MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Sunday, February 17, 2013

FLORI BRUQI, XHEMAJL AHMAETI, BOTA SOT, RADIO KOSOVA E LIRE, AHMET QERIQI, SHKODRA .NET, IZET ÇULLI,JUSUF GERVALLA, ALBAN GERVALLA, PARTIZAN CANE, GAZETA C,SHKOLLA SHQIPE NE GREQI,BEGZAD BALIU, GANI XHAFOLLI,BERNARD HENRY,FATIME KULLI, ALKETA PIREVA, RADI KOSOVA, RADIO TIRANA,MILAZIM KRASNIQI,IRFAN JUBICA,NAMIK SHEHU, NEHAT S.HOXHA, ABDULLAH KONUSHEVCI,RRAHIM SADIKU,SALI BASHOTA,ATDHE MARKU, ZEMRA SHQIPTARE, GEZIM MARKU,


HAJDUTI  DHE  ANTISHQIPTARI  FLORI  BRUQI

Nga Xhemal Ahmeti, 21 Mars 2009

Në librin e tij «Guximi shqiptar», të botuar gjatë vitit 2008 nga SHB «Alb-Schtanz» në Prishtinë, Flori Bruqi i ka botuar edhe katër tekste, të cilat i ka vjedhur nga websiti im dhe i ka plasuar me autorësi të veten. Tekste, të cilat i kam botuar shumë vite më parë në gazeta e revista shqiptare e zvicerane. Vërtet «guxim shqiptar».

Një mik i imi ma dërgoi tekstin e njëfarë Izet Çullit, i cili kishte shkruar një recension në «Tirana Observer» (17.09.2008) rreth librit të Florit Bruqit «Guximi shqiptar». Në këtë tekst ai kishte nënvizuar një paragraf ku përfolet libri i Bernard Henry – Levit mbi gazetarin e ekzekutuar Daniel Pearl. Dyshimi i tij kishte lindur kur kishte lexuar titullin «Muxhahedinët si Golden Boys», të cilin miku im e njihte si artikull timin të botuar në gjermanishte. Pasi që para dy viteve e kam pasur një problem të tillë me Bruqin, i cili kishte plasuar disa tekste të mia në blogun e tij Floart (apo diç të ngjashme) me firmën e tij ma mori mendja se edhe kësaj radhe të ketë bërë ndonjë kërdi të ngjashme.

Para dy viteve i kam shkruar një mesazh dhe kam kërkuar prej tij që të heqë emrin e tij nga tekstet. Përgjigja e tij ishte se: «Nuk e di se çka bërë Iljaz Prokshi i ndjerë me atë faqe. Unë nuk kam kyçje në të. Të dhënat hyrëse i ka marrë i ndjeri me vete». Dakord. Nuk bëra shumë zhurmë dhe madje i lejova që të marrë tekste të miat nga webistet dhe t’i botojë nëpër blogjet e tij. Në internet e gjeta librin «Guximi shqiptar» në formatin PDF. Flori Bruqi nuk kishte vjedhur vetëm tekstin tim mbi librin e Levyt por edhe tre tekste të tjera.Në faqet 241-245 ka botuar tekstin tim «Umberto Eco». Pikë për pike. Vetëm titullit ia ka hequr gjysmën. Teksti është botuar në disa gazeta si shtojca «Fjala» e gazetës «Tema» në Tiranë, në«Lobi» të Shkupit dhe online në websitin tim (www.xhemal-ahmeti.org) në rubrikën kritika letrare. Në faqet 247 – 251 ka botuar tekstin «Klasikët e romanit postmodernist». Bëhet fjalë për tekstin tim të botuar me titullin «Trashëgimtarët e Dantes – klasikët e romanit postdmodern». Fillimisht ky tekst është botuar në gazetën «Koha ditore» të datës 4. Prill 2002. (shih faksimilin).Tekstin e ka botuar edhe Irhan Jubica në revistën «Ars» (nr. 9 (19), e diel, 28 shtator 2003). I njejti tekst, në të njejtën kohë është botuar poashtu edhe nga Salajdin Salihu në revistën javore «Lobi» të Shkupit.

