MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE
MARATONA E KURVAVE SHQIPTARE

Monday, November 19, 2012


UDBA SHQIPTARE E DISAPORES NGA KOSOVA

PROUROHET NE EMER TE UÇK-es, E NE EMER TE TE VEKDURVEBy:Bahtir Hamza,author,editor.

Sunday, November-18-2012.4:54:05 PMTHEMA: NUK KA DY TE VERTETA RRETHE NJE TE VERTETE.DISA SHQIPTAR TE SHERBIMIT SECRET SERRBOSKLLAV UDBA,QE KANE VEPRUAR DHE VERPOJE NE DIASPOR DHE NE KOSOVE.Jane keta te “Levizjes per Republiken e Kosoves mbrenda Jugosllavise, pa shkeputje te Kosoves, nga Serbia.

Pra jane :”LPREK-ja, Me Adres,LPREK-ja,Pa Adres,eshte Komiteti i Djafer Shatrit,” Te gjithe ishin dhe jane te pa Bese.

Jane keta :Rrenca,jane Hajna,jane komunista te Kosoves, dhe ANGAZHIMI I TYRE NUK KA ASNJE NDER PER LRINE E KOSOVES.Sepse: UÇK-ja nuk eshte Formua nga keta UDBA-sh,e as ne Diaspor.Nga keta UDBASH hipokrit shqiptar,shqiptar qe kane jetua ne Disapor,dhe jetojen edhe sot edhe ne Kosove, nga keta kane vujte shume shqiptar-e, jane burgos shume shqiptar-e…Nga keta qe sot pretendojne Tituj,Grada, FAM e Lavdata ne emer te UÇK-es.!

Nga keta elemet criminal, por,ka edhe shume te tjere, te tille qe edhe sot jane te njejtit qe kane inetresat e tyre private qe i kane mbrojte interest e Serrbise ne Objektiven e “Vllaznim-Bashkimit” e edhe sot mundohen me I mbulua te bemet e tyre kriminale ne shekulli XX…..

Keta shqiptare te Deaspores nga Kosova, ne Kosove, jane sherbetor te sherbimit secret serrboskllav,UDBA, qe kane burgos shqiptar,qe kane shkatua viktima shqiptare,kane dhunar femar shqiptare ne Diaspor, dhe sot shiten ne Kosove ne cilesin e Shkrimtarve, ne cilesin e gazetarve, ne cilesin e poletikenve, e Aqe me keq,PREUROHEN ne emer te UÇk-es, e ne emer te te vdekurve.

Medet o Medet Kosove*! PASTROHU KOSOVE.radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA, PJESA E DYTE

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA, PJESA E DYTE: GERVALLAT E FSHATIT DUBOVIK TE DECANIT KOSOVE JANE PUNTOR TE SIGURIMIT SECERTE SERRB UDBA JANE TERRORIST ISALMIC-MUSLIMA SHQIPTAR. ...

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA

radio ZERI i PENES: DEZINFORMATAT,GENJESHTRAT TRETEN POR NUK TRETE...

radio ZERI i PENES:


DEZINFORMATAT,GENJESHTRAT TRETEN POR NUK TRETE...
: DEZINFORMATAT,GENJESHTRAT TRETEN POR NUK TRETEN NË ESHTRA ... April 18, 2007, 05:47:19 AM » Besnik Kastrati.Prof. Zhvillimi i...

radio ZERI i PENES: MADE IN COPY ”COPY/PASTE”“ LIBRI ELEKTRONIK””GU...

radio ZERI i PENES: MADE IN COPY ”COPY/PASTE”


“ LIBRI ELEKTRONIK””GU...
: MADE IN COPY ”COPY/PASTE” “ LIBRI ELEKTRONIK””GUXIM SHQIPTAR”NGA SHQIPTARISERB PLAGJIATORI I PASUKSESSHEM GAZETARI I TANJUGUT TË BE...

