MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Monday, December 10, 2012

AHMET QERIQI, RADIOKOSOVA E LIRE,RTK

AHMET QERIQI, KYRESHEF I “RADIOKOSVES SE LIRE “ PRISHTINE, KOSOVE*


ME LEVADAT FALLSO E ME RRENA MUNDOHET ME I MBULUE SHQIPTARET KOMUNISTA TE OBJEKTIVES ”VLLAZNIM-BASHKIMIT” TE SHERBIMIT SECRET SERRBOSKALVE UDBA TE KOSOVES ,PERSONAT ME EMRA E MBIEMRA QE
ISHIN DHE JANE TE PELIADES KOMUNIS JANE SHERBETOR TE SHERBIMIT
SCRET SERRB JUGOSLLAVE TITISTE RANKOVICJA NE UDBA.By:Bahtir Hamza,author.editor.
Sunday, December 09, 2012.12:46:00 AM

Thema: NUK KA DY TE VERTETA RRETHE NJE TE VERTETE

REAGIM: KUNDER AHMET QERIQIT,TE RADIOKOSOVES SE LIRE.NE PRISHTINE ,KOSOVE*.!

AHMET QERIQI, BENE TURPIN ME TE MADHE e bashke me Ahmet Qeriqit,edhe Radio Kosoves se lire, edhe te gjitha ata shqiptar te Kosoves qe mundohen te i perzijne shqiptaret komunista te Kosoves qe i kane sherbya UDBES SERRBOSKLLAVE qe i kane duret e lyra me gjak me decenje e vite,e mundohen te i shendrrojne komunistat shqiptar ne nacionalista,qe te I bjene shqiptaret e sherbimit secret serrboskllav te UDBES. Patriota “Kuq e ZI’’.Kur dihet se:Shqiptaret komunista te Kosoves qe nga viti 1945-2012.jane perfshihen ne Objektiven”Vellazin-Bashkim” te Jugosllvise qe i kane luftue e sulme nacionalistat shqiptare te Kosovse, gje qe nacionalistet shqiptar te Kosoves,i kane rrahur e torutruar e burgos, ua kane bere vdekjen Nacionlistet shqiptar te Kosovese, nacionalistet shqiptar qe ishin dhe jane krenaria e kombit,jane shqiptarizmes e lirise…..

Prandaj: as Ahmet Qeriqi, as Radiokosova e lire, as shqiptaret te tjere individualisht as INSTITUCIANALISHT te “Rpublikes se Kosoves”nuk munden te perzijne nacionalistat shqiptar te Kosoves me shqiptaret komunista te Kosvese,me shqiptaret e UDBES Jugosllvise qe kishin ne objektiven e “Vllaznim Bahskimit” Jugosllav ne sherbimin secret shteror UDBA Jugosllave mbrenda vendit dhe jashte vendit.

Nacionalizmi shqiptar te Kosoves idetifikohen me: Isa Boletin, Hasan Prishtina,Azem Galica,Qerime Radisheven,Shota Galica, ishin te gjalle me betejate luftarake Ball per Ball kunder serrbve e kunder Xhandarmeris Serrboskllave te mbreteris Jugosllave .

Nacionalistet shqiptar te Kosoves indetifikohe me:Shqiptar nacionalist qe ishin kunder Partizanve te Fadil Hoxhes, kunder shqiptarve komunista te Kosoves, kunder shqiptarve te Kosove qe ishin Police te Serrbise,kunder shqiptarve polic civil qe ishin bashkepuntor te sherbimit secret UDBA te Serrbise e te Jugsllvise qe ishin me jugosllave se jugosllavet.

