MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Thursday, November 14, 2013

FADIL SHYTI,KOLEC TRABOINI,FATIME KULLI, RAIMONDA MOISIU,VITORE SEFA,GZIM AJGERAJ,RESHAT SAHITAJ,MIRVETE GASHI ZOGEJANI,VJOSA BERISHA,ANTIGONA HASANI,FLORI BRUQI,FITNETE SETA,DONIKA GERVALL,SUZANA GERVALLA,FLORIE PECI,FATMIRE BELANICA,KUMRIJE BRUQI,BURBUQE BRUQI,KOZETA ZYLO,ZANA PRELVUKAJ,JUSUF GERVALLA,ALBAN GERVALLA,RAMUSH HARADINAJ,ISA MULAJ,KRENAR GASHI, SALI BASHOTA,RADIO KOSOVA,BAKI YMERI,AGIM GASHI,XHAFER SYLA,ATIFETE JAHJAGA,HASHIM THAQI,XHILI SPAHIA,ZERI AMERIKES,LAORA KONDA,GEZIM MARKU,JETA XHARRA,BAHTIR HAMZA,TOM PALOKA,MENTOR SHALA,ALBIN KURTI,


EPOKA KRIMINALE E FAMILJES MAXHUN BRUQIT, NGA ISNIQI I DEÇANIT KOSOVE ,

NUK KANE ASNJE NIVEL NJEREZOR ASNJI VELER  KOMBETARE SHQIPTARE

 

By: Bahtir Hamza,author,arist.

 

Thema: NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE.

 

Cdo Familje  ne Bote  eshte ne kerkim te lumturis  dhe te fatit  te gezuar.

“Lumturia eshte liri, eshte plotesi, eshte product i dashurise”!

Tomas Man,shkrimtar desident Gjerman ne Amerike.

Familje e Maxhun Bruqit, nga Isniqi i Deçanit,Kosove,eshte Bioligjikisht - familjarisht e lumtur me Miqesine e me kumarin e tyre me  Serrb qe jetojn edhe me gjak serrbi.

Familje e Maxhun Bruqit, nga Isniqi i Deçanit,Kosove;Eshte Familje komunistesh e  UDBASH ne periudhe kohore  1948 - 2013.

Familje e Maxhun Bruqit, nga Isniqi i Deçanit,Kosove ; Eshte familje trathtare shqiptar-e,  e miqesuar me serrb e lidhure me gjak serrb dhe per LUMTURIn FAMILJARE iu kane pershtate  tradicionalisht Taktikave dhe Metodave serrbeve  te Beogradit,serrbve  qe kane jetua e pununa ne Komunate e Deçanit,te Peje e te Prishtines ne sectorin e sherbimit secret serrbo-yugosllav UDBA.

 

Familja e Maxhun Bruqi, si Familje e tere, ishte e lumtur ne kerakterin PRIMITIV-Klasik, qe ishte e inkuadruar dhe e sisstematizuar ne Lidhjen Komuniste te Yugosllavsie,qe nga viti 1946 ne sherbimi secret serb OZNA/UDBA 1948 per te I mbrojte Interesate e Yugosllavise dhe te Serrbise ne Objektivene: ” vllaznim –bashkimit”ne simbolet e Yugosllvise  dhe te Serrbise dhe kjo ndodhi ne periudhen kohore ne dy shekuj XX dhe XXI ne 1946-2013.

 

Maxhun Bruqi,kryefamiljari I ksaje Familje Lujti  rrol te randesishem ne Isniq dhe ne rrethine e edhe ne Familjen e vet I cili e shvrydezoi lumturin e Miqesise e te Kumarise shtepijake qe kishte me Serbet e Decanit V.Djordjevcin,te Pejes.

Maxhun Bruqi, separi ishte I lumture qe ishte anetar I Partise Komuniste Yugosllave, me pas  ishte I LUMTUR qe ishte sherbeetor I sherbimit secret serrbo skllave UDBA.

