MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Monday, October 29, 2012

Shqiptarzgjohu.blogspot.com,forumishqiptar.com,gazetac.com,floripress.blogspot.com,radiokosovaelire.com,123people.com,botasot.info,floart.blogspot.com,fatmir-terziu.blogspot.com,kosovare.foorumotion.com,kosova.albamigrant.com,qimeo.com,shqiperia.com,grups.yahoo.com,albaniapress.com,peeppeek.com,googel.com

MADE IN COPY ”COPY/PASTE”


“ LIBRI ELEKTRONIK””GUXIM SHQIPTAR”NGA

SHQIPTARISERB PLAGJIATORI I PASUKSESSHEM

GAZETARI I TANJUGUT TË BEOGRADIT UDBASHI I KOSOVES KRIMINELI NGA ISNIQI I DEÇANIT QE KA JETUA MBI 10 VJET NE BEOGRAD SERRBI YU FLORI BRUQI,PALGJITOR I PASUKSESSHEMShkruan ; Bahtir Hamza,

July, Sandy .13,2008.Gazetari i tanjugut të Beogradit, Flori Bruqi, UDB-ash,shqiptar nga Isaniqi I Deqanit,përpos qe paraqitet me propaganda te rrejshme, kerrcnime,shpifje e fyrje publike, me emra falso, me adresa te krijaura nga vetvetja e tina falso, në rrjetin e internetit, ne dhe me kapitalin e lirisë,gjegjesisht në fokusin e lirisë së Kosoves, ne emer te lirise me keto makaber kriminele UDB-ashi shqiptar “FDMB”,paraqitet edhe me nje “liber” te thomi”Guximi shqiptar”qe u çfaq një atak i ri para syve të shqiptarëve,duke ndryshuar taktiken dhe metoden e ndarjes nga koha e kaluar, në një akcion të perzier me njerezit tjerë,me botimin e librit me hajni “Guxim shqiptar “ te Dr. Namik Shehut, dhe i klientit të tij Palgjiator I pasuskseshem Flori Bruqit,nga Isniqi I Deçanit,Kosovë.

Në këtë liber elektronik NUK jane permbushte kritere leterar te normave kombëtare,dhe përgjegjesia i bie lirise se mendimit te lire,si letrarëve ,dhe kritikve te leterisi, ndersa ne anen tjetere shkruhet dhe vërtetohet pjesmarrja e njerezve te perfshirë ne shkrimin,me marreveshje matriale te turpit, ne recenzimin dhe botimin e ketij libri që karakterizon paraqitjen e nje sulmi te ri ndaj figurave kombetare letrare,gjithnjë në mbrojtje të imunitetit që ushqejne nga titujt e tyre falso,Dr,Prof,e Mr.Analiza e ketij libri me të gjitha paragrafet, metodë”copy/paste” paraqet AKTIN e turpit - turpin shqiptar të paraqitur sipas UDB-ashit,gazetarit te TANIUG, të Beogradit,Flori Bruqit,me bashkëpuntorë,lexohne cik caket, me qellim për të I mbuluar gjurmet e turpit të vet te kohese sunduse moniste te UDB-ës,të cilet për të i bërë më bindëse fyerjet për kombin shqiptar,keta dhe ky,përziejne së bashku etiken kombetare me amoralitetin, dhe kjo kuptohet ne politiken e se drejtes direk te sllavizmit, si dhe akutet e pozicioneve te karaktereve konzervative shqiptare dhe ndërkombëtarë, qe ne kuptim te qone ne besimin e grupit Homoseksualxa,ku vend të posaqëm iu dha heroit kombëtar zot.Ramush Haredinajt,si aventurist i krisur dhe psikollogjis erotike.

