pjesa e dyte, e gjeni Raimonda Moisiun ,nje kurve shqiptare me Orgjin dhe Stil Rome-Cigane, nga Korac e Shqypnis se Jugut, dhe e panjohur per shqiptaret dhe per mediat shqipatre nga viti 1957-2004. qe jeta e saje eshte Erresire Komuniste 1957-1999. Dhe pragmatika e saje eshte qe nuk ka Çafqe kurre interesim per te u bere e njohur ne Elitke letrare kombetare shqiptare e as ne medijat poblike te Shqiperise dhe kjo kuptohet se nuk ka pase as shok as miq, as rol te modelit Demokratike per liri te shqiptarve dhe per Heqjene Izolimit te Shqiperis dhe ne anen tejter Rominda Moisiu nuk ka pas as Orjentim per te u bere gazetar,apo shkrimtare apo Poete , apo Diplomate e rrejshme me politiken e saje te rritjes komuniste qe eshte e mbulume me lavdata te RREME dhe tani nuk do te jete e mbulume. Sot 20 Gusht 2013. Une paraqes shkrimin kunder Raiomonda Moisiut , pasi nuk eshte diplomuar ne asnji shkolle te Shqypnis dhe te Amerikse, dhe pasi Burri I saj nuk ka vdek per arsye te UCK-es, dhe pasi eshte mbeshtet ne krahun e UDBes te Flori Bruqit, dhe ne shkuplimet e tia, dhe kan koperua shpifje e Rrena, ne rrjetin e Internetit kunder meje bahske me KURVA TE TJERA,dhe cka eshte edhe aqe me keq, kan ble njerezi me para,femar shqiptare dhe te huaja,per te ushtrua padi private ME RRENA e me Skenar te parapragaditur nga Flori Bruqi,kunde meje me kauza te pabaza dhe shume te randa”Dhune Sexual”!... Raimond Moisiu, jeton sot ne Amrik dhe nuk ka jetu si asylante dhe nuk e dine jete e shqiptareve fare ne Amerike .Kjo KURVE SHQPITARE VEJUSHKE, nga Shqypnia,kurre nuk ka kane e njohur as ne Shqypni dhe as ne Amerike, per opinjonin publike as ne mediat shqiptare, as si e re, as si Plake, as si e martume as si Vejshuk, as si KURVE SHQIPTARE,as si femer e sistemit Demokratik. Raimonda Moisiu, nuk ka kendua kurr shqip,nuk dine me I ra asnje Instrumenti,nuk dine me vallzua shqip, nuk ka botuare asnje artikull ne gazetate periodike te Mediva shqiptare te Shqiperise 1957- 2004 .Nuk ka lujt ne as nje film, dhe as nj liber nuk e ka botuar ne shekull XX.1957-2000.Nuk ka pas as ndikim ne politiken shqiptare ne Tirane,as per lirin e Shqypnis nga Komunzmi as per sitemin Demokrtike te Shqypnis, dhe as ne Amerike. Raimonda Moisu po si KURVATE TE TJERA te Shqiperise, ka kerakteret Principet dhe STILIN e tarshiguar nga NANA e saj me Origjin ROME,nga sistemi komunist sepse:Raimonda Moisiu,eshte rrite dhe eshte Formua KURVE SHQIPTARE ne rrolin kryesore te Familjes se saje te perzire si komunista dhe nuk ka pas kontroll nga askush. Kjo eshte KULUNISJA e pamjes se saje qe sot mundohet me u ndryshua me Filozofin e jetes duke i ndrrua JARANT nga njeri te tjeteri ,duke I ndrrue grupet e mashkujve nga grupi –X- ne gurp e Praktikes, gje qe ka ndrrua dhe Origjinen dhe shte shtetsa shqiptare duke e koperuar ne sistemin politik komunist joprefesionalizmi ne Profesionalizem edhe keshtu u be KURVE E NDYTE E ERRSERES komuniste dhe kete e dine cdo shqiptar e dine e tere bota e dijne te gjithe njerezit e ndershem dhe Peralmetit Shqypnise. Raimond Mosiu, eshte e njohur ne MARATONAT E KURVAVE SHQIPTARE, po si kurvat te tjera dhe koha kurr nuk iu ka shkelqya ketyre Kurvave sepse kan qene pengesa te DRITES dhe kane fitue para nga Trupi I tyure dhe kete e kemi te njohur me Motone tyre qe tani mundohen te ndryshohen sepse jeta e shqiptarve eshte me shume problem dhe kjo vazhdon te fiton para e para dhe me shume duke investu vetvehten e vet ne humbje te nderit.Ky eshte rrethi KURVAVE SHQIPTARE qe jane ne Rrjetin e Marimanges te Deqit e te Bijve te Dreqit qe mbernda vetes edhe Raimonda Moisiu ka spiralen, qe mbende vetes ka spiralen, po si kurva te tjera dhe nuk munde te rrite vetevehten, kete e rrisin vetem ata qe ekan inetres te kjo, dhe interest e perbashket ata qe kan keraktere te njeta qe APSOLUTIKISHT NUK PEPRUTHET ME TE VERTEN E KOHES as me Biografine e vet dhe keta qe jane te tille e rrisin kete me RRENA edhe me Lavdata te RREEME dhe me orjetime te gabuara ashtu siqe eshte Biogarfia a saje dhe Imazhi e saje eshte zero, eshte Oping e Pirotit te tregktise komuniste me perqindje nga Serrbia ne Greqi e nga Greqia ne Shqypni… SI U BEN RAIMONDA MOISIU,”GAZETARE, SHKRIMTARE,POETE” ?! CILAT JAN LIBRAT E SAJE PSE NUK I FUQOZON VITI I BOTIMIT NE FORMEN E RENSPOSIBILETETIN LIRIK . Ketu e gjejm gurpin e jaranave te saj si shvrydezim si perqindje si komprsim apo aletrenativ te njete taktik , si te kuvet te tjera shqiptare Edhe Raoimonda Moisiu, po si Kozeta Zylo, Fetime Kulla, Alketa Pireva,(XHesika VULA-Jessica LEON) Besa Sahatciu, Momiza Prishtina, Laura Topxhiu, Lunda Lulgjuraj, Vesa Arbana, Gresa Arbana,Elsa Hamitja,Esma Jaubelin, Flora Peci, Rafaella Prifit, dhe shume kurvat te tjere qe jane ne rrethin e ketyre grupe te Interesit te RRENAVE ete Lavdatav FALLSO,qe kam per te I parqitur nje nga nje; shepifjet e tyre, rrenat e tyre, mesazhet e tyre, qe me kan FYE aqe rand, pa me njohur fare,meszhet e tyre qe i ruaj per Funksionin e se vertetes qe I kane shkrua kunder meje ne FACE BOOK, ne webfaqe te ndryshme ne aktivitein e tyre MASIV ne rrjetin e Internetit, qe me kane VRA identitetin tim kombetar dhe me kane shpall te vdekur qe me kan pengua ne Kerrieren time. Keto KURVA SHQIPTARE qe mundohen te ndretojne FAM te RREME me UDBASHin shqiptaroserboshqiptar AGJENTIN E UDBES FLORI BRUQIN, I cil ka jetu mbi 10 vite ne Beogrda qe I ka perdor 46.emer Fallso ne Internet dhe qe keto KURVA shqiptare jane bere pasuse te tia, jan bere PAUESE te tia, dhe tani infuenca e tia individuale kunder meje te njerzezit te tjere nuk vazhdon, sepse shqiptaret e ndershme tani me njohim mua dhe I njohin KURVAT SHQIPTARE I njohin UDBASHET shqiptaroserboshqiptare, I njihin komunistat, dhe eshte dashur qe une te punojne,7.shtate vjet.pune,pune ,pune ,eshte dashur qe une te luftoje, lufte lufte lufte, 7.shtat vite per me e mbrojte Identitin time kombetar per me ardhe deri te kjo e vertet e ketyr KURVAVE SHQIPTARE ,per me ardhe deri te e verteta e ketyre UDBASHve shqiptaroserrboshqiptar me Martijin nga Pentagoni,te identifkuar njie nga nje me ID dhe kerakteristika e tyre dhe lete dalin shqiptaret ne fushne e dijes dhe lete I Demtojne te vertetate e mija. Keto KURVA SHQIPTARE I sollen te miren UDBASHIT individual Flori Bruqit,dhe u bene prezente edhe ne tavolinin e tije, ja siqe eshte kjo foto deshmi e ksaj Kjo KURVE SHQIPTRE E QUJTUR RAIMONDA MOISIU.me STYIL dhe Origjin Rome-Cigane. Kjo foto tregon me shume se nje mije libra sepse Raimonda Moisiu ne parqitje e libarve te sjae nuk I jepe vitet e botimit kjo eshte nje taktike e veqant e ksaj kurve shqiptare qe mundohet me u shite e ndryshem te te tjeret , ndaj qe eshte VEJUSHKE-KURVE.Sepse Ketu flitet per bashkpunim e tyre te zi,shifet strategjia komuniste e sigmatizuar per te u shapll :”Ptariote” gje qe vitet e botimit te cdo libri jane shum te randsishme sepse e bejne te fuqishem LIBRIN dhe Individualizmin e autorit,dhe kjo I mungon Raionda Moisiut , dhe direct kuptohet deshmohet se Raimonda Moisiu,eshte autore e rrejshme. Por per te pase simpati edhe me te madhe Raimonda Moisiu, paraqitet ne cilesin e gazetares dhe me tendence iu eshte ngjit Flori Bruqit,per bashkpunimin e RRENAVE SIGMATIZUESE ,per te shpall edhe Burrin e vet :”Veteran te luftes se UCKes” sipas RRENAVE TE FLORI BRUQIT,dhe kjo eshte shume intersant po si RRENAT E PENDELI MAJKO-VICIT,qe thote: se ka orgjin gjermane”a ne Realitit ka Origjin Vllehe-Cigane, dhe iu eshte ngjit Hashim Thaqit.Poashtu edhe Raomonda Moisiu kurr nuk e kan njofte me pare Flori Bruqin, dhe ngjitja e saje me Flori Bruqin,deshmon traditen tipike ROMA-Cigane, te Korcarve te Shqyponise, njiashte siqe eshte edhe kengtarja nga Korca LORETA KAÇKA,”LORI”, qe e iu eshte ngjit mashkujve te Kosove per FAM e per Krriere nga njeri te tjeteri dhe nga Grupi ne gup, dhe dihet se Kosova nuk bene Tregti –PAZARE me Shqiperin, as me Kuaj, as me Bika, as me Gomar te Korqes, por mashkujt ‘’kosovarjot’’ fitojne para e para me keto KURVA shqiptare dhe jetojne prej TRUPIT te tyre… SI E NJOFTI RAIMONDA MOISIU, UDBASHIN FLORI BRUQI, Kthehem ne vitin kelendorik te punse time kur isha ne Kosove 2003-2005 ne cilesin e Kryterit te Shoqates” Pena shqiptare”.ne Prishtine Konkretisht une me funksionin tim ne cilesin e kryetarit ne kuader te Shoqates “Pena shqiptare” pos librave poetike te mia ,Une nxorra edhe gazeten time “Pena Shqiptare,” dhe ne kete gazete time nga dashuria per liri nga dashuria per atdhe nga dashuria per shqiptar-e,a,a,a,nga dashuria per SHQYPNIN,kam bere te njohur njerezit e pa njohur I kam popullarizua njerezit qe kurre nuk kane kene te njohur-a, ne Mediat periodike te shkrua te Shqiperise dhe te Kosoves qe ishin te pa njohur edhe per mua edhe per opinjonin shqipatr dhe gazeta ime me guximshme ,e par eshte e lidhur me Sami Frasherin dhe vetem une dhe Prof Dr.Gjyltekin Shehu, e Prof. Ahmet Kelmendi,kemi pune dite dhe nate per kete gazete “bile” ata flinin edhe ne karrika ne zyren time, dhe pjesa me e madhe e shkrimeve I kushtohje lashtesive tona historike dhe une edhe sot I kujtoje me malla Fjelet e tyre, fjalet e tyre qe me kan terhjek verjtjen qe mos te I botoje shkrime te njerezve te pa njohur.Por une kisha deshir me e nxjerr ne pah njerezit e pa njohur meqe Programi,Stratgjia rregullorja e punes e Shoqates ishte per zbulimin e krijusve te rinje, por edhe te njerezve te pa njohur ,dhe ky ishte MOTOJA E JONE . Librat dhe gazetate qe I kam botue une,ishte kapitali im shpirteror sepse isha I Cenzurauar qe nga viti 1976 .Dhe ky ishte nderi im me i laret dhe gazeta nuk ka pase cenzuar u dallu me e guximshja, u trehoqe dhe nga shitja nga shqiptaret e “NDRESHEM”, dhe terhoqi vemendjen e ter shqiptarve sepse ne gazet paratqita matrijale te pa botuare me para dhe nag gazeta ime dhe nga libri ARBANIA-II-shqiptaret e Kosve kane vjdhe matrijale dhe I kan botua ne gazette e tyre.Pra ishte Aktiviteti im dhe pse gazeta nuk ishte e redaktuar prefesionlisht ishte shume e qellum ne opinjonin shqiptar sespe une kisha Urrteje ndaj komunistve dhe ndaj UDBAshve shqiptar dhe per kete Urretje me zbuten nervate dhe koken Gjylktekin Shehu dhe Ahmet Kelmendi, qe mos te bje anmiq sepse ishte koha e pas luftese dhe deshironin qe te gjithe shqiptaret te ishum bashke dhe iu Jam shume mirnjohes z. Gjyletikin Shehut, dhe z.Ahmet Klemendit,qe me kan qetesua dhe qe pata fatin qe kem puna me ta dhe qe i kam pas ne krahu tim . AS kush tejter nuk me ka ndihmua as per redaktim as per matrijale as per botim dhe Dizjanin e gaeztes e ka bere Cajup Kajtazi, ishte bashkevendsi im,dhe ky me ka trehjek vrejtjen duke em thaen:” mos iu jep hapsir ne gazete njerezve qe nuk I njefe, ku e di ti sa cka ndodhe me pase” dhe nga muaji Tetor 2004 e deri ne muajin qershor 2005.as nuk doli asnje shqiptar qe te me Falenderon per KREDON e punes time dhe nuk gjeta asnje Mirnjohe as fjale Miradia, te ata qe une I kam bere te njohur me pune time me gazetn time pa I njohur,as kush nuk me ka falenderua as per nje fjale Flamenderit.hejj shqiptar.As