MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Friday, May 27, 2011

UDBA-Jugosllave.Adem Zaplluzha,

UDBA-Jugosllave.Adem Zaplluzha,

Nga Bahtir Hamza,

05.Novembar.2010

E VERTETA E UDBASHIT ADEM ZAPLLUZHA

NE PEREMER PERCAKTOR

DHE SIGMATIZIMI I MADHESHTISE SE TIA FALLSONji shqiptar tjeter i ndyr anmik i betuar kunder nacionalizmit shqiptar me origjin fashti. Mesuesit e tia ishin Josip Broz Titio, Aleksander Rankoviqit,Pra nje shqiptar me shkolle te larte Pedagogjike, jo me Akademi,mesues klasik neper fshatra te Suharekes e te Prizrenit ne Kosove, nje shqiptar pa vyrtyte kombtare shqiptar me mendime te vyshkuar dhe te cekta primitive keqeberse,fanatik i zjarrt.

Ky komunist i previligjura i Partis Komuniste Jugosllave qe nga viti 1956 . bashkpuntor i UDBes, iu ka sherbyar Serrbve dhe Serrbise : si komunist, si pas mesimeve te Titos e te Rankovicizmit, i ka sherbya sigurimit Sekret serrboskllav, te UDBERS. Si perkthyes zyrtar me kombinime edhe ne proceset gjygjesore ne Stacionet policore ne Suharek ne Prizren, ne Prishtine ne Obiliq, gje qe si perkthyes zyrtar serbisht ishte vegel qorre e serrbve i cili ka denancuare shume shqiptar te ndershem ne polici dhe me te dhenate e tia shume shqiptar kane perfunduar ne bugje te Kosoves dhe me pas i kane transportua ne kazamtates serbe ne Serrbi.

Edhe ky shqiptar i emrua Adem Zaplluzha,ishte dhe eshte edhe sot sherbetor besnik vegel qorre ne agjenturen serrbe i cili punoi dhe punon ne sherbimit secert serrb UDBA.i prire dhe i eture per te bere keq e ma keq kunder shqiptareve nacionalsit.

Eshte shqiptar i arsimuar qe i perkete Rankoviqizmit i cili i ka luftua nacionalistat shqiptar i cili ka denencua ne polici serrboshqiptare jugosllave nxenesit e vet shqiptar dhe Prindrit e tyre qe ishin nacionalista shqiptar.

Adem Zaplluzha, “mesues” me gjuhe serrbe, perkthyes zyrtar i gjuhes serrbe me karaktere serrbe ,i prejashtio nxenesit shqiptar nga shkolla i quejti nacionalista nxenesit e shkolles fillore problema qe rrjedhin nga baballaret e tyre nacionalista e seperatista qe prej kohes se akcionit te pushkeve 1956 e te demostratave 1968.e te revolucionit per “Kosoven Republike” 1981.

Ky eshe Adem Zaplluzha. UDBA-sh,I cili eshte prejashtuar nga shkollate shqipe qe ishte mesues neper shkolla e fshaterave te Suharekes e te Prizernit.Pra edhe ky mesues komunisti i klasit te ulet Adem Zaplluzha bashkpunrrotr i UDBes, i luftoi dhe i perplasi per muresh nxenesit shqiptar i shaplli nacionlista dhes hume perj tyre i prejashtoi nga shkolla ....
Pra edhe ky UDBash, i ka luftuar dhe ka penguar nacionalistet revolucionin e rininstudentore per Kosoven Republike. Duke i ven ne dijne UDB-en,policine serrbojugosllave shqiptaroserrboshqiptar ne marrveshje me serrbet qe ishte si perkethyes serrboshqiptar ishte kunder nacionalistave shqiptar qe kekronin “Kosoven Republike”. !

UDBASHET shqiptaroserrboshqiptar ,policet shqiptar analfabet te Serrbise, qe ishinpolic rezerev, ishine deshmitar te rrejshem neper procest gjygjesore te Kosvse, kunder rinisstudnetore te Univeristetit te Kosoves.