Maxhun Bruqi,mepas me keto keraktere u be I lumtur me lindjen e djali “Florim” me pas u be I lumtur qe e beri KUMAR te Djalit Serrbin.V.Djordjevicin,nga Decani, mepas u be I lumtur qe mori Banes ne Peje, e me Pas ne Prishtine ( Velani) dhe me Pas ne Beograd ,(Banovo Birdo  ne Beogra ) dhe me kete Vrajant Femija Burqi, funksionin Lumturit  e tyre keto lumturi Maxhun Bruqi,I defishoi duke  i Inkuadrua femijte  e vet  ne Beograd per shkollim te me tutjeshme gje qe si PIRAT KOMUNIST Maxhun Bruqi, e beri kete per te I realizua te drjetate e Serrbise e te UDBes, mbi shqiptaret nacionalist te Kosoves qe ishin kritikus  ndaj komunizimit e te UDBes,dhe ishin kunder Yugosllvise dhe nuk e dojshin :”Vllaznim-bashkimin” e Yugosllvise  dhe Maxhun Bruqi duke u bere skllever  e sherbetor I sherbimit secret serrb UDBA lujti rol edhe ne kerakterin e femijve te vet dhe I beri skllever edhe Femijt e vet ne produktivitetin e LUMTURISE me serbet dhe keshtu I vrau Femijt e vet pergjithemon.

 

Maxhun Bruqi,Separi ; Pas shkollimit fillor te femijve te vet Flori Bruqin e dergoi ne shkollen special ne Peje per te mesuar te folurit meqe Flori Bruiq kisht problem ne te Folure.Flori Bruiq, “femija “ i Maxhun Bruqit ,separi dergohet ne Pejes ne strukturen e sherbimit per sherim dhe gjeti lumturin per sherimin e Floriut, me pas Maxhun Bruqi, Flori Bruqi,e dergon ne Beogrda per shkollim te metutjeshe dhe me ndihmen e Kumares se vet Floiu,”FLORJANI” e regjistron ne Fakultetin e” DIFIT “ ne Beograd dhe e gjeti lumturin, dhe me pas  e dergon vajzen e vet Burubuqe Bruqi  ne faklutetine Mjekesie ne Berograd e cila u martua me Mirko Dimitrijevcin, me 1984 dhe e gjete lumturine e vet.

 

Ne kete PASAZH per te gjete lumturin e tyre shqiptaret e Kosoves qe ishin komunista e sherbetor te UDBes,i dergojshin ne Beograd per te u shkulluar nxenesit e Studentet e Komunistve e UDBASH shqiptar te Kosoves te komunave nga Gjakova,nga Decani, nga Mitrovica, nga Gjilani e nga Prizreni nga Dragashi,qe dergoheshin  ne Beograda per shkollim qe kishin edhe bursat nga buxheti I Yugosllavis dhe ne kete menyre u ndertua kerakteri I shqiptarve reprezentant me tarditen serrbe qe I bene ata te lumture dhe ne kete lumturie Politike nxenesit e studentet shqiptar e kane bere ate cka kane deshiruar serrbet dhe nga  ketu Femijte  Maxhun Bruqit dhe te shqiptarve te tjer komunista te Kosoves u kyqen ne Byrone qendrore te sherbimit scret serboskllav UDBA  ne Batajnci te Beogradit te udhehequr nga “LEKA”(shteas serb) dhe me von nga Stane Dolanci,(shtats Slloven) gje qe shqiptaret si nxnes  dhe si studenta qe ishin ne Beogrda u inkuadruan per lumturite e tyre duke u hyre ne KURSE NATE per te perfitue dije ne Akcione Actual ne sherbimin secret serboskllav UDBA si AGJENT per verpimtarin dhe informin dhe ishte periudha kohore  1948-1989.Prandje kjo ishte rruga e tyre e ETURE PER PARA E PER  PASURI dhe gjete Lumturine e  tyre dhe eshte per te ardhur keq per te bemet e tyre,per skandalet e tyre, sepse  keta komunist dhe keta UDBASH me nxenesit e tyre me studentet e tyre eleminuan kulturen shqiptare eleminua dhe traditen kombetare dhe hyne ne lufte kunder nacinalizmit shqiptar.