Nacionalistet shqiptar te Kosoves indetifikohe me : Shaban Polluzha,me Gjelat e Likoshnait, me Adem Demaci, me Fazli Graiqevcin,dhe me vdekjen e Fazli Garqevcit shqiptar nacionalist nuk kishin as levizjen e lire,deri me lirimin nga Burgu te Prof.Hazir Shallen, qe levizjen nacionaliste e beri:”Levizja Demkoratike kombetare shqiptare” dhe deri te Adem Rrukiqi,e deri te kenget me permbajteje nacionaliste 1977.te nxenesve e studentve e rapsodeve nacionalsit shqiptar-e, me shpirt nacionalisti,e deri te Revolucioni 1981 dhe me kete nacionalizem u kururzua Ymer Nazif Elshani,(Drejtor I “QAMO”)ne Gllogovc,Drenice.Ishte Nipi I Fazli Graiqevcit.

Me 2.Prill.1981.ishin Demostartat me te medha ne tere Kosoven,ne tere Drenicen.Nxenesit nacionalist te asje gjenerate “QAMO.M.TITO”ne Gllogvce u ngriten ne pushimine e gjate te mesimit ne Oborrine shkolles duke brohorit “Kosova Republike”dhe nxenesit e ksaje shkolle kethyan Nderin e Gjergj Kastirotit-SEKNDERBUE.Nxooren nga Podrumi nga pluhuri i Historise ,Prekrenaren e Gjergj Kastriotit Skenderbeut dhe e Vendosen ne ballkon ne ball te shkolles para hyrjes dhe e hoqen pallkaten “QAMO.M.TITO” gje qe me ket rast erdhen shume Policja shqiptaroserrbe,te armatosur e civli, dhe u rraestuan shume nxenes, me bashke me nxenesit, UDBA shqiptaroserrbe arrestoi: Ymer Elshani e shume Profesor te tjere,u shapllen nacionalista u prejashtuna nga Qender e shkollimit.Policia shqiptaroserbe arrestoi e burgosen nxenesit : Ranadan Hamza,Rasim Kiqina, Osman Dervishi, Shaban H. Fanan, Malsore Zogaj, Xhemile Hamza,Shpresa Veliu, Venera Dautaj, Xhevdet Nika, Bahtjar Osamni,Dibran Nika, u shpallen NACIONALSIT dhe kete nacionalizem e mbeshteti per vete ne BREZ, Tahir e Nebih Meha,Babe e Bire, me 13.Maj.1981.duke iu hapur front lufte nga Kulla e tyre ne Prekaz,me zjarr e barut kunder UDBASHve shqiptaroserrb,kunder Policis shqiptaroserrbe,dhe nga rrezistenca e madhe te Tahir Mehes e Nebih Mehes,Plicija shqiptaroSerrbe,solli ne Oboriin e Kulles Ushtrine Jugosllave Fuqin me Hilokoptera e Tenka dhe rrecuan Kullen e Tahri Mehes e Nebih Mehes e themeli I Kulles e Oborri I kulles mbeti me gjak lirie,me gajun e vajza jetime te plagosura nga Ushtria e Policia Jugosllave, e nga UDBAshte shqiptaroserrb.

Por edhe ne vitin kalendorik 1921-1945-1964-1977-1981-1993-1998.Nacionalistet shqiptar te Drenices nuk e permbushen endrren e tyre demokratike kombetare shqiptare si nacionalist per “KOSOVEN REPUBLIKE” gje qe viti kelendorik Marsi 1998.zbret te Adem Jashari,ne Prekazin Heroik.Drenice.me apsitrata nacionaliste LUFTE per te mborjet Familjen e femijte e vet, kunder UDBASHve shqiptaroserrbe, kunder Policise shqiptaroserrbe, qe Kosova te behet e lire me emrin Republike me qellim te shkeputjes nga Serrbia e nga Jugosllvia.

