MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Wednesday, November 14, 2012

JUSUF GERVALLA, PJESA E DYTE

GERVALLAT E FSHATIT DUBOVIK TE DECANIT KOSOVE


JANE PUNTOR TE SIGURIMIT SECERTE SERRB UDBA

JANE TERRORIST ISALMIC-MUSLIMA SHQIPTAR.By:Bahtir Hamza,author.editor.

Tuesday, October-09-2012/10:40:59 PMThema: NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE.Cilet jane Gervallat e fshatit Dubovik Decan Kosove ne Jugosllavin e Titos e te Aleksander Rankovicit, 1945 e deri me sot.

Qartesimi i qarte per njohjen e tyre me deshmi dhe fakte kohore te kohes qe kane lane gjurma ne kohe- Zenel Gervalla,ishi i pari i Familjes se Gervallave nga Duboviku, Deçanit,Kosove.

Ndonse ishte partizan i Fadil Hoxhes,kishte provoje komuniste dhe njohes i gjuhes serrbe ne menyre te veçant.Pas formimit te Jugosllavise Komuniste Zenel Gervaalla,u punsua ne SUP te Pejes,ne sigurimin shtetror serrb UBD te DJ,Spasiçi,…Zenel Gervalla nga Duboviku i Decanit,ishte miku me i ngusht i Tafil Zenes,nga Gllogovci

(Drenas) Shef I UDBes, ne teritorin e Drenices,si dhe i Halil Maliqit e F.Jashanic, kryetar i Komunes se Komoranit dhe Gllogovcit.- Zenel Gervalla e Tafile Zena,kan zhvillua Operime ne kuader te OZNA-UDBes, ne Objektiven e “vllaznim Bashkimit” kunder Ballisteve shqiptar te Kosoves,kunder shqiptarve nacionalist dhe kunder Rapsodve te Kosovese,me te gjitha kushtet e ligjshme jugosllave kan orperua ne Kosove kryesishte ne Dukagjin, ne Llpaush,ne Pordimje,dhe ne Drenice.Ne mbrojtjene e interesave te Serbis e te Malazesve.- Zenel Gervalla e Tafil Zena,(UDBA shqiptare) qe nga viti 1952-1959.kane rrehure e kane Torturuar:Ballistet e Kosoves, Avdi Lushtakun,Hetem Niken,Zeq Gergurin,Feriz Gergurin,Adem Hamzen,kane rrahur e turturua rapsodet tane te Kosovese Dervish Shaqen,Selman Haradinin,Sali Bajram Krasnqin,Rexh Gashin,ne SUP te Pejes,per te i dorzuar ARMET ne SUP te Pejes,per te i permbush interest e Serrbis dhe te Komunistve shqiptar te Ali Shukris e te Fadil Hoxhes.Njohja e Zenel Gervalles me Tafil Zenen.!