 

Nxenesit dhe Student shqiptar femra dhe mashkuj bije dhe bija te komunistave e te UDBASHve shqiptare te Kosvese qe ishin per shkollim ne Beograd, mbas mbarimit te Kursiet te NATES, kishin te Drejten e punismit ne  Rikthim ne Kosove ne Komunate e tyre, gje qe I kane  pase cdo ne disponim dhe gje te gjitha kushtet e jetes ne disponim dhe kan  jetua me jeten LUX.ne Beograd .1948-1989.Ne Veqanti Kane pase Bileten zyrtare te Trenit Falas Beograd-Peje-Beogrda Prizren dhe garantin e Jetes.

Ne mes ketyre ishte edhe Flori Bruqi, I cili ka jetua mbi 10 vite ne Beogrda,dhe nuk mori asnje Titull, nuk mori  asnje Diplom nga  Fakulteti I  DIFIT te Beogradit.sot ka titulli  nga shqiptaret e tijae ten je gjenerate :”Magjister”>!.

Ne mes tyre eshte  edhe Burbuqe Bruqi (Motar e Flori Bruqit)  qe ishte e martume me Mirko Dimitrijevici, ne Beogrda me 1984 dhe as kjo nuk mori asnje Titull, nuk mori  asnje Diplom nga  Fakulteti I Mjekesis se Beogradit dhe sot ka titullin dhe diplomen :”DR”-“MJEKE” dhe eshte e ndame nga Bashkeshorti I vet SERRB dhe jeton vetem sepse ne pricipe te Lumturise, Lumturia per Burbuqe Bruqin, nuk ishte efektive ne kanalet e mbrendeshme te CRROMOZOMEVE.

 

Ketu filon epoka kriminale e Familjes Maxhun Buriq, nga Isnai I Decanit e stacionuar ne Berogard te Serrbise, ne Prishtine  te Kosoves, ne Montrela te Candas, qe nuk ka asnje nivel njerezor asnje nder kombetar.

 

 

Familja e Maxhun Bruqit,nga Isniq I Deçanit, eshte Femilje me  epoken e tyre komuniste UDBASHESH kriminale seroskllave edhe ne Kosove,ne Beogrda ne Motreal te Canades.Dhe tani zhvillojne besneset ne lidheshmerine private ne Kosoave me Pharmci –Barrbatore Private ne lidheshmeri  – Beograd-Prishtine-Tirane.

Pra kjo familje eshte dhe  Fillon me RACEN  e lumturise se gjenerates se formitit te Yugosllavise dhe te Serrbise dhe ne Lumturin  ne te drjeten e Reformave te Yugosllavise kohore  ne paralen qe ishtin te pershtateshem per komunistet dhe per UDBASH-et,ne Kosove qe REFLEKTONIN  DASHURIN me zemer per Yugosllanvin dhe nga kjo dashuri lindi edhe Flori Bruqi, dhe u be I njohur me jeten e tia ne Beograd mbi 10 vite qe prefitoje Experience ne taktiken e serrbve dhe duke depertua edhe ne gaztetate e Beogradit :”NIN’ dhe DUGA”  me publikimet e shkrimeve te tia ne gjuhne serbe qe u bene  I njohur ne Beograd,duke fole e duke shkruar  kunder Nacionalizmit shqiptar te Kosoves si persone negative AGJENT  kunder shqiptarve te Kosoves dhe kjo ishte LUMTURIA e prespektiva  e tije deri me 2003. Qe ne Prishtine ne cilisin e “Reporterit te Luftese se UCK-es” ne Maj.2003. takon z.Carlo DePonte, dhe jepi Infromacin te rreme kunder  UCK-es, dhe njisive te tyre ne  korrnizen e luftese  ne Kosove.