FLORI BRUQI,ALBAN GERVALLA, JUSUF GERVALLA,FATIME KULLI,RAIMONDA MOISIU,ISA MULAJ,AGIM VINCA,ADEM DEMAÇI,ADEM GASHI, ALI KRASNIQI,HASHIM THAQI, RAMUSH HARADINAJ,SALI BASHOTA,ENGJELL SHEHU,VALDET SHEHU,KOSOVASOT,BOTA SOT,UDBA JUGOSLLAVE,XHAFER SYLA, ALBIN KURTI,,

FLORI BRUQI,NGA ISNIQI I DENAI KOSOSVE,KRYEAGJNIT KRIMINLE SHQIPTAROSERRB I REKURTUAR NE BEOGRAD, AGJENT I UDBS,I SHERBIMIT SECRET SERRB I CILI KA JETUA MBI 10 VJET  NE BEOGRAD SOT SHITET SI;''REPORTER I LUSES'' DHE I NJISIVE TE UÇKES  NE KOSOVE 1998/1999.I CILI I KA DHENE  ZONJES .CARLO DEPONTES ,INFORMACIOE -INTREVISET FALLO, NE 2003. NE PRISHTIN, KUNDER LUFTES SE UCKES, DHE KA PRISH IMAZHIN E LUFTES SE UCKES, SEPSE;FLORI BRUQI, KURRE  NUK KA QENE AS LUFTA AS REPORTER LUFTE.GJATE KOHES SE LUFTES NE KOSOVE, FLORI  BRUQI KA QENE  NE BEOGRAD,

FLORI BRUQI ESHTE I NJOHURE QE NGA SHEKULLI XX AGJENT I UDBES SERRBESKLLAVE NGA TE GJENERATE KOMUNISTE, DHE SI DESHMITAR I RREJSHEM NE PROCEST GJYGJESORE TE RINISSTUDENTORE 1981-1990.SI I TILL FLORI  BRUQI KA QENE GAZETAR I GAZETVE SERRBE;''NIN'''  DHE GAZETES ''DUGA''  NE BEOGRAD SERBI DHE SOT  KA  BESSNESSEN  E PERBASHTE TE ILAQVE, LEKOVA, NE BASHKEPUNIM ME FIRMEN ''DUGA'' NGA BEOGRADI.
FLORI BRUQI, ESHTE I NJOHUR ME SHPIFJETE TIA, ME RRENATE E TIA ME PLAGJIATURNE- HAJNIN, QE SHUME SHQIPTARVE UA KA VJEDHE PUNIMET SHKENCORE,TE DR.BEDRI ZAHITI, PUNIMET E LIBRAVE,TE AHMET XHAMAJLIT, POEZITE E SHKRIMTARVE TE KSOVESE, ILAZ PROKSHIT, ADEM GASHIT, E SHUME E SHUME TE TJREVE PO ASHTU KA VJEDHE DHE POEZITE E MIJA, DHE AQE ME KEQE, KY AGJENT I UDBES, KY PLAGJIATOR I PA SUKSESSSHEM  DUKE PERDORE PROSTUTUKEN EGZONA MEHE  GERGURIN NGA MITROVICA, KA VJDHE TELONIN ,FOTOGRAFIT E MIJA, E SHUME GJESENDE  NE SELIN E SHOQATES PENES SHQIPTARE NE PRISHTINE.JANAR-PRILL.2005.DHE FOTOT E MIJA I KA PERDORE PER SHPIFJE E RRENA E QELLIME TE VETA, PER TE ME MPOSHTE MUA,....

FLORI  BRUQI  KA PERDORE  ALBAN GERVALLA, PER SHOIFJE  DHE RRAN  TE VETA, DHE ESHTE I NJOHUR ME 46.EMRA FALLOS  NOFKA TE INTERNETIT.KY UDBASH ESHET SHUME I RREZIKSHME PER SHPIFJE E RRENA ME TAKTIKA  E  METODE SERRB I CILI ESHTE SHKOLLUAR MBI 10 VJET NE BEOGRDA.

LUFTEN NDJA TIA  E KAM FITUA  ME 13,NENTOR.2012.

FLORI  BRUQI ESHTE UDBA SHQIPTAROSERRB I CILI SI I TILL NUK  DUHETE FARE TE JETONE NE KOSOVE.DUHET TE SHKONE NE BEOGRAD.......

LEXONE DESHMIT FAKTIKE QE DESHMOJNE SE ESHTE TARTHTAR I KOMBIT.


radio ZERI i PENES: KOSOVA DHE SHQIPTARËT E SAJPROPAGANDA E RREJSHME...

radio ZERI i PENES: KOSOVA DHE SHQIPTARËT E SAJ

PROPAGANDA E RREJSHME...
: KOSOVA DHE SHQIPTARËT E SAJ PROPAGANDA E RREJSHME LUFTË E FTOHTË NDAJ KULTURËS E ARTIT Shkruan; Prof. Besnik Kastrati, 12-Nëntor-2007 Pjesa ...