Ky shqiptar Adem Zaplluzha,UDBash, faqe zi dhe i pa cipt, paprincipe kombtare, pa moral,pa ideal dhe antikombtare, vegel e ndyre, e,e felliqure e UDBes, shqiptaroserrboshqiptare,qe ka krye krime mbi nacionaliste shqiptar nen flamurin e Jugosllavise te Titos e te Rankoviqit, e edhe sot ky UDBASH tere diten i bie gjoksit si patriot i ndershem, gje qe edhe sot punone si perkethyes zyrtar i serrbishtes qe karakterizohet me karakter serrbe edhe ky vetlavderohet per “Kosoven Republike” a mbrenda tina fshihet TRATHETIA.

Ky UDBAsh, eshte Adem Zaplluzha,Sigmatizon madheshtin e vet FALLSO te tia, per namin qe çenka anetar i Lidhjes se Shkrimtarev te Kosovese.Anetar i Clubin letrare ne Obiliq. Pra UDBASHI yne Adem Zaplluzha sigmatizon trimerin e tia per librin e tina qe po ia perkthejka ne gjuhen rumune Baki Ymeri, gje qe UDBASHI e belu UDBASHIN me Para. Se paku per 600.Euro,

Baki Ymeri harron se tani ka ardhe kohe te ndahen nacionalistet shqiptar kombtar dhe komunistet me TestPartie qe ishin edhe komunista shqiptar edhe shkrimtar.

Baki Ymeri duhet te dine se Adem Zaplluzhes UDBAshit ton shqiptar nga Prizreni, i mungon peremri percaktues ne biogrfin e tia i cili ka qene perkethyes zyrtar SERB i gjuhes serrbe.I prejashtura si “Mesues” klasik neper shkolla fillore te Kosoves, gje qe nuk e njeh as sot garamtiken e kalses se shtate te shkolles fillore.Adem Zaplluzha , nuk e dine se çka quajme peremer percaktor ?! E,dine ai e din, Por tenton ta fsheh te bemet e tina kriminale.!!!

E ai ka punue “mesues” ne shkollat fillore te Kosovese.

Hejjjjjj, Or ti Bakim Ymeri, a kupton ti shqip ?! se duhet te mbrohet e verteta e secilit.Duhet et mbrohet Identiteti kombetar. Mesoho edhe ti qe te dishe se cka quajme peremer percaktues . !

Or Ti Baki Ymeri te i dallojshe peremrat percaktues ne biografine e secilit, qe jane pikat kryesore per te i njohur veprimtarine e jetes se njerezve si njohuri si karaktere me veqanti per te i njohur karakteret e shqiptareve dhe kohe e tyre qe kan lane gjurma.!

Shqiptar/e, e mije te dashur
Bashkatdhetar e nderuar
Zonja e zoterinje.

Duhet ta dine Baki Ymeri edhe te gjithe shqiptaret ku do qe ndodhen se duhet te i hudhemi ne berllog ne koshin e plehrave ata shqiptar qe ishine perkthyes zyrtar serrbOOOJugosllva, neper instutucionet zyrtare Administartive ne Ish-Jugosllavi e edhe ne “Karhinen Autonome te Kosoves” komuniste neper vite .1945-1956-1995.

Pra atyre shqiptareve qe iu mungon peremri percaktues,e ishin perkethyes SERRB.Perkthyes te kujt ishin,çfare kopetenca kishin ata ,ata mbeten te Serrbis, te Maqedonise,te Jugosllavise, sepse ata ishin dore e djathet e serrboSllave qe kane rrezikuar jeten e shume njerezve shqiptar nacionalsit.Sepse perkthyesit shqiptar te SERRBVE ishin favorizim per Serrbin per serrbet qe ishin edhe me gjuhen shqipe dhe me gjuhen serrbe.Por shqiptaret qe ishin perkethyes te gjuhes SERRBO ishin kriminel shqiptar te ushtruar qe nga Familjaret e tyre shqiptar me karketere serrbe.Ishin me jugosllav se Jugosllavet.

Pra Adem Zaplluzha, ky UDBAsh harron,e edhe UDBashet tejere harruane se Nanate shqiptare nuk i harroje vajin e tyre per bijte e tyre nga ky UDBash, e nga UDBAshet te tjere qe futen urretjen ne mes vet shqiptareve.