Është shumë i çuditshëm involvimi i disa njerëzve tjerë që e bënë public të themi këtë “liber”,mirëpo në anën tjetër kjo paraqet karakteret e tyre të turpshme dhe ndjekjen e kurseve të tyre,ekskluzivisht për përfitime matreale.Libri,”Guxim shqiptar” i shkruar ma hajni, me metodë”copy/paste” nga gazetari i Tanjugut të Beogradit,Flori Bruqi,përmbledhje e të dhënave nga interneti, me prapavijë të tmerrshme antishqiptare,përmban temat te moralit me të ulët të botës njerëzor që nuk përputhen as cik ckaet, asesi as njera me tjetrën,qe paraqete taktiken e modes se vjeter te nje sistemi totalitar monist, dhe te sherbimit secret serb ,qe i kan sherbyare shqiptaret e Kosoves.Praktikisht gazetari I tanjuhur te Beogradit “FDMB” në vend se të stimullojë”Guxim shqiptar” krijon konfuzion,skandale,paraqet efektin e agjetures sekrete serbe te tina,me konfecientin e inastalimeve te dyfishta,qe ka manipulura dhe manipulone me figurat kombetare, me traditen serbe dhe me shqiptaret. Kjo praktike deshmohet ne metodë”copy/paste” ,qe dihet e verteta sepse ne paragrafet e paraqitura cik cak ka zonja e zotrinje, qe gazetari I tanjuhut te Beogradit, fare as nuk i ka pare, e as nuk i njeh,e as nuk I ka takura kurre njiher, por me metodë”copy/paste” mendohet me e ndrruar karieren e vet per të perfituar nder e shoqeri ne servelizem,me njerëzit e pa njohur si,si që jan Kozeta Zylo,Kolec Tarboinin,qe gazetari I tanjugut deshmon tarshigimin e traditese serb, gje qe turperon nderin e lirirse,derin e ketyre njerëzve, që i fut në kallyp,që të rrënqethet trupi nga ndjenja e turpit që edhe ky UDB-ash,që ky gazetar i Tanjugut te Beogrdit, I perkundur ne djepin e Serbisë,Flori Bruqi e quan veten: “Shqiptar”,”Magjister”,”Super shpijun I CIA-es”,”Reporter te luftes se UÇK-es,” !!!!!.KONFUZIONET,SKANDALET ,KONCEPTET TE KARAKTERIT LLOJ,

NË PËRMBAJTJE TË KËTIJ “LIBRI” NA BËJNË TË KUPTOJME SHUMË GJËRA QË DUHET T’I HARROJMË E ASESI T’I KUJTOJMËNë librin elektronik të “FDMB” lexojmë fragmentet e poshtëshenuar CIK CAK.I. PARAGRAFI PËR RAMUSH HARADINAJN, Guxim shqiptar faqe 71-76

II. PARAGRAFI PËR EROTIKË

III. PARAGRAFET E KOPJUARA TE METODËS”COPY/PASTE”

Faqe 271-335

-I-

PARAGRAFI PËR RAMUSH HARADINAJN, Guxim shqiptar faqe 71-76Gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna Citojë.“ai e kreu shërbimin e detyrueshëm ushtarak në APJ, duke

treguar talent të mjaftueshëm ushtarak, gjë që çoi në gradimin

e tij si oficer komandant, gjë e rrallë kjo për shqiptarët.”Analiza ime.Këtu Flori Bruqi,mes rreshtave shpreh simpatin e eproreve serb për heroin Ramush Haredinaj,kur dihet se në atë kohë,nëse ke qenë shumë i shkathët e i menqur ashtu siq është edhe zot.Ramush Haredinaj serbet i kanë munduar dhe i kanë maltretuar me shumë se shqiptarët tjerë në APJ,dhe në shumë raste edhe i kanë likuiduar.

Pra nga ky fragment i librit,lexuesi kupton marëdhënjet e mira te zot.Ramush Haredinaj me eprorë të ish Jugaslavisë!Ndërsa,te pjesa tjetër e poshtëshënuar Gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna Citojë.“Në vend të studimit, ai shkoi në Lucern, Zvicër, ku së bashku me

xhaxhanë e tij e krijoi një biznes për ndërtim. Gjatë një vizite të

tij në Kosovë, në mars të vitit 1991, Ramush Haradinaj u zu në

mes të një vale protestash dhe kryengritjesh që po ndodhnin

në Kosovë si reagim ndaj një numri të ligjeve antishqiptare të

imponuara nga urdhrat e liderit serb Sllobodan Millosheviq.

Ramush Haradinaj ishte mbajtur në paraburgim për një natë

dhe ishte marrë në pyetje nga policia serbe e MUP-it të Deçanit

dhe të Pejës. Pas lirimit të tij, ai u kthye në Zvicër ku u paraqit

dhe më vonë iu dha azili politik.”Analiza ime.

Me këtë gazetari I tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi,lexuesit i jep të kuptojë,se si zot.Ramush Haredinaj e ka shfrytezuar situaten politike të asaj kohë në Kosovë,në mënyrë që në Zvicer të fitojë azil politik,ku me këto të dhëna të Flori Bruqit për zot.Ramush Haredinaj,te lexuesi e zbeh heroizmin e tij,dhe bashke me te edhe të luftëtarëve e nacionalistëve tjerë!

Për çudinë edhe më të madhe bjen ndesh me karakterin e zot. Ramush Haredinaj,aty gazetari i tanjugut Flori Bruqi, thuhet se : “Në vend të studimit, ai shkoi në Lucern, Zvicër, ku së bashku me xhaxhanë e tij e krijoi një biznes për ndërtim.” Dhe mepastaj Pas lirimit të tij, ai u kthye në Zvicër ku u paraqit dhe më vonë iu dha azili politik.”Analiza ime.

