MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Tuesday, August 27, 2013

RAIMONDA MOISIU,KOZETA ZAVALANI,FATIME KULLI,VITORE SEFA,KOLEC TRABOINI,FADIL SHYTI, FLORI BRUQI,GEZIM MARKU,AGIM VINCA,BASER ÇAPRIQI,


MARALI ME I NDYTE I RAIMONDA MOISIUT SHTETASE “SHQIPTARE”

ME ORIGJIN DHE STIL ROME-CIGANE NGA KORÇA E SHQYPNISE

 

  “Kush e harron të kaluarën është i dënuar ta përsërisë atë”.

                          Santayana (George Santayana, 1863-1952):filozofi amerikan me origjinë spanjolle.

 

By: Bahtir Hamza,author,artist.

Friday, August 23, 2013.12:52:57 AM

 

Thema ;HIPOKRIZIA E SIGMATIZUAR ‘’KOSOVARJOTEVE’’SHQIPTAR TE KOSOVES

NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE

 

MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT,SHTETASE SHQIPTARE

ME ORIGJIN DHE STIL ROME  CIGANE NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT.

Peja e pare dhe pjesa e dyte

 

Pos Kozeta Zyles, “mesuese e komunizmit” qe une haptas e kan paraqit publikisht ne libirn tim MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE pjesa e pare -I-, ne opinjon per  mardhenjet e saje Tinxare  me shqiptaroserboshqiptarin e UDBes Flori Bruqi,UDBASH nga Isnaiqi I Decanit, Kosove, tani  po  e paraqes Ramionden Mosiun, KURVE SHQIPTARE qe eshte ne librin tim MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE pjesa e dyte-II-,me banin ne USA, me Origjin dshe STIL ROME-Cinge nga Korca, dhe  e mbeshtetur  ne Flori Bruqin, per te krijuar LAVDATA E FAM te RREME  gje qe edhe me  mardhenje  intime gju  me gju me UDBASHI ton Raimonda Moisiu  mundohet te ndryshon vetvehten e vet .Motoja e tyre eshte edhe ne kete pamje te saja ne Foto me Flori Bruqin, qe deshirone te afirmohet  ne krahune  e UDBes me Flori Bruqi,  me rrena e me levdat te rreme  mundohet  me marr edhe Fam FALLSO e te shpall Burrin e vet :”VETRAN TE LUFTES SE KOSOVES SE UCK-es” dhe keto rrena  jane edhe nga Flori Bruqi, eshte Hipokriza dhe Marrezia e tyre qe jan njerezi skandaloz.

 

Edhe Raimonda Moisiu, lindur me 1957.shtetase e Shqyperise ,eshte nje femer nga Korca e  Shqypnise  qe nga viti 1999 jeton ne Amerike,qe eshte rrite me sistemin komunist  dhe  nuk ka jetue  me sistmi Demokratike dhe as nuk ka mesua kurre per Demokracin, dhe si  e vogel ka lujte edhe futeboll ne Korce ashtu siqe lujen Romet Magjupet me tope Harranash  dhe kan pase nje jete jo te mir por te verfer.

 

Raimonda Moisiu e ardhur ne jete nga Nana e saje me origjin Rom dhe Baba Origjin Shqiptar,e martume me nje njeri  I pa shkolluar qe  ka dite me fole shqip shume mire  dhe me 1995 I punusar ne Greqi, dhe me kethimin ne Shqypni me 1999. Me nje vetur bie  ne nje Kanal  dele jashte rruges nga shpjetesia e madhe   dhe nga mos dije I pa Experence per te drjetua Makinen dhe  vdes nga mos dija nga Rakija.E, e jo nga dashnia. E jo per UCKen.

 

TE  DASHUR  BASHKATDHETAR  SHQIPTAR-E, KUDO QE JETONI DHE PUNONI.

Eshte knaqesi per mua dhe per mbar opinjonin shqiptar te u beje me dije, te ju beje te njohur me KURVAT SHQPTARE,  qe flasin  edhe anglisht dhe jan civilizuar dhe iu mungone emenci[imi ne USA qe jetoje edhe ne Shqypni edh ne USA edhe ne Angli,qe kane JARANAT E TYRE. kan GRUPE e tyre, qe kane Investua ne Rrejtin e internetit  shpifje, RRENA,  kunder  meje, dhe me ka ra ne Qafe, pa me  njofte fare,kan perllos  Personalitetin tim, kan vra  identitetin tim kombetar, me kam thye ne etiken kombetare, kan ushtrua padi Prvate me akuze shum te rande “DHUNE SXUALE” ne interesine e perbahsket KURVAT SHQIPTARE kunde meje  ne gjygjin Republikan te Torntos  Canda.Kjo eshte Magia qe une e kam perjetu nga keto Kurva shqiptare dhe nga UDBASHI shqiptaroserboshqipatr Flori Bruqi, me gjak serrbi .

Per me I njoft keto KURVA SHQIPTARE  une kam  tri libar te mija :”MARATONA E KRVAVE  SHQIPTARE” pjesa e pare-I-II-III- dhe tani po e pregadis dhe pjesen  e katert.

 

Ne librin tim Maratona e KURVAVE SHQIPTARE pjesa e dyte, e gjeni Raimonda Moisiun ,nje kurve shqiptare me Orgjin dhe Stil Rome-Cigane, nga Korac e Shqypnis se Jugut, dhe e panjohur per shqiptaret dhe per mediat shqipatre nga viti 1957-2004. qe jeta e saje eshte Erresire Komuniste 1957-1999. Dhe pragmatika e saje eshte qe nuk ka Çafqe  kurre  interesim per te u bere  e njohur ne Elitke letrare kombetare shqiptare e as ne medijat poblike te Shqiperise  dhe kjo kuptohet se nuk ka pase as shok as miq, as rol te modelit  Demokratike per liri te shqiptarve dhe per Heqjene Izolimit te Shqiperis dhe ne anen tejter Rominda Moisiu nuk ka pas  as Orjentim per te u bere gazetar,apo shkrimtare apo Poete , apo Diplomate e rrejshme me politiken e saje te rritjes komuniste qe eshte e mbulume me lavdata te RREME dhe tani nuk do te jete e mbulume.

 

Sot  20 Gusht 2013. Une paraqes  shkrimin kunder Raiomonda Moisiut , pasi nuk  eshte diplomuar ne asnji  shkolle  te Shqypnis dhe te Amerikse, dhe pasi Burri I saj nuk ka vdek per arsye te UCK-es, dhe pasi eshte mbeshtet ne krahun e UDBes te Flori Bruqit, dhe ne shkuplimet e tia, dhe kan koperua shpifje e Rrena, ne rrjetin e Internetit kunder meje bahske me KURVA TE TJERA,dhe cka eshte edhe aqe me keq, kan ble njerezi me para,femar shqiptare dhe te huaja,per te ushtrua  padi private ME RRENA e me Skenar te parapragaditur nga Flori Bruqi,kunde meje me kauza te pabaza dhe shume te randa”Dhune Sexual”!...

 

Raimond Moisiu,  jeton sot ne Amrik dhe  nuk ka jetu si asylante dhe nuk e dine  jete e shqiptareve  fare ne Amerike .Kjo KURVE SHQPITARE VEJUSHKE, nga Shqypnia,kurre nuk ka kane e njohur  as ne Shqypni dhe as ne Amerike, per opinjonin publike as ne mediat  shqiptare, as si e re, as si Plake, as si e martume as si Vejshuk, as si KURVE SHQIPTARE,as si femer e sistemit Demokratik.

 

Raimonda Moisiu, nuk ka kendua kurr shqip,nuk dine me I ra asnje Instrumenti,nuk dine me vallzua shqip, nuk ka botuare asnje artikull ne gazetate periodike te Mediva shqiptare te Shqiperise 1957- 2004 .Nuk ka lujt ne as nje film, dhe as nj liber nuk e ka botuar  ne shekull XX.1957-2000.Nuk ka pas as ndikim ne politiken shqiptare  ne Tirane,as per lirin e Shqypnis nga Komunzmi as per sitemin Demokrtike te Shqypnis, dhe  as ne Amerike.

 

 Raimonda Moisu po si KURVATE TE TJERA te Shqiperise, ka kerakteret Principet dhe STILIN e tarshiguar nga NANA e saj me Origjin ROME,nga  sistemi komunist  sepse:Raimonda Moisiu,eshte rrite dhe eshte Formua KURVE SHQIPTARE  ne rrolin kryesore te Familjes se saje te perzire si komunista dhe nuk ka pas kontroll nga askush. Kjo eshte KULUNISJA e pamjes se saje  qe sot mundohet  me u ndryshua  me Filozofin e  jetes  duke i ndrrua JARANT  nga njeri te tjeteri ,duke I ndrrue grupet e mashkujve  nga grupi –X- ne gurp e Praktikes, gje qe  ka ndrrua dhe Origjinen dhe shte shtetsa shqiptare  duke e koperuar  ne sistemin politik komunist  joprefesionalizmi ne Profesionalizem edhe keshtu u be  KURVE E NDYTE E  ERRSERES  komuniste dhe kete e dine cdo  shqiptar e dine  e tere bota e dijne te gjithe njerezit e ndershem  dhe Peralmetit  Shqypnise.

 

Raimond  Mosiu, eshte e njohur  ne MARATONAT E KURVAVE SHQIPTARE, po si kurvat  te tjera dhe koha  kurr nuk iu ka shkelqya ketyre Kurvave sepse kan qene pengesa te DRITES  dhe kane fitue para nga Trupi I tyure dhe kete  e kemi te njohur   me Motone tyre qe tani mundohen te ndryshohen sepse  jeta e shqiptarve  eshte me shume problem  dhe kjo vazhdon te fiton para e para dhe me shume duke  investu vetvehten e vet  ne humbje  te nderit.Ky eshte rrethi KURVAVE SHQIPTARE qe jane ne Rrjetin e Marimanges  te  Deqit e te Bijve te Dreqit qe mbernda vetes edhe Raimonda Moisiu  ka spiralen, qe mbende vetes ka spiralen, po si kurva te tjera dhe nuk munde  te rrite vetevehten,  kete e  rrisin vetem ata qe ekan inetres te kjo, dhe interest e perbashket ata qe kan keraktere  te njeta  qe  APSOLUTIKISHT NUK PEPRUTHET  ME TE VERTEN E KOHES as me Biografine e vet dhe keta qe jane te tille e rrisin kete me RRENA edhe me Lavdata te RREEME  dhe me orjetime te gabuara ashtu siqe eshte Biogarfia a saje dhe Imazhi e saje eshte zero, eshte Oping e Pirotit  te tregktise komuniste  me perqindje nga Serrbia ne Greqi e nga Greqia ne Shqypni…

 

SI  U BEN RAIMONDA MOISIU,”GAZETARE, SHKRIMTARE,POETE” ?!

CILAT JAN LIBRAT E SAJE PSE  NUK I FUQOZON  VITI I BOTIMIT

NE FORMEN E RENSPOSIBILETETIN  LIRIK .