- Tefil Zena e kishte Gruan nga Bjellopoja,e Malit te Zi,ndersa Suzana Adamoviç,nga Spuzhi i Podgorices, ishe tezja e gruas seTafil Zenes qe punonte ne UDBen, ne Peje, bashke me Zenel Gervallaen.Ketu eshte lidhje miqesore madheshtia e perbashket e tyre ne UDBen,ne Kosove ne Jugosllavi,me miqesi shume te ngusht mes Zenel Gervalles e Tafil Zenes….- Zenel Gervalla e Tafil Zena,ishin trashigues te OZNA te sigurimit secret serrboskllav, ne Kosove, ishin te ligjeshem,perndejkjen dhe shkatrrimin e Ballistve dhe te nacionalizmit shqiptar ne Kosove,perfshir edhe rapsodet shqiptar mbi qeshtjen e kerkimit te Armeve.- Zene Gervalla e Tafil Zena,ishin komunist ishin pergjegjes ishin te angazhur si komunist ne disponim te objective se “vllazinm –bashkimit”ne Komun ne Peje dhe ne Komoran-Gllogovc,ne struktuar e UDBes, -OZNA,ne bashkeveprim ne inetres te UDBes,te Serrbis dhe te Malit te Zi, e te Jugosllavise,qe kishin lidhje direkte intresa me Beogradin ne thelbin dhe ne themelimi e Partis Komuniste perndjekjen e nacionalistve shqiptar dhe ne kete aktivitet Zenle Grrvalla e Tafil Zena,kane pas edhe mbeshtetjen nga Serrbia nga Mali I Zi,dhe nga Beogradi.- Zenel Gervalla e Tafil Zena, jane keta te dy dhe shume te tjere si keta qe i kane sulmua dhe perndjek nacionalistet shqiptar me makanizmat e tyre komuniste serrboskallve te Jugosllavise.Dihet Historikisht se:Zenel Gervalla e Tafil Zena, kane rrahur e kane damtu me DRU, shume njerez shqiptar te Kosoves,politikisht,kombetarisht,dhe kane ekzekutu shqiptar pa deshmitar Krimi.Zenel Gervalla e Tafil Zena,shqiptaret e Drenices te Podrimjes te Llapushes, e te Dukagjinit,i kane kalle ne Podrume ne Furra Buke,shqiptaret qe ishin luftar te Shabna Polluzhes,qe kane pase disfata nga keta njerez shqipatr komunista te Titos e te Aleksander Rankovicit.Qellimin i shqiptarve Komunista ishte perndjekja dhe lufta kunder shqiptarve nacionalist qe nga lufta e Azem Bejet Galices, 1921-1924. Qe nga lufta e Shaban Polluzhes, qe nga lufta e Gjelave te Likoshanit 1941-1959.E deri ne vitin 2012.- Jusuf Gervalla,rrjedhe nga Familja e Zenel Gervalles,nga Duboviku i Decanit, Kosove, anetar Partis Komuniste Jugosllave,i shkolluar ne Peje gjimnazist njohes i gjuhes SERRBE,puntor zyrtar perkthyes i ligjshem i gjuhes Serrbe ne shqip,ne strukturat e sherbimit secret serrb UDBA.Ne Shkup Maqedoni dhe çdo hera iu eshte pergjigj Shefit te tia te UDBes ne Shkup,Numovski Gligor,qe eshte gjalle edhe sot qe Deshmon vet per punen e Jusuf Gervalles,ne UDBesn,srrbeskllave te Jugosllavise.- Jusuf Gervalla,me banim ne Perishtine shtator.1973- Gusht.1980.ka zbatua urdheurat e sherbimit secret serrboskllav UDBA ne Prishtin nga Nazmi Pevqeli, shef i tia,I cili e puneson Jusufin perkthyes i ligjshem i gjuhes serrbisht-shqip,ne sectorin e dhenjes se pasaportave te Kuq Jugosllave ne Prishtine per shqiptaret e Kosoves.- Jusuf Gervalla,si gjimanzist,si perkthyes zyrtar I ligjshem, ka vlera komuniste ne objketiven e “vellazim-bahskimit” gje qe i perkete Plejades Komuniste eshte i deshmuar per perndjekjen e nacionalizimit shqiptar ne Kosove,dhe puna e tia faktike si perkthyes i ligjshme i gjuhese Serrbisht-Shqip,eshte pjese e jetes se tia.Ndersa shqiptaret e Kosoves ish-komunistat qe jane shkrimtar,Porfesora e Doktorra, shqiptar mashkuj e femra dy fytyrsha,I jepin fytyre tjeter punes se Jusuf Gervallaes,dhe nuk e thojne te verteten ne peremrin percaktor per punen e Jusuf Gervalles,ne organet e Sigurimit Secerte UDBA dhe kete e kane bera ata dhe ato me qellim per te i mbuluar te bemet e tia e per te shapll ”Patriot”! e edhe per hire te miqesis ne kosullenten e shqiptarve Komunista Titisa te Jugosllvise,sepse ndera ta ka qe jane shkollua dhe ne Beograd.