Per keto te verteta te ndodhive Historike,Ahmet Qeriqi,Radio Kosova e lire, e shume shqiptar me tituj,:”Dr.Porf.Mac”!. paraqesi e perpiqen duke vazhadu lavadat fallso e Rrena,per shqiptaret komunsita te Kosoves qe ishin shqiptar te EGERE qe ishin ne Objektiven e”Vllaznim-bashkimit” Jugosllav.Ndresa: Ahmet Qeriqi, flete ne menyre private gje qe damton nderin e nacionalistave shqiptar duke konformuar perzirjen e komunistave shqiptar me nacionalsit shqiptar,dhe vazhdon Ahmet Qeriqi,duke fole edhe per LPK-en,qe fare nuk e njefe at Organizate shqiptaroserrbe kriminale me veprime shpijunazhi e agjent tinxar te fsheht te UDBES qe kane veprue ne Zvicrre e ne Gjermoni, e ne Belgjike e ne Suedi.

Ahmet Qeriqi,fole per shqiptaret e ksaje organizate kriminale LPK-ja e perbere nga shqiptaret e sherbimit te UDBES qe ishine te derguar ne detyra zyrtare jashte vendit nga Kosova Komuniste Jugosllave ne Zvicerr, e ne Gjermmoni,ne kete orgonizate te qujtur “LPK-es”,ne Zvicrre me adres e pa adrese e edhe Komiteti I Xhafer Shatrit.Ketu ishin shqiptaret te Kosoves,qe te gjithe ishin te PA BESE,dhe enigma e tyre ishte e fshehur deri - u zbulua me 13.Nentor.2012.Keta te LPK-es,qe ishin ne sherbim me marrveshje ne UDBen, me qellim te mbrojtjes se “vllaznim-Bahskimit” me synim te dominimit te te tyre Jugosllave,per te i luftua e suluma nacionalizmin shqiptar duke I ndjekur hap pas hapi, e duke bere dezinfomarta e duke i shantazhua nacinalistet e ndershem shqiptar ne mergim dhe ne , qe NE,NE, te gjorit Demostonin para Amabadave Jugosllave ne Zvicerr e ne Gjermoni.Ju kujtos se:Me 5.qershor.1993.ne oren 13;45.h.-14:00.h.Une jam I pari mergimtar ne Zvicrre,qe ne livadhin e gjerber ne Gjenev Zvicrre,para 10.Mije Bashkatdhetarve prane Kosulates Amerikane,kam bere thirrje per LUFTE ne Kosove,dhe per Futjen e Armev ne Kosoves.Per kete fjalim popullata me pershendeten me duaretrokitje ndersa Fazli Veliu me perqafim e me tha:”te uroje jete te gjate vazhdao”….Ndersa Emrush Xhemjali, me liroje vendin e vetures se tyre LUX dhe me kethyan ne Zurich, e Emrush Xhemjali, u kethya me Tren Gjenev-Zurich,rruga ishte e gjate nga Gjeneva ne Zurich,duke shvrydezuar kete udhetim me biseda te lloj lloj lojshme qe me falenderuan edhe per fjalim, keta te vetdijshme kekronin te dinin per punen time dhe “Klubin Azem Bejt Galica-Drenica”ne Zurich, si e kam formua dhe sa anetar i kam cilat jane vlerate e vecanta te anetarve e te Klubit………

”LPK-ja”shqiptaret e ksaje oragnizate private e jo politike,por kriminale i kan pre ne Bese: Nuhi Berishen e Rexhep Malen, Zahir Pajazitin,Edmand Hoxhen, Hakfi Zejnullahun.Shqiptaret te LPK-ja,qe edhe mua me ka thure kurthate e tyre tinxare dhe fale zonjes Brigites Wagner,(e cila eshte torturau ne menyre Çnjerzore e rrhur e plaqkitur nga Policija shqiptareserrbe ne Elez Hane,ne Kosove.)Brigita Wagner, shtetase zvicrrane e cila me ka nxjerre nga vdekja (qershor 1993) ne Han te Elezit, Kosove ,(lexo gazeten Reilinjda 27.korrik.1993.faqe 3.botim ne Zvicrre e ne Tirane) dhe po mos te ishte Brigita Wagner Une sot nuk isha i gjalle. Ah ZOT o ZOT.