Por Nacinalistet shqiptar ,NA ende jemi gjalle per te ua then ketyre UDBAshave te verteten e tyre kohere, qe na kane damtue e na kane denua pa deshmitar krimi.Shqiptaret UDBASH qe ishin dore te zeze mbi nxenesit mbi rinin mbi studentet shqiptar te Kosves mbi rapsodet shqiptar,mbi folklorin burimor,mbi nacionalsitet shqiptar, qe neve Nacionalistave shqiptar na i dhune rruget e mergimit.

Pra UDBASHET,siqe eshte edhe Adem Zaplluzha, na vrajne me Fjale.Na shpallin te Cmendur.E se treti na Vrajne me Injurance. Sepse SOT UDBASHET nuk munden te na i vrajne nacionalistet neper Podrume te Prishtinese.

UDBASHI ADEM ZAPLLUZHA ,SIGMATIZIMI I MADHESHTISE SE TIA FALLSO.

Edhe UDBAshi,Adem Zaplluzha shprsone se duke e fsheh peremrin percaktues,duke ndrrue venda pune qe ishte, eshte perkthyes zyrtar serrb mundohet ta ndrrone edhe permbajtjen e kreativietet te tia komuniste per ne te kalaurene duke u kyq edhe ne “Clubin letrar”e Obiliqt,

( kastriot ) per te botura libra. Per te i humbur gjurmet e aktivitet te tia agjenturiale te turpeshme dhe anmiqesore qe ishte me test partije komunist I PERBETUAR per UDB-en,ne Suharek ne Prizren ne Zhur,ne Dragash,ne Obiliq, dhe kishte page te dyfisht rrugetonte pa bilete neper qytet e Kosoves,Adem Zaplluzha me veprimet e tia ishte dhe mbetet argat i UDBes, si kuader i tyre I Serrbise, qe e kishin Serrbet e dergoje me sherbim te posaqem si perkthyes zyrtar nga serbishtja ne shqip.

UDBA shqiptaroserrboshqiptare prej viti 1995 u benen te vedishem botojne edhe libra per te i realizuar gezimet e tyre Per te humbur gjurmat e kohes se tyre ne sistemin komunist Titist e Rankovicjane, Jugosllav,qe kane lujtur du rrole.

1).Perkthyes zyrtar serrbe neper Satcione Policore te qyteteve e te Bashkesive lokale t’ Kosoves.

2) Deshmitar te rrejshem neper proceset gjygjsore komuniste ne bashkpunim me Serrbet,kunder shqiptaret nacionalsta te “Krahines Autonome” te Kosoves.

Pra ky UDBASH Adem Zaplluzha UDBASH,bashke me ata UDBASH-et te tjer perdorin metoda te tilla ata paraqesin sigmatizimin e madheshtise se tyre fallso.Ata paraqesin perpjekjet per te i fsheh te verteten e tyre kriminale kohere, per te i mbulue gjurmet e kohes dhe per te u raklamuare si patriot te ndershem, para njerezeve .Pra para atyre shqiptarev qe nuk e njohin sistemin komuniste e Rankovicjan,ata qe nuk e njohin mire realietin e UDBASHVE,

shqiptaroserrboshqiptar, kohen e se kalaures se shqiptareve UDBASH-jane.

Shtrohet Pyetja:
Kujt i ka kontribuar ku UDBash, shqiptar. I qujtur Adem Zaplluzha.1945-1995.