 

Ketu e gjejm gurpin e jaranave te saj si shvrydezim si perqindje si komprsim apo aletrenativ te njete taktik , si te kuvet te tjera shqiptare

 

Edhe Raoimonda Moisiu, po si Kozeta Zylo,  Fetime Kulla, Alketa Pireva,(XHesika VULA-Jessica LEON) Besa Sahatciu, Momiza Prishtina, Laura Topxhiu, Lunda Lulgjuraj, Vesa Arbana,  Gresa Arbana,Elsa Hamitja,Esma Jaubelin, Flora Peci, Rafaella Prifit, dhe shume kurvat  te tjere qe jane ne rrethin e ketyre grupe te Interesit te RRENAVE  ete Lavdatav FALLSO,qe kam per te I parqitur  nje nga nje; shepifjet e tyre, rrenat e tyre, mesazhet e tyre, qe me kan FYE aqe rand, pa me njohur  fare,meszhet e tyre qe i ruaj per Funksionin  e se vertetes qe I kane  shkrua kunder meje ne FACE BOOK, ne webfaqe te ndryshme  ne aktivitein e tyre MASIV ne rrjetin e  Internetit, qe me kane VRA identitetin tim kombetar dhe me kane shpall te vdekur  qe me kan pengua ne Kerrieren time. Keto KURVA SHQIPTARE   qe mundohen te ndretojne FAM te RREME  me UDBASHin shqiptaroserboshqiptar AGJENTIN E UDBES FLORI BRUQIN, I cil ka jetu mbi 10 vite ne Beogrda qe I ka perdor 46.emer Fallso ne Internet dhe qe keto KURVA shqiptare jane bere  pasuse te  tia, jan bere PAUESE te tia, dhe tani infuenca e tia individuale kunder meje  te njerzezit te tjere nuk  vazhdon, sepse shqiptaret e ndershme tani me njohim mua dhe I njohin KURVAT SHQIPTARE I njohin UDBASHET shqiptaroserboshqiptare, I njihin komunistat, dhe eshte dashur qe une te punojne,7.shtate vjet.pune,pune ,pune ,eshte dashur qe une te luftoje, lufte lufte lufte, 7.shtat  vite per me e mbrojte Identitin time kombetar per me ardhe deri te kjo e vertet e ketyr KURVAVE SHQIPTARE ,per me ardhe deri te e verteta e ketyre UDBASHve shqiptaroserrboshqiptar me Martijin nga Pentagoni,te identifkuar njie nga nje me ID dhe kerakteristika e tyre  dhe lete dalin shqiptaret ne fushne e dijes  dhe  lete I Demtojne te vertetate e mija.

 

Keto KURVA SHQIPTARE  I sollen  te miren UDBASHIT  individual Flori Bruqit,dhe u bene prezente edhe ne tavolinin  e tije, ja siqe eshte kjo foto deshmi e ksaj Kjo KURVE SHQIPTRE E QUJTUR RAIMONDA MOISIU.me STYIL dhe Origjin Rome-Cigane.

 

Kjo foto tregon me shume se nje mije libra sepse Raimonda Moisiu ne parqitje e libarve te sjae  nuk  I jepe vitet e botimit kjo eshte nje taktike e veqant  e ksaj kurve shqiptare qe mundohet me u shite e ndryshem te te tjeret , ndaj qe eshte VEJUSHKE-KURVE.Sepse Ketu flitet  per  bashkpunim e tyre  te zi,shifet strategjia komuniste e sigmatizuar per te u shapll :”Ptariote” gje qe vitet e botimit  te  cdo libri  jane  shum te randsishme sepse e bejne te fuqishem LIBRIN dhe  Individualizmin e autorit,dhe kjo I mungon Raionda Moisiut , dhe direct kuptohet deshmohet se  Raimonda Moisiu,eshte autore e rrejshme.

 

Por per te pase simpati edhe me te madhe Raimonda Moisiu, paraqitet ne cilesin e gazetares dhe me tendence  iu eshte ngjit  Flori Bruqit,per bashkpunimin e RRENAVE SIGMATIZUESE ,per te shpall edhe Burrin e vet :”Veteran te luftes se UCKes” sipas RRENAVE TE FLORI BRUQIT,dhe kjo eshte shume intersant  po si RRENAT E PENDELI MAJKO-VICIT,qe thote: se ka orgjin gjermane”a ne Realitit ka Origjin Vllehe-Cigane, dhe iu  eshte ngjit Hashim Thaqit.Poashtu edhe  Raomonda Moisiu  kurr nuk e kan njofte me pare Flori Bruqin, dhe ngjitja e saje  me Flori Bruqin,deshmon  traditen tipike  ROMA-Cigane, te Korcarve te Shqyponise, njiashte siqe eshte edhe kengtarja nga Korca LORETA KAÇKA,”LORI”, qe e iu eshte ngjit  mashkujve te Kosove  per FAM e per Krriere  nga njeri te tjeteri dhe nga Grupi ne gup, dhe dihet se Kosova nuk bene Tregti –PAZARE me Shqiperin, as me Kuaj, as me Bika, as me Gomar te Korqes, por mashkujt ‘’kosovarjot’’ fitojne para e para  me  keto KURVA shqiptare dhe jetojne  prej TRUPIT te tyre…

 

SI  E  NJOFTI  RAIMONDA MOISIU, UDBASHIN  FLORI BRUQI,

Kthehem ne vitin kelendorik te punse time kur isha ne Kosove 2003-2005 ne cilesin e Kryterit te Shoqates” Pena shqiptare”.ne Prishtine

Konkretisht  une me funksionin tim  ne cilesin e kryetarit ne kuader te Shoqates “Pena shqiptare” pos librave poetike te mia ,Une nxorra edhe  gazeten time “Pena Shqiptare,” dhe ne kete gazete  time nga dashuria per liri nga dashuria per  atdhe nga dashuria per shqiptar-e,a,a,a,nga dashuria per SHQYPNIN,kam bere te njohur  njerezit e pa njohur I kam popullarizua njerezit qe kurre nuk kane kene te njohur-a, ne Mediat periodike te shkrua te Shqiperise dhe te Kosoves  qe ishin te pa njohur edhe per mua edhe per opinjonin shqipatr dhe gazeta ime me  guximshme ,e par eshte e lidhur me Sami Frasherin dhe vetem une dhe Prof Dr.Gjyltekin Shehu, e Prof. Ahmet Kelmendi,kemi pune dite dhe nate per kete gazete “bile” ata flinin edhe ne karrika ne zyren time, dhe pjesa me e madhe e shkrimeve  I kushtohje lashtesive tona historike dhe  une edhe sot  I kujtoje me malla Fjelet e tyre, fjalet e tyre qe me kan terhjek verjtjen  qe mos te I botoje shkrime  te njerezve  te pa njohur.Por une kisha deshir me  e nxjerr ne pah njerezit e pa njohur meqe Programi,Stratgjia rregullorja e punes  e Shoqates ishte per zbulimin e krijusve te rinje, por edhe te njerezve te pa njohur ,dhe ky ishte MOTOJA E JONE .

 

Librat dhe gazetate qe I kam botue une,ishte kapitali  im  shpirteror  sepse isha I Cenzurauar qe nga viti 1976 .Dhe ky ishte nderi im me i laret dhe gazeta nuk ka pase cenzuar u dallu me e guximshja, u trehoqe dhe nga shitja nga shqiptaret e “NDRESHEM”, dhe  terhoqi vemendjen e ter shqiptarve sepse ne gazet  paratqita  matrijale te pa botuare me para dhe nag gazeta ime dhe nga libri ARBANIA-II-shqiptaret e Kosve  kane vjdhe matrijale dhe I kan botua ne gazette e tyre.Pra ishte Aktiviteti im  dhe pse gazeta nuk ishte e redaktuar prefesionlisht  ishte shume e qellum ne opinjonin shqiptar sespe une kisha Urrteje ndaj komunistve dhe ndaj UDBAshve shqiptar dhe per kete Urretje me  zbuten nervate dhe koken   Gjylktekin Shehu dhe Ahmet Kelmendi, qe mos te bje  anmiq sepse ishte koha e pas luftese dhe deshironin qe te gjithe shqiptaret te ishum bashke dhe iu Jam shume mirnjohes z. Gjyletikin Shehut, dhe z.Ahmet  Klemendit,qe me kan qetesua dhe qe pata fatin qe kem puna me ta dhe qe i kam pas ne krahu tim . AS kush tejter nuk me ka ndihmua as per redaktim as per matrijale as per botim dhe Dizjanin e gaeztes e ka bere Cajup Kajtazi, ishte bashkevendsi im,dhe ky me ka trehjek vrejtjen duke em thaen:”  mos iu jep hapsir ne gazete njerezve qe nuk I njefe, ku e di ti sa cka ndodhe me pase” dhe nga muaji Tetor 2004 e deri ne muajin qershor 2005.as nuk doli asnje shqiptar qe te me Falenderon per KREDON e  punes time dhe nuk gjeta asnje Mirnjohe as fjale Miradia, te ata qe une I kam bere te njohur me pune time me gazetn time  pa I njohur,as kush nuk me ka falenderua  as per nje fjale Flamenderit.hejj shqiptar.As ata shqiptare qe vishin e rrishen ne seline  e shoqates dhe bejshi llafe  e muhabet pijshin edhe caffe,si domos e zhvrydezojshin kohen kurr une nuk isha ne zyre, Hjejj shqiptar bre perjetimet e mija jan shume te dhembshme.  

Ne gazeten tim I kame popullarizua ne opinjon e medijave, pos te  tjereve edhe keta qe sot jen  Anmiqet e mijen.Keta  shqiptar-e, :Raimond  Moisiun, Fatime Kullin, Fadil Shytin, Flori Bruqin, Kolec Traboinen, dhe kete nuk e kam bere per komercialitet  as per ndonji  lloj PARAJE por per nder dhe per rrespekt si shqiptar.

 

Kete e kam bere nga nderi im i ndershem , nga nderrgjegj ime e sinqert, nga shpirti im i paster, dhe eshte shume interesant  se neper mese gazatese  time Raimonda Moisiu dhe Flori Bruqi, jan lidhe  bashkua u benen bashke  ne Historin time ne kohen time  dhe tani  jan ANMIQET  e mije ,e ,edhe  keta te tjeret  trajtohen mese veti shi shok – si dashnor, p.sh.Kolec Traboin e ka Dashnore Fatime Kullin, dhe me kan ra ne qafe mua  te gjorin pa iu bere asgje te keqe.Kata duke bere SHPIFJE e RRENA KUNDER MEJE,duke men vra edhe me Injuranc.Por tani  nuk  jane  me,nuk jane me  miq te mije,  as te gazetes  time,dhe gazeta dote botohet  perseri  dhe do te iu tregoje te vertetene e tyre :”sihariqin”   UDBASHit  shqipatreserboshqitare Flori Bruqit  dhe KURVAVE  SHQIPTARE ,sepse Historia ime nuk eshte vdekja.

 

Shpifjet e tyre RRENAT e tyre  nuk jane  as njerezi as per shtaze ,edhe keto KURVA SHQIPTARE  nuk jetojne  me shtaze shtepie, edhe pse keto dhe keta  nuk dijn me I ra asnje Instrumenti  dhe kurr nuk kane perzentua kulturen e Etikes kombetare shqiptare,kurr keta dhe keto kurva nuk jane paraqite ne Tarditen shqiptare as  individuale apo familjare ne Binat e Filmave te Botes , gje qe Shpifjet e tyre RRENAT  e tyre na qojen deri te Familja e tyre qe nuk kane as nder, as moral, as culture, as Tradite…,

 

Shipfjete RRENAT  e tyre na qojne deri  te  titulli I tyre e gradat e tyre FALLSO, te shkollimi I tyre qe eshte shkollim I FALLSIFIKUAR, me Intervenime, dhe nga ky Titull FALLSO ne duhe te kethehemi mbrapa ne shekulli XX qe te shofin sistemi Komunist  dhe te I njofm ne peremrin percaktor  shqiptaret  dhe ate kohe qe kan sherbya si perkthyes te gjuhes serrbe-shqipe, si sherbetor ne sherbimi n secret UDBA ,si komuist te Yugosllnise ,si poltikaj me poste shteti, dhe kjo nuk perputhet  me Realietin e se vertetes  qe parqitne sot kata  shqiptar-e si:gazetar-e,, si Poletikaj,si Shkrimtar-e, si Poet-e, si Patriota, si nacinalist, si ARTIST, dhe duhet te njofim qellimin e tyre te te I njofim sot  ne kete kohe te ketij shekulli XXI  qe keta UDBASH keta KOMUNISTA dhe keto KURVA SHJQIPTARE  jan te mbuluar  nga RRENATE E TYRE, nga njerezit e tyre qe jan te njetes  gategori,nga njerezit qe kan keraktere  te njeta dhe kurr nuk e kane barazua  realitetin me lirine, por shqipatrve ua kan bere Jeten edhe me te rande sesa  qe e sot jetojne  me Kosoven e shpallur shtet dhe qe eshte nen sovranitetine Serbise dhe kjo deshone se UDBA shqiptarserboshqiptar-e, dhe ish komunistat me vizionet e tyre  jan FORCUA  dhe  njerezit e tipat e tille sot qe Na Çfaqin problem NEVE  shqiptarve te ndreshem nacionalist qe jetojm te gjorit si gurt ne UJ….