UNE Jam ZOTI I ATYRE NDYTESIRAVE qe ishin ne “LPK-en” qe askush nuk i njefe ata me mire se une.
Ahmat Qeriqi, bene shkrime per te ekzistuar, “me ndergjegje” FALLSO per te mborjtur UDBen shqiptare,komunizmin dhe shqiptare komunista te Jugosllavise per te i mbulua ata me nderin e ncionalistit, ata qe kane libreza e Paspaorta te kuqe Jugosllve,shqiptaret komunista te Kosoves,qe kane lujte Bixhoze,ishin Kartushat komunista,ne Gjakove e ne Prizren e ne Peje e ne Gjilan, ne Vushtrri, e ne Mitrovice, qe ne cdo forme kane damtua interesin e nacionalistave shqiptar gje qe Ahmet Qeriqi, sot qellimisht ose pavetdije iu bene nder.

Ja cka shkruan Ahmet Qeriqi, me titull:”Të përndjekurit politikë” gje qe Ahmet Qeriqi, harro se keta nuk ishin te perndjekur politike,por ishin te Dergua nga Politika Komuniste e UDBes,shqiptaroserrboskllave te Kosoves Jugosllave, per te I ndjek e per te i luftue Nacionalistat shqiptar jashte vendit dhe mbrenda vendit .

Ahmet Qeriqi, kete e bene per interesa e vet private per hire te Komunistave shqiptar per- te, RadioKosoves se lire, qe edhe komunistet edhe UDBA shqipatreserrbe te Kosoves ish Komuniste te gjen nderin ne inetresin privat te tyre,qe kundershtohet nga shume shqiptar nacionalist shqiptar.

AHMET QERIQI

…………. Të përndjekurit politikë
Në mesin e veprimtarëve që kishin rënë ndesh me regjimin okupator, ose që kishin vepruar ilegalisht për krijimin e grupeve të rezistencës shquhen edhe shumë idealistë, të cilët në një moment të caktuar ishin larguar nga Kosova, jo për të shpëtuar veten, por për të vazhdmuar aktivitetin në shtetet demokratike të Evropës, ku ata vepronin dhe e manifestonin hapur qëndrimin e tyre politik. Në këto radha qysh në vitet 70 të shekullit të kaluar janë shquar: Kadri Zeka, Jusuf Gërvalla, Bardhosh Gërvalla, Ibrahim Kelmendi, Sabri Novosella, Xhafer Shatri, Hysen Gega, Ramadan Pllana, Avdullah Prapashtica, Agron Rrahmani, Emrush Xhemajli, Fahredin Tafallari, Hasan Mala, Kadri Abdullahu, Skënder Durmishi, Gafurr Elshani, Zijah Shemsiu, Sami Kurteshi, Xhavit Hoxha, Fazli Veliu, Azem Syla, Pleurat Sejdiu, Mustafë Xhemajli, Saime Isufi, Jashar Salihu, Agim Mala, Muamer Shabani, Hasan Mala, Bilall Sherifi, Ramadan Avdiu, Sabri Kiçmari, Ali Ahmeti, Halil Selimi, Xheladin Gashi, Ibish Neziri, Bardhyl Mahmuti, Nufri Lekaj, Rexhë Ibërdema, Sahit Krasniqi, Hasan Ukëhaxhaj, Murat Jashari, Kadri Rexha, Shaqir Shaqiri, Mehmet Bislimi, Shefit Xhaferi e të tjerë. Më gjerësisht shfleto “Historiku i LPK-së”.

Historiku I LPKes, dhe aktiviteti I shqiptarve ne kete oragnizate private eshte ne nje vije me UDBen shqiptaroserrbe komuniste Jugosllave.

Leoxni deshmit e historiku e “LPREKS” gjegjesisht te UDBES.