Kjo genjeshtër e UDB-ashit Flori Bruqit,gazetar I Tanjugut të Beogradit, është një imagjinatë e zezë e kulluar, per ta kundershtuare kete antikalips e antikombetar po e shkeruaj ket kritike,sespe nuk deshiroje që Ramush Hardinja të bertet keshtu me keta kajranfila te rreme e te ndytem, te pist e te poshter,sepse, nëse e ka pasë Ramushi vizen “B” leje qëndrim në Zvicer,dhe biznisin e perbashket me xhahxin e tina, per ndertim, pse është deshtë me kërkue azil politikë,kur dihete se Organet Zvicrran leshojne vizan “B” per dhe me vend te punse,sezonla per dhe me martese me femra zvicerrane, si dhe per kerkes “asyli, qe vertetohnedeshmit dhe faktete gje qe kjo kerkese zgjte deri ne shtate vjet. Nese “ Ramush Haradinaj ishte mbajtur në paraburgim për një natë dhe ishte

marrë në pyetje nga policia serbe e MUP-it të Deçanit dhe të Pejës.”Shtrohet pytjet Si u lira aqe shpejte z.R.H.ose pse nuk eshte konsumuar Pasapaorta.

Ose z.Ramush Haradinja,a ishte hakmarres ndje vetvetese.?!Cila paska qenë KRIZA e Ramush Haradinjat, i cili paska investuar në biznesin e xhaxhait të vet. Gjë që kjo iniciative e gazetarit (“shkrimtarit”) te tanjugut te Beogradit, Flori Bruqit është një orvatje që nxjerr Ramush Haredinajn nga vetja e tij,për të e paraqitur mbrasht Ramush Haredinajn!Ketu parqet marrezin e krusur te herojt tone qe ai te humbet ne nderin e qendrimit te vet, me lejene qendrimit “B” ne Zvicrrë, ne bshkëlidhje te bisnisit te xhaxhit te vet.Ky liber na referon konfuzion, me buzeqeshje te rreme, të hapur duke nxjerrë në pah progresin e UDB-es,kur dihet se Ramush Haredinaj është krejt ndryshe nga ky vizion që e ka paraqitë gazetari I tajnugut të Beogrdait,Flori Bruqi,Gjë që Ramush Haredinaj është i edukuar,arsimuar,njohës i gjuhëve të huaja dhe është njëri ndër strategët më të shkathtë dhe më të çmuar pas legjednratit Adem Jashrit, zen vend e dytë kyq në eliten e UÇK-es.Shembull i karakterit të Ramush Haredinajt,per trimëri,guxim,dituri e maturi ishte edhe paraqitja e tij në mënyre vullnetare në gjygjin e Hages,dhe kurorzimi i fitores së tij e bashke me te edhe i Kosoves mbare ishte LIRIMI i tij që përcaktoi LIRINË e Kosoves.Në vijim analizojmë fragmentin tjetër të poshtëshënuar qe Gazetari i tanjugut Flori Bruqi, shkruan Citojë.“Në mars të vitit 1997, një varg investimesh mashtruese

piramidale tronditën Shqipërinë, duke e sjellë vendin në një

gjendje anarkie. Gjersa popullata atje ndërmori një aksion të

gjerë shkatërrimi, duke zbrazur arsenalet e miliona kallashnikovëve,

të granatave, minave tokësore, minahedhësve dhe

municionit, Ramush Haradinaj fluturoi për në aeroportin e

Rinasit ,në Shqipëri dhe filloi grumbullimin e armëve. Ai e dinte

se tragjedia në Shqipëri do të mudn të shërbente për pajimin e

Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, UÇK. Ai mblodhi një grup të

njerëzve, duke përfshirë këtu edhe vëllain e tij, Luanin, në aksion

të bartjes së armëve përtej kufirit.”Analiza ime.

Këtu gazetari i media serbe, i gazettes te Beogradit “NIN””DUGA”.shqiptaroserrbi Flori Bruqi, parqet deformimin e kohës, qe ka shkruar e rreflektuar marrinë e tij të turpshme per ta terhjek mbrapa funksionin evet qe e ka pase ne shekullin XX,sepse Ramush Haredinaj,në përqafimine Shqiperise,nuk ka flutuar për në Rinas,dhe as nuk e ka bërë grumbullimin e armëve në Shqipëri.

Rruga patriotike e zot.Ramush Haredinaj,eshte lira eshte kjo që e kemi sot, që e kan pasure ETEJEN gjushet e stergjyshte tan, ishte kërkimi i lirisë së Kosoves dhe identitetit shqiptar për lirinë e Kosoves, u bë një HANË e kuqe,përpjekje kjo për të dëshmuar se cilët jemi NE. me shekuj kërkuan RREZE PER PLAGE.