Në faqet 252 – 258 është botuar teksti «Homeri dhe Odiseja nuk kthehen më në truallin grek». Bëhet fjalë për tekstin tim, të cilin Milazim Krasniqi e ka botuar në revistën «Nacional» me titullin «Odiseu nuk kthehet më». Një tekst, të cilin unë e kam shkruar në vitin 2001 gjatë panairit të Librit në Frankfurt, ku Greqia ishte mysafire e radhës. Teksti është botuar edhe në media tjera, të cilat tash nuk më kujtohen. Teksti «Muxhhedinët si Golden Boys» është i vetmi, në të cilin Flori Bruqi ka bërë diçka. Këtij teksti ai ka hequr paragrafin e parë ku unë jap të dhëna rreth librit në origjinal dhe ca asociacioneve tjera, që dëshmojnë se libri është lexuar në frengjisht. Përndryshe i gjithë teksti është dhënë në origjinal. Ky tekst që Bruqi e ka botuar në faqet 337-340 është botuar poashtu në «Lobi» të Shkupit. Përndryshe dy tekstet: «trashëgimtarët e Dantes...» dhe «Odiseu nuk kthehet më» janë botuar edhe në përmbledhjen time me ese «Arti – matanë kishave letrare» dhe që mund të shkarkohet në formatin PDF nga websiti im. Të gjitha tekstet që Flori Bruqi i ka «shkruar» (kupto: vjedhur) dhe plasuar në blogun e tij më 2006 janë të botuara në periudhën 2001-2003. Dhe për këtë ekzistojnë gazetat, njerëzit, websiti im që është online që ga viti 2000 dhe librat e mi. Shpresoj që Nehat S. Hoxha, Abdullah Konushevci dhe akademik Namik Shehu të jetë shëndosh e mirë që Flori Bruqi të mos dalë si në rastin e Iljaz Prokshit, duke thënë se këta e kanë gabimin dhe «paswordet» i kanë marrë me vete në botën tjetër.Nuk e dij se a ekziston ndonjë instancë gjyqësore në Prishtinë që merret me mbrojtjen e të drejtës së autorit dhe që mund të ndiqte tipa të këtillë si Flori Bruqi e ca të tjerë. Ndoshta as që do të vijë deri tek një proces i tillë, nëse Flori Bruqi merr «guximin shqiptar» dhe kërkon falje publikisht për këtë gabim të tij të çoroditur.Faktet për shkarkim:Faksimil i gazetës «Koha ditore» të datës 4. Prill 2002 [738 KB] ku është botuar teksti për letrarët italianë.Libri «guximi shqiptar» i Flori Bruqit në PDF [985 KB] PS. Teksti është botuar edhe në të përditshmen Express të Prishtinës. (PDF) [357 KB] si dhe reagimi i tij i mjerë: Express PDF 2 [219 KB] PS2. Një debat i Bruqirt dhe një dokument mbi të mund ti gjeni në këtë adresë:http://www.zemrashqiptare.net/article/Debat/5532/(Debat që tregon - sikur ta kisha lexuar më parë ! - karakterin e Flori Bruqit)Shumë më interesant është ky dokument i plasuar po në të njejtin forum: Më shumë nuk besoj se duhet që njeriu të mos merret me një fundërinë të këtij lloji: Dokumenti PDF [188 KB]

Flori  Bruqi nënshkruhet si Atdhe Marku si duket dhe nga kjo adresë shqiptar1974@live.com së fundi dërgon këtë kërcënim: Kërcënimi i SHIK-ut? 

(Buca thotë se ''jam tiranas'' por harron të shkruaj si tiranas apo gjuhën letrare! I. Dardani) 