 

Pra une jam Bahtri Hamza, jetoj si GURI NE UJ,dhe lshoje rreze ne maje te ÇyÇavices,te Goleshit, te Kosamqit e te Berishes, dhe jam i pregaditur ne cdo aspekt jete per te u ballafqua me cdo njeri dhe me cdo persone edhe ne formen e STILIT tim qe  e mbje – veshtjen e KAUBOJAVE,dhe as gabimet e  mija nuk I mbuloje, as te kqija e mija nuk I mbuloje, dhe jam I njhur per cdo shqiptar-e, edhe ne peremrin percaktor  edhe pse me eshte dashur te merrem me UDBASHin Flori Bruqin, 2005-2012.Sepse me gjeti edhe mua te gjorin te pa krah,Dhe beri lloj lloj Shpifje e lloj lloj RRena edhe per mua, dhe  Nuk largohem nga REAGIMET  e mija,dhe nuk ndahem nga e kaluara ,ne asnje  dite,ne asnje jave ne asnje muja, ne asnje vit, sepse  vullneti ime eshte per te deshmuar te verteten e shqiptarve qe kan lane gjurma,per te I deshmuar Mozaikun e Kengevashev te mija POEZI,librin tim “JETA TROKET NE DERE” te Persekutuar nga UDBASHET shqiptariserboshqipatre ne Mars 1993.per te deshua lirine - LIRIA -  LIRIA eshte me kufije , dhe me Tunele, e me zik zaka jete,  por kjo deshmon se une nuk jam I kriminlizuar, nuk jam Krimenl,nuk jam Agjent i te huajve, kurr nuk kam qen dore e zgjatur e Serbise e as e Yugosllavise.Kurr nuk kam kene anetar I Pratise Komuniste Yugosllave.Une  kurr nuk iu kem nenshtrua asnje njeriut, asnje fshati, as nje qyteti, asnje karhine, as nje republike, dhe as nje shteti, dhe kem qendrim tim dhe kokeforcin time dhe kembnguljen time,dhe ky eshte nacion im  gje qe Une iu kam nenshtrua FEMRAVE te BUKURA sepse e dua jeten,sepse keshtu Funksione  jeta ime DHE KETE Funksion e kam Trashigim nga Babi im ISA,sepse Babi im Isa ka kene KURVAR I Fort, me I madhe  ne fshat dhe ne rrethin 1973-1983 dhe Bashke iu kemi hy Nuseve te reja me “Rezhnik ne Krah” (“rezhnikat” jan shkalle te larta tedrunit ) ne karh ne dhomat e tyre ne shtepija Dy katshe duke ia gjua qenve te tyre qe e ruanin  Oborrin nga nje cop Mish dhe kurr nuk kemi kerku ndihme nga askush.

 

KTHIMI NE TE VERTETEN

Te kthehemi ne teme qe te njohim te verteten  e Raimond  Moisiut, KURVE SHQIPTARE dhe deshirate qe fshihen NEN TA, qe Raimonda Moisiu,ka kerkua ndihme te UDBASH shqipatroserboshqiptar Flori Bruqi,per FAM e per Popullaritet qe me ndihme e RRENAVE te Flori Bruqit, Raimonda Moisiu, deshiron te shpall edhe Burrin e vet:” Hero te Kosoves” nese nuk mundet zyrtarisht e shpallin privatish, por ne anen tjeter deshiron te behet e njohur  edhe si gazetare ne Opinjonin Mediatik  shqiptar  dhe kjo deshmon  se Raimonda Mosiu, nuk eshte e zgjuar, nuk eshte Intelegjnete, nuk eshte ashtu siqe paraqitet ne “Librat e saja” qe I ka botuar nga viti 2005. Dhe qe ne pamjen e Biografise se saj si njohe te verprave te botuar nuk e jep vitet e Librav ete Botuara.Kjo eshte taktika e kurveris se tyre.

 

Te dashur bashkombas e kuptoni ju kete Taktik kete menyre KURVERI qe nga RRENATE e tyre mundehet me krijua IMIGJIN e ndonje “shkrimtare te madhe” dhe nuk eshte ashtu siqe ne mendojn shqiptaret ,  sepse; Kjo KURVE SHQPTARE –VEJUSHKE, deshmon vullin e vet  ne krahun e UDBes, dhe zgjodhi Flori Bruqin, qe te bene me FAM,qe te dyve iu mungon Origjina shqiptare,qe te dyve  iu mungon  Etika kombetare,iu  mungon gjaku shqiptar, i mungon tardita elementare shqiptare, qe nga Familja  e tyre dhe kjo deshmon se Raimonda Moisiu eshte  ne koperime me shqiptaroserboshqiptaret e UDBes, qe kane pase Profite te besnesive  te ndryshem edhe me Skenat Piramidale, edhe me Besense te ndryshme te pasurive te huaja pas luftese se Kosoves kjo ka ndodhe edhe ne shekullin XX dhe qe nuk kane pas rrespekt per shqiptaret nacionalit, dhe qe kurr realitetin nuk e kan barazua me lirine dhe pikerishte Raimonda Moisiu , RA ne kurthen  e Raimonda Mosiut, ne cilesin e gazetares  duke  marre inetervist  UDBASHI Flori Bruqi NUK  E KETHEU  TE VERTEN E TIJE NE KOHEN E TIJE.

 

SHTROHET PYETJA:

1.    Çka e detyroi Raimonda Moisun te jete gjum me gju me Flori Bruqin,

2.    Çka e detyroi Raimonda Moisin te luna rroline  gazetres, cili eshet qellimi isaj.?!

3.    Cila eshte Alternative e saje.

Kur dihet se shqiptare me tituj:”.Profesora.Magjistra,Doktorra,e Akademika,”te Letersise se Historise letrare shqiptare ,ne pergjithesi  nuk Funksionjne ne realitetin  e se vertetese te KRITESKES LETRARE, dhe po te Funksionin KRITIKA LETRARE me ndershmeri, shume KURVA SHQIPTRE kish me u rrexua per toke,dhe librat e tyre kishin me shkue  ne kosh te plehrave .Po te Funksiojke Kritia  e vertete dhe e ndershme shqiptare  per authoret e shume libra te UDBASHve shqiptaroserboshqiptar te Komunistave te  Kosoves, shume libra te tyre  kishin me shku ne Koshin e Plehrave,njeashtu siqe kane shkua LIBRATE e UDBAShit Flori Bruqi, qe eshte I njohur HAJDUT,PALGJIATOR  I PASKUKSESM DHE FANATIK I ZJARRT.

Por edhe nga ky UDBASH dhe kjo KURVE SHQIPTARE ME ORIGJIN ROME  NGA NANA E SAJ– VEJUSHKE ROME,nuk ka te bjen asgje as me lirin e Kosoves as te UCK-en, as me Demokracine e Shqypnise, dhe kjo me Banim ne Amerike, deshmon se  eshte nen influencen  e dikjut  tjeter  qe luan rrolin e GAZETARES dhe deshira  e saje eshte mashtrim, nuk eshte autore ne ARTIN KRIJUES KUALITATIV me kualitet te ndershem, gje qe  nuk dine me e  drejtua  as Motrrin,”TOMOS” dhe eshte e  njohur qe nuk ka asnje vlere, as njerezore, as te Etikes  kombetare, as kulturore letrare  dhe Syninimi I saje eshte FAMA e RREME dhe kjo kurve shqipatre mundet te shkruan cfare te done…

 

Flori Bruq, dhe Raimonad Moisiu,dhe KURVATE TE TJERA SHQIPTARE, siqe shte Fatime Kulli dhe Kurva te tjera ,Mua me akuzoje:” si mashtures,mua me akuzoje si hajdut, mua me akuzojne UDBASH,mua me akuzoja per dhune sexuale” o zot….

 

Çfare krimineli jame une.?! Sa dramatike jan keto akuza te pa baza.!!! gje qe une jam victim e nje KURVE shqiptare T.G.qe e pengova  te mos e  dashuron nje  Kriminel me goje te shtrembt qe kishte pamje KRIMI dhe e udheezove qe te kete kontroll mbi veten dhe kete iua kam then ne  fytyren publike mes njerezve  ne  KOMBI BUS.(19.Prill.2995)

 

Une iu pergjigjem si njeri I thjesht, si nacinalist, dhe po ju theme perseri edhe ne kete shkrim : Une jame Bahtir Hamza,dhe kish me kene me FAT dhe me FAM dhe shqiptari me I lumtur dhe me I mire, po sikur  te kisha mundur  te, te I mashtroja shqiptaret  edhe  se paku per nje EURO dhe se paku per perqinjde,(%)dhe se paku  Cermonit e tyre  Familjare, dhe kish me ken me Besnese te mia,kish me pas Kapital dhe kishe me pase PASURI,kasha me pas  shtepi, DY Veture,Trakotor,DY Duyqan Barnatoresh, kisha me Pompa Benzin, e BESSENES te ndryshme, dhe kisha me Reflektua ndryshe te shqiptaret dhe kishin me luajt edhe Muskujt e mije NDRYSHE.

 

Dhe po siku te isha RRITE me  mashtrime, HAJNI, me RRENA, e me te ZEZA , me lloj KARTUSHASH,me grupe njerezish :”BANDITASH,HARAMXHINJE” sikur Vahbi Hoxha, apo sikur Bajram Hasi:DUDI” APO SIKUR Luti i Haliti,apo si Behgjet Pacolli,HAJDUTA ,apo si Ramush Haradinaj,dhe isha bere dhe une I PASUR, apo Poletikan dhe kisha me pase SEKRTARESHET E MIJA VEJUSHKA, e te martuar, e te lira dhe  kisha me shkue ne DETI,ne MIMI-FLORIDA apo ne Califroni,ne Bengazi ne Afrik e ne Rusi, dhe kish me pas vetur “BMW” si UDBASHET e DECANIT,Jusuf e Brdhosh Gervalla, kisha me pase edhe une vetur “ MERCEDS” si mesuesi mi komunist  shkolles se mesme Teknike”Nikolla Teslla” ne Obiliq,Jusuf Vatovici, dhe kishte memu nxie  FYTYRA  edhe mua..

 

Por Une I gjori, sikur i ri femije,kam marre edukate baze:Nga Nane ime,qe ishte ne Fshat “Gruja me Allti” nga Babi  im qe ishte I merguar ne Ljublajn 1963-1972.qe te behem femij I urte dhe I mire dhe qe te behen nxenes I shkelqyshem…

 

Une I gjori, si nxnes I shkolles fillore ne klasen e shtate VII-1. kam marre Edukate nga mesuesi im Osman R.Gashi,dhe jane keta njerezi-Faktor njeri, qe kan deponun ne shpritin tim luften kunder UDBASHVE shqiptaroserboshqiptar.Kan Deponua Luften kunder KOMUNISTAV.Une gjithmon I kam kundershtua komunistat dhe I kam luftue UDBASHET, si pas deshires  se Babes tim, dhe si sipa Deshires se Mesuesit tim Osamn R. Gashit, per  Roberin dhe Rocotizmin ,per lirin dhe per te kene  “Kosova  republike” e ndare nga Serbia dhe nga Yugosllavia,dhe nuk  e herroje kurre  dashurin e rritjes  dhe dashurin e hujmbjes, dhe dashurin qe  nuk e kam tani.  