Prandaj “libir”në përbërjen e karaktereve të turpit që paraqitet me gënjeshtra , ”Copy-Paste” të Flori Bruqit, ne thenijte e maskimit, gjejmë preokupimin e UDB-ashve që kushtëzohet nga situata anarhiste gjatë viteve të pasluftes së UÇK-es,duke e paraqitur zot,Ramush Haredinajn si një guerilas, kontrabandist,të gjakosur me deshtime te vdekjes, duke e pare krimine ne mbrendeshme te vetevehtese, FDMB, parqet te njete gje te zoti Ramush haradinja,qe eshte I pafajshem,qe nuk ka krime te mbrendeshme, kur tashme është veçse e njohur për opinionin mbarë,organizimi dhe fillimi i armatimit të UÇK-es që nga nentoti i vitit 1991.qe eshte nuhatje e zemerave te lirse se Kosoves,

Keshtu luane gazetar I tanjugut te Beogradi me dnerine heroit tan, me deshmi te vdekjese se tije,Dhe lexuesi e njhe situaten e atehershme dhe i shef karakterte dhe gjerate ne ket liber qe nuk jan nje lloji, gje qe gazetari I tanjugut Flori Bruiq, me bashkpuntoret e tia genjene kohne dhe lexusin, por edhe opinonin,mundohet te qe shpallet “patriot”……Leta kujton kete genjeshtre te pa fytyre te ketije gazetari të tanjugut të Baogratdit, qe eshte vrases i dashuruise se Rinise shqiptare,vrases I lirise se studentve te Universitetit te Kosovse, vrases i fjlese “KOSOVA REPUBLIKE” dhe ne keto dhe me keto kombinime kurre nuk ka me shpetuare nga koha e tije qe ishte puntor i sherbimit sekrte i sigurimit sero-sllav-jugoslla,komunist ,qe kane lane gjurme.I cili kurre nuk ka me u perfshir ne lirine e Kosvse, e as ne hapsiret e reja…..Gazetari i gazetse “NIN” “DUGA” te Beogrdait, Flori Bruqi lexuesit i jep të kuptoje,se paska qenë fare i thjeshtë dhe shumë i lehtë organizimi i luftes kunder bishave te egra të Serbisë!

TURP.TURP.TURP!!!Dihet se armet në Kosovë kanë hyrë nga Zvicera, nga Gjermoni, që nga nëntori i vitit 1991,deri ne nentor.1994.me autobusa te Firmese “LASTA” Beograd në bashkëpunim me agjesise”Reisenburo” “LIRIA” të Ekrem Morinese,(nga Gjilani) Zurich-Beogrda-Prishtinë,si dhe me autobusa te agjensis “Reisenburo Prishtina” tëBehxhet Sallahut, si dhe me kombibusa individual, dhe me vetuar individuale,duke perdore Dritaret Palstike, kuklla pllastike, me paketae e rrobe dhe me paketime e kaffes,dhe një kallashnikov është shitur nga 500 deri në 2500.Fr.DM.që ka përfashi intresin e vetëmbotjese se shqiptarve dhe Ramush Haredinaj nuk është marrë me grumbullimin e armëve e as me kontarbandimin e armëve.Për të shkuar edhe më tej gazetari I gazetse “NIN””DUGA” te Beogradit,Flori Bruqi,në fragmentin tjetër për zot,Ramush Haredinaj shprehet ashtu siq do të ishin shprehur armiqtë e kombit shqiptar! Ne system dhe ne pozita,per tragjedine kombetare nacionale te shqiptarëve,per tragjedin e kultures kombetar shqiptare nacionliste te Kosovse, dhe ne kete rrol e paraqet edhe gazetari I tanjugut te Beogrdt “FDMB” z.R.H. heroin tan, me konseguenca negative si dhe ne formen terroriste.

LEXONI, këta rreshta të poshtëshënuar,Gazetari i “NINIT” I “DUGA:te Beogardit,FDMB,zot.Ramush Haredinajn në fushen e politikes me hijen e vetë e paraqet diktator, terrorist, Citojë “ai ngjallte frikë tek secili që guxonte t’i vinte në dyshim veprimet e tij.” e jo udhëheqes të luftëtarëve të cilet i deshti dhe i mbrojti si të ishin fëmijët e tij!I cili ka krijuar karaktere të betejave për liri, me kapacitetin si nacionlist, shqiptar, koordinator i arenes luftarake ne fronte për të fituar lirinë dhe e fitoje lirinë që ia vlenë të shkruajmë për ketë hero kombëtar qe me fotografit e tia jan mbushur shtepite e shqiptarve dhe rrugete qyteteve te Botes aty ku jetoj une dhe ku ejtojne shqiptarte nacionalista.Ndërsa po në këtë fragment gazetari I “NINIT”e I “DUGA” të Beogradit,Flori Bruqi me stilin e tij prej spiuni e UDB-ashi edhe një herë dëshmon raportimet e tija kundër shqiptarëve duke pohuar kinse, Citojë :

”. Gjithashtu, sipas mediave të Beogradit supozohet se njësiti i Ramush Haradinaj ka vrarë shqiptarë”. Këtë e ka shkruar mu para lirimit të zot Ramush Haredinaj nga akuzat e njejta!Analiza ime.