I nderuari mik Xhemal Ahmeti, Keni gabuar shume,une paraprakisht te shkrova nje leter para ca minutash.Une jam tiranas ...nuk jam Flori Bruqi...Prandaj edhe kjo leter eshte deshmi se ju vete merreni me plagiature dhe shpifje ordinere si njeri i...sigurimeve shtetnore.Nje gje te tille e vertetojne edhe faktet qe i ka permendur Bruqi ne letren e tij te botuar edhe sot ne shume web faqe interneti.Deshmia me e mire eshte edhe sulmet tuaja te botuara ne interent kunder AKSH-se dhe FBKSH-se... Kete leter po ja dergoj zotriut Bruqi,ku besoje qe ai vete do t\'ju ndeshkoje...ashtu siq edhe e meritoni... Atdhe Marku Tirane,23.1.2009. Z.Xhemal Ahmeti dhe ju të nderuar nga Redaksia Express, Lexova shkrimin tnd në Express-in e Prishtinës si dhe shkrimin tend së gjeja Flori Bruqi,jua ka kopjuar shkrimët.Faktikisht në bazë të asajë që unë hulumtova në librin e Bruqit ,shifet qartë se ato shkrime kanë edhe burimin e Botimit,blogun virtual Floart dhe Floart-Press,të datës 19 qershor 2006.Nga kjo shifet se shkrimet e botuara nuk janë të kopjuara nga Flori Bruqi,pasiqë tregohet burimi metodologjikë. Lexuesi i mirëfilltë nëse hulumton blogjet virtuale të BRUQIT,del emri i juaj si autor zoti Xhemal Ahmeti. Por duke shikuar edhe anën tjetër,pra shkrimet Tuaja dhe shkrimet tjera për autoret që ju i përmendni lenë të kuptohet se ju vetë keni përkthye shkrime të autorëve të ndryshëm që i keni marrë në internet dhe i ke përvetësuar të njajtat pa e venë asnjë reference nga i keni marrë ato fotografi të botuara në web faqen tënde virtuale. Pra,ju zoti Xhemali ,Floriun e akuzoni si kopjues e ju vetë po dilni sheshazi që jeni PLAGIATOR.Ju e akuzoni z.Bruqi ,si udbash në web faqën tuaj,por pa fakte. Faktët që i keni dhënë janë të falsifikuara nga disa hipokritë interneti që kanë edhe emra dhe mbiemra e ata janë:Mustafë Xhemajli,shkrimtar nga Komogllava,Dr.Sali Bashota,profesor nga Prishtina,Mr.sc.Kadri Mani ,Rrahim Sadiku , si dhe analfabeti Bahtir Hamza etj. figura këto që kanë alalshvereshe më ju z.Xhemal Ahmeti. Ju duhet të dëshmoni publikisht” spijunimet” e Flori Bruqit,e jo t’ia futni kot,sepse kësisoji ju keni bërë disa vepra penale të denueshme me ligjet( penale) Zvicrane… Për të mirën Tuaj do të ishte e udhës sa s’ka marrur përmasa të mëdha kompromituese për personalitetin Tuaj do të ishte e udhës që ju të kërkoni falje LEXUESVE të Express-it ,si dhe lexuesve privat të blogut tuaj për etiketime kuturu që i beni një njeriu –publicistit të mirënjohur shqiptar që juve personalisht ju ka bërë nderë kur ato” tekste” plagiat I juaji i ka future në librin e tij të mrekullushëm e që ju vetë i keni vjedhë nga të tjerët pa i cituar autoret dhe vizatimet nga i keni marrë ju ato shkrime të botuara në internet dhe gazeta ,pra ju zoti Xhemal Ahmeti,jeni Plagiator e jo Flori Bruqi,që jua ka botuar ato shkrime në libër dhe në blogun virtual Floart dhe Floart-Press. Dëshmia më e mirë është se nga vetë Flori Bruqi,kuptuam se ti je në konflikt më tërë botën...jo vetëm më Bucpapajn ,Nexhip Dinën etj.E tash nga vetë Flori morra një letër të tij...ku juve ju akuzon edhe njeriu që ju ka mbrojtur(Naim Kelmendi,shkrimtar) pa ju vrarë...atëbotë nga Nexhip Dina...Mos e nguc grenzen me kronde,o Xhemal Miku,se ...njerëzit nga Kosova të njofin si paren e kuqe...unë spo të them asgjë...por,ke kujdes se për gjëra të shpifura shkon në burg...E sa për hajnitë në internet që i ke bërë ti ka thënë të dokumentuara nga vetë Bruqi....Kujdes,mos e sulmo më AKSH-në...se ta dijmë edhe adresën e telefonin...e të shkon koka...Adresa : Xhemal Ahmeti Landelstrasse 32 CH-3007 Bern 0041313715947 0041796361668 Me respekt, Mr.sci.Atdhe Marku,ing.i informatikës në SHIK-un shqiptar Tiranë,23.01.2009