 

TE DASHUR BASHKOMBAS TE MIJE

Shqiptaret ne pergjithesi kudo qe jetojn  duhe te dije se: Komunizmi e UDBA, ishin Mashturese ,ishin kunder kultivimit te cultures tradicionale shqiptare,ishin kunder mesimi te Historise se popullit shqiptar, qe kan apse Labirinthin  e gabuar per shqiptaret  nacionalsit  dhe Minjaturat   komuniste  e te UDBASHVE  kane luftun kunder nacionalizmit shqiptar gje qe Komunistet UDBASHET ishin dhe jan Mashtruse, jane Hajna, jane AGJETNT, jane Plagjitor  te pasuksesshme, jane VRASES, jane SHPIFSA, jan RRENCA, qe ua kan marre jeten Nacionalistve shqiptar edhe me Porces te montuare gjygjesore  dhe qe ua kan SERVUA SERERBVE ,Burrat nacionalista shqiptar qe mbajshin me krenari ksulen e bradh,qe nga viti 1945-1999. dhe sot keta :”PIROLL TE VEGJELL” jan te zi,jane me maska, jan te rrezikshem  qe kane ushtyrua edhe Padi privat  qe eshte veshtir edhe me I definua,sepse  sot eshte Motoja e mbulimit dhe e ndryshimit te UDBASSHVE e te Komunistave qe kan kerakter  keriminele me Elemete te Perziar, dhe sot kan deshira  te gabuara.kujtoj thenjen e Behxhet Pacollit:”Kosovo ne mozhe bez serrbie”. “Kosova nuk mundet pa Serrnie”.! Ka then Behgjet Pacolli.O zot.?!

Me keto kerkater te njeta eshte edhe kjo KURVE SHQPTARE- me Origjin ROME-Cigane , nga Stregjyshit e saje,nga Nane e saje ROME-Cigane,.Kjo kurve shqiptare e emruar Raimond Moisiu, nuk ka as nivel, as edukat elemetare baze, nuk ka as njohuri te pergjitshme, gje qe  nuk e ka   e vrifikua  te verteten e kohes se UDBashti Flori Bruiqt dhe te ZEZAT  e tia,  qe ka jetue mbi 10 vite ne Beogrda, dhe deshira e saj u be mashtrim nga UDBASHI yne shqiptaroserboshqiptar Flori Bruqi, qe deshmon edhe FOTO e saje ne qendrimi APSTRAK.Foto qe nuk eshte Artistike,por shifte Raoimonda Moisiu me krenari duke ndejt  gju me gju me UBASHI-n, Flori Bruqin, edhe ky UDBASH shifet I gezuar duke  fole ne Telfon  duke e njohur edhe  ne Erresiren e ketije takimi gje qe une jam victim e keti UDBASHI dhe victim I KURVAVE SHQIPTARE. Qe asgje nuk iu kam borxh asgje nuk iu kam ber keq.

 

SI  E  RRITI  FAMEN  KRUVA SHQIPTARE- VEJUSHKE, RAIMONDA MOISIU

Akcion I ksaj  KURVE SHQIPTARE,vazhdon  per te rrite Famen e vet  ne rrolin e Gazetares per te na hedhe  HI syve neve qe e njohim shume mire kete dhe KURVAT TE TJERA dhe UDBASHET  e tyre, qe I perdorin si GUME ,Keto KURVA shqiptare, mundohen me na hedhe HI SYVE, me rrenat e tyre, hera duke u shite si shkrimtare, hera duke u shite si Gazetare, here duke u shite  si Poletikane, here duke u shite si poete dhe keto nuk e dije se :

 

1.    Gazetari –ja,nuk  mundet te behet kurr shkrimtar-e.

2.    Gazetari-ja, kurr nuk mund te behet poet-e,

3.    Gazetari-ja kurr nuk mundet  te behet Poletikan-e,

Gazetari duhet te mbete Gazetar, dhe te kete laborin e vet  qe te njohim  te verteten e kohes se shqiptarve qe  kane lane gjurma dhe gazetaret duhet te I godasin keto KURVA SHQIPTARE qe shiten per FAM  ne cdo FISHKELLIM….Hu,Hu….

 

RAIMONDA  MOISIU, NE RROLIN E GAZETARES

Po si KURVA TE TJERA e,edhe si UDBASHI Flori Bruqi,Raomonda Moisiu,kurve shqiptare –vejushk,lujti shume rrole, dhe ne rrolin e Gazetares kjo kurve shqiptare  shkoi edhe te Miku im I vjeter JOE,  DioGARDI,  ne N.York,ne cilesin e gazetarese, duke bere intervista  me JOE-n,  dhe ben edhe Fotografi me Joe-n duke e menduar so do te behet me FAM e me titullin:”PATRIOTE”  dhe kete fot e boton ne Ballinen e librit, e librit nuk I ven vitin e Botimit,por cka eshte edhe me intersant Raimonda Moisiu,vjedhe IDET e mija, deshmone kjopjimin e veprave te mija te  punes  time  te Formes seriale:ARBANIA-I-II-III-IV.

 

Njohja dhe Verfikim I hajnive  te KURVA SHQIPTARE qe kane bere tinxisht dhe marresisht eshte veshtire per te zbuluar sepse KURVAT SHQIPTARE kan bashkepunue ngusht me UDBASHI –Agjentin e UDBES Flori Bruiq qe eshte I Specilaizuar per Hajni dhe Plagjiatur,dhe eshte Plagjiator I Pasuksesshem, kete dijme  te gjitha Kosova e tere gjenerat e tije dhe gjith shkrimtaret e Kosoves qe jan mbi 389 shkrimtar dhe te gjithe jan pjes e Komunimzit Yugosllve dhe dhe shume prej tyre jane sherbetor te UDBES serrbe Yugosllave  dhe kane shtepin e UDBASHIR-Gjygjtarit,Hivzi Sylejmanit,per takime e tyre gje qe Flori Bruqi, ne kohe e Yugosllvise 1974 ishte Pastrues –Korir, ne kete shtepi dhe me pas ka shkue ne Beogard.

 

Per te I kethemi Raimonda Moisiut per te  identifikua Inrevisten e saj me Flori Bruqin, qe e ka lujte rroline gazetares  Ramimonda Moisiu, u aktivizu nga viti 2004,e ka marr rollin e Gazetares  ne vitin 2011 dhe ne Intervist me Flori Bruqin nuk ka bere asnje pytje UDBASHIT FLori Bruiqt per sherbiin e tije ne UDBEn srerrbeskllave.Ketu kuptohet se dicka e ka frenue  Raimonda Moisiun, gje qe Burri vet nuk ka mujet me e Frenu veture dhe vdic ne Kanall,nga shpjtesia.Por Raimonda Moisiu, nuk shkruna asgje per Diktaturen Komuniste, as per Inspektoret e Sigurmit te Shetit Shqiptar.

 

Raimonda Moisiu,ne cilesin e gazetares deshiroi te rrite popullartiten e vet nga negativiteti  ne Pozitivitet shkone te  Joe DioGardin,ne N.York per Intervist,…

 

 Konkret  shtrohet pyetja:

1.    Cka deshiron Raimonda Moisiu, dirket apo indirect , nga UDBASHI qe e mori ne Intervist.

2.    Kush e detyroi te shkon  te DioGardti.?! Me rrolin e gazetares qe deshmon se eshte KONTRA PRODUKTIVE 

3.    Cili eshte Interesi I Raimonda Moaisiu qe te jete gju me gju me UDBASHIN Flori Bruqin, dhe me pas me J.DioGradin.

 

Ketu kuptohet Infektimi I se keqit me te mirin.I Qenit me Qingin, I Dimri me veren, I Nates me Diten,I shtazes me njeriun.E gjitha keto jane ne funksioni  e ciliese se gazetares Raimonda Moisiu.Din kjo KURVE SHQIPTARE se une Bahtir Hamza,z. Joe DioGardinn,e kam Mik  shtepie, qe nga shtatori. 1990. Nga qyteti DYLEMA I Zvicrres, ne kete vit J.DioGradi, ka ardhe ne Zvicerr me Mehdi Hajdarin,……..

 

Dine kjo kurve shqiptare se une Bahtir Hamza, z.J.Diogadin e kam mik te Etikes Kombetare, mik te lirise se Kosoves, mik te cultures kombetare, mik  te librit  tim, qe eshte shume shume njeri i ndershem dhe i vleshme per mbare shqiptaret.

 

Qe nga shtatori 1990 e deri me sot  Une dhe Joe DioGradi, kemi pase dhe kemi mardhenje shume te mire miqesore dhe kombetare Corrospodnece te rregullte  qe e kemi edhe sot, dhe jam shume I shqetsuar per kete takim qe kjo kurve shqiptare e ka bere me J.DioGardin,duke e ditur se Raimond Moisiu, eshte pa vlere, eshte e pa Nivel, duke e diture  se ndihme per shqiptaret  eshte pezuallua edhe nga Shtet e Bashkuar te Amerikes , dhe kjo ka ndikuar edhe te miku im J.DioGradi, edeh te UNE sepse Problem e shqiptarve jan te shumta dhe as Joe DioGradi, as Amerika  nuk mundet me I zgjedh probelmet e tyre , sepse shqiptaret  jane vet e zeza e vet shqiptarve.Sepse shqiptare jane TRATHTAR  ne Aktivitet e tyre Politike,Sepse shqiptare jane TERRORISTA, jan VRASES,jan  te KORRUPTUAR me llooj lloj skena KRIMISH me Elemeta te Perziara krimonale….

 

Ndersa  ne anen tjetre  shqiptaret  nuk e rreseptokje te drjeten ligjore .Sepse shqiptaret nuk e respektoje te verteten Historike, sepse  shqiptaret  nuk e doje te verteten e tyre te Deshumar ne kohe,sepse  shqiptaret jan  te Inkuadruar ne kulturen e huja, ne Traditen e huja,sepse shqipatre ka vjedhe ARTIN E MUZIKES SE HUAJ.Sepse shqiptaret jane  te Asimiluar  dhe pas te gjitha ketyre na del nje KURVE  shqiptare e qujtur  Raimond Mosiu  qe nuk ka asnje EFEKT asnje NIVEL  qe nuk ka ber asgje as per Demokratizim e Shqiperise,as per lirine e Kosove as per Kosoven dhe deshiron te bene FAM te RREME duke e shvrydezua NDERIN e  z.Joe DioGardin, njeriu qe ka bere Madheshti per shqiptaret  e kosoves per LIRIN e Kosoves,e shqiptaret u bene  TERRORISTA kunder Amerikes, hejjj Çfare “gazetare “ eshte kjo  kruve shqiptare e qujtur   ti Raimonda Moisiu.?! Dhe me kete Interviste me z.JoeDioGardin,ti Raimonda  Moisiu nuk mundeshe te fitosh as nder as RRESPEKT ,nuk mundesh  te I mbulosh Marrezite e tya ,as Trathetit e tya,as KURVARLLOKUN TEND TE DASHURIS TINXARE, dhe nuk e dia se cila eshte arsyej qe e ke beter  kete Intrevist me z.Joe DioGardin.?!