ata shqiptare qe vishin e rrishen ne seline e shoqates dhe bejshi llafe e muhabet pijshin edhe caffe,si domos e zhvrydezojshin kohen kurr une nuk isha ne zyre, Hjejj shqiptar bre perjetimet e mija jan shume te dhembshme. Ne gazeten tim I kame popullarizua ne opinjon e medijave, pos te tjereve edhe keta qe sot jen Anmiqet e mijen.Keta shqiptar-e, :Raimond Moisiun, Fatime Kullin, Fadil Shytin, Flori Bruqin, Kolec Traboinen, dhe kete nuk e kam bere per komercialitet as per ndonji lloj PARAJE por per nder dhe per rrespekt si shqiptar. Kete e kam bere nga nderi im i ndershem , nga nderrgjegj ime e sinqert, nga shpirti im i paster, dhe eshte shume interesant se neper mese gazatese time Raimonda Moisiu dhe Flori Bruqi, jan lidhe bashkua u benen bashke ne Historin time ne kohen time dhe tani jan ANMIQET e mije ,e ,edhe keta te tjeret trajtohen mese veti shi shok – si dashnor, p.sh.Kolec Traboin e ka Dashnore Fatime Kullin, dhe me kan ra ne qafe mua te gjorin pa iu bere asgje te keqe.Kata duke bere SHPIFJE e RRENA KUNDER MEJE,duke men vra edhe me Injuranc.Por tani nuk jane me,nuk jane me miq te mije, as te gazetes time,dhe gazeta dote botohet perseri dhe do te iu tregoje te vertetene e tyre :”sihariqin” UDBASHit shqipatreserboshqitare Flori Bruqit dhe KURVAVE SHQIPTARE ,sepse Historia ime nuk eshte vdekja. Shpifjet e tyre RRENAT e tyre nuk jane as njerezi as per shtaze ,edhe keto KURVA SHQIPTARE nuk jetojne me shtaze shtepie, edhe pse keto dhe keta nuk dijn me I ra asnje Instrumenti dhe kurr nuk kane perzentua kulturen e Etikes kombetare shqiptare,kurr keta dhe keto kurva nuk jane paraqite ne Tarditen shqiptare as individuale apo familjare ne Binat e Filmave te Botes , gje qe Shpifjet e tyre RRENAT e tyre na qojen deri te Familja e tyre qe nuk kane as nder, as moral, as culture, as Tradite…, Shipfjete RRENAT e tyre na qojne deri te titulli I tyre e gradat e tyre FALLSO, te shkollimi I tyre qe eshte shkollim I FALLSIFIKUAR, me Intervenime, dhe nga ky Titull FALLSO ne duhe te kethehemi mbrapa ne shekulli XX qe te shofin sistemi Komunist dhe te I njofm ne peremrin percaktor shqiptaret dhe ate kohe qe kan sherbya si perkthyes te gjuhes serrbe-shqipe, si sherbetor ne sherbimi n secret UDBA ,si komuist te Yugosllnise ,si poltikaj me poste shteti, dhe kjo nuk perputhet me Realietin e se vertetes qe parqitne sot kata shqiptar-e si:gazetar-e,, si Poletikaj,si Shkrimtar-e, si Poet-e, si Patriota, si nacinalist, si ARTIST, dhe duhet te njofim qellimin e tyre te te I njofim sot ne kete kohe te ketij shekulli XXI qe keta UDBASH keta KOMUNISTA dhe keto KURVA SHJQIPTARE jan te mbuluar nga RRENATE E TYRE, nga njerezit e tyre qe jan te njetes gategori,nga njerezit qe kan keraktere te njeta dhe kurr nuk e kane barazua realitetin me lirine, por shqipatrve ua kan bere Jeten edhe me te rande sesa qe e sot jetojne me Kosoven e shpallur shtet dhe qe eshte nen sovranitetine Serbise dhe kjo deshone se UDBA shqiptarserboshqiptar-e, dhe ish komunistat me vizionet e tyre jan FORCUA dhe njerezit e tipat e tille sot qe Na Çfaqin problem NEVE shqiptarve te ndreshem nacionalist qe jetojm te gjorit si gurt ne UJ…. Pra une jam Bahtri Hamza, jetoj si GURI NE UJ,dhe lshoje rreze ne maje te ÇyÇavices,te Goleshit, te Kosamqit e te Berishes, dhe jam i pregaditur ne cdo aspekt jete per te u ballafqua me cdo njeri dhe me cdo persone edhe ne formen e STILIT tim qe e mbje – veshtjen e KAUBOJAVE,dhe as gabimet e mija nuk I mbuloje, as te kqija e mija nuk I mbuloje, dhe jam I njhur per cdo shqiptar-e, edhe ne peremrin percaktor edhe pse me eshte dashur te merrem me UDBASHin Flori Bruqin, 2005-2012.Sepse me gjeti edhe mua te gjorin te pa krah,Dhe beri lloj lloj Shpifje e lloj lloj RRena edhe per mua, dhe Nuk largohem nga REAGIMET e mija,dhe nuk ndahem nga e kaluara ,ne asnje dite,ne asnje jave ne asnje muja, ne asnje vit, sepse vullneti ime eshte per te deshmuar te verteten e shqiptarve qe kan lane gjurma,per te I deshmuar Mozaikun e Kengevashev te mija POEZI,librin tim “JETA TROKET NE DERE” te Persekutuar nga UDBASHET shqiptariserboshqipatre ne Mars 1993.per te deshua lirine - LIRIA - LIRIA eshte me kufije , dhe me Tunele, e me zik zaka jete, por kjo deshmon se une nuk jam I kriminlizuar, nuk jam Krimenl,nuk jam Agjent i te huajve, kurr nuk kam qen dore e zgjatur e Serbise e as e Yugosllavise.Kurr nuk kam kene anetar I Pratise Komuniste Yugosllave.Une kurr nuk iu kem nenshtrua asnje njeriut, asnje fshati, as nje qyteti, asnje karhine, as nje republike, dhe as nje shteti, dhe kem qendrim tim dhe kokeforcin time dhe kembnguljen time,dhe ky eshte nacion im gje qe Une iu kam nenshtrua FEMRAVE te BUKURA sepse e dua jeten,sepse keshtu Funksione jeta ime DHE KETE Funksion e kam Trashigim nga Babi im ISA,sepse Babi im Isa ka kene KURVAR I Fort, me I madhe ne fshat dhe ne rrethin 1973-1983 dhe Bashke iu kemi hy Nuseve te reja me “Rezhnik ne Krah” (“rezhnikat” jan shkalle te larta tedrunit ) ne karh ne dhomat e tyre ne shtepija Dy katshe duke ia gjua qenve te tyre qe e ruanin Oborrin nga nje cop Mish dhe kurr nuk kemi kerku ndihme nga askush. KTHIMI NE TE VERTETEN Te kthehemi ne teme qe te njohim te verteten e Raimond Moisiut, KURVE SHQIPTARE dhe deshirate qe fshihen NEN TA, qe Raimonda Moisiu,ka kerkua ndihme te UDBASH shqipatroserboshqiptar Flori Bruqi,per FAM e per Popullaritet qe me ndihme e RRENAVE te Flori Bruqit, Raimonda Moisiu, deshiron te shpall edhe Burrin e vet:” Hero te Kosoves” nese nuk mundet zyrtarisht e shpallin privatish, por ne anen tjeter deshiron te behet e njohur edhe si gazetare ne Opinjonin Mediatik shqiptar dhe kjo deshmon se Raimonda Mosiu, nuk eshte e zgjuar, nuk eshte Intelegjnete, nuk eshte ashtu siqe paraqitet ne “Librat e saja” qe I ka botuar nga viti 2005. Dhe qe ne pamjen e Biografise se saj si njohe te verprave te botuar nuk e jep vitet e Librav ete Botuara.Kjo eshte taktika e kurveris se tyre. Te dashur bashkombas e kuptoni ju kete Taktik kete menyre KURVERI qe nga RRENATE e tyre mundehet me krijua IMIGJIN e ndonje “shkrimtare te madhe” dhe nuk eshte ashtu siqe ne mendojn shqiptaret , sepse; Kjo KURVE SHQPTARE –VEJUSHKE, deshmon vullin e vet ne krahun e UDBes, dhe zgjodhi Flori Bruqin, qe te bene me FAM,qe te dyve iu mungon Origjina shqiptare,qe te dyve iu mungon Etika kombetare,iu mungon gjaku shqiptar, i mungon tardita elementare shqiptare, qe nga Familja e tyre dhe kjo deshmon se Raimonda Moisiu eshte ne koperime me shqiptaroserboshqiptaret e UDBes, qe kane pase Profite te besnesive te ndryshem edhe me Skenat Piramidale, edhe me Besense te ndryshme te pasurive te huaja pas luftese se Kosoves kjo ka ndodhe edhe ne shekullin XX dhe qe nuk kane pas rrespekt per shqiptaret nacionalit, dhe qe kurr realitetin nuk e kan barazua me lirine dhe pikerishte Raimonda Moisiu , RA ne kurthen e Raimonda Mosiut, ne cilesin e gazetares duke marre inetervist UDBASHI Flori Bruqi NUK E KETHEU TE VERTEN E TIJE NE KOHEN E TIJE. SHTROHET PYETJA: 1. Çka e detyroi Raimonda Moisun te jete gjum me gju me Flori Bruqin, 2. Çka e detyroi Raimonda Moisin te luna rroline gazetres, cili eshet qellimi isaj.?! 3. Cila eshte Alternative e saje. Kur dihet se shqiptare me tituj:”.Profesora.Magjistra,Doktorra,e Akademika,”te Letersise se Historise letrare shqiptare ,ne pergjithesi nuk Funksionjne ne realitetin e se vertetese te KRITESKES LETRARE, dhe po te Funksionin KRITIKA LETRARE me ndershmeri, shume KURVA SHQIPTRE kish me u rrexua per toke,dhe librat e tyre kishin me shkue ne kosh te plehrave .Po te Funksiojke Kritia e vertete dhe e ndershme shqiptare per authoret e shume libra te UDBASHve shqiptaroserboshqiptar te Komunistave te Kosoves, shume libra te tyre kishin me shku ne Koshin e Plehrave,njeashtu siqe kane shkua LIBRATE e UDBAShit Flori Bruqi, qe eshte I njohur HAJDUT,PALGJIATOR I PASKUKSESM DHE FANATIK I ZJARRT. Por edhe nga ky UDBASH dhe kjo KURVE SHQIPTARE ME ORIGJIN ROME NGA NANA E SAJ– VEJUSHKE ROME,nuk ka te bjen asgje as me lirin e Kosoves as te UCK-en, as me Demokracine e Shqypnise, dhe kjo me Banim ne Amerike, deshmon se eshte nen influencen e dikjut tjeter qe luan rrolin e GAZETARES dhe deshira e saje eshte mashtrim, nuk eshte autore ne ARTIN KRIJUES KUALITATIV me kualitet te ndershem, gje qe nuk dine me e drejtua as Motrrin,”TOMOS” dhe eshte e njohur qe nuk ka asnje vlere, as njerezore, as te Etikes kombetare, as kulturore letrare dhe Syninimi I saje eshte FAMA e RREME dhe kjo kurve shqipatre mundet te shkruan cfare te done… Flori Bruq, dhe Raimonad Moisiu,dhe KURVATE TE TJERA SHQIPTARE, siqe shte Fatime Kulli dhe Kurva te tjera ,Mua me akuzoje:” si mashtures,mua me akuzoje si hajdut, mua me akuzojne UDBASH,mua me akuzoja per dhune sexuale” o zot…. Çfare krimineli jame une.?! Sa dramatike jan keto akuza te pa baza.!!! gje qe une jam victim e nje KURVE shqiptare T.G.qe e pengova te mos e dashuron nje Kriminel me goje te shtrembt qe kishte pamje KRIMI dhe e udheezove qe te kete kontroll mbi veten dhe kete iua kam then ne fytyren publike mes njerezve ne KOMBI BUS.(19.Prill.2995) Une iu pergjigjem si njeri I thjesht, si nacinalist, dhe po ju theme perseri edhe ne kete shkrim : Une jame Bahtir Hamza,dhe kish me kene me FAT dhe me FAM dhe shqiptari me I lumtur dhe me I mire, po sikur te kisha mundur te, te I mashtroja shqiptaret edhe se paku per nje EURO dhe se paku per perqinjde,(%)dhe se paku Cermonit e tyre Familjare, dhe kish me ken me Besnese te mia,kish me pas Kapital dhe kishe me pase PASURI,kasha me pas shtepi, DY Veture,Trakotor,DY Duyqan Barnatoresh, kisha me Pompa Benzin, e BESSENES te ndryshme, dhe kisha me Reflektua ndryshe te shqiptaret dhe kishin me luajt edhe Muskujt e mije NDRYSHE. Dhe po siku te isha RRITE me mashtrime, HAJNI, me RRENA, e me te ZEZA , me lloj KARTUSHASH,me grupe njerezish :”BANDITASH,HARAMXHINJE” sikur Vahbi Hoxha, apo sikur Bajram Hasi:DUDI” APO SIKUR Luti i Haliti,apo si Behgjet Pacolli,HAJDUTA ,apo si Ramush Haradinaj,dhe isha bere dhe une I PASUR, apo Poletikan dhe kisha me pase SEKRTARESHET E MIJA VEJUSHKA, e te martuar, e te lira dhe kisha me shkue ne DETI,ne MIMI-FLORIDA apo ne Califroni,ne Bengazi ne Afrik e ne Rusi, dhe kish me pas vetur “BMW” si UDBASHET e DECANIT,Jusuf e Brdhosh Gervalla, kisha me pase edhe une vetur “ MERCEDS” si mesuesi mi komunist shkolles se mesme Teknike”Nikolla Teslla” ne Obiliq,Jusuf Vatovici, dhe kishte memu nxie FYTYRA edhe mua.. Por Une I gjori, sikur i ri femije,kam marre edukate baze:Nga Nane ime,qe ishte ne Fshat “Gruja me Allti” nga Babi im qe ishte I merguar ne Ljublajn 1963-1972.qe te behem femij I urte dhe I mire dhe qe te behen nxenes I shkelqyshem… Une I gjori, si nxnes I shkolles fillore ne klasen e shtate VII-1. kam marre Edukate nga mesuesi im Osman R.Gashi,dhe jane keta njerezi-Faktor njeri, qe kan deponun ne shpritin tim luften kunder UDBASHVE shqiptaroserboshqiptar.Kan Deponua Luften kunder KOMUNISTAV.Une gjithmon I kam kundershtua komunistat dhe I kam luftue UDBASHET, si pas deshires se Babes tim, dhe si sipa