Ketu gazetari I “NINIT”e “DUGA” të Beogradit,Flori Bruqi,paraqet dy rrole,

Nje per te bere te njohure ne opinion,z.Ramush hardinaj,

Dhe rroli tjetëre paraqet gjakmarrjne e shqiptarve me shqiptar qe nenkuptojme strukturen e tina kriminale qe ne platformen e fitores se tine te funksionon ,ekzekutim, vrasja, dhe marrshi I gjenotipit criminal klasik ne metodene e kohese komuniste siqe ishin torturat,dhuna, dhe metodate tjera et randa psikologjkike kriminale te Aleksander Rankoviqit, qe me bashkepuntoret e vet shqiptar dhe serb, për të i realizone deshirat e tina…..

Me keto kobinime si informim nga gazetarit te tanjugit te Beogartet paraqitet turpi i vet gazetari.TURP.

Por jorrezistencen e heroittan por as te njisist te heroit tan….Shtrohet pyetja,çfarë “Guximi shqiptar” vërehet në këta rreshta!Në leximin e këtyre rreshtave lexuesi vëren paraqitjen e terrorizmit EKSTREMIST, terrorizmit Lokal,terrorizmi Fetar,të shqiptarëve kunder shqiptarëve ….. !

Qe na kujtone kohne e sundimit TURKO-Osmalinj, dhe te xhonturqve, te cilete per dhe me deshirate e tyre, ndjaten Krahinen autonome autoktone te Drenices, ne dy Drenica, qe edhe sot njihen. Drenica e Pashese, dhe Drenica e kuqe………….

PROTESTOJ FUQISHEM DHE NUK PRANOJ ZHVELËSIMIN E HEROJVEGazetari i tanjugut shkruna ,Citojë nga faqj e librit.“Mirëpo, edhe pse ai respektohej

në mesin e bashkëluftëtarëve të tij dhe konsiderohej i vlefshëm

nga amerikanët, ai ngjallte frikë tek secili që guxonte t’i vinte në

dyshim veprimet e tij. Sipas skenarëve të MUP-it të Beogradit,

gjegjësisht krerëve të MUP-it të Pejës, Deçanit, Prishtinës thuhet

se “…njësiti i UÇK-së i Ramush Haradinaj ka kidnapuar dhe

vrarë 40 civilë serbë, të cilët konsideroheshin të zhdukur në

vitin 1998 dhe 1999. Disa nga këto kufoma gjoja janë gjetur në

faza të ndryshme të dekompozimit në kanale që derdhen në

liqen afër Gllogjanit. Trupat e disa civilëve të tjerë janë gjetur

në fund të puseve”. Gjithashtu, sipas mediave të Beogradit “…

supozohet se njësiti i Ramush Haradinaj ka vrarë shqiptarë”.

Analiza ime.

Kjo metode e gazetart te tanjugut te Beogadit, Flori Bruqit,I takon aseje kohe me te cilen eshte rrite vet dhe NANA e tina KURVE SHQIPTARE , qe I perkasin regjimt serbo-kriminal,mirepo edhe pas rritjse se tina edhe pase 28.viteve jan te njohura veprimet e tina

Qe deshmohn e ne keet menyar, ne keto AKTE, hapet e verteta e njohur e gazetarit shqiptar nga Isniqi I Deqanit, “FDMB” qe deshmone sherbimin etij ne sigurim sekrt serb, me vite e vite,duke e paraqiture maskat e NATES, dhe karakteret e zeza ne dializen e tina te smuare, me kombinim e karaktereve te kordinuara me bashkëpuntoret e grupit te tia,paraqet modelin e propagandese se rrejshme serbe dhe mundohet,për të shvlerësua heroin tonë të gjalle zot.Ramush Haredinajt, gazetari I “NINIT” të Beogradit,Flori Bruqi,mundohet të ia humb vlerat e tija politike,duke e paraqitur gjithnjë si një politikan të paaftë dhe ekspresiv,të papërmbajtur dhe të papërshtatshëm në politiken shqiptare! Dhe ase gje për soladariotetin e tina.Kur dihet fare mirë zhvillimi i ngjarjeve politike sa ishte në krye zot,Ramush Haredinaj,dhe poashtu suksesi i tij në politikë u bë pengesë e planeve të Serbisë mbi Kosoven gjegjësisht decentralizimit dhe strukturave paralele,dhe mu për këtë arsye u detyrue të ngriten aktakuzat tashmë të hedhura poshtë dhe të pabaza,vetem e vetem që zot.Ramush Haredinaj të largohet nga skena politike!e Kosovese te i nderpritete vetedija intelektuale e mendimit politike, Mirepo menquria dhe zgjuarsia e tij habiti dhe ndërkombëtarët dhe zot.Ramush Haredinaj,bëri hapin më të menqur në jetën e tij,duke ia zbardhur faqen kombit shqipëtar,u paraqit vullnetarisht në gjykatë,dhe deklaroi se ishte i pafajshëm.dhe poashtu edhe nëse nuk do të ngadhnjente e vërteta në gjygj ai jetën e vet veqse ia pat falur Kosoves dhe popullit të tij,duke i qëndruar anmikut në sfidat më të tmerrshme në historinë e njerzimit!Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna ,Citojë nga faqj e librit“Ramushi nuk është njeri i politikës,” i tha IËPR-së një nga bashkëluftëtarët e tij në vitin 2000, kur Ramush Haradinaj hyri në skenën politike për herë të