 

TI, KURVO ; Raimonda Moisi,TI  nuk ka kopetenca kulturore  ne asnje pozicion,ti nuk ke as kopetenca personale, te merresh ne Intrevist mikun tim z.Joe DioGradin, dhe ,me habit  fakti bashkombas te mije,  sesi te ka pranua Joe DioGardi, nje bisede me kete  kete KURVE shqiptare , kur dihet se Raimonda Moisiu, vejushk i perkete UDBASHIT Flori Bruqit,qe e ka paraqit vet vetvehtene e vet gju me gju….

 

Por z.Joe DIoGardi, Miku im,eshte tregua shume NJERI ,njeri moderrn me kete kruve shqiptare sepse; Strategjia e z.Joe DioGardit, eshte qe: Nuk ke dashte te bene shtypje te mendimit te lire, nuk ka dashte te bene nje skandal demokratike per mendimin e lire Demokratik dhe per kete z.Joe Diogardi, I kushton vemendje shume mendimit te shprehje se lire, gje qe z.Joe DioGradi,original  I dedikohet Demokracise moderrne  Meditimi per Liri dhe Demokraci kombetare dhe nderkombetare dhe eshte FIGUR e perjetshme dhe e lirise se shqiptarve  dhe Kosoves eshet ideator qe shqiptaret te fitojn EDUKAT te mendimit te liri Demokartik per te thane gjithemon te verteten e shqiptarve qe kan lane kohe ne gjurma dhe te komunkojne edhe me tere Boten.Keto jan tiparte e mikut tim te ndrshme Joe DieoGardit.

 

Dihet   se  fuqia e shqiptarve  te Ballkanit  eshte ne sistemin komunist Yugosllavo-RUS ne Politike kriminale – kunder nacionalizmit shqipatr dhe qe prej 1945-2013. Dhe ende  nuk jan bere me dije Feformat Kriminale komuniste te jetese KRIM qe me keto fonomen kriminale eshte rrite dhe qe eshte mbylle ne kete politik KRIMI kjo KURVE SHQITARE, Raimonda Moisiu,dhe nuk e bene te njohur  ERRESIREN KOMUNISTE, qe ne kete teme, kjo kurve kishte  me pase nje intersime te gjere ne popull…

 

Dihet  se:Shqiptaret sot nuk jame me, as shqiptar, dhe shtrohet pyteja:Cilat  tema I ka shtejllua Raimonda Moisiu  me UDBASHIN Flori Bruqi, dhe cilat  tema I ka shtejllua me z.Joe  DioGardin, qe  ne kete menyre  bene  karriren e vet  duke e shvrydezua NDERIN e Joe DioGradit,me rruge  e rrejshme  ne cilesin e Gazetares per lavadat  te RREME ndersa  I sjell Deme ne nderin Njerzore z.Joe DioGradit, qe kjo kurve shqiptare luan rrolin e SHPIJUNIT- dhe  jetone ne Amerike dhe mundohet  te e ndryshone NDERIN e vet qe nuk e ka, as nuk eka pase kurre,  qe eshte KURVE, e te behte e NDERSHME duke u takua edhe me z.Joe DioGardin,me mikun time ,me te shtrenjt te jetse time,me njeriun qe i beri disa shqiptar te NDERSHEM  dhe shqiptaret e ndershem duhet  te dije se kush ishte “JEMS BONNDY’’dhe se cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE me Flori Bruiqn ne cilesin e gazetares dhe me Joe DioGardin?!

 

Shtrohet pyetja ;

1.    Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per Demokracin e Shqypnise, asgje,

2.    Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE  per Kosove qe te jete e lirin,asgje.

3.    Cka ka bere kjo KURVE SHQIPTARE per shqiptaret e Shqiperis e te Kosoves,asgje

 

Asgje,perveq primitivitetit te saj,perveq  rroleve te ndrsyhme me akcione tinxare  KURVALLUK me Moton pe rte Ndryshua vetvehet dhe duhe zyrtarisht te gjithe shqiptaret e, edhe z.Joe DioGradi, te Distanxohet nga kjo KURVE shqiptare SHPIJUNE – AGJENTE E FSHEHT nga Jarani I sja UDBASHET shqiptaroserboshqiptar Flori Bruqi,

 

RIMONDA  MOISIU  ORIGJINA  E STIL TE  SAJ ROME-CIGANE

Duke e Falendruar Bashkesin e Korces,duke falendruar zoti.E.P.per te  dhenat e saja nga  librit te amzes,thuhet Citoj:”Raminda Miosiu,shtetase shiptare me banim ne Amerike,  eshte  ardhe ne jete…. nga Nana me Origjin Rome dhe nga Baba me origjin shqiptare “!....

Kete te vertete Raimonda Moisiu, e mbane te mbulume ne favorin e FAMES se RREME ,dhe eshte e verteta qe Burri I saj nuk ka pase as leje per te drejtua Makinen, hejjjj, dhe ka vdek ne nje Kanal te rruges me kthes nga shpjetsia e madhe  dhe nuk eshte perplase me asnje njeri apo vetur tjeter.Te dhenate nga Policia rrugore e Bashkesi Korçe.

 

Raimonda Moisiu, jeton ne Amerike  eshte FATI I SAJE :”LLOTARIA AMERIKANE” me te cila ka ardhe ne Amerike dhe ky Fat I saje, kjo LLOTARI e saje eshte e dyshimit, paralel me vdekjen e Burrit e saj,sepse dihet se shume “llotari Amerikane” kane kene dhe ceshtje private e Indivduale, dhe Fati I saj ne “Llogarin Amerikane”  eshte i dyshimte eshte e pabesushem fati I saje sepse eshte shvryudezya  inetimisht nga ata qe ja kane bere te mundshme ardhjen e  saje  ne Amerike, dhe kur dihet se jete e saje ishte ne Ekstaze  me pika te zeza  ne fytyre  dhe ne trup dhe eshte TURPI i saj qe eshte ne krahun e UDBes me Flori Bruqin, e edhe kjo KURVE SHQIPTARE posi KURVAT TE TJERA, nuk ekzistojne ne Vendin ku UNE JAM ,ne Vendin ku une kam linde, sepse: Nana e saje eshte ROME-Magjupe dhe gjyshit e saj jan me Origjin Cigane….

 

PJESA E DYTE

RAIMONDA  MUISIU ME STIL  E  PAMJE  CIGANE

1.    Stili i Raimona Mosiut,tupi I saje, veshja e saje teni I saje  na tregon se: Nuk eshte gazetare, nuk eshte as poletikane,nuk eshte as shkrimtare,nuk eshte as poete.

2.    Stilli i Ramonia  Mosiut, na tregoen se :Nuk eshte e formue si  Edukatore, nuk esht e fromume si mesues, nuk eshte Fromume se Profesoresh, nuk eshte e Formume  as si akandemirke.

3.    Stili I Ramonda Mosisit, nga tergon se: Eshte femer Hajnesh,eshte GURA KURVE.

4.    Stili ne shiqim te kerakteret e saja te trupit si forme.

 

5.    Nese  ne I shiqojm duret me gishta te saja shofim: Lloje lloje unazash  e Buluzuksh Byzheterie  me  gur vizellus qe deshmon se ne rinin e saj nuk i ka pase

6.    Nese  i shiqojme syte e saj shofin: Syte me ndgjyre te Maces ee ZEZE,po si Maca e ZEZE E EGJIPTIT,qe dikur ka qendrua para Piramidave te Egjiptit me instlim te kekrimit per ushqim dhe akcione KREATIVE ne funksion per te mbet gjalle.

7.    Nese I shiqojem dhembet e saj; Keta te nifulles se larte Jan te ndame ne inicijative e udhqimit dhe maja  e gjuhes therr ne ta.

 

8.    Ne e sheqojme Fytyra e saje;Edhe pse eshte e ilustrume - “KALLAITNE”  me lloj lloj kremesh -ndgjyra, nuk ka njohuri per te qene e bukur dhe e natyres  se bukur.

9.    Nese I shiqojme Flokete e saje : Raimonda Moisiu I ka flokete prem te shkurta.

10.  Raimonda Moisiu,  nuk e din se Floket e gjate cdo femre i jepin Bukuri natyrore.Floket jan emisoni i natyres qe jetoje edhe ne toke pas vdekjes.

11.  Ndersa Floket e  shkurat I mbej femret qe jan Pertace, qe nuk kan Higjen te regullt te trupit te tyre.

12.  Floket e shkurta I mbajne femrat si arsey te dhembjese se kokes dhe te temepratuse  qe liron trupi dhe nga kjo temperatur dhe nga kjo keke  dhembje qe vjen  nga CRROMOZOMET E VDEKURA NE VAGIN TE FEMRES,ne koke krijohne puqrra te vogla me qelb, dhe fillon krurja e kokes dhe keto puqrra shprethejn dhe nga qelbi frmohen krurja e koke me floke dhe nga krurja behen zhugat qe rritne dhe zberthehen ne “qele” siqe thot populli, dhe keto zhuga kalojne edhe  “saragja” siqe thote populli qe keto “saragja” lindin negush e femres dhe atu ku ka qele -zhuket bine folku,qe ne populli thiren:”Gruja qelajk” d.m.th. me folke te ramme.Ndersa ne anen tjeter aga keto puqrra ne koke  krijohen inesekti qe quhet MORR, Morri i bardh,Morri i ZI, Morri i Kokes, dhe Morrat kan pjellen e tyre qe quhet:”Thinan” dhe Thninat I bashkojne fijet e flokve dhe floket duke u rrite mitilave, dhe kjo eshet arsyeja qe Raimonda Moisiu,i ka Floket e shkurta …

13.  Nese e shqiojme STILIN e saje te veshjes ne anen e Profesionalizmit.Shifet se Raimonda Moisiu, nuk ka as STIL, te  gazetares,nuk ka  as STIL te  shkrimtares, nuk kas as STIL te Poetes.Nuk ka as STIL te Poletikanes.

14.  Nese e shiqojem Trupin e saje;Raimonda Mosiu, nuk ka turp te femrave shqipatre,nuk eshte as Model as per  Shqiperin as per Ameriken,sepse trupi I sja  tergon se eshte rrite  ne mungs te vitamonave me Pijate RRACIONI,Lypse qe eshte tardite e ROMVE.

15.  Nese e shiqojme qendrimin e saje  ne Foto;Raimonda Moisiu, nuk dine me dale ne Fotografi shiqone shiqimi e syve et saje q etregoje syt vet q eeshet GRUA HAJNESH.

16.  Pra ne STILIN e saje.Pamje,Trup  FOTO me te gjoithe keto qe une I peshkrova,ne fotote e saje prezentohen  te gjitha kerakteret e saje me te ndyta,qe  cdo njeri e kupton se kami te bjem me nje KURVE  TE NDTYE  QE  NUK KA AS EDUKATEN  BAZE E QE SHITET ME PARA, PER FAM ,dhe AQE ME KEQE nuk ka as krativitete  te krijimtaris  Origjinale per te kete shkrimtare apo Gazetare.