Deshires se Mesuesit tim Osamn R. Gashit, per Roberin dhe Rocotizmin ,per lirin dhe per te kene “Kosova republike” e ndare nga Serbia dhe nga Yugosllavia,dhe nuk e herroje kurre dashurin e rritjes dhe dashurin e hujmbjes, dhe dashurin qe nuk e kam tani. TE DASHUR BASHKOMBAS TE MIJE Shqiptaret ne pergjithesi kudo qe jetojn duhe te dije se: Komunizmi e UDBA, ishin Mashturese ,ishin kunder kultivimit te cultures tradicionale shqiptare,ishin kunder mesimi te Historise se popullit shqiptar, qe kan apse Labirinthin e gabuar per shqiptaret nacionalsit dhe Minjaturat komuniste e te UDBASHVE kane luftun kunder nacionalizmit shqiptar gje qe Komunistet UDBASHET ishin dhe jan Mashtruse, jane Hajna, jane AGJETNT, jane Plagjitor te pasuksesshme, jane VRASES, jane SHPIFSA, jan RRENCA, qe ua kan marre jeten Nacionalistve shqiptar edhe me Porces te montuare gjygjesore dhe qe ua kan SERVUA SERERBVE ,Burrat nacionalista shqiptar qe mbajshin me krenari ksulen e bradh,qe nga viti 1945-1999. dhe sot keta :”PIROLL TE VEGJELL” jan te zi,jane me maska, jan te rrezikshem qe kane ushtyrua edhe Padi privat qe eshte veshtir edhe me I definua,sepse sot eshte Motoja e mbulimit dhe e ndryshimit te UDBASSHVE e te Komunistave qe kan kerakter keriminele me Elemete te Perziar, dhe sot kan deshira te gabuara.kujtoj thenjen e Behxhet Pacollit:”Kosovo ne mozhe bez serrbie”. “Kosova nuk mundet pa Serrnie”.! Ka then Behgjet Pacolli.O zot.?! Me keto kerkater te njeta eshte edhe kjo KURVE SHQPTARE- me Origjin ROME-Cigane , nga Stregjyshit e saje,nga Nane e saje ROME-Cigane,.Kjo kurve shqiptare e emruar Raimond Moisiu, nuk ka as nivel, as edukat elemetare baze, nuk ka as njohuri te pergjitshme, gje qe nuk e ka e vrifikua te verteten e kohes se UDBashti Flori Bruiqt dhe te ZEZAT e tia, qe ka jetue mbi 10 vite ne Beogrda, dhe deshira e saj u be mashtrim nga UDBASHI yne shqiptaroserboshqiptar Flori Bruqi, qe deshmon edhe FOTO e saje ne qendrimi APSTRAK.Foto qe nuk eshte Artistike,por shifte Raoimonda Moisiu me krenari duke ndejt gju me gju me UBASHI-n, Flori Bruqin, edhe ky UDBASH shifet I gezuar duke fole ne Telfon duke e njohur edhe ne Erresiren e ketije takimi gje qe une jam victim e keti UDBASHI dhe victim I KURVAVE SHQIPTARE. Qe asgje nuk iu kam borxh asgje nuk iu kam ber keq. SI E RRITI FAMEN KRUVA SHQIPTARE- VEJUSHKE, RAIMONDA MOISIU Akcion I ksaj KURVE SHQIPTARE,vazhdon per te rrite Famen e vet ne rrolin e Gazetares per te na hedhe HI syve neve qe e njohim shume mire kete dhe KURVAT TE TJERA dhe UDBASHET e tyre, qe I perdorin si GUME ,Keto KURVA shqiptare, mundohen me na hedhe HI SYVE, me rrenat e tyre, hera duke u shite si shkrimtare, hera duke u shite si Gazetare, here duke u shite si Poletikane, here duke u shite si poete dhe keto nuk e dije se : 1. Gazetari –ja,nuk mundet te behet kurr shkrimtar-e. 2. Gazetari-ja, kurr nuk mund te behet poet-e, 3. Gazetari-ja kurr nuk mundet te behet Poletikan-e, Gazetari duhet te mbete Gazetar, dhe te kete laborin e vet qe te njohim te verteten e kohes se shqiptarve qe kane lane gjurma dhe gazetaret duhet te I godasin keto KURVA SHQIPTARE qe shiten per FAM ne cdo FISHKELLIM….Hu,Hu…. RAIMONDA MOISIU, NE RROLIN E GAZETARES Po si KURVA TE TJERA e,edhe si UDBASHI Flori Bruqi,Raomonda Moisiu,kurve shqiptare –vejushk,lujti shume rrole, dhe ne rrolin e Gazetares kjo kurve shqiptare shkoi edhe te Miku im I vjeter JOE, DioGARDI, ne N.York,ne cilesin e gazetarese, duke bere intervista me JOE-n, dhe ben edhe Fotografi me Joe-n duke e menduar so do te behet me FAM e me titullin:”PATRIOTE” dhe kete fot e boton ne Ballinen e librit, e librit nuk I ven vitin e Botimit,por cka eshte edhe me intersant Raimonda Moisiu,vjedhe IDET e mija, deshmone kjopjimin e veprave te mija te punes time te Formes seriale:ARBANIA-I-II-III-IV. Njohja dhe Verfikim I hajnive te KURVA SHQIPTARE qe kane bere tinxisht dhe marresisht eshte veshtire per te zbuluar sepse KURVAT SHQIPTARE kan bashkepunue ngusht me UDBASHI –Agjentin e UDBES Flori Bruiq qe eshte I Specilaizuar per Hajni dhe Plagjiatur,dhe eshte Plagjiator I Pasuksesshem, kete dijme te gjitha Kosova e tere gjenerat e tije dhe gjith shkrimtaret e Kosoves qe jan mbi 389 shkrimtar dhe te gjithe jan pjes e Komunimzit Yugosllve dhe dhe shume prej tyre jane sherbetor te UDBES serrbe Yugosllave dhe kane shtepin e UDBASHIR-Gjygjtarit,Hivzi Sylejmanit,per takime e tyre gje qe Flori Bruqi, ne kohe e Yugosllvise 1974 ishte Pastrues –Korir, ne kete shtepi dhe me pas ka shkue ne Beogard. Per te I kethemi Raimonda Moisiut per te identifikua Inrevisten e saj me Flori Bruqin, qe e ka lujte rroline gazetares Ramimonda Moisiu, u aktivizu nga viti 2004,e ka marr rollin e Gazetares ne vitin 2011 dhe ne Intervist me Flori Bruqin nuk ka bere asnje pytje UDBASHIT FLori Bruiqt per sherbiin e tije ne UDBEn srerrbeskllave.Ketu kuptohet se dicka e ka frenue Raimonda Moisiun, gje qe Burri vet nuk ka mujet me e Frenu veture dhe vdic ne Kanall,nga shpjtesia.Por Raimonda Moisiu, nuk shkruna asgje per Diktaturen Komuniste, as per Inspektoret e Sigurmit te Shetit Shqiptar. Raimonda Moisiu,ne cilesin e gazetares deshiroi te rrite popullartiten e vet nga negativiteti ne Pozitivitet shkone te Joe DioGardin,ne N.York per Intervist,… Konkret shtrohet pyetja: 1. Cka deshiron Raimonda Moisiu, dirket apo indirect , nga UDBASHI qe e mori ne Intervist. 2. Kush e detyroi te shkon te DioGardti.?! Me rrolin e gazetares qe deshmon se eshte KONTRA PRODUKTIVE 3. Cili eshte Interesi I Raimonda Moaisiu qe te jete gju me gju me UDBASHIN Flori Bruqin, dhe me pas me J.DioGradin. Ketu kuptohet Infektimi I se keqit me te mirin.I Qenit me Qingin, I Dimri me veren, I Nates me Diten,I shtazes me njeriun.E gjitha keto jane ne funksioni e ciliese se gazetares Raimonda Moisiu.Din kjo KURVE SHQIPTARE se une Bahtir Hamza,z. Joe DioGardinn,e kam Mik shtepie, qe nga shtatori. 1990. Nga qyteti DYLEMA I Zvicrres, ne kete vit J.DioGradi, ka ardhe ne Zvicerr me Mehdi Hajdarin,…….. Dine kjo kurve shqiptare se une Bahtir Hamza, z.J.Diogadin e kam mik te Etikes Kombetare, mik te lirise se Kosoves, mik te cultures kombetare, mik te librit tim, qe eshte shume shume njeri i ndershem dhe i vleshme per mbare shqiptaret. Qe nga shtatori 1990 e deri me sot Une dhe Joe DioGradi, kemi pase dhe kemi mardhenje shume te mire miqesore dhe kombetare Corrospodnece te rregullte qe e kemi edhe sot, dhe jam shume I shqetsuar per kete takim qe kjo kurve shqiptare e ka bere me J.DioGardin,duke e ditur se Raimond Moisiu, eshte pa vlere, eshte e pa Nivel, duke e diture se ndihme per shqiptaret eshte pezuallua edhe nga Shtet e Bashkuar te Amerikes , dhe kjo ka ndikuar edhe te miku im J.DioGradi, edeh te UNE sepse Problem e shqiptarve jan te shumta dhe as Joe DioGradi, as Amerika nuk mundet me I zgjedh probelmet e tyre , sepse shqiptaret jane vet e zeza e vet shqiptarve.Sepse shqiptare jane TRATHTAR ne Aktivitet e tyre Politike,Sepse shqiptare jane TERRORISTA, jan VRASES,jan te KORRUPTUAR me llooj lloj skena KRIMISH me Elemeta te Perziara krimonale…. Ndersa ne anen tjetre shqiptaret nuk e rreseptokje te drjeten ligjore .Sepse shqiptaret nuk e respektoje te verteten Historike, sepse shqiptaret nuk e doje te verteten e tyre te Deshumar ne kohe,sepse shqiptaret jan te Inkuadruar ne kulturen e huja, ne Traditen e huja,sepse shqipatre ka vjedhe ARTIN E MUZIKES SE HUAJ.Sepse shqiptaret jane te Asimiluar dhe pas te gjitha ketyre na del nje KURVE shqiptare e qujtur Raimond Mosiu qe nuk ka asnje EFEKT asnje NIVEL qe nuk ka ber asgje as per Demokratizim e Shqiperise,as per lirine e Kosove as per Kosoven dhe deshiron te bene FAM te RREME duke e shvrydezua NDERIN e z.Joe DioGardin, njeriu qe ka bere Madheshti per shqiptaret e kosoves per LIRIN e Kosoves,e shqiptaret u bene TERRORISTA kunder Amerikes, hejjj Çfare “gazetare “ eshte kjo kruve shqiptare e qujtur ti Raimonda Moisiu.?! Dhe me kete Interviste me z.JoeDioGardin,ti Raimonda Moisiu nuk mundeshe te fitosh as nder as RRESPEKT ,nuk mundesh te I mbulosh Marrezite e tya ,as Trathetit e tya,as KURVARLLOKUN TEND TE DASHURIS TINXARE, dhe nuk e dia se cila eshte arsyej qe e ke beter kete Intrevist me z.Joe DioGardin.?! TI, KURVO ; Raimonda Moisi,TI nuk ka kopetenca kulturore ne asnje pozicion,ti nuk ke as kopetenca personale, te merresh ne Intrevist mikun tim z.Joe DioGradin, dhe ,me habit fakti bashkombas te mije, sesi te ka pranua Joe DioGardi, nje bisede me kete kete KURVE shqiptare , kur dihet se Raimonda Moisiu, vejushk i perkete UDBASHIT Flori Bruqit,qe e ka paraqit vet vetvehtene e vet gju me gju…. Por z.Joe DIoGardi, Miku im,eshte tregua shume NJERI ,njeri moderrn me kete kruve shqiptare sepse; Strategjia e z.Joe DioGardit, eshte qe: Nuk ke dashte te bene shtypje te mendimit te lire, nuk ka dashte te bene nje skandal demokratike per mendimin e lire Demokratik dhe per kete z.Joe Diogardi, I kushton vemendje shume mendimit te shprehje se lire, gje qe z.Joe DioGradi,original I dedikohet Demokracise moderrne Meditimi per Liri dhe Demokraci kombetare dhe nderkombetare dhe eshte FIGUR e perjetshme dhe e lirise se shqiptarve dhe Kosoves eshet ideator qe shqiptaret te fitojn EDUKAT te mendimit te liri Demokartik per te thane gjithemon te verteten e shqiptarve qe kan lane kohe ne gjurma dhe te komunkojne edhe me tere Boten.Keto jan tiparte e mikut tim te ndrshme Joe DieoGardit. Dihet se fuqia e shqiptarve te Ballkanit eshte ne sistemin komunist Yugosllavo-RUS ne Politike kriminale – kunder nacionalizmit shqipatr dhe qe prej 1945-2013. Dhe ende nuk jan bere me dije Feformat Kriminale komuniste te jetese KRIM qe me keto fonomen kriminale eshte rrite dhe qe eshte mbylle ne kete politik KRIMI kjo KURVE SHQITARE, Raimonda Moisiu,dhe nuk e bene te njohur ERRESIREN KOMUNISTE, qe ne kete teme, kjo kurve kishte me pase nje intersime te gjere ne popull… Dihet se:Shqiptaret sot nuk jame me, as shqiptar, dhe shtrohet pyteja:Cilat tema I ka shtejllua Raimonda Moisiu me UDBASHIN Flori Bruqi, dhe cilat tema I ka shtejllua me z.Joe DioGardin, qe ne kete menyre bene karriren e vet duke e shvrydezua NDERIN e Joe DioGradit,me rruge e rrejshme ne cilesin e Gazetares per lavadat te RREME ndersa I sjell Deme ne nderin Njerzore z.Joe DioGradit, qe kjo kurve shqiptare luan rrolin e SHPIJUNIT- dhe jetone ne Amerike dhe mundohet te e ndryshone NDERIN e vet qe nuk e ka, as nuk eka pase kurre, qe eshte KURVE, e te behte e NDERSHME duke u takua edhe me z.Joe DioGardin,me mikun time ,me te shtrenjt te jetse time,me njeriun qe i beri disa shqiptar te NDERSHEM dhe shqiptaret e ndershem duhet te dije se kush ishte “JEMS BONNDY’’dhe se cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE me Flori Bruiqn ne cilesin e gazetares dhe me Joe DioGardin?! Shtrohet pyetja ; 1. Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per Demokracin e Shqypnise, asgje, 2. Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per Kosove qe te jete e lirin,asgje. 3. Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per shqiptaret e Shqiperis e te Kosoves,asgje Asgje,perveq primitivitetit te saj,perveq rroleve te ndrsyhme me akcione tinxare KURVALLUK me Moton pe rte Ndryshua vetvehet dhe duhe zyrtarisht te gjithe shqiptaret e, edhe z.Joe DioGradi, te Distanxohet nga kjo KURVE shqiptare SHPIJUNE – AGJENTE E FSHEHT nga Jarani I sja UDBASHET shqiptaroserboshqiptar Flori Bruqi, RIMONDA MOISIU ORIGJINA E STIL TE SAJ ROME-CIGANE Duke e Falendruar Bashkesin e Korces,duke falendruar zoti.E.P.per te dhenat e saja nga librit te amzes,thuhet Citoj:”Raminda Miosiu,shtetase shiptare me banim ne Amerike, eshte ardhe ne jete…. nga Nana me Origjin Rome dhe nga Baba me origjin shqiptare “!.... Kete te vertete Raimonda Moisiu, e mbane te mbulume ne favorin e FAMES se RREME ,dhe eshte e verteta qe Burri I saj nuk ka pase as leje per te drejtua Makinen, hejjjj, dhe ka vdek ne nje Kanal te rruges me kthes nga shpjetsia e madhe dhe nuk eshte perplase me asnje njeri apo vetur tjeter.Te dhenate nga Policia rrugore e Bashkesi Korçe. Raimonda Moisiu, jeton ne Amerike eshte FATI I SAJE :”LLOTARIA AMERIKANE” me te cila ka ardhe ne Amerike dhe ky Fat I saje, kjo LLOTARI e saje eshte e dyshimit, paralel me vdekjen e Burrit e saj,sepse dihet se shume “llotari Amerikane” kane kene dhe ceshtje private e Indivduale, dhe Fati I saj ne “Llogarin Amerikane” eshte i dyshimte eshte e pabesushem fati I saje sepse eshte shvryudezya inetimisht nga ata qe ja kane bere te mundshme ardhjen e saje ne Amerike, dhe kur dihet se jete e saje ishte ne Ekstaze me pika te zeza ne fytyre dhe ne trup dhe eshte TURPI i saj qe eshte ne krahun e UDBes me Flori Bruqin, e edhe kjo KURVE SHQIPTARE posi KURVAT TE TJERA, nuk ekzistojne ne Vendin ku UNE JAM ,ne Vendin ku une kam linde, sepse: Nana e saje eshte ROME-Magjupe dhe gjyshit e saj jan me Origjin Cigane…. PJESA E DYTE RAIMONDA MUISIU ME STIL E PAMJE CIGANE 1. Stili i Raimona Mosiut,tupi I saje, veshja e saje teni I saje na tregon se: Nuk eshte gazetare, nuk eshte as poletikane,nuk eshte as shkrimtare,nuk eshte as poete. 2. Stilli i Ramonia Mosiut, na tregoen se :Nuk eshte e formue si Edukatore, nuk esht e fromume si mesues, nuk eshte Fromume se Profesoresh, nuk eshte e Formume as si akandemirke. 3. Stili I Ramonda Mosisit, nga tergon se: Eshte femer Hajnesh,eshte GURA KURVE. 4. Stili ne shiqim te kerakteret e saja te trupit si forme. 5. Nese ne I shiqojm duret me gishta te saja shofim: Lloje lloje unazash e Buluzuksh Byzheterie me gur vizellus qe deshmon se ne rinin e saj nuk i ka pase 6. Nese i shiqojme syte e saj shofin: Syte me ndgjyre te Maces ee ZEZE,po si Maca e ZEZE E EGJIPTIT,qe dikur ka qendrua para Piramidave te Egjiptit me instlim te kekrimit per ushqim dhe akcione KREATIVE ne funksion per te mbet gjalle. 7. Nese I shiqojem dhembet e saj; Keta te nifulles se larte Jan te ndame ne inicijative e udhqimit dhe maja e gjuhes therr ne ta. 8. Ne e sheqojme Fytyra e saje;Edhe pse eshte e ilustrume - “KALLAITNE” me lloj lloj kremesh -ndgjyra, nuk ka njohuri per te qene e bukur dhe e natyres se bukur. 9. Nese I shiqojme Flokete e saje : Raimonda Moisiu I ka flokete prem te shkurta. 10. Raimonda Moisiu, nuk e din se Floket e gjate cdo femre i jepin Bukuri natyrore.Floket jan emisoni i natyres qe jetoje edhe ne toke pas vdekjes. 11. Ndersa Floket e shkurat I mbej femret qe jan Pertace, qe nuk kan Higjen te regullt te trupit te tyre. 12. Floket e shkurta I mbajne femrat si arsey te dhembjese se kokes dhe te temepratuse qe liron trupi dhe nga kjo temperatur dhe nga kjo keke dhembje qe vjen nga CRROMOZOMET E VDEKURA NE VAGIN TE FEMRES,ne koke krijohne puqrra te vogla me qelb, dhe fillon krurja e kokes dhe keto puqrra shprethejn dhe nga qelbi frmohen krurja e koke me floke dhe nga krurja behen zhugat qe rritne dhe zberthehen ne “qele” siqe thot populli, dhe keto zhuga kalojne edhe “saragja” siqe thote populli qe keto “saragja” lindin negush e femres dhe atu ku ka qele -zhuket bine folku,qe ne populli thiren:”Gruja qelajk” d.m.th. me folke te ramme.Ndersa ne anen tjeter aga keto puqrra ne koke krijohen inesekti qe quhet MORR, Morri i bardh,Morri i ZI, Morri i Kokes, dhe Morrat kan pjellen e tyre qe quhet:”Thinan” dhe Thninat I bashkojne fijet e flokve dhe floket duke u rrite mitilave, dhe kjo eshet arsyeja qe Raimonda Moisiu,i ka Floket e shkurta … 13. Nese e shqiojme STILIN e saje te veshjes ne anen e Profesionalizmit.Shifet se Raimonda Moisiu, nuk ka as STIL, te gazetares,nuk ka as STIL te shkrimtares, nuk kas as STIL te Poetes.Nuk ka as STIL te Poletikanes. 14. Nese e shiqojem Trupin e saje;Raimonda Mosiu, nuk ka turp te femrave shqipatre,nuk eshte as Model as per Shqiperin as per Ameriken,sepse trupi I sja tergon se eshte rrite ne mungs te vitamonave me Pijate RRACIONI,Lypse qe eshte tardite e ROMVE. 15. Nese e shiqojme qendrimin e saje ne Foto;Raimonda Moisiu, nuk dine me dale ne Fotografi shiqone shiqimi e syve et saje q etregoje syt vet q eeshet GRUA HAJNESH. 16. Pra ne STILIN e saje.Pamje,Trup FOTO me te gjoithe keto qe une I peshkrova,ne fotote e saje prezentohen te gjitha kerakteret e saje me te ndyta,qe cdo njeri e kupton se kami te bjem me nje KURVE TE NDTYE QE NUK KA AS EDUKATEN BAZE E QE SHITET ME PARA, PER FAM ,dhe AQE ME KEQE nuk ka as krativitete te krijimtaris Origjinale per te kete shkrimtare apo Gazetare. 17. Foto e saja tregojne pamja e ndryshme te saje qe ne pah dele deshira Intime e Fsheht e saj,ndersa ne ane tjeter deshira e saj eshte qe te ishte edhe “SHTRIGE NATE PER MAGJI-SEHIRE”por eshte me trup e shkurt, dhe e nuk eshte rrite me trup me shum dhe ARTIN e “SHTRIGAVE TE NATES “ nuk e ka mesue si Grate te tejera ROME, qe dijen me be magjit – SEHIRE, dhe Sehiret –Magjit e tyre, mashkjut i fusin ne Kanale dhe vdein duke bere edhe vetvrasje, por ne anen tjetre Sehiret-Magjit e mashkujve ua uline sistemin e Hormoneve gje qe damtoje edhe IMUNITETIN e Dashurise mes Burrit dhe Gruas, dhe kete e bejen Grate nga Inati, nga Xhelozija,nga Interesi,per te keq, ne Drasma , te Nusja, ne syneti, ne Festa gezime ditelinjd,ne raste te veqanat, per te vra burrin, dhe mashkujt nga sehiret –magjit e zeza e humbin koncentrimin e veprimit dhe bejn ndeshje, bejne vrasje dhe kjo ndodhe edhe sot ne praktiken e jetes me shqiptaret gje qe me keto SEHIRE-MAGJI, shume Femra dhe mashkuj jan nda,-Devorcua, shume femra kane bere vetevrasje. Shume mashkuj I kan vra edhe gart e tyre,Keto ne popullin shqiptar njifen si :”Magjit e Zeza” qe kan Origjin nga Egjipti dhe jan te perhapura ne Islamizem ne fene Musliman te Bejathxhit edhe te Muamedanet Isamik sidomo te Turqit,te Iranet,Afganisate e Pakistanet,Azerbejxhent…. Dihet se Kumunizmi I “PKSH-PPSH” Xhelatit Enver Hoxha, shqiptare ua hoqi Kishat ,Xhamijat, dhe Meditimin shpirterore per te qen shqiptari me culture te natyrese qe Feja eshte Kultur,eshte si burim I energjis natyrore,dhe Komunizmi ua hoqi shqiptarve edhe Kishat edhe Xhamijta edhe “magjit –Sehiret”, ne rrethin e sistemit te tyre te jetes dhe GRATE CIGANE - DHE SHQIPTARE MUSLIMANE, KAN BERE SEHIRE ATY-KETU NE TAKTIKEN CIK CAK,tinxisht me metod special, nga vet kushtet e veshtira te jetes, jane shite tinxishte edhe me Para edhe Naten edhe Diten,ua nxijne jeten njerezve e edhe kjo KURVE SHQIPTARE,e qujtur Raomonda Moisiu,ka lujte siqe ka dashte edhe me Hane edhe pa hane, siqe ka dasht dhe kur ka dasht dhe e ka dashurua kan ka dashte dhe kjo eshte tardite e Ciganve –ROMVE….. FATI I JETES VJEN NE INTERSIN E PERBASHKET ME IDEALET E SE VRETETES NE DASHURI PER LIRI PER TE DESHMUA SE CLET JEMI NE. Une deri me sot nuk kame pas te dhena te sakta per kete KURVE SHQIPTARE, Raimonda Moisiu,dhe nuk e kam njofte me pare siqe po e njof sot.Une nuk kam pas te dhena as per biogarfine e saje deri me sot qe te gjitha Infromatet me kan ardhe nga Bashkesia e Korces, gje qe iu jam Mirenjohes atyre njerezve te ndershem qe jan treguar shume Burra,dhe et ndrsshem per kete femer qe si pas te dhenave historike- gjenetike,eshte me Origjin te Famijes ROME- CIGANE,e asimiluar ne shqiptare,dhe Burri i saje ka ken i pa shkolluar I punesuar ne Greqi…. Raomind Moisiun, Une kurre nuk e njofte kurre, dhe kur une e nxorra gazeten time :”PENA SHQIPTARE” kjo me ka dergua shkrime ne adresen time te E-mellit dhe me eshte lutur per botime te shkrimev te saja dhe une ja kam botur te gjitha,pa e pyte asken gje qe UNE jam I pari qe Raimonda Moisiun, e kem popullarizua ne gazeten time sepse e kishte te njejtin mbiemer si presidenti i Shqyperise i asaje kohe A.Miusiu,dhe nuk kam kerkua informate nga askush per kete KURVE SHQIPTARE, siqe kam kerkua tani dhe siqe me kan ardhe tani per kete jam I gezuar sepaku edhe per nje minut sepse: Shqiptarve duhet me ua then troq te verteten e tyre, sepse: Ka Shqiptar-e, qe e deshiroje te verteten.Sepse e verteta eshte bukuria e se vertetes se cdo njeriu dhe kurr nuk vdes gje qe eshte Prioriteti im, EMISONI IM, NJEREZOR SHQIPAR-E, TE I NJOFIM SHQIPTARET NE PERMERIN PERCAKTOR DHE FOTOGARFIT E TYRE. Qe deshmoje Boten e mbrendshme dhe te jashtem qe nuk iu perket aftesia me te cilen mburren gje qe dhe fati i jetes kurre nuk dihet se nga kush vjen. Por nuk vjene me RRENA por nuk VJEN me HAJNI, nuk vjen me SHPIFEJE ,por nuk vjen me Tratheti, po nuk vjen me UDBASH por nuk vjen me Komunista.…. Raimonda Moisiu, e dine se ; Une isha I pari dhe Ishte hera e pare qe une e popullarizove me gazeten time “PENA SHQIPTARE” kete KURVE SHQIPTARE te qujtur Raimonda Moisiu, duke e rrespektuar edhe ne lutjen e saja,dhe nuk e kam dite Fatin e saj as ndodhite e saja, nuk e kam dite qe eshte bere krah UDBes shqiptaroserboshqiptar Flori Burqit, deri sa me ka ardhe nje leter nga shoqja e saje K.Za, dhe V.S….,te cila me shkruajn dhe me thojne citoj: “z.Bahtir,shiqoje Raimond Moisiun me Flori Bruqin, gju me gju qe ti e ke pas mike dhe e ke popullarizua dhe jam habit kur I kami lexua gazetat tua “Pena shqiptare” ne Biblioteken Kombetar ne Tirane, dhe shkrimet e tyre qe i kishe botua,e keta per tya kan shkruar cdo te lige”…….. Dhe me kete rast po IU pergjigjem kimev te mija,znoj.K.Za.dhe V.S. dhe ksja KURVE SHQIPTARE,Raimonda Moisiu, qe deshmone se e ka zemer te ZEZE,dhe qe nga sot do te quhet :”ZUZKA E KORÇES” sepse nuk ka ndergjegje te paster njerezore, por ka te njetate principe jete, por ka te njetat Keraktere jete,dhe ka te njeten deshira ashtu siqe i ka UDBASHI yne Flori Bruqi,Hjani,Rrena, Shpifjet, Aferat korroptive,Propagand te rrejshme,Bessnesit dhe Moton per te ndryshua vetvehten e vet.Por ne anen tjeter jane keta te dy dhe KURVAT TE TJERA SHQIPTARE ,qe kane sikronizuar veprimet e perbashkta RRENAT, Shpifjet, dhe Akuza -Padi Private,kunder mej dhe eshte shume interesant Moto e tyre qe Raimonda Moisiu, nuk eshte larguar nga UDBAshi yne, nga ky person qe deshiron edhe ne bazen ROMANTIK te knaqe Raimonda Moisiun ne Amerike,larg Shqyperis dhe eshte e Çuditshme sesi shqiptaret IU besoje rrenave te FLORI BRUQIT, RRENEVE TE RAIMONDA MOISIUT,RRENAVE TE KURVAVE SHQIPTARE, SHPIFJE TE TYRE,Trikave te tyre, qe eshte shume leht te kuptohet Morali I