TA ANALIZOJME BIOGRAFIN E TIA.
Adem Zaplluzha u lind në Prizren, më 1943.
Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në vendlindje, ndërsa Akademinë Pedagogjike në Prishtinë. Një kohë punoi mësues nëpër fshatrat Studençan të Therandës dhe Hoça e Qytetit, afër Prizrenit. Ndërkohë punësohet si përkthyes në Korporatën Energjetike të Kosovës. Me shkrime filloi të merret kryesisht me poezi që nga mosha e fëmijërisë. Rrugën letrare e nisi me vjershën e parë për fëmijë të cilën e botit në revistën ”Pionieri” më 1957. Si i punësuar në Korporatën Energjetike të Kosovës bashkë me shokët e punës dhe të pendës themeloi grupin letrar “Lulëkuqet e Kosovës”. Në kuadër të punës së këtij grupi qe botuar përmbledhja “Ngjyra e Kohës” në të cilën e përfshi një numër i konsideruar i poezive të tij. Krahas krijimeve të publikuara në revistat për fëmijë,botoi edhe një sërë krijimesh letrare nëpër gazeta dhe revista që dilnin në Prishtinë Shkup dhe Zagreb. Në vitin 2o1o i përkthehet një libër në gjuhën Rumune nga përkthyesi i mirënjohur Baki Ymeri, “Pema e Bekuar” libër i cili pat jehonë në Rumuni. Po këtë vit në botim të revistës Shqiptari në Rumuni, në bashkëpunim me redaksinë revistës “Dituria”

Në Boras të Suedisë, botohet një antologji “Jehona e Shekujve “ autor Sokol Demaku ku paraqitet me disa punime.

Është anëtar i Lidhjes së shkrimtarëve të Kosovës.

Veprimtaria letrare u pasurua me shumë tituj që deri më tani ka të botuar këto libra:
“Puthjet”- poezi, “Rilindja”, Prishtinë, 1974

“Ecjet e viteve të mëdha”, poezi, “Jeta e Re”, Prishtinë 1995.

“Çamaroket e thepores”, poezi për fëmijë, “Shkëndija”, Prishtinë 1996.

“Muret”, poezi, “Jeta e Re”, Prishtinë, 1997

“Morfologjia e dhembjes”, poezi, “Faik Konica”, Prishtinë 2000.

“Ai vjen nesër”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar “Fahri Fazliu, Kastriot, 2007

“Lëtër nga Mërgimi”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar “Fahri Fazliu, Kastriot, 2007“

Lëtër nga Mërgimi 2”, poezi, “Qendra e Kulturës”, Klubi letrar “Fahri Fazliu, Kastriot, 2007

„Udhëndarja“, poezi, „Qendra e Kulturës“, Klubi letrar „Fahri Fazliu, Kastriot, 2008

“Asgjë sikur molla” është libri më i ri.
Jeton në Prishtinë ndërsa aktivitetin letrar e zhvillon në Klubin letrar: “Fahri Fazliu” në Kastriot

ANALIZA IME
Adem Zaplluzha u lind në Prizren, më 1943. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në vendlindje, ndërsa Akademinë Pedagogjike në Prishtinë.Ja rrena e tije .keshtu shkrun ne biogrfin e tia.

Sepse nuk ka “Akademi Pedagogjike” por ka ”Shkolle te larte Pedagogjike” Ne Kosove.
Ndërkohë punësohet si përkthyes: .................................

D.m.th. ne biogrfin e tia nuk e perckaton peremrin percaktor se prekethyes i cilie gjuhe ishte.!
Pra Adem Zaplluzha, eshte perkethyes i gjuhes Serrbe te ciles i ka sherbya me shume se 50 vjet serrbeve dhe Serrbise.Ish komuniste i eprbetura dhe i perkete asaje pleiade komuniste.
Pra UDBashi yne shqiptar Adem Zaplluzha, ishte me Jugosllav se Jugosllavet.Tani Sigmatizon madheshtin e vet FALLSO te tia, per namin qe çenka anetar i Lidhjes se Shkrimtarve te Kosoves. Qe krijimet e tia letrare qenkan prezentua neper gazetate e revista ne Prishtin ne Shkup ne Zagreb.Dhe eshte shume interesant se ky UDBASHI yne Adem Zaplluzha nuk i percakton emrat e Revistave ne cilate vite jan botuare shkrimet e tia ku gjinden ato Revista ?!Pra ne lavderimin e tia mungojne emrat dhe vitet e revistave.
Keshtu pra UDBashi Yne shqiptaroSERRBOshqiptar, paraqet perpjekjet me levderimet e tia duke perdor fshehtesi si mbules ne biografi a ne REALITET mbrenda tina fshihet TATHETIA kombetare.
A e din UDB-ashi yne,Adem Zaplluzha,se kujt i thojne reviste e kujt i thojne gazete.?!
Aqe me keqe UDBASHI yne shqiptar ADEM ZAPLLUZHA,sigmatizoen veten me madheshti Fallso te tia qe paraqitet me Baki Ymerin,per perkethim e libri te tia, .Por ky UDBAsh, mendon se Baki Ymeri ia mbullon te bemet e tia gjate periudhes te sistemit komunist,gje qe prej vitit 1974 deri ne vitin 1995 .UDBashi yne Adem Zaplluzha, nuk ka botuar asnje liber.