 

17.  Foto e saja tregojne pamja e ndryshme  te saje  qe ne pah dele deshira Intime e Fsheht  e saj,ndersa ne ane tjeter  deshira e  saj eshte qe te ishte edhe  “SHTRIGE  NATE PER MAGJI-SEHIRE”por eshte me trup e shkurt, dhe e nuk eshte rrite me trup me shum dhe ARTIN e “SHTRIGAVE TE NATES “ nuk e ka mesue si Grate  te  tejera ROME, qe dijen me be magjit – SEHIRE, dhe Sehiret –Magjit e tyre,  mashkjut i fusin ne Kanale dhe vdein duke bere edhe vetvrasje, por ne anen tjetre Sehiret-Magjit e mashkujve  ua uline sistemin e Hormoneve gje qe damtoje  edhe IMUNITETIN e Dashurise mes Burrit dhe Gruas, dhe kete e bejen Grate nga Inati, nga Xhelozija,nga Interesi,per te keq, ne Drasma , te Nusja, ne syneti, ne Festa gezime ditelinjd,ne raste te veqanat, per te vra burrin, dhe mashkujt nga sehiret –magjit e zeza e humbin koncentrimin e veprimit dhe bejn ndeshje, bejne vrasje dhe kjo ndodhe edhe sot ne praktiken e jetes  me shqiptaret gje qe me keto SEHIRE-MAGJI, shume Femra dhe mashkuj jan nda,-Devorcua, shume femra kane bere  vetevrasje. Shume mashkuj I kan vra edhe gart e tyre,Keto ne popullin shqiptar  njifen si :”Magjit e Zeza” qe kan Origjin nga Egjipti dhe jan te perhapura  ne Islamizem ne fene Musliman  te Bejathxhit edhe te Muamedanet Isamik sidomo te Turqit,te Iranet,Afganisate e Pakistanet,Azerbejxhent….

 

Dihet se Kumunizmi I “PKSH-PPSH” Xhelatit  Enver Hoxha, shqiptare ua hoqi  Kishat ,Xhamijat, dhe Meditimin shpirterore per te qen shqiptari me culture te natyrese qe Feja eshte Kultur,eshte si burim I energjis  natyrore,dhe Komunizmi ua hoqi shqiptarve edhe Kishat edhe Xhamijta edhe “magjit –Sehiret”, ne rrethin e sistemit te tyre te jetes  dhe GRATE CIGANE - DHE SHQIPTARE MUSLIMANE, KAN  BERE SEHIRE ATY-KETU NE TAKTIKEN CIK CAK,tinxisht me metod special, nga vet kushtet e veshtira te jetes,  jane shite tinxishte edhe me Para edhe Naten edhe Diten,ua nxijne jeten njerezve e edhe kjo  KURVE SHQIPTARE,e qujtur Raomonda Moisiu,ka lujte  siqe ka dashte edhe  me Hane edhe pa hane, siqe ka dasht dhe kur ka dasht  dhe e ka dashurua  kan ka dashte dhe kjo eshte tardite e Ciganve –ROMVE…..

 

FATI  I  JETES  VJEN NE INTERSIN E PERBASHKET ME  IDEALET  E  SE VRETETES  NE DASHURI PER  LIRI PER TE DESHMUA  SE CLET JEMI NE.

 

Une deri me sot nuk kame pas te dhena te sakta per kete KURVE SHQIPTARE, Raimonda Moisiu,dhe nuk e kam njofte me pare siqe po e njof sot.Une nuk kam pas  te  dhena as per biogarfine e saje deri me sot qe te gjitha Infromatet me kan ardhe nga Bashkesia e Korces, gje qe iu jam Mirenjohes  atyre njerezve te ndershem qe jan treguar shume Burra,dhe et ndrsshem per kete femer qe si pas te dhenave  historike- gjenetike,eshte me Origjin te Famijes  ROME- CIGANE,e asimiluar ne shqiptare,dhe Burri i saje ka ken i pa shkolluar I punesuar ne Greqi….

Raomind Moisiun, Une  kurre nuk e njofte kurre, dhe kur une e nxorra gazeten time :”PENA SHQIPTARE” kjo me ka dergua shkrime ne adresen time te E-mellit dhe me eshte lutur per botime te shkrimev te saja dhe une ja kam botur te gjitha,pa e pyte asken gje qe UNE jam I pari qe Raimonda Moisiun, e kem popullarizua ne gazeten time sepse e kishte te njejtin mbiemer si presidenti i Shqyperise i asaje kohe A.Miusiu,dhe nuk kam kerkua informate nga askush per kete KURVE SHQIPTARE, siqe kam kerkua tani dhe siqe me kan ardhe tani  per kete jam I gezuar sepaku edhe per nje  minut sepse: Shqiptarve duhet me ua then troq te verteten e tyre, sepse: Ka Shqiptar-e, qe e deshiroje te verteten.Sepse e verteta eshte  bukuria e se vertetes se cdo njeriu dhe  kurr nuk vdes gje qe  eshte Prioriteti im, EMISONI IM, NJEREZOR  SHQIPAR-E, TE I NJOFIM SHQIPTARET NE PERMERIN PERCAKTOR  DHE FOTOGARFIT E TYRE. Qe deshmoje Boten e mbrendshme dhe te jashtem  qe nuk iu perket  aftesia  me te cilen mburren gje qe dhe fati i jetes  kurre nuk dihet  se nga kush vjen. Por nuk vjene me RRENA por nuk VJEN me HAJNI, nuk vjen me SHPIFEJE ,por nuk vjen me Tratheti, po nuk vjen me UDBASH por nuk vjen me Komunista.….

 

Raimonda Moisiu, e dine se ; Une isha I pari dhe   Ishte hera  e pare qe une e popullarizove  me  gazeten time “PENA SHQIPTARE” kete KURVE SHQIPTARE te qujtur Raimonda Moisiu, duke e rrespektuar edhe ne lutjen e saja,dhe nuk e kam dite Fatin e saj  as ndodhite e saja, nuk e kam dite  qe eshte bere krah UDBes shqiptaroserboshqiptar Flori Burqit, deri sa me ka ardhe nje leter nga shoqja e saje K.Za, dhe V.S….,te cila me shkruajn dhe me thojne  citoj: “z.Bahtir,shiqoje Raimond Moisiun me Flori Bruqin, gju me gju qe ti e ke pas mike dhe e ke popullarizua dhe jam habit kur I kami lexua gazetat  tua “Pena shqiptare” ne Biblioteken Kombetar ne Tirane, dhe shkrimet e tyre qe i kishe botua,e keta per tya kan shkruar cdo te lige”……..

 

Dhe me kete rast po IU pergjigjem kimev te mija,znoj.K.Za.dhe V.S. dhe ksja KURVE SHQIPTARE,Raimonda Moisiu, qe  deshmone  se  e  ka zemer te ZEZE,dhe qe nga sot do te quhet :”ZUZKA E KORÇES” sepse nuk ka ndergjegje te paster njerezore, por ka te njetate principe jete, por ka te njetat Keraktere jete,dhe ka te njeten deshira  ashtu siqe i ka UDBASHI yne Flori Bruqi,Hjani,Rrena, Shpifjet, Aferat korroptive,Propagand te rrejshme,Bessnesit dhe Moton per te ndryshua vetvehten e vet.Por ne anen tjeter jane keta te dy dhe KURVAT TE TJERA SHQIPTARE ,qe kane  sikronizuar veprimet e perbashkta  RRENAT, Shpifjet, dhe Akuza -Padi Private,kunder mej dhe eshte shume interesant Moto e tyre  qe Raimonda Moisiu, nuk eshte larguar nga  UDBAshi  yne, nga ky person  qe deshiron edhe ne bazen ROMANTIK te knaqe Raimonda Moisiun ne Amerike,larg Shqyperis  dhe eshte e Çuditshme  sesi  shqiptaret  IU besoje rrenave te FLORI BRUQIT, RRENEVE TE RAIMONDA MOISIUT,RRENAVE TE KURVAVE SHQIPTARE, SHPIFJE TE TYRE,Trikave te tyre, qe eshte shume leht te kuptohet Morali I tyre me I ndyte  ne bazen psikologjike dhe ky morla shifet edhe ne fytyren e tyre qe nuk guxoje me e thane te verteten.Dihet se  Veprimet e Shpifjet e UDBASHIT Flori Bruqit,I kan denuar njerezit qe jan me te mdhej se une, qe jane Profesionalista te Kritikes Letrare kombetare ne Kosove , duke e shpall Flori Bruqin,UDBASH,TRATHTAR KOMBETAR, HAJDUT-PLAGJIATOR TE PA SUKSESSHEM, siqe jan:Rrahim Sadiku,Baki Ymeri,Gazim Marku,Kadri Mani,Dr.Berdi Zahiti,Gafurr Adili,Xhafer Syla,Nezir Myrta,Xhemajl Ahmeti,Ilaz Prokshi,Jeta Xharra,Krenar Gashi,e shume te tjere si edhe webfaqja e inetrenti ;ww.infostudent.com, me seli ne Tetove, ..

 

Por ne anen tjeter UDBASHI yne Flori Bruqi, ka perllos  nderi e Ushtarve te UCKes, ka perllos  figurat luftarake te  UCKes, ka perllos  luftetaret e lirise se Kosoves, me shpifje e me rrena te tia.Sot Ushatret e UCK-es, te lirise jan te Burgosur, dhe ciditerisht kjo KURVE SHQIPTARE shkon e bene Intervist ne kete UDBASH gje qe  kjo  ka deshmon shetitjet e saje  aventureske per FAM te RREME, per APETIT  TE DASHURISE, dhe deshmon se e ka mendjen e  mjegulluar dhe nuk ka qartesin te jetese  ne Personlitetin  e vet qe I mungon Edukata Baze  Familjare dhe shkollore, dhe eshte per te u habitur me te ZEZATE e saja,  dhe me intrevisten qe e ka bere me UDBASHIN ton Flori Bruqi, qe eshte I COFTE  PER SE GJALLI, qe eshte I lig,dhe kete e ka bere Raimonda Moisiu,vetem pse Flori Bruqi,me RRENAT E VETA, e  Çfaqi, burri e  ksaj KURVE shqiptare :”HERO TE KOSOVES”  I cili ka  perfundua me Vdekje ne nji kanal te rruges ne kthes  nga mos dija.Ne Biografin e Raimonda Moisiut, UDBASHI yne thote: CITOJ:” Birri I saj ka vdekur ne nje ndeshje komunkacioni duke I ndihmua ushtaret e UCK-es,”  Kjo eshte Marrazia  e tyre dhe Hipokrizia  e tyre e psikologjes se sigmatizuar per RRENA she Shpifje e per FAM te RREME….

 

Dihet se Shqiptaret e  Kosoves jan shume te Çditeshme dhe iu mungon Edukata Baze, dhe eshte per te u habitur me shqiptaret e Kosoves, se perse nuk REAGOJNE ne RRENE e ne SHPIFJE te vet shqiptarve,perse   nuk reagoje  PARALEL me rrena te shqiptareve  qe i bejen ne emer te atyre, dhe jan dy gjera ketu.

a)    O nuk doje te i kuptojne rrenat  e Flori Bruqit,

b)    O nuk  deshirojne te mere me te.