tyre me I ndyte ne bazen psikologjike dhe ky morla shifet edhe ne fytyren e tyre qe nuk guxoje me e thane te verteten.Dihet se Veprimet e Shpifjet e UDBASHIT Flori Bruqit,I kan denuar njerezit qe jan me te mdhej se une, qe jane Profesionalista te Kritikes Letrare kombetare ne Kosove , duke e shpall Flori Bruqin,UDBASH,TRATHTAR KOMBETAR, HAJDUT-PLAGJIATOR TE PA SUKSESSHEM, siqe jan:Rrahim Sadiku,Baki Ymeri,Gazim Marku,Kadri Mani,Dr.Berdi Zahiti,Gafurr Adili,Xhafer Syla,Nezir Myrta,Xhemajl Ahmeti,Ilaz Prokshi,Jeta Xharra,Krenar Gashi,e shume te tjere si edhe webfaqja e inetrenti ;ww.infostudent.com, me seli ne Tetove, .. Por ne anen tjeter UDBASHI yne Flori Bruqi, ka perllos nderi e Ushtarve te UCKes, ka perllos figurat luftarake te UCKes, ka perllos luftetaret e lirise se Kosoves, me shpifje e me rrena te tia.Sot Ushatret e UCK-es, te lirise jan te Burgosur, dhe ciditerisht kjo KURVE SHQIPTARE shkon e bene Intervist ne kete UDBASH gje qe kjo ka deshmon shetitjet e saje aventureske per FAM te RREME, per APETIT TE DASHURISE, dhe deshmon se e ka mendjen e mjegulluar dhe nuk ka qartesin te jetese ne Personlitetin e vet qe I mungon Edukata Baze Familjare dhe shkollore, dhe eshte per te u habitur me te ZEZATE e saja, dhe me intrevisten qe e ka bere me UDBASHIN ton Flori Bruqi, qe eshte I COFTE PER SE GJALLI, qe eshte I lig,dhe kete e ka bere Raimonda Moisiu,vetem pse Flori Bruqi,me RRENAT E VETA, e Çfaqi, burri e ksaj KURVE shqiptare :”HERO TE KOSOVES” I cili ka perfundua me Vdekje ne nji kanal te rruges ne kthes nga mos dija.Ne Biografin e Raimonda Moisiut, UDBASHI yne thote: CITOJ:” Birri I saj ka vdekur ne nje ndeshje komunkacioni duke I ndihmua ushtaret e UCK-es,” Kjo eshte Marrazia e tyre dhe Hipokrizia e tyre e psikologjes se sigmatizuar per RRENA she Shpifje e per FAM te RREME…. Dihet se Shqiptaret e Kosoves jan shume te Çditeshme dhe iu mungon Edukata Baze, dhe eshte per te u habitur me shqiptaret e Kosoves, se perse nuk REAGOJNE ne RRENE e ne SHPIFJE te vet shqiptarve,perse nuk reagoje PARALEL me rrena te shqiptareve qe i bejen ne emer te atyre, dhe jan dy gjera ketu. a) O nuk doje te i kuptojne rrenat e Flori Bruqit, b) O nuk deshirojne te mere me te. Kjo metod I ngjan kohes se Komunistave te shqiptarve te Yugosllvise .Kur NE,ne Yugosllavi shkrujshim keq per poletikane komunista shqiptar, komunisnat thojshin:”Mos iu pergjigjeni atyre qe na kritikoje ” dhe kjo e keqe eshte edhe sot.Kete te keqe e gjejme te UDBASHIT Flori Bruqit, sespe: Flori Bruqi, shkruje RRENA e SHPIFJE duke I perdero emrat e shqipatrev si author te RRENAVE, nder ta Flori Bruqi, I perdori keta Emra Gani Xhafollin,Rustem Gecin Skender Karaqicen,dhe shkrujt RRENA e Shpifje me emer te tyre dhe as kush nuk i kundershtoi RRENAT etia, as Skender Karaqica,as Rustem geci, as Gani Xhafolliqi,qe keta tre nuk ka shkruar kurre letre as artikuj kunder meje as keq per mua,por Flori Bruqi, ka shkruar me emer te tyre kurnder mej.Duhet cekur se Skender Karqica, kurr nuk ka botur asnje artikull ne gazten :”Koha Dotore” as nuk ka qe bashkputor I ksaje gazete asht siq RRENE Flroi bruqi, Ndersa nji mike na Prishtin .R.L.me shkuar:”Bahtir ti je I madh,mos u merr me at PIS,se eshte I Flliqte, e po na Flliqe te gjithe neve.Une per tya nuk shkruja as mire as keq…Por mos u merr me at pis” perfundoin leteren miku im nga Prishtina.R.L. … Pra ketu shifet haptas UDBASHI yune Flori Bruqi, me FORMA E ZEZE ME RRENA E ME SHPIFJE PER TE KRIJUA FAM TE RREME gje qe Flori Bruqi, I ka e e sigmatizuar me Raimonda Moisiun,ne bazen Psikologjike me RRENA –Genjeshtra, qe eshte qellimi dhe mashtirimi I Flori Bruqit,per te bere njerezi per vete I cili ka humbe mbernda vetevehtes qe medone se do te dele dikush nga shqiptaret dhe te thote te mira per kete UDBASH, qe mendon se dote dele dikush nga shqipatre qe do te thote :”se Burri Raimonda Moisiut duhet te shallet Hero I Kosoves ose veteran I luftese se UCKes,njiashtu si Pandeli Majko-vici,” qe u mbeshte ne krah te Hashim Thaqit,dhe kjo iu ngjan shqiptarve te Shqypnise qe ne viti 1999-2003. Qe kan ardhe ne Canad ketu ne Tornato duke GENJUARE jane mbeshtet :”si viktima te luftes ne Kososve” nga Shoqata :”Albanian Canadian Assiciation-Shoqata Shqiptare – Candeze: KOSOVA ” ne Toronto,kur dihet se kjo Shoqate I ka pengua shqiptare per te ardhe si Asylante ketu ne Toroneto Canad,gjate viti 1999-2003.keta te shqyonis e kan perdor kete Shoqate per lloj lloj letrash FALLSO te rrejshme per te u paraqite edhe si Kosovar per te I marre nenshtesin Candeze, dhe ata qe ishin me te vertet VIKTIMA te lufte shqiptaret nga Kosova iu eshte refuzua kerkresa per asyl dhe disa ja tyre jane kethya mbarpa me vet deshire,sepse kishin te njete Dokumete te Falsifikuar dhe te verteta, dhe gjykate e emigrimit ju ka besuar kete tyre te parve qe kishin ardhe nga Shqypnia ne menyre Ilagale, dhe per te I mbulue keto Marrezi te veta Shqoata Shqipatre –Candez,:”Kosova” ne menyre diplomatic ,Organizon per hera te pare nje Drake me Hjana, me Bisnese ne Kaffene e Faikut, nga Presheva ne periferi te Torontos,per te prit Delagcion e shqiptarve te Kosove te Prire nga Jakup Krasniqi,qe kishin are ne Canad per te I Falendrua Candezet ne Liber Portokulli Historik per Ndihmen qe iu ka bere popullit shqiptar gjat mijve te luftese 1999. Delgacioni qe perbehe nga Jakup Karsniq,Hydajet Hyseni,Mehmet Haziri,Adrian Gjini,dhe disa gazetar te RTK-es, gje qe Shoqata “Shqipatro-Canadeze-KOSOVA’’duke u mbeshtet ne krah te ketij Delagcioni, me nje DARK TE HAJNAVE te I rrite nderi :”Shoqatese-Shqipatre –Canadeze:”Kosova”. Por dihet se kjo shoqate ju ka shkatu shume dame shqiptarve te Kosoves nga viti 1999-2003. Pra problemet ne keto kontraste te shqiptarve jane te sinkronazuara edhe ne skenat e shteteve Europjane qe shume shqiptar te Shqypnise me Familje dhe Individual, kan para qite Dokumeta te RREME te Falsifikaur si Kosovar ,pa e njofte kurre Kosove pa ken kurre ne Kosove, dhe gjate senaces gjygjsore nuk kane dite se ku shtrihte Fashti I tyre qe jan paraqit nga Kosva si kosovar keshtu ka ndoidhe edhe ne Toronto Hjejjj shqipatr ber…!!! Pse keshtu?! dhe konkretisht -reltivisht kjo Form e Asylit per shqiptar-te Kosvese nga Kosva, eshte e mbyllur sot.Sot ne tere shtete Europjan shqiptaret jan te mbushur me RRENA, me FALLSIFIKIME te DOKUMETAVE, me SHPIFJE te DRYSHME, me Vdekje njerezish, me DHUNE TRAGJIKE, nga vet shqiptaret mbi shqiptaret… Por eshte per te u Cuditur me Raimonda Moisiu, qe merret me Flori Bruqin, e nuk merret me keto TEMA,per shqiptaret me shqiptaret, per te ngre nderin e vet me te verteten e jetes se shqiptarve si njohuri per probelmet e tyre.Kor kjo KURVE shqiptare I behet krah UDBASHIT Flori Bruqit, me Inicijativen e RRENEVE te motivuara nga vet ai,qe buri I Raimonda Moisiut,I vdekur rastesisht ose me qellim te shpellet :”Hero I Kosoves” dhe dihet se kjo kURVE dhe ky UDBASH jane te mbushur me te keqija me RRENA dhe Çeshtja eshte se Burri I Raimonda Moisut,nuk do te shpallet kurr Hero i Kosoves,dhe as ai, dhe as Pandeli Majko-vic,-(i cili eshte mbeshte ne krahun e Hashim Thaqit,) - qe kurre nuk i kane ndihmua ushtaret UCK-es, as ne Shqypni, as ne Kosove, as me Buke as me UJ,as me Arme as me njerezi… Pra kjo eshte eshte Marrezia e tyre, eshte ligesia e tyre, dhe keta nuk hecin shqip dhe jan largua nga e verteta dhe jan shume te derlikuar .Por nese futemi mbernda tyre, NE, ne nuk gabojme sepse:Raimonda Moisiu, dhe Flori Bruqi, kan derjetime te gabauar kane RRENA te GABUARA, dhe ne kete derjtim hyjne skandalet e KURVAVE TE TJERA qe jan ra ne KURTHE TE FLORI BRUQIT, dhe kane ber shpifje e rrena kunder meje duke me kercenua edhe me likujdim Fizik. NE FUNKSION TE SE VERTESE Per hire tese vertetes dhe Ne funksion te se vertetes ,Une kurr nuk kam mendua qe Raimonda Moisiu, do te behet ANMIKJA ime, gje qe asgje te keqe Kurre nuk I ka bere.hiqe hiqe,hiqe,a,! dhe Jam habitur se si eshte bere ne karh te UDBASHIT Flori Bruiqt, dhe i kan kulituve RRENATE e perbashkta edhe publiksht kan dale kunder meje ne rrejtin e Internetit dhe kjo eshte natyra e tyre krimilale me keraktereve te njeta,me natyren e tyre mashtruse, bashkersisht ne natyren tyre qe jetojne me RRENA dhe kanqesia e tyre eshte RRENA,gj qe bashkimi i tyre eshte DESHTIM. Te dahsur bashkombas te mije shqiptar-e, kudo q endodheni,e shkruja edhe kete liber sepse: Keto kurva dhe keta UDBASH kan prish jeten time, kan vra personalitetin tim, kane pengua karrirene time,ma kane VRA identitetin tim kombetar,kan ushtrua Padi private me akuze shum te rand kunder meje “Dhune Sexuale” ne Toronto, Canad, dhe tani KURVAT SHQIPTARE kan perfundua me humbje dhe jan bere bashkerisht ne krahun e UDBESHIT dhe askush nuk iu epe perparsi ketyre KURVAVE SHQIPTARE, as ketij UDBASHI te Isniqit te Decanit, Flori Bruqit,qe eshte ne shvrydezimin e emrave te tyre sepse situate e tyre dihet dhe eshte posi ne Shtallen e FERMES se DERRAVE”KAMBERI” ne Vlore dhe kjo eshte e verteta e rrethit te kuq te tyre qe kan perfundua me humbje… Lloji I ketyre njerezve UDBASH,e Komunista,lloj I ketyre KURVAVE SHQIPTARE,nuk dote thote;Autorite, por eshte dhembje dhe Mallkim, qe nuk kane mardhenje me te verteten me te drejten per te verteten e kohes se tyre te “REXHIMIT “ te tyre komunist dhe kjo eshte qe une e ndije ligesine e tyre qe vjen edhe mejrimi i tyre, dhe vlersimi I tyre per vetevhtenn e tyre eshte me lavadata te RREME qe cdo RRENE e tyre bie posht, dhe gjerat e tyre jan te RREME dhe fundi I tyre eshte COFJA E TYRE, gje qe nga ketu eshte ndjenja e brengosjese dhe e mejrimit te tyre dhe te Prinderve te tyre, e te Familjes se tyre Masive… Keta UDBASH keta KOMUNISTA, keto kurva shqiptare me gjeneraten e tyre me RRENA e me Shpifje, tregojne: rruge e krimit, rruge e rrenave, rrugen e nenshtrimit, rruge e shvrydezimit , rrugen e shtalles te derrrave te “Firmes Kamberi” dhe definohen KURVA SHQIPTARE gje qe keto kurva e UDBA dhe klika e tyre komuniste dhe Elita e tyre e vjeter dhe e reja, kurr nuk kane me pase sukesese me mua,e, dhe kurr nuk kane me I pranue kethimin e tyre per te mire ne jeten time, sado te me kerkojne falje keto kurvat shqiptare sepse keto dhe kata UDBASH jane te pa vlere… PROLOGU DHE BIOGRAFIA Biografi e cdo njeriu nenkupton njohurin e individit NE Identiti me njohjen ardhjes ne jete me edukimin baze te Familjes - individual, dhe me zhvillimin e aktivitet ne jeten te parashkollimit dhe te shkollimit ne kulturen individulae Familjare,ne iteresin e Etikes kombetar por aktivitete demokratike kombetare,politike dhe individual kjo eshte qe duhe te njofi cdo njeri ne pune e tia si njohje ne peremrin perckator te ligjshem.Keto Vyrertyte nuk I gjejm as te Raimonda Moisiu, as te Flori Bruqi,as Te Jusuf Gervaalla, as te Haxhi Muhaxheri as te UDBASHET te tjere dhe mos preznetimi I tyre ne peremrin perckate deshmone se jane sherbetor e vgela te huaj gje qe jane me degaradim mendore jan te cket ne mendje dhe kane mungese e tyre educative Familjare jane dhe :” ANEMIK” (anmik eshte lloj I smundje-Diagnoz mendore