 

Ne Reformate e Yugosllavis ishte detyre zyrtare Obligim per shqiptaret e Kosoves,qe se Pari te behen Anetar te Partise Komuniste e me pase te punsohen ne pune shteti dhe ne kete synonym Maxhun Bruqi,ishte  komunist 1945-1989 I Fadil Hohxes, ishte sherbetor i sherbimit secret serbosklla  UDBASH ne Deçan,  ne Peje ne Perishtine.Ishte PRAKTIK ,ishte Mik  shtepije me serbi V.Djordjevicin nga Beogrdai I ardhure para lufte se dyte Boterore  ne Decan.V.Djordjevici kishte toke edhe ne Decan edhe Token ne Rashiq te Pejese,dhe ishte Komuar I Flori Bruqit, qe e pagezoi me emrin KONPERATIV :”FLORIJAN” I cili me ndihem e V.Djordjevici, Flori Bruqi gjeti lumturine ne Beogrda ne sisetmin e shkollimit ne kurse NATE AGJENT .Kjo ishte Lumturia e Maxhun Bruqit ,qe “FLORJANI” e  keru shkollen specila e te folurit ne Peje me pas u resgjistrua ne Faklutetin e Difit ne Beograd, dhe kurre  nuk  e keru kete Fakultet edhe pse jetoi ne Beogrda mbi 10 vjet ,sepse Flori Bruiq, si Fonomen  I veqant u Orjentua u angazhun ne kurisn e NATES, per AGJENT TE UDBES po si shume student te tjere qe ishin  ne Beograd, dhe u be gazetar I gazteave serrbe  : ”NIN”  dhe “DUGA”  ne Beograd.

 

Flori  Bruqi,”NUN” me emrin konperativ:”FLORIJAN” I serbit  U BENE I njohur  ne Beograd si korrospodent nga Kosova,qe pas ngjerjve te viti 1981 dhe ne kete distance Historike edhe sot jane gjalle artikujt e tia  ne gazetate serbe ne Beograd :”NIN” dhe “DUGA” kunder nacionlizimit shqiptar te Kosoves.Bashke me kete ne kete ALEGORI ne shtypin e asje kohe NE Beograda.Shtator 1981. Nentor.1989.Eshte e gjalle gjenerata e tije, jane te gjalle artikujt e tia dhe te tyre kunder nacinalistave  shqiptar  te gjenerates se asje kohe siqe jane shqiptaret komunista e UDBASH nga Kosova me artikujt e tyre ne gazetat serrbe. Isak Hasanit, Jusuf Gervalla, Ali Ollani,Zenun ÇELAJ,Jusuf Ferizi,Rrahmon Deda,Daut Demakut,Faredin Gunga, e te te shume gazetarve  te tjeret te “RILINDJES” e te TV-prishtina,nga  Kosoves, ne politiken e asje kohe me Yugosllavi qe ishin te LUMTUR e Efektiv dhe te angazhura kunder nacionalizmit shqiptar te Kosovse qe sot disa nga keta UDBASH jane gjalle  dhe  jan te mbulume  me taktika dhe metodate e tyre Moniste SERRBE dhe botojne libra e promovohen ne emer te te vdekurve.

 

Keta komunista,keta UDBASH qe thyen traditen shqitare, keta qe thyan nderi e kombit, keta qe thyen kulturen shqiptare, keta qe thyen historin e Gjergj Kastriotit,keta qe thyen kenget shqiptare,keta qe thyen RAPSODET TAN, keta te plejades komuniste qe ishin ERRESIRA e Kosoves,qe ishin ROBOT te DRESUM nga serrbet e  te montum nga Serrbet e nga Komunistst shqiptar qe nga lufta  e dyte Boterore ne Komuna, ne fshatra, ne qytete dhe detyrate e trye ishin kompakte, ishin te komunikuar ne cdo komand dhe ne princip kishin edhe stimulimin zyrtar e HONORAR nga Yugosllavia, dhe cili I ketyre ishte qe te jene te lumtur per turturate e dhunen qe e Ushtronin mbi shqiptaret nacionalist te Kososve, dhe nga Rezultate e tyre KRIMINALE edhe Femiljet e tyre dhe Femijte e tyre gjeten lumturin e edhe femijte, nxesit, studnetet  e tyre u  dergun per shkollimim te me tutjeshem ne Beograd ne principin e ndihmes per te prodhua edhe ROBOT te rinje UDBASH.