Kjo metod I ngjan kohes se Komunistave  te shqiptarve te Yugosllvise .Kur NE,ne  Yugosllavi  shkrujshim  keq per poletikane komunista shqiptar, komunisnat  thojshin:”Mos iu pergjigjeni  atyre  qe na kritikoje ” dhe kjo e keqe eshte edhe sot.Kete te keqe  e gjejme te UDBASHIT Flori Bruqit, sespe: Flori Bruqi, shkruje RRENA e SHPIFJE duke I perdero emrat e shqipatrev si author te RRENAVE, nder ta Flori Bruqi, I perdori keta Emra Gani Xhafollin,Rustem Gecin Skender Karaqicen,dhe shkrujt RRENA e Shpifje me emer te tyre  dhe as kush nuk i kundershtoi RRENAT  etia,  as Skender Karaqica,as Rustem geci, as Gani Xhafolliqi,qe keta tre nuk ka shkruar kurre letre as artikuj kunder meje as keq per mua,por Flori Bruqi, ka shkruar me emer te tyre kurnder mej.Duhet cekur se Skender Karqica, kurr nuk ka botur asnje artikull ne gazten :”Koha Dotore” as nuk ka qe bashkputor I ksaje gazete asht siq RRENE Flroi bruqi,

Ndersa nji mike na Prishtin .R.L.me shkuar:”Bahtir ti je I madh,mos u merr me at PIS,se eshte I Flliqte, e  po na Flliqe te gjithe neve.Une per tya nuk shkruja as mire as keq…Por mos u merr me at pis” perfundoin leteren  miku im nga Prishtina.R.L. …

 

Pra ketu shifet haptas UDBASHI yune Flori Bruqi, me FORMA  E ZEZE ME RRENA E ME SHPIFJE PER TE KRIJUA  FAM TE RREME gje qe  Flori Bruqi, I ka e e sigmatizuar me Raimonda Moisiun,ne bazen Psikologjike me RRENA –Genjeshtra, qe  eshte  qellimi  dhe mashtirimi I Flori Bruqit,per te bere njerezi per vete  I cili ka humbe mbernda vetevehtes qe medone se do te dele dikush nga shqiptaret dhe te thote te mira per kete UDBASH, qe mendon se dote dele dikush nga shqipatre qe do te thote  :”se Burri Raimonda Moisiut duhet te shallet Hero I Kosoves ose veteran I luftese se UCKes,njiashtu  si Pandeli Majko-vici,” qe u mbeshte ne krah te Hashim Thaqit,dhe kjo iu ngjan shqiptarve te Shqypnise qe ne viti 1999-2003. Qe kan ardhe ne Canad ketu ne Tornato duke GENJUARE jane mbeshtet :”si viktima te luftes  ne Kososve” nga Shoqata :”Albanian Canadian Assiciation-Shoqata  Shqiptare – Candeze: KOSOVA ” ne Toronto,kur dihet se kjo Shoqate I ka pengua shqiptare per te ardhe si Asylante  ketu ne Toroneto Canad,gjate viti 1999-2003.keta te shqyonis  e kan perdor kete Shoqate per lloj lloj letrash FALLSO te rrejshme per te u paraqite edhe si Kosovar per  te I marre nenshtesin Candeze, dhe ata qe ishin me te vertet VIKTIMA  te lufte shqiptaret nga Kosova iu eshte refuzua kerkresa per asyl dhe disa ja tyre jane kethya mbarpa me vet deshire,sepse kishin te njete Dokumete te Falsifikuar dhe te verteta, dhe gjykate  e emigrimit ju ka besuar kete tyre te parve qe kishin ardhe nga Shqypnia ne menyre Ilagale, dhe per te I mbulue keto Marrezi te veta Shqoata Shqipatre –Candez,:”Kosova” ne menyre diplomatic ,Organizon per hera te pare nje Drake me Hjana, me Bisnese ne Kaffene e Faikut, nga Presheva ne periferi te Torontos,per te prit Delagcion e shqiptarve te Kosove te Prire nga Jakup Krasniqi,qe kishin are ne Canad per te I Falendrua Candezet ne Liber Portokulli Historik per Ndihmen qe iu ka bere popullit shqiptar gjat mijve te luftese 1999. Delgacioni qe perbehe nga Jakup Karsniq,Hydajet Hyseni,Mehmet Haziri,Adrian Gjini,dhe disa gazetar te RTK-es, gje qe Shoqata “Shqipatro-Canadeze-KOSOVA’’duke u mbeshtet ne krah te ketij Delagcioni, me nje DARK TE HAJNAVE te  I rrite nderi :”Shoqatese-Shqipatre –Canadeze:”Kosova”. Por dihet se kjo shoqate ju ka shkatu shume dame shqiptarve te Kosoves nga viti 1999-2003.

 

Pra problemet ne  keto kontraste te shqiptarve jane te sinkronazuara edhe ne skenat e shteteve Europjane qe shume shqiptar te Shqypnise  me Familje dhe Individual, kan para qite Dokumeta te RREME te Falsifikaur si Kosovar ,pa  e njofte kurre Kosove pa ken kurre ne Kosove, dhe gjate senaces gjygjsore  nuk kane dite se ku shtrihte Fashti I tyre qe jan paraqit nga Kosva si kosovar keshtu ka ndoidhe edhe ne Toronto Hjejjj shqipatr ber…!!! Pse keshtu?! dhe konkretisht -reltivisht kjo Form e Asylit per shqiptar-te  Kosvese nga Kosva, eshte e mbyllur  sot.Sot ne tere shtete Europjan shqiptaret jan te mbushur me RRENA, me FALLSIFIKIME te DOKUMETAVE, me SHPIFJE te DRYSHME, me Vdekje njerezish, me DHUNE TRAGJIKE, nga vet shqiptaret mbi shqiptaret…

 

Por eshte per te u Cuditur me Raimonda Moisiu, qe  merret me Flori Bruqin, e nuk  merret me keto TEMA,per shqiptaret me shqiptaret, per te ngre nderin e vet me te verteten e jetes se shqiptarve si njohuri per probelmet e tyre.Kor kjo  KURVE shqiptare I behet krah UDBASHIT Flori Bruqit, me Inicijativen e RRENEVE  te motivuara nga vet ai,qe buri I Raimonda Moisiut,I vdekur rastesisht ose me qellim te shpellet :”Hero I Kosoves”  dhe dihet se kjo  kURVE dhe ky UDBASH jane te mbushur  me te keqija  me RRENA dhe Çeshtja eshte se Burri I Raimonda  Moisut,nuk do te shpallet kurr Hero i  Kosoves,dhe as  ai, dhe as Pandeli Majko-vic,-(i cili eshte mbeshte ne krahun e Hashim Thaqit,) - qe kurre  nuk i kane  ndihmua  ushtaret UCK-es, as ne Shqypni, as ne Kosove, as me Buke as me UJ,as me Arme as me njerezi…

 

Pra kjo eshte  eshte Marrezia e tyre, eshte ligesia  e tyre, dhe keta  nuk  hecin shqip dhe jan largua nga  e verteta  dhe jan shume te derlikuar .Por nese  futemi  mbernda tyre, NE, ne nuk gabojme  sepse:Raimonda Moisiu,  dhe Flori Bruqi, kan derjetime  te gabauar kane RRENA te GABUARA, dhe ne  kete  derjtim  hyjne  skandalet e KURVAVE TE TJERA qe jan ra ne KURTHE TE FLORI BRUQIT,  dhe kane  ber shpifje e rrena kunder meje duke me kercenua edhe me likujdim Fizik.

 

NE FUNKSION TE SE VERTESE

Per hire tese vertetes dhe Ne funksion te se vertetes ,Une kurr nuk kam mendua qe  Raimonda  Moisiu, do te behet  ANMIKJA ime, gje qe asgje te keqe Kurre nuk I ka bere.hiqe hiqe,hiqe,a,!  dhe Jam habitur se si eshte bere ne karh te UDBASHIT Flori Bruiqt, dhe i kan kulituve RRENATE  e perbashkta edhe publiksht kan dale kunder meje ne rrejtin e Internetit  dhe kjo eshte natyra  e tyre krimilale me keraktereve  te njeta,me  natyren  e tyre mashtruse, bashkersisht  ne natyren  tyre qe jetojne me RRENA   dhe kanqesia  e tyre  eshte  RRENA,gj qe  bashkimi i tyre eshte DESHTIM.

 

Te dahsur bashkombas te mije shqiptar-e, kudo q endodheni,e shkruja edhe kete liber sepse: Keto kurva  dhe keta UDBASH  kan prish  jeten time, kan vra personalitetin  tim, kane pengua  karrirene time,ma kane VRA identitetin tim kombetar,kan ushtrua Padi private me akuze shum te rand kunder meje “Dhune Sexuale” ne Toronto, Canad, dhe tani KURVAT SHQIPTARE  kan perfundua  me humbje  dhe  jan bere bashkerisht ne krahun e UDBESHIT   dhe askush  nuk iu epe  perparsi ketyre KURVAVE SHQIPTARE, as ketij UDBASHI te Isniqit te Decanit, Flori Bruqit,qe eshte ne shvrydezimin e emrave te tyre  sepse  situate  e tyre  dihet  dhe eshte posi ne Shtallen e FERMES se DERRAVE”KAMBERI”  ne Vlore  dhe kjo eshte e verteta e rrethit te kuq te tyre qe kan perfundua  me humbje…

 

Lloji  I ketyre njerezve UDBASH,e Komunista,lloj I ketyre KURVAVE SHQIPTARE,nuk dote thote;Autorite, por eshte dhembje dhe Mallkim, qe nuk kane  mardhenje  me te verteten me te drejten per te verteten e kohes se tyre te “REXHIMIT “ te tyre komunist  dhe kjo eshte qe  une  e ndije ligesine  e tyre qe vjen  edhe mejrimi i tyre, dhe vlersimi I tyre  per vetevhtenn e tyre eshte me lavadata te RREME qe cdo RRENE  e tyre bie posht,  dhe gjerat e tyre  jan te  RREME  dhe fundi I tyre eshte COFJA E TYRE, gje qe  nga  ketu  eshte ndjenja e  brengosjese  dhe e  mejrimit  te tyre dhe te Prinderve te tyre, e te Familjes se tyre Masive…

 

Keta  UDBASH keta KOMUNISTA, keto kurva shqiptare me gjeneraten e tyre me RRENA e me Shpifje, tregojne:  rruge  e krimit, rruge e rrenave,  rrugen e nenshtrimit, rruge  e shvrydezimit , rrugen e shtalles  te derrrave te “Firmes  Kamberi”  dhe  definohen KURVA SHQIPTARE  gje qe  keto kurva e UDBA dhe klika  e tyre komuniste dhe Elita  e tyre e vjeter dhe e reja,  kurr nuk kane me pase sukesese  me mua,e, dhe kurr nuk kane me I pranue  kethimin e tyre  per te mire ne jeten time, sado te me kerkojne falje keto  kurvat  shqiptare  sepse  keto dhe kata UDBASH jane te pa vlere…

 

PROLOGU DHE BIOGRAFIA

Biografi e cdo njeriu nenkupton njohurin e individit NE Identiti me njohjen ardhjes ne jete me edukimin baze te Familjes - individual, dhe me zhvillimin e aktivitet ne jeten te parashkollimit dhe te shkollimit ne kulturen individulae Familjare,ne iteresin e Etikes  kombetar por aktivitete demokratike kombetare,politike dhe  individual kjo eshte qe duhe te njofi cdo njeri ne pune e tia si njohje ne peremrin perckator te ligjshem.Keto Vyrertyte  nuk I gjejm as te Raimonda Moisiu, as te Flori Bruqi,as Te Jusuf Gervaalla, as te Haxhi Muhaxheri as te UDBASHET te tjere dhe mos preznetimi I tyre ne peremrin perckate deshmone se jane sherbetor e vgela te huaj gje qe jane  me degaradim mendore jan te cket ne mendje dhe kane mungese e tyre educative Familjare jane dhe :” ANEMIK” (anmik eshte lloj I smundje-Diagnoz mendore pa ekuliber pa bilanc te shpirtit) qe kane nevoje per sherrim dhe mjekim. Dhe duhet te dije se cka eshte gabim te keta njerezi e edhe ne bazen Psikologjike, gjeq  nje hera na vraje te Fjale, se dyti na shpallin te smuar, se treti na vrjane me INJURANCE

 

Shiqoni  Biografin e Raimonda Moisiut.