pa ekuliber pa bilanc te shpirtit) qe kane nevoje per sherrim dhe mjekim. Dhe duhet te dije se cka eshte gabim te keta njerezi e edhe ne bazen Psikologjike, gjeq nje hera na vraje te Fjale, se dyti na shpallin te smuar, se treti na vrjane me INJURANCE Shiqoni Biografin e Raimonda Moisiut. Raimonda Moisiu (SADE) ( lindur më 20 shkurt 1957, Korçë) shkrimtare, shqiptare nga Shqipëria. Lindur e rritur në Korçë në një familje edukatorësh. Pas përfundimit të mësimeve të mesme merr një të drejtë[1] studimi në gjuhët e huaja, dega anglisht. Pas mbarimit të studimeve, punon mësuese e gjuhës angleze, në qytetin e Korçës dhe rrethinat e saj. Më 1999 humb bashkëshortin e saj në një aksident automobilistik, dhe po këtë vit emigron në SHBA, si fituese e llotarisë amerikane. Sot ajo jeton në Hartford, shtetin e Connecticut, USA, së bashku me fëmijët e saj.E apasionuar me publicistikën, përkthimet dhe shënimet e udhëtimit, ajo vijon me këmbëngulje për të kërkuar në histori dhe në zhvillimet aktuale, duke evidentuar vlerat më të mira të vendlindjes e të njeriut. Me kalimin e kohës, ngjarjet e jetuara, proza letrare, përkthimet dhe poezia shëndrrohen në pasion të pandashme të saj. Këtë pasion të saj, Raimonda përpiqet që ta shprehë e të artikullojë edhe në shoqërinë në të cilën jeton. Për kontributin e saj të çmuar në komunitet e shoqëris në ShBA, u nderua me Official Citation, me motivacionin si "Gruaja e vitit në komunitet", nga Bashkia e kryeqytetit të Connecticut, Hartford. Aktiviteti i saj është gjithëpërfshirës dhe vije në shprehje nëpërmjet pjesëmarrjes në shumë lista të bashkësive të shoqërisë, amza interneti dhe forume bashkëatdhetarësh në internet. Aty, ajo nëpërmjet shkrimeve publicistike, prozë letrare, poezi, ngjarje të jetuara, dhe opinione të ndryshme për zhvillimin e proceseve shoqërore në Shqipëri dhe në Diasporën shqiptare, përpiqet të tërheq vëmendjen për dukuri të brishta me të cilat duhet të përballohet shoqëria shqiptare. Raimonda është bashkëpunëtore me statusin e gazetares në disa gazeta të pavarura në shtypin shqiptar, Shqipëri, si: "Tirana Observer", "Ndryshe", "Panorama", dhe me statusin e korrespodentës në dhe me statusin e korrespodentës në "Albanian Mail"-Londër, "Fjala e Lirë" - Londër, dhe "Illyria" .. SHQIONI VEPRIMTARINE E SAJE TE BOTUARE PA ASNJI VIT BOTIMI Veprimtaria e Raimondës në opinionin e gjërë është kryesisht e njohur në lëmin e letërsisë e cila shprehet nëpërmjet disa titujve dhe pjesëmarrjes së saj apo të shkrimeve të saja në takime të ndryshme letrare. Tituj të veprave "Jeta mes dy dashurive", - një libër me prozë, ngjarje të jetuara dhe publicistikë.[2][3] "Dashuria nuk ka emër", - vëllimi i parë me poezi, kryesisht lirika dashurie.[2] "Sikur s'me ke puthur kurrë", - vëllimi i dytë me poezi, kryesisht lirika dashurie.[2] "Duke kërkuar Ardianen...", - përmbledhje me proza (kryesisht bazuar ne ngjarje të jetuara) dhe ese.[2] "Gërhitja e gjeneralëve", - përmbledhje publicistike.[2] "Pafajsia e Evës", - roman.[2] "Tempulli i fjales", - bashkëautore në këtë antollogji në gjuhën rumune.[2] "Itaka e Fjalës", - bashkëautore në këtë antollogji të botuar nga "Fotjonart".[2] "Zemra Prindërore", - bashkëautore në këtë antollogji në forumin virtual "Mëmëdheu".[2] "Nëna",- bashkëautore në këtë antollogji me prozë, në forumin "Pan Albanian women network".[2] "Tregime", - përmbledhje publikuar nga Shtëpia Botuese "ADA", Tiranë.[2] ------------------ MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT HIPOKIZIA I SAJE NE BASHKEPUNIMIN E SIGMATIZUAR ME SHQIPTAROSERBOSHQIPTARET E UDBES AGJENTIN FLORI BRUQIN DHE HAXHI MUHAXHERIN ‘’KOSOVARJOT’’. By: BAHTIR HAMZA,author,artist. Tuesday, August 20, 2013.19:01:16 Thema ;HIPOKRIZIA E ‘’KOSOVARJOTEVE’’SHQIPTAR TE KOSOVES NUK KA DY TE VERTATA RRETH NJE TE VERTETA MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT, ME ORIGJIN DHE STIL ROME CIGANE NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT. HRYJE Hipokrizia e Raimonda Moisiut Rimonda Moisiu ka lIndur ne Korce,nga Baba shqiptar dhe NANA me Origjin Rom-Cigan. Dhe ja cka thuhet ne biogarfine e saje Citoje:1.”Pas mabrimet te studimeve ……………, dhe nuk thuhet se cilat studime I ka mbaru ne Cilin Universitet apo ku ka studijua,… dhe vazhond biogrfia e saj qe ne vazhdim thuhet citoj :2 )” Me 1999 humbi bashkeshortin ne saj ne nje aksident automobilistik”,nuk thuhet muja as vendi dhe as arsyeja. RAEGIM Kjo kuptohet se; Raimonda Moisiu, e paska vra qellimisht burrin e vet, dhe ne ana tjere, dhe kjo kuptohet se dikush e ka shkrua qellimisht kete biografi te Raimondes Moisiut, Sepse thuhet:”me 1999 humbi bashkshortine e saje… Kjo kuptohet ; Ne gamatiken e gjuhes shqipe kuptohet vepimi I Aktit te Kryer qe bie ne Kundrine e drejt ne kohen deshirore - e kaluar e thejsht. Ndersa ne Bazen e se drejtes ligjore te viktimave kombetare dhe nderkombetare per viktima,duke u Bazuar ne bazen Psikologjike shpirterore te ligjit ; Kjo kuptohet : ”qe Vrasjen e ka bere Raimonda Mosiu qellimisht”…. Pra me keto thenje te Biografise se saj kuptohet Hipokrizia e sinkronizua ne morlin me te ndyte piskologjik qe shqiptareve ‘’kosovarjot’’ te Kosoves qe jan Faktor te se keqes dhe as keta ‘’kosrajot’’ dhe as Raimonda Mosiu, nuk e keptojne kete psikologji krimi qe thuhet ne biografin e saj qe eshte e qellimshme per te keq qe ne vende qe te I bejne mire ‘’kosoavrjotet’’ Raimondes per FAM dhe me Lavdata te RREME, I bjene edhe me keqe. Kete te keqe e kuptojn vetem ata Intelektualet qe jane Origjinal te vecant te prekur nga Hyji I vet zotit DHUNTI NATYRORE dhe njerezit e ngriture me “IQ”Relvante ne linje qe kan Experience jete ne njohjen e psikologjise te shpriti te njerezve ne qaste veprimit ne Aktet e kryare te tyre qe kan krya AKTE KRIMI. Kjo biografi e saj eshte ne webfaqen te Haxhi Muhaxheri,’’www.Ora shqiptare.com’’ qe eshte ne te njeten gategori njeriu po si kjo KURVE SHQIPTARE po si UDBASHI Flori Bruqi ,qe jan te njohur per rrolin e tyre me levdata te RREME qe jan te njohur per Palghjiatur e Hajni, duke pretenduar dhe njerezi te tjere ne Lavadata te RREJSHME qe te njfen Boterisht dhe apsolutikisht nuk jane te mire as per shqiptaret as per Kosoven dhe as per vet vehten e tyre. Shqiptaret e ndershem kudo q endodhen duhet te I godasin keta njerezi keto grupe njerezish, keto kurva shqiptare keto grupe Kurvash, qe nuk e bejen te qart biografin e tyre ne permerin percaktor dhe ne konteksti e biogafis se tyre ka lejthitje munges te njohurise mungs te educates me te cile jane rrite dhe cilat jane tragjedit e tyre te qellimta qe kane ndodhe me Aktet te Kryara gje qe keshtu shqiptaret parktikojne te keqe dhe iu bie autoriteti edhe shqiptarve te meri edhe humb nderi I popullit edhe kulturse shqiptare kombetare. KJO ESHTE HIPOKRIZIA E RAIMONDA MOSIUT DHE E ‘’KOSOVARJOTVE’’ FLORI BRUQIT DHE E HAXHI MUHAXHERIT. Me pas ne Biografi e Rimanda Moisiut te shkruar nga Flori Bruqi thuhet Citoje:” Burri i saj vdiq ne nje aksiden tarfiku duke iu ndimhua luftarve te UCKes,” nuk thuhet as data as vendi I ngjarjes…. Ja Çfare Hipokrizie e ketij UDBAshi shqiptaroserboshqiptar nga Isniqi I Decanit Kosove, I cili ka jetu mbi 10 vite ne Beograd,gje qe me kete thenje ne Biogarfine Raimonda Moisiut , e ka ndyt nderin e Ushtiris Çlirimtare te Kosoves,por Flori Bruiq njifet edhe me heret si AGJNET I UDBES SI PLAGJIATOR SI RRENAVECI duke genjya se ka kene ne Funksionin :”Reporter I Luftes ne Njistet e UCKes 1998/1999”. Pra me kete Hiporkizi deshmohet MARREZITE e tyre dhe kuptohet angazhimi I ketyre qe eshte vaferia e tyre Intelektuale edhe iu mungone Eduakat baze femiljare, se deshonje edukim fallso Familjar te tyre edhe Edukim jot e ndrshme shkollore te Instutucionev qe kan Funksionuna me Komuniste ne Politikat e reformes Komuniste dhe kjo I ka Godite me se shumti shqiptare dhe nga ketu kuptohet SKANDALI ME I MADHE I UDBASHIT Flori Bruiq,qe ishte Sudent I “DIF ne Beogrda 10 vite me radh dhe nuk ka Diplomua ne kete Fakultet qe eshte ishte dhe eshte me I leheti per te marr Diplomen dhe Titull dhe kjo eshte per te gjithe gjeneratet edhe ne Prishtin.Ne anen tjeter kjo kuptohet se Flori Bruiq e Ramoinda Moisiu, dhe shume te tjete si keta nuk jane te ndertuar me te verteten e nderi njerezor as me te verteten e nderit teFamiljes se tyre dhe as ne nderin e shkollimit . Nga njerezit te till ke vetem te keqija dhe te Çfaqen dhembjet dhe duhesh me REAGU medomos SEPSE: Keta jane edukara nga prinderit e tyre gabimisht – keq,qe ne menyra e ne taktika te tilla mundohen te kerijone FAM dhe oferat Publike me LAVDIME TE RREME te tyre dhe ne kete menyre mundohen me gjet zgjidhjen e tyre per te ndryshua te bemet e tyre kriminale, me ndryshua edhe Origjine e edhe gjakun qe e kane ne trupin e tyre gje qe duhe te njofin ne peremrin percaktor dhe kohen e tyre ne shekulli XX. Sa do te kene Tituj e Diploma shqiptaret,sa do qe te I njohin gjuhete huja jane keta dhe ata, jen keto dhe ato qe duhe te jane te njhouar-a, dhe dalluar-a, me aktvitete e tyre Komunale ne sistemim qe jan rrite dhe qe jane formua si “njerezi” me dy kembe me te meta te kasje natyre. POR CILA ESHTE RAIMONDA MOISIU, LEXONI TE VERTETEN E SAJE. TE SHTUNDEN ME 24.GUSHT.2013. NE FACE BOOK MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MAOSIUT ME ORIGJIN ROME NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT. URIMI I NJE GAZETARES KOMUNISTE SHQIPTARE NGA N. YORKU. DERGUAR NJE TE VETE SHPALLURIT SI “REPORTER LUFTE’’ I UCK-ES, I PREZENTUAR EDHE TE CARLE DEPONTE, NE PRISHTINE 2003. AGJENT I SHERBIMIT SECRET SERRB UDBA. KERAKTERI DHE MORALI I LEKUNDUR I KOZETA ZYLOS, ‘’KEZE’’MESUESE KOMUNISTES E ENVER HOXHES NGA SHQIPERIA E JUGUT ME BANIM NE N. YORK, TE EMERIKES. Nga Bahtir Hamza,author,editor. Date 30.qershor.2010.Toronto,Canada. Thema: TI NJOHIM SHQIPTARET NE PEREMRIN PERCAKTOR. Ja Urimi i Kozeta Zylos qe i bene UDB-ashit Flori ( Maxhun) Bruqit.Ne cilesin e “Reporterit te luftese” se UÇkes. [Art-Cafe] URIME shkrimtarit Flori Bruqi ne ditelindjen e tij! Tuesday, June 29, 2010 9:58 PM From: "keze zylo" View contact details To: memedheu@yahoogroups.com, "Sterkala" , "albeuropa albeuropa" , "art cafe" --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve --- Urime te perzemerta i japim shkrimtarit dhe veprimtarit te mirenjohur z.Flori Bruqi ne ditelindjen e tij. Te rrosh sa te doje e bardha zemer! Te fala nga New Yorku, Kozeta Zylo HYRJE Ne shekullin XX vitet 1945 1997. Kozate Zylo,shtetas shqiptare ishte mesuese e komunizmit e Enver Hoxhes, e panjohur per publikun e mediave shqiptar as si gazetare, as si poete,as si shkrimatre,as si emigranete,ne asnje dimension jete, as artistic,as politik,nuk kishte as Individuaalitet, as nuk ka tregua ndonje sacrifice trimeria ne Etiken kombetare qe te identifikohet si figure letrare per jeten e rande te shqiptarve nen sundimin e monizmit te Enver Hoxhes. Sot ne kete shekull XXI vitin 2006-2009 e shplosi une Kozeta Zylone,”KEZE” Ne kete shekull XXI vitin 2006-2009.Kozeta Zylo,me nenshtetsi Emerikan, qe jeton ne