 

Kjo ishte edhe  Gezimi I dyfisht i Maxhun Bruqi,nga Isaniqi I Decanit ne Panoramen e Yugosllavis qe e kishte Restoranin ne “Hotelin GRADN”ne Prishtine ne 13.Kat.I cili INDIREKT  ne Beograd  e regjistron ne shkollen e Medicines vajzen  e vet Burbuqen, e cila ne viti 1984 Martohet me Mirko Dimtirijevicin,qe Familjen e kishte nga Peja, dhe e bejne Darsmen ne Beograda ne Hotelie:”MOSKVA” ne kete Darsum ka marre pejse edhe Ambasadori i Shqiperise se saje Kohe Raise Mile.Kjo DASHURI ishte Efektive qe ishte ne Klimen Politike dhe ne Interes te Mirkos serrb qe te I kthehet Pasuris Toksore te Familjes Dimitrijovic ne Komunen e Istogut dhe te Pejse,dhe po kjo DARSUM me Atmosfer madheshtore ishte edhe ne Interes i Burbuqe “Maxhun” Bruqi, qe te behet NUSE e Lumtur per Serrbin MIRKO, e cila ne vitin 1995  ndahet nga Mirko,e cila  nuk u Diplomua si “Mjeke-Doktorresh” ne Beogard, dhe u kthya ne Prishtine gje qe ne Prishtine gjeti grupet e njejta te se njejtes GJUHE serrbe,gjeti dhe student e rruges qe kishi deshtua ne Beogrda, dhe ishin te popullarizum ne Prishtin e te njohur si grupe studentesh nga Beogradi dhe ne kete Kombinim te paraleles se studnetve shqiptar te Fakultetit  ne Beograd, nga Beograd-Prishtin,Burbuqe Bruqi, gjeti TRAKUN dhe kembet dhe  Modelin per te u Diplomua si:”Doktorrresh” ne Prishine, dhe kjo ishte Lumturia e dyte e Burbuqe Bruqit, nga Beogradi ne Prishtine, gje qe  Burbuqeja  edhe sot  e mben ne vete dhembjen e DASHURISE se Mikros,qe  eshte e ndame nga ai, qe jeton vetem qe eshte  vejushke  dhe askush nuk  e merr  per GRUEA shtepije dhe pse e ka titulli  dhe Diplomen :”Doktorrrshe”. Qendrone ne  ujrate e turbullate po si femijte e Nasuf Ajazit, qe shte  Polici I Serrbise qe nga 1957. qe jetojne ne  Drenes (Gllogofc)Kosove

 

Dihet se femijte e komunistave e te UDBASHVE shqiptar te Kosoves kishin edhe problem per Martesa me shqiptar ne Kosove qe pas Revolucinit 1981. Ne kete akcion u angazhu edhe Bozha,qe ishte Shef I UDBes  ne Komunen e Klines qe u angazhua dhe ishte “SHKUES” ( MESITE) per lidheshmeri te Martesave mes Shqiptareve me shqiptar dhe shqiptaret e  quajshin:”BAC BOZH” ,”BACA BOZH na gjene NUSE”…

 

Ne kete problem ishte I njohur edhe Flori Bruqi, qe kishte hape zerin per te gjete nje grua per Martes dhe ku problem I shkone ne vesh edhe “BACA BOZH” edhe “KARDASHLLYKU” I qujtur :”BACA BOZH”  gjene nje femer per Flori Bruqit, e cila ishte me nje :”BEHANE” te met tapallice (SAKATE) ne kamben e majte dhe “BACA BOZH” me dinjitet u be :”SHKUES”;”MESIT” dhe ndertoi kete MARTES per :”FLORJANIN” dhe KUMRIJEN, qe nuk dallojne asgje nga te metat e tyre e edhe perputhen edhe ne  perberje FAMILJARE komuniste UDBASH, dhe zhragoni zgjedhor I zerit te  tyre per martes u bene LUMTURIA e Flori Bruqit, me mungesen totale  te nivelit njerezore, me mungese totale te Etikes kombetare, me nivelin e petukt kombetar, dhe me ndihmen e “BACES BOZH” Flori Bruqi, gezoi zemer  e tapallices Kumrije gje qe Darsmen Flori Bruqit, ia bere KUMAR V.Djordjevic ne Maj.1973. nga Beogradi ne Prishtine e me pas Decan-Isniq.