Pra ne kete segment kohor Adem Zaplluzha i ka sherbye UDBES.Kjo deshmon se edhe nga viti 1957.deri ne vitin 1974 , edhe ne kete segment kohor UDBashi yne Adem Zaplluzha ,nuk ka botuar asnje liber.?! Meqe e paskapas “Akademin Pedagogjike” te kryme ne Kosove.

Shtrohte pyetja

Cila eshet ajo “Alademi Pedagogjike” qe e paska krya Adem Zaplluzha, ne cilin vit paska Diplomua dhe ku.?! kjo deshmon dhe fuqizone punen qe ka punuar si perkethyes i gjuhes SERRBOOOOO ne UDBen.
Me pas UDBashi yne shqipatr Adem Zaplluzha, idiot i perzin edhe shoket e “punese e te pendes”, te cilet nuk nuk i permend, se cilet jane ata, a mendon se na nuk i njohim,ata qe thote qekan themeluer grupin lete”lulekuqet e Kosoves,” titull ky , qe UDBASHI Adem Zaplluzha ,ia ka vjedhe Hajro Ulqinaku.
Ky UDBASH Adem Zaplluzha, nuk e dina se kuja i thoje PENDE e kujna i thojne PENE.
Me pas ai thot ne biogrfin e tia :” Adem Zaplluzha eshte me Akademi Pedagogjike”?!.
Rrugën letrare e nisi me vjershën e parë për fëmijë të cilën e botit në revistën ”Pionieri” më 1957. Pra kjo deshmon se pomos te ishin vjershat qe i kushtohen komunizmit jugosallvise “vllaznim–bashkimit” Tites e Socilaizmi RUSOSERRB, nuk mundeshim te botohen ne gazetate te “Krahinese Autonome te Kosovese “ komuniste te asje kohe.1945-1989.

Shtrohet pyetja
Pasi prejashtohet nga mesimdhenija,nga shkollat.Adem Zaplluzha.?! E Me 1969 si komnuist punësohet e Organet shtetrore te Jugosllvise ne Kosovese, si përkthyes zyrtar i gjuhes serrbe nenpunes per UDBEN serbo-Jugosllave. te ciles i ka sherbya me shume se 50 vjet dhe te njetin sherbimi e kryane edhe sot gje qe te verteten e historikut te vet nuk e ka thene ne Biogrfine e vet.Pra ti kujtojma keta UDBASH. Dhe te ua thojme truq te bamet e tyre.

Shqiptaret duhen te i njohin Anmiqet dhe trathtaret e betuare vegal te ndyra qe ishin shqiptar, edhe komunista edhe shkrimtar qe Kosova dhe Serrbia ishin ne duare te Rankovicizmit e shqiptaret ishin anmiqe te vet shqiptareve qe jan shitur te SERRBET per intresate tyer vetiake.

Duke iu shpreh mirnjohe atyre shqiptarve qe paten guximin me e deshmua te verteten per kete UDBASH,i emruare Adem Zaplluzha, te gjithe i pershendes perzemersisht.

Te dhenate
Nga z.I. Berisha,Prishtin
Nga z.Prokshi,Prishtine( i ndjer)
Nga z.V.Kuqi,Suharek,
Nga z.A.Kuqi,Suharek,
Nga z.M.Gjanaj.Prizren
Nga z.M.Saramati,Zhur.
Nga z.I.Murati,Suharek.
Nga z.R.Çyqalla.Prishtine,
Nga z.J.Sogujeva,Obiliq
Nga z.A.Kelmendi.Peje -Prishtine
Nga z.S.Jashanica,Prishtin,
Nga z.A.Prenici,Obiliq,
Nga z.M.Hashani,Obiliq.