MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Friday, May 27, 2011

UDBA- Jugosllav,Kadri OSMANI.

UDBA- Jugosllav,Kadri OSMANI.
Kadri Osamni fshatar nga fshati Makresh I Poshteme Komuna e Novobirrdes.ne Kosove. u linde ne Janara.te vitit 1937, veprimtaria e jetes se tia karakterizohet me TRATHETI KOMBTARE. Kadri Osmani,ne vitin 2003 ka diploma ne shkollen e larte ne Prishtin PER Gjuhen Shqipe.Jeton ne Kosovse si pensionist ne Prishtine.Aktualisht punone ne sistemi e menagjit te fitimit TURBO.per gazeten e intrenetit zemrashqiptare te Gezim Markut,dhe per gazeten e vet private ne thojza "Shqiperia Etnike".
Kadri Osmani i perket plejades komuniste Titiste e Rankoviqjave, te Kosoves, veprimtaria e jetes se tia karakterizohet ME TRATHETI KOMBTARE.Kadri, Osamni, komunist me Test Partie, bashkpuntor I UDBes,Shpijun i UDBASH,ka filluan te punjoje per intresatee serrbise qe ne vitin e rinise me viti 1958.

Po ne kete vit Kadri Osamani, mori librezene rinsie komuniste Jugosllave,me pas librezen e Partis Komunist Jugosllave,me pas bashkpuntor I UDBese, me mesimet e Titose,gjat viteve 1960 -1990.punoi me test Partise me direktivate komuniste TITISTE, per vllaznim bashkimin e Jugosllvise.

Nga vitin 1970 -1986 Perkthyes serrbisht-shqip,per te I mbrojte interest e vllaznim bashkimit serrbo jugosllav e te sherbimit secret serrb te UDBes, kunder nacionalizmit e seperatizmit shqiptar ne Kosove.
Veprimatrine e tia me tratheti kombetare e me karaktere serrbe te tia Po e paraqes ne TRI Raste.

1) Rasti I pare eshte ai I cili I ka vra tradhetisht Rexhep Malen dhe Nuhin Berishen.ne Prishtine
2)Rasti I dyte, eshte ai qe ka qen deshmitare I rrejshem duke u perfshin ne proceste gjygjsore te rinis studnetore ne Prishtine .

3)RASTIN i tret eshte ai i cli ka punue si police.police burgu PEKTHYES SERBISHT SHQIPT ne Burgun e Prishtines e te Pozherevacit.

3.Rasti i tere Eshte perpjekjet e tina me kompanin “Gashi Comer’,ne Prishtine per me burgos mua, ne kekrim te armembajtjeve pa leje ne Maj 2003.edhe pse plicia bastisi Banes time, mi prishen te gjitha renditjet, armet nuk I gjete me arrestuan dhe me liruan.

Realiteti i veprimterise se tije TRADHTARE me karaktere serrbe eshte qe Kadi Osmani.Mani, mbetet pergjegjes per vrasjen e Rexhp Males dhe Nuhi Berishes,

Realiteti i veprimterise se tije TRADHTARE me karaktere serrbe eshte qe Kadi Osmani,Mani, mbetet pergjegjes si deshmitar I rrejshem nerp proceset gjygjesore te te rinejve nacionalsit shqiptar.
Realiteti i veprimterise se tije TRADHTARE me karaktere serrbe eshte qe Kadi Osmani.Mani, si Polic Burgu, mbetet pergjegjes si perkethyes serbo shqiptar per te bugosurit shqiptar ne Prishtin dhe ne Pozherevac.
Realiteti i veprimterise se tije TRADHTARE me karaktere serrbe eshte qe Kadri Osamni,Mani, nepermes « GashtiComerc » ne Prishtine tentoi te me burgose mua.
Kadi Osmani,Mani, edhe sot jetone ne Kosove,rikonstrukton jeten e vet ne foramt te ndryshme Biznisi, ne perqindjen e fitimit e te ujemit si Kriminel UDBAsh,si Polic,-si perkthyes serrbo shqip,si intelektual me integrimin e tije ne etimologjin serrbe i cili karakterizohet me kerekter serrb qe ne shkrimete tia perdore edhe fjale serrbe.citoje »Brada znanja,Brada srenja,Brada druga, Brada treqa,...... »e shume e shume fjale te tjera serrbe qe deshmojne karakterin e tije serrb ne gjuhen e tij prej komuniste e ne bigen tjetere livdohet kinse eshte Profesor i gjuhes shqipe.
Ai Mbetet pergjegjes per denimi e Sanije Kackinit,me 15.vjet burg,
Ai mbete pergjegjes per denimin e Sabit Veslit,me 7 vite burg ne Burg.sespe ishte ai qe ishte perkethyes serrbo shqip,ne burgjet e Kosoves dhe te Serrbise.
Ai mbetet pergjegjes per panikun e krijuar ne lagjen e « Tuk Bashqes » aty ku une kam banura ne Prishtine ne Maj 2003.NE OREN 22.00.h. i cili kishte ushtruar padi private private per te em burgose mua te gjorin.
Trathetia qe me ka bere mua ne Maj te vitit 2003. Ne Prishtine.Një rast nga me te veqantet qe ma ka ndodhe ne jeten time nga ky shqiptar i qujtur Kadri OSMani,i Konvertuar Kadri Mani, eshte shume i randgje qe edhe sot kur em kujtohet erqethem.e Ai kryesone biznise me perqindje perfitime ne shume drejtime.