parë. “Kur flas me të, mund ta bëj të qesh një minutë, dhe ta

bëjë të më vrasë minutën tjetër. Nuk mund të jesh emotiv në

politikë.” Në fakt, gjatë garës për zgjedhjet komunale në Kosovë

në vitin 2000, temperamenti i Ramush Haradinaj shpesh dilte

jashtë kontrollit. Ramush Haradinaj përfundoi në një përleshje

fizike me ushtarët rusë paqeruajtës në një pikë kontrolli. Disa

muaj më vonë, ai ndërmori një veprim politik të gabuar edhe

më të madh. Pasi disa nga rivalët e tij nga koha e luftës, familja

Musaj, e konfrontuan babanë e tij, duke kërkuar të dinë se ku

ishin familjarët e tyre të zhdukur, Ramush Haradinaj u zemërua

tej mase. Ai dhe disa nga përkrahësit e tij udhëtuan tek shtëpia

e familjes Musa në fshatin Strellc në ora një të mëngjesit, u

ngjitën mureve dhe e konfrontuan familjen. Një shkëmbim zjarri

pasoi në vijim, ku u përdorën edhe granata, dhe Ramush

Haradinaj përfundoi i plagosur.Analiza ime.

Ketu gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi, ka paraqit etiken e problemeve te gjakmarrjeve Familjare shqiptare, sakndalet e kombinuare negative me inatin damatik, praktike dhe taktike e trashiguar, qe nga Aleksander Rankuviqi,1956.

me strukturat e tia secrete serb, kunder nacionalistave shqiptar, dhe akcionete e tia mbi shqiptarte ne kerkim te armve,qe shume shqiptar i bere miq dhe bashkepuntor, te UDB-es,qe u dalloheshihin dhe u shpeblehshin,duke përdore parollen”PERQAJ e SUNDO”…

P.sh.kujtojmë akcionine armve .1956.

Ne Komunen e Deqanit dhe te Pejese me rrethin, qe nga viti 1946-1975.ishte i dalluar Zenel Gervall, e Tafil Zena UDBash, si dhe eshte e njohure konfliki dhe vrasjete Familjeve shqiptare me Familjet shqiptare si dhe verasja e Familjes Gervalla,si fshatar me fshataret per rrethe nga te bemet e Gervallave qe ishin te punësuar ne UDBen serrboskllave ne Objektiven e “Vllaznim-Bashkimit” te Jugosllavis se Titos…

Kujtome, - kur dihet se ne Komunen e Deqanit shqiptaret jan vera per nje qen, per nje gjel, per nje vi te ujit, per hithat e hamamxhikut qe jan dale pas shtepije,e mos te flasim per kerkimin e armëve,ose per “Plaget e vejtera”….dhe ne princip te kesasje moto ne podium jane shume famlije shqipatre te tilla te hasmura, te prishura, te gjakosura dhe nuk shkojne ne mese veti nga inati i tilla dhe Kosova mbeti e tillë…Këtu është kulmi i arrogancës dhe injoracës që mund të i lejohet këtij të paskrupullti , këtij UDB-ashi,këtij gazetar I mediave serbe, Flori Bruqi,i cili dëshiron të paraqet herojtë tanë terrorist,dhunus me njerëz të korruptuar dhe të papërgjegjëshem ndaj popullit!Pra TURP,TURP,qe zoti Ramush Haradinaj,të paraqitet heroi kombëtar,grindavec për qështje familjare,ndonëse e verteta eshte dhe ishte, situata ka qenë krejtësisht për qështje kombëtare! Dihet se Familja e Ramush Haradinjat , nuk hyne ne konflik me shqiptar per problem te vogla, e as per qen, e as per gjel, e as per hitha,por hyne ne konflikt per diçka te madhe,( siçe eshte çeshteja kombetare dhe liria Kosoves,)ose nuk hyjne fare dhe kete e bene civilizimi i vet heroit ton per te i treguar Botes se shqiptari ka nder, ka ndergjegje, ka kultur,ka moral, ka Bese, ka tradite shqiptare….Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna ,Citojë nga faqja e librit“Në vitet që pasuan,stili i jetës së Ramush Haradinaj shkaktonte ngritje të vetullave

në Kosovë. Ai u nda nga partnerja e tij finlandeze, u martua

për së dyti dhe u vendos në një shtëpi luksoze në lagjen Arbëria

në Prishtinë.”Analiza ime.