Raimonda Moisiu (SADE) ( lindur më 20 shkurt 1957, Korçë) shkrimtare, shqiptare nga Shqipëria. Lindur e rritur në Korçë në një familje edukatorësh. Pas përfundimit të mësimeve të mesme merr një të drejtë[1] studimi në gjuhët e huaja, dega anglisht. Pas mbarimit të studimeve, punon mësuese e gjuhës angleze, në qytetin e Korçës dhe rrethinat e saj. Më 1999 humb bashkëshortin e saj në një aksident automobilistik, dhe po këtë vit emigron në SHBA, si fituese e llotarisë amerikane. Sot ajo jeton në Hartford, shtetin e Connecticut, USA, së bashku me fëmijët e saj.E apasionuar me publicistikën, përkthimet dhe shënimet e udhëtimit, ajo vijon me këmbëngulje për të kërkuar në histori dhe në zhvillimet aktuale, duke evidentuar vlerat më të mira të vendlindjes e të njeriut. Me kalimin e kohës, ngjarjet e jetuara, proza letrare, përkthimet dhe poezia shëndrrohen në pasion të pandashme të saj. Këtë pasion të saj, Raimonda përpiqet që ta shprehë e të artikullojë edhe në shoqërinë në të cilën jeton. Për kontributin e saj të çmuar në komunitet e shoqëris në ShBA, u nderua me Official Citation, me motivacionin si "Gruaja e vitit në komunitet", nga Bashkia e kryeqytetit të Connecticut, Hartford. Aktiviteti i saj është gjithëpërfshirës dhe vije në shprehje nëpërmjet pjesëmarrjes në shumë lista të bashkësive të shoqërisë, amza interneti dhe forume bashkëatdhetarësh në internet. Aty, ajo nëpërmjet shkrimeve publicistike, prozë letrare, poezi, ngjarje të jetuara, dhe opinione të ndryshme për zhvillimin e proceseve shoqërore në Shqipëri dhe në Diasporën shqiptare, përpiqet të tërheq vëmendjen për dukuri të brishta me të cilat duhet të përballohet shoqëria shqiptare. Raimonda është bashkëpunëtore me statusin e gazetares në disa gazeta të pavarura në shtypin shqiptar, Shqipëri, si: "Tirana Observer", "Ndryshe", "Panorama", dhe me statusin e korrespodentës në dhe me statusin e korrespodentës në "Albanian Mail"-Londër, "Fjala e Lirë" - Londër, dhe "Illyria" ..

 

SHQIONI VEPRIMTARINE E SAJE TE BOTUARE PA ASNJI VIT BOTIMI

 

Veprimtaria e Raimondës në opinionin e gjërë është kryesisht e njohur në lëmin e letërsisë e cila shprehet nëpërmjet disa titujve dhe pjesëmarrjes së saj apo të shkrimeve të saja në takime të ndryshme letrare.

Tituj të veprave

"Jeta mes dy dashurive", - një libër me prozë, ngjarje të jetuara dhe publicistikë.[2][3]

"Dashuria nuk ka emër", - vëllimi i parë me poezi, kryesisht lirika dashurie.[2]

"Sikur s'me ke puthur kurrë", - vëllimi i dytë me poezi, kryesisht lirika dashurie.[2]

"Duke kërkuar Ardianen...", - përmbledhje me proza (kryesisht bazuar ne ngjarje të jetuara) dhe ese.[2]

"Gërhitja e gjeneralëve", - përmbledhje publicistike.[2]

"Pafajsia e Evës", - roman.[2]

"Tempulli i fjales", - bashkëautore në këtë antollogji në gjuhën rumune.[2]

"Itaka e Fjalës", - bashkëautore në këtë antollogji të botuar nga "Fotjonart".[2]

"Zemra Prindërore", - bashkëautore në këtë antollogji në forumin virtual "Mëmëdheu".[2]

"Nëna",- bashkëautore në këtë antollogji me prozë, në forumin "Pan Albanian women network".[2]

"Tregime", - përmbledhje publikuar nga Shtëpia Botuese "ADA", Tiranë.[2]

 

------------------

MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT  HIPOKIZIA I SAJE  NE BASHKEPUNIMIN E SIGMATIZUAR  ME SHQIPTAROSERBOSHQIPTARET E UDBES AGJENTIN FLORI BRUQIN DHE HAXHI MUHAXHERIN ‘’KOSOVARJOT’’.

 

By: BAHTIR HAMZA,author,artist.

Tuesday, August 20, 2013.19:01:16

 

Thema ;HIPOKRIZIA E ‘’KOSOVARJOTEVE’’SHQIPTAR TE KOSOVES

NUK KA DY TE VERTATA RRETH NJE TE VERTETA

 

MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MOISIUT,

ME ORIGJIN DHE STIL ROME  CIGANE NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT.

 

HRYJE

 

Hipokrizia e Raimonda Moisiut

Rimonda Moisiu ka lIndur ne Korce,nga Baba shqiptar dhe NANA me Origjin Rom-Cigan.

Dhe ja cka thuhet  ne biogarfine e saje  Citoje:1.”Pas mabrimet te studimeve ……………, dhe nuk thuhet se cilat studime I ka mbaru ne Cilin Universitet apo ku ka studijua,… dhe vazhond biogrfia e saj qe ne vazhdim  thuhet citoj :2 )” Me 1999  humbi bashkeshortin ne saj  ne nje aksident automobilistik”,nuk thuhet muja as vendi dhe as arsyeja.

 

RAEGIM

Kjo kuptohet se; Raimonda Moisiu, e paska vra qellimisht burrin e vet, dhe ne ana tjere, dhe kjo kuptohet se dikush e ka shkrua qellimisht kete biografi te Raimondes Moisiut, Sepse thuhet:”me 1999 humbi bashkshortine e saje…

Kjo kuptohet ;  Ne gamatiken e gjuhes shqipe kuptohet  vepimi I Aktit te Kryer qe bie ne Kundrine e drejt ne kohen deshirore - e kaluar e thejsht.

Ndersa ne Bazen e se drejtes ligjore te viktimave kombetare dhe nderkombetare per viktima,duke u Bazuar ne bazen Psikologjike shpirterore te ligjit ; Kjo  kuptohet  : ”qe Vrasjen e ka bere Raimonda Mosiu qellimisht”….

 

Pra me keto thenje te Biografise se saj kuptohet  Hipokrizia e sinkronizua ne morlin me te ndyte piskologjik qe shqiptareve ‘’kosovarjot’’ te Kosoves qe jan Faktor te se keqes dhe as keta ‘’kosrajot’’ dhe as  Raimonda Mosiu,  nuk e keptojne kete psikologji krimi qe thuhet ne biografin e saj qe eshte e qellimshme per te keq qe ne vende qe te I bejne mire ‘’kosoavrjotet’’ Raimondes  per FAM dhe me Lavdata te RREME, I bjene edhe me keqe.

Kete te keqe  e kuptojn vetem ata Intelektualet qe jane Origjinal te vecant te prekur nga  Hyji I vet zotit DHUNTI NATYRORE dhe njerezit e ngriture me “IQ”Relvante ne linje qe kan Experience jete ne njohjen e psikologjise te shpriti te njerezve ne qaste veprimit ne Aktet e kryare  te tyre qe kan krya AKTE KRIMI.

 

Kjo biografi e saj eshte ne webfaqen te Haxhi Muhaxheri,’’www.Ora shqiptare.com’’ qe eshte  ne te njeten   gategori njeriu po si kjo KURVE SHQIPTARE po si UDBASHI Flori Bruqi ,qe jan te njohur per rrolin e tyre me levdata te RREME qe jan te njohur per Palghjiatur e Hajni, duke pretenduar dhe njerezi te tjere ne Lavadata te RREJSHME qe te njfen Boterisht dhe apsolutikisht nuk jane te mire as per shqiptaret as per Kosoven  dhe as per  vet vehten e tyre.

 

Shqiptaret  e ndershem kudo q endodhen duhet  te I godasin keta  njerezi  keto grupe njerezish, keto kurva shqiptare keto grupe Kurvash, qe nuk e bejen te qart biografin e tyre ne permerin percaktor dhe ne konteksti e biogafis se tyre ka lejthitje munges te njohurise mungs te educates me te cile jane rrite dhe cilat jane tragjedit e tyre  te qellimta qe kane ndodhe me Aktet te Kryara gje qe keshtu shqiptaret  parktikojne te keqe  dhe iu bie  autoriteti edhe shqiptarve te meri  edhe humb nderi I popullit edhe kulturse  shqiptare kombetare.

 

KJO ESHTE HIPOKRIZIA E RAIMONDA MOSIUT

DHE E ‘’KOSOVARJOTVE’’ FLORI BRUQIT DHE E HAXHI MUHAXHERIT.

 

Me pas ne Biografi e Rimanda Moisiut te shkruar nga Flori Bruqi thuhet Citoje:” Burri i saj vdiq ne nje aksiden tarfiku duke iu ndimhua luftarve te UCKes,” nuk thuhet  as data as vendi I ngjarjes….

Ja Çfare  Hipokrizie  e ketij UDBAshi shqiptaroserboshqiptar nga Isniqi I Decanit Kosove, I cili ka jetu mbi 10 vite ne Beograd,gje qe me kete thenje ne Biogarfine Raimonda Moisiut , e ka ndyt nderin e Ushtiris Çlirimtare te Kosoves,por Flori Bruiq njifet edhe me heret  si AGJNET I UDBES SI PLAGJIATOR  SI RRENAVECI duke genjya se ka kene ne Funksionin :”Reporter I Luftes ne Njistet e  UCKes 1998/1999”.

 

Pra me kete Hiporkizi deshmohet MARREZITE e tyre dhe kuptohet angazhimi I ketyre qe eshte vaferia e tyre Intelektuale edhe iu mungone Eduakat baze femiljare, se deshonje edukim fallso Familjar te tyre edhe  Edukim jot e ndrshme shkollore te Instutucionev qe kan Funksionuna me Komuniste ne Politikat e reformes Komuniste  dhe kjo I ka Godite me se shumti shqiptare dhe nga ketu kuptohet SKANDALI ME I MADHE I UDBASHIT Flori Bruiq,qe  ishte Sudent I “DIF ne Beogrda  10 vite me radh dhe nuk ka Diplomua ne kete Fakultet qe eshte ishte dhe eshte me  I leheti per te marr Diplomen dhe Titull dhe kjo eshte per te gjithe gjeneratet edhe ne Prishtin.Ne anen tjeter kjo kuptohet se Flori Bruiq e Ramoinda Moisiu, dhe shume te tjete si keta nuk jane te ndertuar me te verteten e nderi njerezor as me te verteten e nderit teFamiljes se tyre dhe  as ne nderin e shkollimit .

 

Nga njerezit te till ke vetem te keqija dhe te Çfaqen dhembjet dhe duhesh me REAGU medomos SEPSE: Keta jane edukara nga prinderit e tyre gabimisht – keq,qe ne  menyra e ne taktika te tilla  mundohen te kerijone FAM dhe oferat Publike me LAVDIME TE RREME te tyre dhe ne kete menyre  mundohen me gjet zgjidhjen e tyre per te ndryshua te bemet e tyre kriminale, me ndryshua  edhe Origjine e edhe gjakun qe e kane ne trupin e tyre gje qe  duhe te njofin ne peremrin percaktor dhe kohen e tyre ne shekulli XX.

Sa do te kene Tituj e Diploma shqiptaret,sa do qe te I njohin gjuhete huja jane keta dhe ata, jen keto dhe ato qe duhe te  jane te njhouar-a, dhe dalluar-a, me aktvitete  e tyre Komunale ne sistemim qe jan rrite dhe qe jane formua si “njerezi” me dy kembe me te meta  te kasje natyre.

 

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

POR CILA ESHTE RAIMONDA  MOISIU, LEXONI TE  VERTETEN E SAJE.

TE SHTUNDEN ME 24.GUSHT.2013. NE FACE BOOK

MORALI ME I NDYTE PSIKOLOGJIK I RAIMONDA MAOSIUT  ME ORIGJIN ROME NGA KORCA E SHQYPNISE SE JUGUT.