Kadri Osamni,Mani,Kryagjenti ispecializuar kryeshpiuni serrb, I shiture koke dhe kembe per intresat e tia persolane,shitet edhe si shkrimtar ne Kosove dhe librat e tia mbje ere tradhti dhe ere gjkau te shqiptarve , per Pabesite, qe i ka bere djalerise shqiptare Rexhep Malen dhe Nuhin Berishen.rinise nacionlaiste shqipatre te kosovese, lexone gazetate e viteve 1981-1986. »rilindja » « jedinstvo » « Npwosti » »Osllobagjenje »lexon gazten « zeri i kosvses » ne botim ne Zvicerr,…..
Nga te dhenat e tia jan Pushkature shqipatret Nacionalist ne moshen rinore padeshmitar Krimi qe nga revolucioni i vitit 1968. Dhe 1981.Me deshmit e tia te rreme,ne rrolinen e deshmitarit ai si deshmitar i rrejshem i ka sherbya serbise dhe serrbve, e edhe si perkethyes,serbo shqipo,i ka denua Shqiptaret te pafajsheme qe kerkonin drejetesi, e edhe ata qe ishin te burgosur ne burgjet e Prishtines e te Mitrovices.e te Gjilanit,e te Pozheravacit, Veqoje se ne brugun e Pozherevacit Kadri Osmani ishte perkethyes i zonjushes Sanije Kackinit dhe I Sabit Veselit shqiptar qe ish nacionalista nga Kosva.Ky agjete i specializuar ne rrolin e deshitarit dhe ne rrolin e perkethyesi.ka mbrojte « vllazni bashkimin » i lidhur me Titen me Rankovicin e me komunizmin .

Kadi Osamani (MANI) doli PARA KOHE nga burgu i Pozheravacit i pasisur nga agjetura serrbe me Pasaport te kuq Jugosllavoserrb, shkoi ne Zviverr vazhdo veprimtarin e tia si komunist dhe si kryeagjent ne ambasaden Jugosllave ne Berrn.

Kadri Mani Osamni,jetone : me Tradhti kombetare,i gjaksor, kriminel i specializuar, livadhise neper qytete e Kosoves here me Kacket te shkaut here me Plis te bardh, i lire ne Kosoven e lire, ne vende qe te gjejne vendin e merituare ne Beograd te ata qe iu ka sherbya me dekada,e jo te shqiptaret e Kosoves qe jane ende Cobana, te cilve nuk ka vedisim, e as vtedije kombtare e as njohuri te kohese se UDBAshve qe lane gjurma.Pra shqipatret e Kososves qe e mjlin edhe Pelen Cuditerisht Kadi Manin e shpallin Deshmor te Kombit a ne realitet eshte s Kriminle i Spcializuar.

Te dhenat
Nga Xh.H. Gjilan,
Nga.R.Sh.Gjilan
Nga M.G. Prishtina
Nga N.P.Prishtine
Nga M.B.Prishtin
Nga S.K.Zvicerr,
Nga Sh.V.Zvicerr,