- Bardhosh Gervalla,i perket Familjes se Gervallave te Decanit, Kosove,anetar i Partis Komoniste ne Peje,puntor i sherbimit secret serrboskllav UDBA,ne objektiven e “vellaznim-Bashkimit” jugosllav Titist - Rankovicjane,i punsuar nga shefi i tije,Malush Kurhasani,i cili Bradhosh Gervallene, e ka punsua ne Ambasaden Jugosllave nendega ne Stugart,perkthyes zyrtar, i ligjshem,ne favor te sherbimit secret serrb UDBA.ne Stugart,Gjermoni, 1977-1982.ne perndjekjen e nacionalizmit shqiptar te Kosoves,Mbiemri i Gervallava ishte i njohur per merdhenje te mira me Serrbet, Malzezet,Boshnjaket e jugosllavet qe jetonin e Stutgart,e Bardhosh Gervalla ishte anetar i Clubit “Jugosllav” ne Stugart,gje qe Bardhosh Gervalla,ka perfitua page te majme dhe veture LUXI, “BMW”! nga Ambadasda Jugosllave ne Stutgart te Gjemronis.- Alban Gervalla,I perkete Familjes Gervalla nga Duboviku I Decanit,dhe Familja Gervalla, I rikoperoi bashkpunimin e miqesie me Serrbin,ne Beogrda pas vrajses se Jusuf e Bardhosh Gervalles,ne Stutgrad.Janar.1982.nga UDBA shqiptaroserrbe.Eshte I deshumar pese (5)hera udhetimi i Hysen e Avdul Gervalles,nga Zvicrra per ne Beograd,nga keto biseda te Hysen e Avdul Gervalles ne Beograd, perfitinon Alban Gervalles,qe Serrbia Alban Gervalles,ia mundeson shkollimi ne fakultetin e mjeksise ne Angli,me Burs nga Jugosllavia,Alban Gervalla, nuk arriti te behet mjek I njohur me titullin “Doktorr” I cili nuk vlersohet ne Kosove,sepse Alban Grevalla,formoi Shoqaten per Turzimit ne Kosove, per te vjedhur fonde e shtetin edhe me shume sesa fondi I tyre criminal qe e rrejshin popullin me: Fondi ”Gervalla”.Medet o Medet.- Alban Gervalla,ka deshmua se mbeshtet sherbimin secret serrb UDBA, dhe kete e ka bere ne trashigim te famljijes se tia qe intersate e tyre jane lidhe derjetpersedrejti me Titon dhe Rankovicin,me objektiven e “vellazim-bashkimit”komunist,me plejaden komuniste me intresat shume te ngushte me Serbin dhe jugosllvisn gje qe tani Alban Gervalla, mbeshtet ne krahun e Kryeagjenitn te UDBes,Flori Bruqin,te perfshire ne shpije e rrena,me kercnime TERRORISTE,qe deshmon provojen e tyre Familjare te trashuguar ne sherbimin seceret serrboskllav,UDBA me menyra dhe takticka komoniste qe ngerhin ne vete tentetiven per likujdim fizik te nacionalistve shqiptar por ne anen tjeter mundohe te I mbuloj te bemet e Jusuf Gervalles e te Bardhosh Gervalles.- Zgjim Gervalla,me nofke:”Fozzii Gervalla” TERRORIST Islamaic-Musliman shqiptar, i cili punon ne Prishine dhe bene pazare ne emer te FESË, duke u kercnua ne emer te “XHIHADIT” Islamik,per likujdim fizik,me Tesepi ne dore duke perdor Maska, te vet kerakatereve Terroriste kete mundeni te shifeni edhe ne Face Book….- Dinika Jusuf Gervalla,i perkere Familjes Gervalla, eshte vajza e Jusuf Gervalles, dhe vetveheten e gjene ne RRENA ne Shpifje,jepe intrevist me Mesazhe te RREME ne TV-Klan,me gazetarin Agron Bajramin, ne Prishtine,2012 dhe ne rrenat e kasje kurve shqiptare ka ndikuar vete Nana saj Suzana Gervalla,dhe Familja e saje,qe ishin dhe jane mjeshter te rrenave e te Komunismzit.Por keto tipare te komunizmit i trashigojen dhe shume vajza shqiptare nga Familjete tyre qe RREJNE shpifin e shajne per te tjeret,qe deshomjne se jane Familjeve me te ndyta shqiptare ne trashigimi te ideologjise komuniste qe une i quaje:KURVA SHQIPTARE.- Ramiz Gervalla,I perkete Familjes se Grevalla te Dubovikut,Decan Kosove,te cilin nuk e njohe,por duke u bazuar ne mesazhet e tia I cili mi ka dergua e qe me kerrcnohet me likujdim fizik timin, te marre ne bashkpunim me GERVALLESHAT te tjere,qe punojne bashke pivatisht qe shprenjdaj kercnime,rrena shpifje nga Grevalleshate te tjer.- Shtrohet pyetja:

