MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Friday, May 10, 2013

BEDRI ISLAMI, SHABAN SINANI,YLBER SELA,IBDAHIM KELMENDI,ALI AHMETI,AHMET QERIQI, RADIO KOSOVA E LIRE, PROF.DR.SHABAN SINANI, KADRI ZEKA,JUSJF GERVALLA,BARDHOSH GERVALLA,SABRI NOVOSELLA,XHAFER SHATRI,HYSEN GEGA, RAMADAN PLLANA,AVDULLAH PRAPASHTICA, AGRON RRAHMANI,EMRUSH XHEMAJLI, FAHERIN TAFALLARI, HASANMALA, KADRI ABDULLAHU, SKëNDER DURMISHI, GAFURR ELSHANI, ZIJAH SHEMSIU, SAMI KURTESHI, XHVIT HOXHA, FAZLI VELIU,AZEM SYLA, PLEURAT SEJDIU, MUSTAFë XHEMAJLI, SAIME ISUFI, JASHAR SALIHU, AGIM MALA, MUAMER SHABANI, HASAN MALA, BILALL SHERIFI, RAMADAN AVDIU, SABRI KIçMARI, ALI AHMETI, HALIL SELIMI, XHELADIN GASHI, IBISH NEZIRI, BARDHYL MAHMUTI, NUFRI LEKAJ, REXHë IBëRDEMA, SAHIT KRASNIQI, HASAN UKëHAXHA, MRAT JASHARI, KADRI REXHA, SHAQIR SHAQIRI, MEHMET BISLIMI, SHEFIR XHAFERI,XHAFER DURMISHI, XHAVIT HALITI, FLORA DURMISHI,UKSHIN HOTI, JAKUP KRASNIQI, YLBER HYSA, VETON SURROI, ISA MUSTAFA, UNIVERSITETI I TETOVES, UNIVERSITETI I PRISHTINES, RADIO KOSOVA, ISMET CAKIÇI, SAMI LUSHTAKU, EDI RAMA, ILIR META, PASKAL MILO, HASHIM THAQI, PANDELI MAJKO, LENDITA NIKOLLA, RTK-ja,BAHTIR HAMZA,KOSOVA SOT, PENA SHQIPATRE, BASRI QAPRIQI, REXHEP QOSJA, MAHMUT IBRAHIMI,PENA SHQIPTARE,ZEMRA SHQIPTARE,

AHMET QERIQI SHKRUAN RRENA E GENJESHTAR PER SHQIPTAROSERBOSHQIPTARET UDBASH YUGOSLLAV
QE ISHIN DHE JAN DORE E ZGJATUR E SERBISE –YUGOSLLAVIE ISHIN ME JUGOSLLAV SE JUGOSLLAVET
UDBA SERBOSHQIPTARE TE NENVIZUAR.

3. Të përndjekurit politikë 


Në mesin e veprimtarëve që kishin rënë ndesh me regjimin okupator, ose që kishin vepruar ilegalisht për krijimin e grupeve të rezistencës shquhen edhe shumë idealistë, të cilët në një moment të caktuar ishin larguar nga Kosova, jo për të shpëtuar veten, por për të vazhduar aktivitetin në shtetet demokratike të Evropës, ku ata vepronin dhe e manifestonin hapur qëndrimin e tyre politik. Në këto radha qysh në vitet 70 të shekullit të kaluar janë shquar: Kadri Zeka, Jusuf Gërvalla, Bardhosh Gërvalla, Ibrahim Kelmendi, Sabri Novosella, Xhafer Shatri, Hysen Gega, Ramadan Pllana, Avdullah Prapashtica, Agron Rrahmani, Emrush Xhemajli, Fahredin Tafallari, Hasan Mala, Kadri Abdullahu, Skënder Durmishi, Gafurr Elshani, Zijah Shemsiu, Sami Kurteshi, Xhavit Hoxha, Fazli Veliu, Azem Syla, Pleurat Sejdiu, Mustafë Xhemajli, Saime Isufi,Jashar Salihu, Agim Mala, Muamer Shabani, Hasan Mala, Bilall Sherifi, Ramadan Avdiu, Sabri Kiçmari, Ali Ahmeti, Halil Selimi, Xheladin Gashi, Ibish Neziri, Bardhyl Mahmuti, Nufri Lekaj, Rexhë Ibërdema, Sahit Krasniqi, Hasan Ukëhaxha, Murat Jashari, Kadri Rexha, Shaqir Shaqiri, Mehmet Bislimi, Shefit Xhaferi e të tjerë. Më gjerësisht shfleto “Historiku i LPK-së”.

VERNI RE
MURAT JASHARI, ASGJE NUK KA TE BEJE ME KETA NJEREZI...AS ME LPK-en,. HIQE, HIQE, BASHE HIQE....

ESHTE SHUME INTERSANT SESI AHMET QERIQI, E KA HARRUA XHAVIT HALITIN,E XHAFER DURMISHIN, KUR DIHETE HAPTAS SE HISTORIKU I LPK-es, ESHET DORE E ZGJATUR E SERBISE, ESHTE ME SHQIPTAROSERBOSHQIPATR FALLSO, ME SHQIPTAROSERBOSHQIPTAR UDBASH KRIMENL.HAJNA E RRENCA DHE ZITIMI I TYRA PREJ AGJENTESH E SHPIJUNESH TE PA PARE,AS TE MARRE ,AQE TE POSHTERE... ME ADRES E PA ADRES TE GJITH ISHIN TE PA BESE....