 

Ne  kete zhargon eshte REALITETI I Familjve  shqiptare komuniste e UDBASH, qe Prinderit e tyre ishin AGJENT te serrbeve dhe te Drejtura nga Serrbet e nga Komunistet ne varjanten e gjetjese se LUMTURIS dhe ne te drejten e ligjshme te Yugosllavise komuniste dhe femijte  e tyre  u kualifikojshin ne Beogrda me Kurse NATE dhe kishin fuqin e Prinderv  dhe fuqin e te Drejtes Yugosllave dhe ne kete zhargon Yugosllavei I stimuloje nxesnit e studnetet e Kosoves me BURSA dhe me KREDITE nga :”JUGOBANKA” ne qender ne Beogrda e me seli ne Prishtine,dhe nga Banka:”BRAÇA KARIÇ” per zhvillimin e me tutjeshe te nxensve e te sdutenve te tyre ne Beograd  qe Beogradi per nxensit e per Studnetet shqiptar te Kosove ishte :”PARADISI,ishte GJENETI” I tyre  qe u bene komunista e punetore te sherbimit secreet serb UDBA dhe nuk u bene as Inzhinjera as Arhitekta.

 

Keta student  e studente ne  Beograd Funksionuan me NATEN qe  e zuen NATEN per shkollim,e ZUEN ate qe kan deshirua dhe ate qe kane dashte Serbia dhe serrbt me shqiptart e per shqiptaret dhe dihet se ne Beogard kan ndodhe cod gje me Femra shqiptare e me studentet shqiptar qe me ktheimin e tyre nga Beogradi perfituan tituj e Çertifikata me stem Yugosllave, dhe e perhapen HOMOSEKSUALIZIM ne Kosove dhe dihet se shqiptaret komunista e UDBASH dhe Femijte e tyre cdo hera kane kerkua ndihme te serbet per me u mbrojte ndaj nacionalistave shqiptar te Kosovse  dhe cod hera  kan kerkua sigjurim nga serbet  per te marr vendime  kunder shqiptarve te nacionalistve te Kososve dhe perhere te pare ne viti 1975 eshte permend Homoseksulizimi ne Kosove nga nxensit-studentet shqiptaret e Beeogradit dhe kjo ishte ne Gjakove ne Peje, ne Gjilan,ne Ferizja, ne Mitrovic dhe me von u zgjerua ne tere Kosoven, dhe duke e rujtur ne mbrendesi shqiptaret kete MARREZI ne Kosove filon te behet rikonformimi kulturore me rinin komuniste te shqiptarve te Kosoves dhe kjo mbeshtet edhe ne Beogrda qe rinija te kete suksese  ne Kulture dhe ne Akcione Pune te Rinise Yugosllave qe Komunate e Kosoves Organizojshin Akcion Pune ne tere Yugosllavin,dhe zakonishte ne Akcion Pune shkojshin ne muajt e VERES dhe ishin me shume mashkuj qe shkonin ne keto akcione sesa femra nga Kosova u bashkojshin me Rinite Akcionare te Republikave te tjere te Yugosllvise, gje qe cdo gje ne Kosove ka  funksionuna  si pas  deshires  se serrbeve  qe ishin ne mbikeqyrje te shqiptarve komuniste e mbi Agjentet e tyre shqiptar qe kishin krya kurese NATE  ne Beogrda qe ishin  shqiptar qe ishin ne Beograd dhe ne Kosove qe ishin me Yugosllave se Yugosllavet  dhe keshtu I mallkonin shqiptaret nacionalsitet te Kosoves…..