N.York, ishe nje grua me dinjitet me ato pak shkrimet e tua qe permbanin poezi, proze e informacione, jo me plote permbajtej patriotike, dhe jo me ato vela artitstik qe e kerkonte koha,por ishin origjinale tuate,jo te dikujt tjeter. Kozeta Zylo,keni krijuar nje lloj rrespekti dhe nje autoritet qe te ka dalluar nga turma e grave te tjera, dhe te ka dhene nje lloj name ardhja jote ne Emerike, me 1997.kujtoje thenjen e Ismajl Kadares, shqiptaret e Shqiperise jane:” jashteqitja ” I matrijalizuar nga Komunizmi I Enver Hoxhes, Kozeta Zylo,ju tani njiheni ne opinjonin public shqiptar si shkrimtare dhe gazetare qe ti ke dale tani ne keto vite 2007-2009.Ju kete aktivitet e pasqyroni nga N.Yorku,USA e jo as nga Kosova e as nga Shqiperia, dhe nga kjo aresye permbajtja e shkrimeve te tua nuk kane permbajtje educative dhe patriotike gje qe nuk je e veqanta e shqiptare. Kozate Zylo, ju me autoritrtin tend nuk jeni ne kontakte me realietin e jetes dhe te ndodhive dhe veprimtarite te bashkeatdhetareve te tu as ne Shqiperi as ne Emerike, dhe kjo tregone se ju nuk jeni figure e demokracise e as nuk ke bryme te nacionalizmit shqiptar sepse ti Kozeta Zylo, nga N.Yorku,ngjarjet i shikoni me dylbi dhe nuk I perjetoni por I fantazoni … KERAKTERI DHE MORALI I LEKUNDUR I KOZETA ZYLOS, ‘’KEZE’’ MESUESE KOMUNISTES E ENVER HOXHES NGA SHQIPERIA E JUGUT ME BANIM NE N. YORK, TE EMERIKES. Kozeta Zylo, askush nuk mundet te te mbrone ne lekundjen e kerakterit e te moralait tende,sepes : Ti dhe shume femra te Shqiperis dhe te Kosoves nuk dijne Çka do te thote te jeshe : »Poete » apo te jeshe gazetare,apo te jeshe prone e shpirtit perberse,e qe jeni Çfaqe nga Emerike,bashke me te tjera per te bere FAME te rreme sepse nuk keni bere asgje te bukure. Ju qe tani keni dale ne sken si shiu mbase te vjelave, ose si kepurdhat pas shiut,dhe me habit fakti se:Ku ke kene me perpara kur ishte ne fuqi sistemi i dhunes i komunizmit i Stalinit pa Mustaqe,(Enver Hoxhes) ne Shqiperi qe shqiptaret nacionalsit ,vuanin,Internoheshin dhe persekutoheshin…., Ju qe tani keni dale ne sken si shiu mbase te vjelave, ose si kepurdhat pas shiut,dhe me habit fakti se: Ku ke kene gjate sistemit te DHUNES se UDBes,shqiptaroserrboskllave Jogosllave, qe ne Kosove shqiptaret, u burgosshin,vuanin nga persekutimet nga UDBA shqiptaro-serrbe-Ruse-komuniste Jugosllave. Kozeta Zylo,cili eshte aktiviteti yte per Demokracin e Shqiperise apo te Kosoves, e,Shume shqiptar te ndershem patriot dinjitoz pushkatoheshin per lirine e fjales dhe te shkrimit, ishin te CENZURUAR kur keto kishin ne permbajteje qeshtjete patriotike,ishin shkrime me nota kombetare te lirise dhe pavarsise per Kosoven. Dy shekuj me radhe .Nacionalistte shqiptar-e,patriot te ndershem denoheshin dhe pushkatoheshin,vdiseshine , pa qen fajtor,pa deshmitar krimi, edhe ne Shqiperi edhe ne Kosove 1945-1999. Ti, Kozeta Zylo,shqiptare,’’mesuese’’ dhe pase ”gazetare’’ dhe me pase:”poete”e “shkrimtare” dhe kjo eshte mire kur I mbulone te metate e tua qe ishte komuniste dhe besnike e PPSH. Po te pyes Koseta Zylo,kur flasim per Komunizmin dhe per Demokracin,te pyes: Ku keni qene ne kohet me te veshtira qe ka kalue populli shqiptar 1945-1992-2000.ne Shqiperi je:”Jashteqitja e Kombit” siqe ka thene Ismajl Kadare,1990. Po te pyes Kozeta Zylo,Ku keni qene ne koha e veshtire e rand qe ishte ne Kosove 1981-1999 dhe per Kosovaret gjate ketyre dekadave e proceseve, perpara luftes dhe edhe gjate luftes dhe tani mbase luftese se Kosoves.?! Ne kete moshe qe ti e ke shekull XXI mundohesh te hyne ne mendjen ton me logjiken tende, Çkemi mendua te ralizoni me urimin tend te derguar nje Agjenti te sherbimit secret serrb UDBA te Jugosllavise,qe jeni bere mekanizemi i ketije krimineli shqiptaro-serboskllav…. Kozeta Zylo,Ju nuk keni qene aktiviste dhe as pjesemarrse ne proceset e Lirise dhe te demokracise as ne Shqiperi, e as ne Kosoves, E nga N.Yroku, nuk behen shkrimet me permbajtje nacionale dhe me vlera Patriotike. Sa do qe te mbeshtetsh ne krahune e Agjentve te sherbimit secret serrb UDBA te Flori Bruqi,ti nuk mundeshe te mbushesh me patriotizem,e as ME NDERGJEGJE….. Ti Kozeta Zylo,ne munges te Edukates, te nivelit dhe te dijese,po ashtu me pavetdije futesh te njeriu pa e njofte e behesh PRE,pre dhe SERVILE e tije dhe e njerezeve te pa vlere qe ishin dhe jane vegla te ndyra te agjenturave serrbe dhe anmiqeve te popullit qe jetojne edhe sot ne Kosove edhe ne Shqiperi,duke u maskuar nen emrin si patriot dhe si intelektual,duke u Maskuar me tituj:”Magjistra” Sporti e “Doktorra” Ilaqesh,shkrimtar e gazetar PLAGJIATOR –HAJDUTESH,dhe qe jane paraqite si”reporte lufte” edhe para Carle De Pontes,ne Prishtien 2003 duke I dhene asaje informacione te parafabrikuar te gabuare edhe fallso dhe qe ti ndosht nuk i njefe ende… Une do te veqoja “Urimin “ tende te pamerituar, qe eshte Marrezia jote, turpi yte,te derguar Nepermes:www.artcafe.com,te Art.Cafese, ne rrjetin e Internetit,e edhe ne adesen time, me erdhi edhe mua kjo shkres,per Urimet qe ju I dergoni UDB-ashit, agjentit te sigurimit secret Serrb, dhe gazetarit te gazetave serrb te Beogradit,”NIN” dhe gazeta “DUGA” qe ti deshirone te hyshe nen Ambrellan e tije, qe te behesh shkrimtare pa qene shkrimtare,qe te popullarizohesh me tipoligjin e ketije Agjenti shqiptaroserrboskllav,nga Decani I Kosovese, qe eshte RRENAVEC,SHPIFES, “njeri” fallso qe i dha te dhena te parafabrikuara, joreale dhe mashtroi zonje.Carlo DePonten duke iu paraqite si”reporter lufte” dhe si pjesemarres ne forcate e UCKese. Ky agjent i poshter dhe faqe zi, njolle e zeze e kombit shqiptar i qujtur Flori Bruqi,nga Isniqi I Deqanit,qe i dha informacione te gabuar zonjese Carlo De Ponte,ne 2003.ne Prishtine,per transplantimin e Orgaeve te serrbeve ne “Shtepine e verdhe ne MAT” te Shqiperise se veriut.Ju e uruate, kete agjent i qujatur Flori Bruqi,ndoshta nuk e njiheni ne peremrin percakor,ndoshta nuk e njiheni realisht as si person dhe nuk jeni ne dijeni ne te kaluare dhe teni me aktivitet qe i ka ushtruar ne sherbimin secret serrboskllav UDBA. Ky agjent UDB-ash me gjak te perzire serrbi peson i njollosur koke e kembe, deri me tani nuk ka dhene asnje kontribut pozitive per Kosoven, as per lirin,as per shqiptaret,as nuk qene :”REPORTER LUFTE” 1998/1999 NE LUFTEN E KOSOVES, dhe njifte nga gjeneraata e tije UDBAsh,gje qe perveq shpifjeve dhe trillimeve dhe informacionev fallso te cilat kane demtuar Imazhin e vertet te Kosoves, te UCKes, te shqiptarit ne opinjonin publike nderkombetar. UDB-ashi Flori Bruqi, eshte nje njolle e ZEZE per kombin shqiptar,eshte agjet i shitur te Serrbi, dhe pa autoritet pa nam dhe pa vlere I cili ka jetua mbi 10.vjet ne Beograd. Ti, Kozeta Zylo, dikur ne nje vit 2011 e me pare, ke patur konflikte te hapura me kete agjent dhe te ka adresuare tya shpifje dhe ofeza, fjale fyese dhe ti tani I lepin,I perbine, dhe I ke parnaure pa te bere pershtupje, nuk ke reaguare drejt.Ata qe te ka peshtyre duke ta marre dinjitetin tend neper kembe dhe te kane ul aqe poshte.E ti duke shtrire dorene e SERVILES,I sherben atije, duke I derguar urimet per datlindje, gje qe te ka bere tya te shpresosh prej tij ndonji privilegj ose favor ose ndonji lavdate. Ti Kozeta Zylo, ke mendua se me urimin tende ti do te keshe suksese nga ai, apo ke mendua qe te shpetoshe nga Shpifjet e nga rrenat e tia, apo je frigua nga Akuzate.apo nga Kercnimet e tia te pa baza qe ua ka bere njerezve te tjere ne emer te AKSH(Armates Kombetare Shqiptare) e qe te pershtatesh ti me ATE qe te xhvishesh para tije. Pra ti I dergon Urime Agjentit te UDBes,shqiptaro-serrboskllav Flori Bruqit, qe I pergjigjet atije tesa e jote,e ti Çfaqesh te ai,me URIM ne Ditelindjen e tije,dhe Nepernjet teje,AI ka fyer dhe ka hedhure balte mbi grupin dhe redaksine e shqiptareve te Gezim Markut.www.zemrashqiptare.net….. Perpos ksaje pjese njerezore te zemersshqiptare.net,ai tya te ka vecuar, te ka adresuare me fjalet me te poshtra dhe me fyese me qellim qe te cenoje dhe te lekund autoritetin tend, kerakterit tend, moralit tend,si shqiptare,si “shkrimtare” e re e shqiptareve qe jetojne ne N.York,gje qe ti je mbetur HIJE ne potretin tend si Mesuese komuniste e komunistave gje qe URIMI yte te ka mposhte pikerisht ne aspektin njerezor dhe nuk mundet te te ndryshon,as URIMI yte e as Agjenti yte Flori Bruqi. Kozet Zylo, Urimi yte qe I ke dergua UDB-shit Flori Bruqit, nuk e ka ate vlere qe ti mendon, qe tya te te rrite autoritetin.Por per kundrazi te ul dhe te poshteron,ashtu si fjalet dhe shpifjet e tia qe te I ka adresuar dikur me perpara gjate debateve qe i keni pase.2008-2009.te kujtohet,apo shkrimi im te duket Prralle.?! Vecenarsiht,Urimi i yte gjithe intelektualet shqiptar qe e kane lexuare neper mjet internetit, lekundin kerakterin tend, ndergjegjejen tende, Moralin tend, dhe te vene ne dyshime dhe ne Pikpyeteje, ndergjegjene Familjes tende aty ku jerrite si vajze e moshes Rinore,dhe ven ne pikpytje edhe nderin e Fmailjes se Burrit tend Qemjl Zylo,qe eshte shume djalosh, shume njeri.?! Urimi yte ka cenuar figuren tende dhe ti vet e ke prishure imazhin e vertet te autoritetit dhe prestigjin tend qe ti ka dale ne seken nepermjete shkrimeve te tua te botuare nga ti qe nga tetori 2006.perpara kesaje periudhe kohore ti nuk ke dale ne opinjonin publike,as si shkrimtare, as si gazetare, as si poete, dhe nuk ke qene fare e njohur se kush eshte UDBAshi Flori Bruqi, Kozeta Zylo, dua te te pyese : Keto Urime qe ia ke derguar Agjenit USB-ashit Flori Bruqit,mendone se te nderojene ?!.mendon se Urimi yte ta ngrite vleren tya.?! apo je ti pjese organike e Flori Bruqit.?! Me habit fakti,meqe ti jeton ne Emerike,se perse je matrijalizuar kur dihet se Flori Bruqi, eshte i dergua ne Beograd ne shkollimin special te UDBes dhe i ka dhene serrbeve dhe Jugosllvise shume shqiptar Nacionalist qe sot disa jane te vdekure dhe disa jane gjalle qe jan te denuar pa deshmitar krimi,por nga Deshmit e rrejshme te Flori Bruqit, e te UDBAsve te tjere komunista te Kosoves Jugosllave. Pra rroli i Flori Bruqit ne UDB-en serrbe Jugosllave eshte i paharruar dhe ishte i randesishem per serrbet dhe per Jugosllavin,per gazetate serrbe,gje qe Flori Bruqi,po si shume shqiptar te tjere komunista te Kosoves,eshte i plotfuqishem ne mbrendesin e tia me gjuhen serrbe saqe edhe sot jetone me Besnesset qe i ka hapur ne Kosove, ne bashkelidhje me miqesin serrbe duke e perdore Motren e vet Burubuqe Bruqi,te serrbet, po ashte dhe te Rene Blerta Bruqi, »Dentiste » me Serrbet ne Beograd dhe ne Kosove dhe keshtu e lujan rrolin bashkerishte miqesore me serrbet njeri pas tjeterit,me mberimin Bruqi. Me habit Fakti Kozeta Zylo,ti si e « Emacipume » si : »Intelektuale » se si ju parnoni ofezate e qellimshme qe ai ua ka bere dikur ky person i qujtur Flori Bruqi,nepermjet debateve qe i keni pase me te dhe ti tani e URON ne ditelindje,pamarre ne konsiderat nderin tend qe te eshte cenuare nga fjalet fyese te tia.Valle pse i harrove kaqe shpejt?! dhe I bere me vlere fjalet fyes te atija.Apo i bere pa