Pse I lejone Gervallate vetvehtes se tyre RRENA SHQIFJE E KERCNIME FIZIKE,kunder meje qe fare nuk me njohin.

Perse I lejojn keta vetvehtes se tyre hyrjen ne TERRORIZEM ARAB Islamic-Musliman Shqiptar.

Perse nuk e thojne te verteten e kohese se Komunizmit,e te plejades komuniste.

Perse nuk e thojne te vertetne per:Trashigimin te shqiptareve komunista,per sherbimi secret UDBA,per vrasjene anetarve te tyre Jusuf e Bradhosh Gervallaes qe ishin puntor te Komunizmit te UDBes serrboskllave,perkthyes zyrtar te ligjshem ne Objektiven e “Vellaznim-bahskimit”.!qe kan damtuar shume shqiptar te Dukagjinit dhe te Kosoves edhe ne Kosove edhe ne Gjermoni.

Perse nuk I ndalin ,kercnimet, sharjet shpifjet e rrenat kunder meje.- Dijne keta Gervallesha,se Kercimet e tyre per likujdim fizik dhe ne fushaten e shpifjet e tyre e te Flori Bruqit,jane FATKEQE per ata vet.

- Dijne keta Gevallesha,se prapa Çdo perpjekje te tyre per te me VRA mua.UNE,Une I uli ata para Gjujve te mije.

- Dijne keta Gervallesha, se puna e Jusuf Gervalles dhe e Bardhosh Gervalles,dhe te shume shqiptarve qe kan punue ne sherbimin secret serrbosklla UDBA Titiste-Rankovicjane,rrezatojne ne Mediat e asaje kohe,ne ARCHIVAT e UDBes,ne Beograd,ne Shkup,ne Ljubljan, ne Zagreb, ne Podgorice,ne Stutgart te Gjermonise,ne Berlin te Gjermonise, ne Sofje te Bullagrise, ne Istamboll te Turqise.ne Londer te Anglise, ne Parsi te Frances, ne Chicago te USA, ne N.York te USA.ne Windsor te Canads,ne Sudnay te Australise.Ky ishte kultivimi politik I Titos dhe Rankovicit,i fqinesise se mire fqinesor ne mes Republikave te Jugosllvise,dhe I mardhenjeve te ndersjellate me shtetet te botese duke perfshire Mbrojteje dhe sigurimin e shtetit Jugosllav ne Objektiven e “vllaznim-bahskimit”! RFS.Jogosllavia.1945-2012.

- Dijan keta Gervallesha se Flori Bruqi,Kryagjent I UDBes,eshet anetar i “XHIHADIT”Terroriste, Islamic-Muslamikian ARAB,je ketu e gjeni Terroristine shqiptar Flori Bruqin.

- http://www.forum-islamik.com/forum/
- 15-01-2008, 03:43 AM
- Flori Bruqi