 

Dihet se pas demostratave – Revolicuinit 1981 SHQIPTARET KOMUNISTA DHE UDBASH  GEZOJSHIN te drejten ligjore Yugosllave per DHUNEN  dhe per TURTURA mbi nacionalsit shqiptar te Kosovse,dhe KISHIN prevelgj me projeteket e Yugosllvise qe me Pasaporta te KUQ  te Yugosllavis te Udhetonin pa viza per mardhenje Miqesore ne tere bote.Kjo ishte per Shqiptaret komunist e UDBASH,LUMTURI sepse ata qe udhetonin ne Botene e jashtem per te I Mbrojte Intersat e Yugosllavise dhe te Serrbise kishin dhe pjesen stimulus dhe kishin edhe te drjete qe te  sistemohen dhe te qendrojne ne shtet dhe ne qytete qe iu palqejshin atyre per te I mbrojet Interesat e Yugosllavise e te Serrbise dhe disa shqiptare u sistematizun me Dokumeta te rregulla ne Angli –LONDER,disa ne Parsi te Frances ,disa ne Bruksel ne Belgjike,  disa ne Gjermoni,disa ne Zvicrre, disa ne Suedia,disa ne Canad, kjo u bejke edhe neper mjet te “BVI-ese”KOMUNALE  te qenderave komunale te Kosoves.

 

Kete LUMTURI e thithi edhe Maxhun Bruqi,I cili I dergoi dy vllezerit e vet ne Montarla te Candaes, dhe ne kete zhargon,hyne edhe Flori Bruqi, duke e shvrydezu situaten e luftes ne Kosove, dhe  I dergon  Djali e madh per sherim ne Canada,qe e kishte linde me defeket Biologjike natyrore gje qe  Flori Bruqi,e deklerone:” se Djali  ishte I lenduar ne LUFTEN, e Kosoves” e, dhe me pas Flori Bruqi,e dregone edhe Djalin tjeter per te U interesua per Djalin e madhe qe kishte linde me te meta Biologjike natyrore dhe kjo ishte LUMTURIA e Flori Bruqit,LUMTURI per veprim  e trashiguar nga “Babi”  I tije VETEM me emer Maxhun,dhe keshtu duke e simbolizua humbje e Idnetietit njerezor  dhe duke deshmua REALITETIN e taktikes e Metodes serrbe te Yugosllvise per te gjetur LUMTURIN dhe ne shtet tjeter dhe ne anen tjeter  duke mbrojten me dashuri Interesin e Yugosllvise dhe per dashurin e Yugosllvise  dhe te Serrbise gje qe kjo   fuqizuan zyrtarisht sherbimin secrte serboskll UDBA te Flori Bruqit, per te mbizoterua Familjarisht kunder  dhe mbi shqiptaret naionalist te Kosoves qe reflektojne te verteten kohore te komunistave e te UDBes te shqiptareve te Yugosllvise qe kane lane gjurma ne kohe ne shekullin XX.

 

Deliktet e komunistve dhe te Udbashve dihen edhe ne kete shekull XXI,dihet qe mbrenda shqiptarve komunist dhe UDBASH mbajen mbrenda tyre Kirmet,vrasjet, burgjet,Turturate,proceset gjygjore private,lendime e renda trupore,qe  I kan lendua njerezit shqiptar nacionalsita te Kosoves  e edhe Eliten shoqerore Civile, e, edhe   nese I kthehemi ne periudhen kohore te Yugosllavise  shqiptaret I gjejme te bemete e tyre KRIMINALE mbi Eliten shoqerise Civile me Dominime Politike KRIMINAL Komuniste, criminal te UDBes,dhe nese HAPPEN DOSJET, e UDBES 1948-1989.Ne kete Alternative shqiptaret  menjiher do te acarohen dhe anmiqesohen ne mes veti  dhe shkoje edhe me larte  duke bere nxitje me hakamrrje deri ne vrasje,e vrasje mes veti, dhe Kosova do te bie poshte dhe kjo eshte per te ardhur  keq ( as kush nuk I kujtone ato vujtje, ato Burgje, ato Turtuara nga gardiant shqiptar te Burgjeve te Kosoves e te Serrbise qe ishin shqiptar qe ishin me te zi se serrbete,nga Policet shqiptar te Kosoves qe ishin me te ZI se Serrbet ) Sepse keta shqiptar qe ishin komunista  e UDBASH ishin te mbrojture edhe me ligje te Yugosllavsi ishin edhe te ftuar per te I sherbya zyratrisht Serbise  e Yugosllavise  dhe per te iu sjelle shqiptarve  nacinaliste dhembjne ,Burgje,Vdekje, e shkaterrimin e  jetes s etyre dhe prishjen e Martesave me Grate e tyre shqiptare…