Prandaj unë Bahtir Isa Hamza,Elshani,si nacionalist,protestoj fuqishëm dhe nuk pranoj paraqitjen e tillë të herojve tanë shqiptarë siq është zot. i nderuar Ramush Haredinaj!

Që ky UDB-ashë Flori Bruqi të fitojë NDER e simpati në opinionin shqiptar,duke përgojuar me emrin e heroit Ramush Haredinaj.Kjo mund të pijë ujë,te ata që nuk e kuptojnë tërësishtë dhelpërinë këtij UDB-ashi.Tragjedinë jetësore të Ramush Haredinajt u mundua ta kthen në letërsi dhe me të gjitha këto karaktere të përbashkëta i mungon qartësia letërare që nuk bën asnjë progres për “guxim shqiptar”,kështu që lexuesi me të drejtë nuk gjen vlerat e duhura e të kërkuara!Kjo paraqet autorin e “25 veprave” të botuara prej vitit 1995-2008.që dëshmon megalamoninë komplekse të semundjes së tij.Edhe një here dëshmohet se kuantiteti nuk përmban kualitet.Kjo do të thotë se edhe librat tjerë kanë të njejten plagjiaturë që nuk paraqesin asnjë vlerë edukativo-shoqërore të artit universal.-II-NDËR PARAGRAFET”COPY-PASTE”

LEXOJMË EDHE PARAGRAFIN PËR EROTIKEN.Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna për EROTIKEN,Citojë nga faqj e libritPsikologjia erotike. Të dhënat e paraqitura, ndonëse me

informacione të shkurta, dhe me materiale orientuese të sferës

erotike, mendoj se nuk do ta justifikonin prezencën e tyre të

qëndronin krahas materialit aq serioz historiko-letraro-shkencor

që është parashtruar në libër me aq kompetencë dhe dinjitet.

Kapitulli i tetë. Çka janë sëmundjet ngjitëse seksuale?

Shkrimi është një literaturë shkencore–popullore mjaft e

nevojshme, shumë e rekomandueshme dhe më se e domosdoshme

për t’u njohur nga të gjithë, për të pasur dijeni për

sëmundjet seksualisht ngjitëse, për t’u ruajtur, për t’u mbrojtur

dhe më në fund edhe për t’u mjekuar. Materiali është mjaft

orientues, i asimilueshëm, i kuptueshëm, por ka nevojë edhe

për plotësime.

Dr. NAMIK M. SHEHU,

Sekretari shkencor i Akademisë, Nju-JorkAnaliza ime.

Ky është mendimi i “recenzuesit”Namik Shehut i cili poashtu dëshmon se gazetarit të “NINIT” e “DUGA” te Beogradit,Flori Bruqit i “mungon”shumë çka,për t’u u radhitur në radhën e njerzimit, në radhën e shqiptarve, në radahën e shkrimtarëve!Natyrisht si nenshtrues i tij,që nuk e dia arsyen ai indirekt u bë vegël e UDB-ashit,Flori Bruqit,duke ulur autoritetin e tij qe të tjerët e kanë besuar!

Me këtë taktikë të vjetër,gazetari I tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi, gëlltiti nën hijen e tij të zezë edhe një akademik,Dr.Namik Shehun,gjë që është për të ardhur keq ESHTE APSORD. Medet O Medet.Shtrohet pyetja : A do të ia lejonte vetes një njeri i menqur këtë veprim ?Me këtë Flori Bruqi,jo vetem që njollos figurat kombëtare dhe letrare por edhe mundohet që në rininë shqiptare,të krijojë përzirje të ndjenjave të pastërta e të shejta patriotike për kombin dhe atdheun me ndjenja seksuale,duke i radhitur cik cka e grupe grupe,së bashku në një liber! GJE QE ESHTE APSURD.

Me këto paragraf,ky liber jo vetem që nuk përmban seriozitetin e domosdoshem,duke iu referuar emrave të çmuar të historis,politikes dhe letërsisë shqiptare që përmban në te,por i sjell neveri lexuesit,duke radhitur tema të cilat nuk i përkasin njëra –tjetres,në mënyrë CIKCAK që lexuesi të fokusohet për të arspiruar diçka që do të i kthehej si shperblese e kohes së humbur për të lexuar!Me këtë jo vetem që dëmton letersinë edukaten dhe arsimin shqip,por prezenca e ketij libri në sirtarët e bibliotekave,ULË NDERIN E LIRISË SE KOSOVËS,humb interesimin e lexuesve për librin shqip ,që tani edhe ashtu është i brishtë,për shkaqet që veq dihen!