vlere…?! Pra ku eshte rroli dhe pozicion qe ti I ke vene vehtes si femer me dinjitet shqiptar.?! Lutem,ju Kozeta Zylo,benja te njohur bashkeatdhetarve shqiptar se cafre shpresone ti te realizoshe neper mjet ketyre lidhje qe kerkon te keshe me keta njerez ,te kesaje kategorie ?! Njerezi fallso qe ti iu Urone datlindje dhe neper mjet ketije URIMIT ti mundohesh te krijosh lidhje dhe nje Ure komunikimi me keta njerez.Valle cili eshte qellimi yte dhe arsyja.?! A shpresone ndonje shpreblim prej ketyre personave te kesaej kategorie ?! ose prej padoronve te tyre .?! ky keta sherbejne edhe sot. KOZETA ZYLO PERSE SERVILOSESH PARA FLORI BRUQIT ?! Kerakteri I juaje Morali i juaj,nderegjegja e juaje, ne kete rast vihete ne dyshim.?! Kozeta Zylo,perse servilosesh perpara nje njeriut te njollosur dhe pa vlera, e aqe me keqe, ai te ka adrsuare tya shpifje dhe ofeza gje qe te ka ofenduar shume rende…. Nepermjete urimit qe I ke dreguar atija cfare ke dashte te realizosh, ku eshte arsyeja dhe qellimi qe i ke ven vetes.?! Pret ndihem nga nje njeri qe ska pasur asnje te mire atdheu I tia,populli shqiptar,shqiptaret dhe Kosova, perveq te keqijave dhe poshtersirave dhe pasojave demtuse te nacionalizeve shqiptar.?! Kozeta Zylo,Pret TI, qe Flori Bruqi, te te ngrite dinjitetin dhe autoritetin tend,te te ngrite kerakterin dhe moralin tend,nga ai person qe nuk gezone asnje autoritet asnje rrespekt nga gjithe shqiptaret qe e dijne dhe e njohin se kush eshte Flori Bruqi,qe nuk ka asnje vlere,qe nuk eshte vetvhetja, qe mbrenda tije nuk e eshte njerezorja,por eshte SERRBIA, dhe aktiviteti i tij si gazetar ne sherbim te kujt ka qene?! perveq turpit, Marrezive dhe poshtersise qe e permbane veprimtaria e tia,me serrbet Motra e tija,Burbuqe Bruqi, e reja e tije Blerta Bruqi, nuk ka gje tjetere,nuk ka Asgje positive. Prandja qe ta dishe se Flori Bruqi,eshte person I cili i ka vure detyre vehtes dhe si qellim te demtoi te cenoje te prishi figren e vertete te shqiptarit nacionalsit te Kosoves dhe figuren e UCK-ese, Imazhin e Kosoves, shpresone dhe enderron te rikethje prap rroten e Historise se Jugosllavise Monisre qe e mbane mbrend vetes,sepse : Mesues e ka pase Josip Broz TITON.Flori Bruqi, ka qene dhe eshte miku me i ngushte i serrbve qe ka lane gjurme ne Historin e Serrbise dhe te gazetave serrbe ne Beograd, qe ka lane gjurme ne sherbimin secret serrb UDBA.per aktin kriminel,per punen e pa ndrshme, dhe tani i vendosur ne Prishtine me Besnses te Dyfishta ne sistemin TURBO synon te i mbulone te bemet e veta me LAVDATA FALLSO e me shpifje e rrena te lloj llojshme, duke perdore edhe emra edhe adresa fallso ne rrjetin e internetit dhe ne anen tjeter duke perdor per bessnese te veta dhe motren e vete Burbuqen dhe te ren Blerten… Ky sherbetor I poshter I UDBes,shpresone te I cenoje lirite e fituara me kaqe skrifica dhe mundime dhe gjak derdhje te shqiptarve nacionalsit dhe shifet edhe ne fshatin e tije Isniq Decan, qe eshte njeri I pa vlere,nje nder ata qe ka qene UDBASH-Agjnet I rrezikshme ne Decan dhe me rrethin,ne bashkpunim me serrb duke mborjte Interesat e serrbve dhe te Jugosllvise ne Objektiven:”vllaznim-bashkimit’’ jugosllave. UDBashi Flori Bruqi, me gjak te perzire serrbo-shqiptar,kurre nuk mundet te I mohoje veprimtarite e tije anmiqesore dhe kriminale, qe I ka bere ne deme te Interesave te shqiptarev nacionalsita dhe te Kosoves dhe te rinise studentore dhe te popullit shqiptar qe nga viti 1975-1981-2003-2005-2012. Pershendetje tya Kozeta Zylo, nepermjet URIMEVE qe I ke derguare Flori Bruqit per Datelindje, TI, ka humbe cdo vlere njerezor kombetare dhe morale,ti ke ra shume poshte.Me kete URIM, i ke gelltite te gjitha ndytesirate e tia duke i pranuar poshterimet,Ofezate,Shpifjte qe ai ti ka adresuare ty dhe grupit tend dikur te www.zemrashqiptare.net. RANDESIA E URIMIT TEND DERGUAR UDBASHIT FLORI BRUQIT Ky Urim hape rrugen vizitave dhe bashkpunimit .?! Cdo njeri me pune dhe vepren e tia, krijone vleren dhe nje lloje prestigji te merituare pa ia shtrire doren askujte dhe pa marre pjese nga autoriteti i dikujt tjeter . Ti duhedh te qendrojsh ne Pozitate origjinale dhe reale komuniste te moshes tende,te memorjes tende, duke u mbeshtetur ne forcate e tua dhe ne vlerat e aftesive te tua te arritura sepse ke kene Mesues komuniste,me “ Otopi te Rrejshme” qe i ke te lindura dhe qe I mban nga GENI dhe qe i zhvillon gjate aktivitetit jetesor dhe ne N.York,dhe ne Shqiperi.qe nga shekulli XX Emri, figura, autoriteti, i cdo njeriut qe perpiqet te shkruan nje veper letrare me permbajtje artistike ose patriotike duhet te jete Origjinal qe mos te imiton te tjeret .Te mbeshtet ne forcat aftesine natyrale dhe ne autoritetin e vet qe e krijone vetem me te verteten e punes se vet ne pikpamjen dimenzionale te vet jetes ,si pasuri, si talent, si concept I realizimit te jetes duke e barazuar realitetin me lirine. Cdo shkrimtar apo gazetar nuk duhet te qendroje ne hijen e veprimtarise dhe te autoritetit te dikjut tjetere.Por duhet te qendroje dhe te mbeshtet ne vlerate dhe forcene e personalitetit te vet.Prandej mbushu me mend dhe Emancipov ne realitetin e jetes Demokratike per te qene ti vetvehtja e dashuria jote lete mbete te Qemajl Zylo,sepse je e pa nevojshme per te tjerete. Ja Urimi I Kozeta Zylos qe I bene UDB-ashit Flori Dushan Maxhun Bruqit. [Art-Cafe] URIME shkrimtarit Flori Bruqi ne ditelindjen e tij! Tuesday, June 29, 2010 9:58 PM From: "keze zylo" View contact details To: memedheu@yahoogroups.com, "Sterkala" , "albeuropa albeuropa" , "art cafe" --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve --- Urime te perzemerta i japim shkrimtarit dhe veprimtarit te mirenjohur z.Flori Bruqi ne ditelindjen e tij. Te rrosh sa te doje e bardha zemer! Te fala nga New Yorku, Kozeta Zylo Letersi apo paçavuret e Keze Zylos ne gazeten "Panorama" < Prev Next > Posted By: • o o Tue Sep 14, 2010 5:19 pm | • Options o o o Letersi apo paçavuret e Keze Zylos ne gazeten "Panorama" Pasi gazeta "Panorama" ngre ne qiell nje surogato letrare si Keze Zylon, nje zonje nje Nju Jork qe e ka adaptuar emrin ne Kozeta dhe shkruan ne menyren me ordinere e me skandaloze, nderkohe qe jane aktivizuar ne kete eufori marroqe per faqen e tyre te zeze keto emra Sadik Bejko, Dhurata Hamzai, Sami Repishti, Behar Gjoka, Agim Shehu, Nje fare Mjeshtri si Miho Gjini, Murat Geci, Lule Shameti, Elvira Birko, Arben Mevlani i Top Chanal, Gezim Llojdia, Laureta Petoshati dhe eshte futur ne loje edhe Arta Dade e partise socialiste bashke me botuesin i ketyre surogatove letrare Spiro Dede.Pershendetje kane nga larg qe pertej Atllantikut kane bere Dalan Luzaj dhe Sali Bollati. Te mos i dinim marrezite e Keze Zylos edhe ne do ta quanim autore te madhe me kete shpure brohoritese nga pas, por per fat te mire apo te keq, i kemi lexuar marrezite e saj qe nuk kane te bejne ne asgje me letersine. Pyetja eshte se perse e fryjne si tollumbace nje antivlere keta personat mesiper, mos kane problem me gjykim, a kane lexuar gje apo kane shkuar ne promovin thjeshte per te qene te pranishem dhe per tu embelsuar ne koktej? Ketu shihet se sa me seriozitet e kane marre letersine sot kur edhe ata qe e quajne veten kritike, gazetare apo studiues bejne lojen e manekineve te letersise te instrumentuar nga nje njeri si Keze( Kozeta) Zylo pa asnje vlere ne fushe te letersise. Letra e lexueses Greta Ismaili Nuk kam ndemend te merem me Kozeta Zylon, por me shtyn fakti ti shkruaj keto reshte se kete shkrim pervec se ne listat e ndryshme ne internet ma ka derguar edhe mua privatisht.Se ca do te tregoje ajo qe ma ka derguar privatisht ajo e di, mua s'me intereson, se nuk perputhemi fare me njera tjetren, jemi shume larg.Nuk me interesojn se çfare shkruajn per te dhe se cfare i parallis ajo gazetareve duke trokitur neper dyer gazetash. Eshte ne tipin e saj dhe te ndonje tjetre si ajo pertej Adriatikut qe duan te duken midis te shumteve te sukseshem qe ka diaspora shqiptare anembane rruzullit..Pse nuk i ka thene ajo gazetares se gazetes "Panorama" pervec ato qe i ka thene se ka pas punuar edhe ne institutin GLOBE ne Nju Jork si "petagoge', siç e ka prezantuar veten e saj. Tani s'punon me e kane debuar. Ne Institut ka femra te tjera shqiptare te respektuara qe vazhdojne te punojne dhe asnjera nuk e ka bere publike per tu mburur vendin e punes ku punon. Keze- Kozeta Zylo me institutin tre vjecar qe e ka mbaruar dikur ne Elbasan shkon ne Amerike dhe vetquhet petagoge apo profesore universiteti. Ca gallate qe lexojme.Kur ngeli pa pune Kozeta Zylo qe e debuan nga instituti GLOBE lexuam nga ajo se punonte ne institutin Gjergj Kastrioti Skenderbeu ne Staten Island. Ne ate kohe nuk la gruplista interneti pa shkruar per institutin dhe per veten e saj si petagoge ne ate institut dhe per burrin e saj te vetemeruar drejtor. Eshte per tu falenderuar dhe per tu vleresuar ajo familje e nderuar patriotike nga Dibra qe hapi institutin ne Staten Island.Pse nuk punon me Kozeta ne ate institut Gjergj Kastrioti Skenderbeu? Pse e debuan. Keto gjera ti tregonte gazetares dhe lexuesve ajo.Asaj i "dhimbset shume memedheu yne i shumevuajtur ashtu si shkruan shpesh. ajo Ne memedhe ishte. Pse nuk ndenji? pse nuk kthehet ne memedhe?Kozeta Zylo mundohet te shkruaje sikur i qan zemra per te ish te denuarit politik dhe per ish te burgosurit politik. Njera nga ato familje eshte edhe familja ime qe e jetuam sketerren internim. Ska pse te shtriret se kur ata njerez te mire dhe te pafajshem vuanin ne sketeren komuniste ajo dhe familja e saj i sherbente komunizmit.Imiton edhe te tjeret duke marre ne intervista emra te njohur shkrimtare gazetare te nderuar dhe mendon se po ze miqesi dhe shoqeri me ata njerez edhe pse nuk krahasohet kurre me ata. Kozeta Zylo ka shkruar para disa vitesh edhe per nje Kishe qe i bente reklama te ndryshme. Ajo Kishe qe i ka ndihmuar kur kane qene te jashtligjshem ne Nju Jork kur ju mbaroi viza turistike. Ka shum kohe qe s shkruan apo edhe nga ajo Kishe i kane debuar? Apo i harruan ndihmat e Kishes, sipas shprehjes popullore odha lumin te dhj... kalin.E cfare gallatash te tjera nuk kemi lexuar nga Kozeta Zylo. Edhe humanitare do te vetquhet sic ben shembelltyra e saj pertej Adriatikut. Humanitare per asgje, vetem per emer.Edhe Kurani edhe Bibla shkruajne se nese do te ndihmosh njeri, ate qe e jep njera dore, mos ta shofi dora tjeter. E jo me propagandosh me te madhe keto pacavure.Gra dhe goca shqiptare ka plot anembane globit ne cdo shtet ku kane shkuar. Ka plot profesore, doktore, petagoge te diplomuara nga shkollat ku kane perfunduar studimet pasuniversitare dhe asnjera nuk ben kaq zhurme sic ben Kozeta apo ndonje tjeter dhe ata qe i bien daulles sipas avazit te tyre me urime dhe me sterurime.Femrat shqiptare te shumsukseshme anembane botes nuk i bejne propagande vehtes se tyre, sepse floriri ska nevoj per propagande, malli demode ka nevoje per reklame per ti bindur lexuesve qorrazi.Mos me dergo ne privatisht shkrimet e tua. Abrakadabra - reviste ne internet http://abrakadabra2.blogspot.com/