 

Nga ky ZARGON deshtoi Yugosllavia,gje qe ky liber I im,Maratona e Kurvave shqiptare, pjesa e trete  50 vite e meshume eshte deshmi faktike historike  e kohes se shqiptarve qe kan LANE gjurma ne Yugosllavin, ate cka e kan bere shqiptaret komuniste e UDBASHET  ne shekullin XX dhe sot keta kane besnseset  e tyre ne Prishtine ne Gjilan, ne Peje ne Mitrovice, ne Prizren  DHE MUNDOEHN TE SHTRIHEN EDHE NE TIRANE dhe kan harruar  kohen e tyre qe ishin  te terrbuare  qe ishin te ÇARTUR,mbi te burgosurt nacionalsit shqiptar te Kosoves dhe jane keta komunist-e, qe sot  njifen qe ishin  sherbetore  te UDBES dhe me politiken e tyre keta jane USHQYE  me  BUKE E MEZE me SERRB, qe kan ngrane DARKA neper Restorane e neper Hotele te Kosoves me Muzike shqip e serrbissht, qe luajshin shume RROL,E RROLE te ndryshme DRAMATIKE me shoqerine Civilen, keta qe ishin edhe MIQE shtepie me  serrbe  dhe serrbet ne shtepijat e shqiptarve kane HYNE sahera qe kane dasht ne cdo kohe qe kan DASHTE dhe kane bere ate cka kane dashte dhe kjo ishte  Sjellje Miqesore  e DASHURISE se shqiptarve qe kan kerakteret serbe dhe kjo ishtee dhe puna  e tyre  si UDBASH dhe ketu  u llogariteshin edhe komunistat shqiptar qe ishin  sherbetor  te Serrbsie dhe te Yugosllvise  dhe qe   kishin PAGA te majme,kishin HONORARI  e tyre, kishin edhe pjese STIMULUESE TE PUNES, dhe kishin Shtepi kishin Banes  ne qytet. Shqiptaret e Kosovese qe ishin; AKTUEL NE POLITIKE KUNDER REVOLUCIONAR TE RINISE-STUDNEETORE TE VITI 1981 .UDBASHET e Komunistet e Yugosllvise kishin edhe ARGATETE e tyre SHPIJUNA te shoqerise  shqiptare  dhe qe iu ka sjelle  problem shume te renda edhe pendime  shoqerise Civile edhe ne qytete edhe Fshatera  dhe nga keto  MARREZINA te  shume shqiptarve UDBASH e komunista u vra ne Prishtine RRAHMON MORINA,dhe pas ksaje  VRASJE shqiptaret  e Kosoves nuk IU besojshin as komunistave as UDBESHVE shqiptar….

 

UDBA e Komunistet shqiptar keta I kishin gezimit e perbashkta me serbe me miqet e tyre me KUMARET e me “PObratimat “ e tyre qe  u bashkojshin ne LUMTURIN e Ditelindje te femijve te tyre, ne ditet Festa te Serrbise  e te Yugosllvise,KONKRET EDHE ne Diten  e Shtafetes se Titos,ne cdo 25.Maj.te cdo viti  dhe UDBASHET e Komunistet nuk kishin fare frike sepse  ishin te pasiur me relvole  ne brez, me Pushke Gjuetie,kishin tituj e Diploma,dhe ishin te shpetuar  edhe nga ligji I Yugosllavsie dhe nga  cdo e keqe qe beni e qe kyrenin mbi shqiptaret nacionalist  te Kosove.Ne kete KULTU POLITIK TE KRIMIT eshte e njohur edhe EPOKA  kriminale e Familjes Maxhun Buriq, nga Isniqi I Decanit e stacionuar ne Berogard te Serrbise,ne Prishtine  te Kosoves,ne Montreal te Candas,edhe vet Flroi Bruqi, qe nuk kane asnje nivel njerezor asnje nder kombetar………..