Prandaj zemerthyer përcjelli këto zhvillime në letërsinë,edukaten dhe arsimin shqiptar,sepse tani duhet të kërkohet kualitet i cilesuar në nivel kombetar e ndërkombëtar,që të shtohet dashuria për librin, edukim,për kulturen trashigim,për fjalen e shkruar te lexuaesi i cili duhet të çmohet i shejtë,me qëllim të zhvillimit të kultures e artit SHQIPTAR!

Me këtë lexuesi mund të njeh përvojen e UDB-ashit që në mënyre sistematike dhe largëpamëse,në këtë rast sulmon dhe mundohet të shkatërron rininë shqiptare,duke përzier heroizmin me erotikë,dy gjë ekstrem të kundërta!cikcka e grupe grupe.Ndërsa për habine më të madhe që e kam shprehur edhe më parë në shkrimet e mia,del se

Eshtë për të ardhur keq,ESHTE APSURD përzierja e Namik Shehut, me Flori Bruqin,dhe kjo dëshmon edhe një herë,se sa shumë duhet të punohet që shqiptarët të kuptojnë rolin,detyrat dhe obligimet e tyre, për të kontribuar drejtë në qështjen tonë kombëtare,ende të brishte!Çuditerisht,z,Namik Shehu,po të kishte hulumtuar informacione për klientin e tij,Flori Bruqin do të e kuptonte lojen e tij,por për të shkuar edhe me larg,z.Namik Shehu vjen enkas nga USA,në promovim të librit “Guxim shqiptar” që më shumë i shkon të titulohet”Turpi shqiptarë”.Përzirja e z.Namik Shehu me Flori Bruqin përaqitur në këtë liber,dëshmon karakterin e tij prje hajduti,PALIGJATOR I PASUKSESSHEM qe u pa ne sallen e zbrazur duke pushuar karrigat pa presence te media Kosovare,gje qe dhe edhe një herë dekurajon shkrimtaret,analistet,kritiket letrar,mjekët,luftëtarët ,reporterët meritor gjate luftes se UÇK-s për lirinë e Kosoves,sepse gazetari I tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi,I njohur UDB-ash,paraqitet ekspert (kriminal)i të gjitha këtyre profileve!-III-

BIOGRAFIT E KOPJUARA, TE METODËS”COPY/PASTE”

PLOTËSIM I MOZAIKUT TË PLANIFIKUAR NE SHËRBIM TË ARMIKUT

Faqe 271-335

Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna për shkrimtaret e Kosovese, Biografite e kopjuara “KUSH ESHTE KUSH” metodë “copy-paste”,Citojë nga faqj e librit.MADE IN COPY

“Kushe shte Rifat Kukaj,”

“Kushe eshte Mehmete Kajtzai,”

“Kushe eshte Gani Xhafolli,”

“Kuhse eshte Nehat Hoxha,”

“Kushe eshte Koseta Zylo,”

“Kushe eshte Kolec Traboini”,Analiza ime.

Keto jan konseguenca negative.Forma “copy-paste”e UDB-ashit që është zhvilluar në sistemin komunist,paraqet ekspriencen e tij të, të spiunit që fut hundët aty ku nuk i takon fare,dhe kjo sëmundje e tij fatale, u jep plagë lirise se Kosoves,trupit të këtyre emrave,

kultures kombetare gjë që letërsia nuk duron forma “copy-paste”për të senzibilizuar se “kush është kush”,prandaj mekanizmi “copy-paste”është absurditet dhe goditje e turpshme e personazheve!Me këtë metodë “copy-paste” me futjen e emrave të njohur të letërsisë,emra të cilet gëzojnë vend të merituar dhe rrespekt në artin e fjales së shkruar beri persekutimin ndaj tyre,te disa edhe për së vdekur(Rifat Kukaj,Mehmet Kajtazi),të cilet nuk besoj se do të kishin lejuar paraqitjen e veprimtarive të tyre rreshtuar në grup,me temat joserioze e joprofesionale dhe amorale,që i paraqiti gazetari i tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi!!!!

Jam i bindur se edhe personazhet e tjera(Kolec Traboini,Kozeta Zylo, Gani Xhafolli,Nehat Hoxha,Abdullah Konushevci, ) të paraqitur në grup, në këtë liber janë të lenduar shpirtnisht dhe kombëtarisht dhe nuk janë të kënaqur,me synimin e gazetarit të “NINIT” e “DUGA” të Beogradit,mirepo ata e dijne arsyen e “miresjelljes” së tyre karshi UDB-ashit Flori Bruqi I cili ne kohen e tia rinore ka jetua mbi Dhjetë vjet ne Beogrda ne Serrbi me te gjitha kushtet e jetes LUX…..

Shiko më shumë