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA, PJESA E DYTE

radio ZERI i PENES: JUSUF GERVALLA, PJESA E DYTE: GERVALLAT E FSHATIT DUBOVIK TE DECANIT KOSOVE JANE PUNTOR TE SIGURIMIT SECERTE SERRB UDBA JANE TERRORIST ISALMIC-MUSLIMA SHQIPTAR. ...

radio ZERI i PENES: UDBA SHQIPTARE E DISAPORES NGA KOSOVA PROUROHET ...

radio ZERI i PENES: UDBA SHQIPTARE E DISAPORES NGA KOSOVA

PROUROHET ...
: UDBA SHQIPTARE E DISAPORES NGA KOSOVA PROUROHET NE EMER TE UÇK-es, E NE EMER TE TE VEKDURVE By:Bahtir Hamza,author,editor. Sunday, No...

radio ZERI i PENES: Gëzim Marku: Koment mbi hipotezat pa bazë të Flori...

radio ZERI i PENES: Gëzim Marku: Koment mbi hipotezat pa bazë të Flori...: Gëzim Marku:  Koment mbi hipotezat pa bazë të Flori Bruqit! E marte, 15-07-2008, 10:20pm (GMT+1) Koment mbi hipotezat pa bazë t...

UDBA SHQIPTARE E DISAPORES NGA KOSOVA

PROUROHET NE EMER TE UÇK-es, E NE EMER TE TE VEKDURVE


By:Bahtir Hamza,author,editor.
Sunday, November-18-2012.4:54:05 PM

THEMA: NUK KA DY TE VERTETA RRETHE NJE TE VERTETE.

DISA SHQIPTAR TE SHERBIMIT SECRET SERRBOSKLLAV UDBA,QE KANE VEPRUAR DHE VERPOJE NE DIASPOR DHE NE KOSOVE.


Jane keta te “Levizjes per Republiken e Kosoves mbrenda Jugosllavise, pa shkeputje te Kosoves, nga Serbia.

Pra jane :”LPREK-ja, Me Adres,LPREK-ja,Pa Adres,eshte Komiteti i Djafer Shatrit,” Te gjithe ishin dhe jane te pa Bese.

Jane keta :Rrenca,jane Hajna,jane komunista te Kosoves, dhe ANGAZHIMI I TYRE NUK KA ASNJE NDER PER LRINE E KOSOVES.Sepse: UÇK-ja nuk eshte Formua nga keta UDBA-sh,e as ne Diaspor.Nga keta UDBASH hipokrit shqiptar,shqiptar qe kane jetua ne Disapor,dhe jetojen edhe sot edhe ne Kosove, nga keta kane vujte shume shqiptar-e, jane burgos shume shqiptar-e…Nga keta qe sot pretendojne Tituj,Grada, FAM e Lavdata ne emer te UÇK-es.!

Nga keta elemet criminal, por,ka edhe shume te tjere, te tille qe edhe sot jane te njejtit qe kane inetresat e tyre private qe i kane mbrojte interest e Serrbise ne Objektiven e “Vllaznim-Bashkimit” e edhe sot mundohen me I mbulua te bemet e tyre kriminale ne shekulli XX…..

Keta shqiptare te Deaspores nga Kosova, ne Kosove, jane sherbetor te sherbimit secret serrboskllav,UDBA, qe kane burgos shqiptar,qe kane shkatua viktima shqiptare,kane dhunar femar shqiptare ne Diaspor, dhe sot shiten ne Kosove ne cilesin e Shkrimtarve, ne cilesin e gazetarve, ne cilesin e poletikenve, e Aqe me keq,PREUROHEN ne emer te UÇk-es, e ne emer te te vdekurve.

Medet o Medet Kosove*! PASTROHU KOSOVE.Wednesday, November 14, 2012

JUSUF GERVALLA, PJESA E DYTE

GERVALLAT E FSHATIT DUBOVIK TE DECANIT KOSOVE


JANE PUNTOR TE SIGURIMIT SECERTE SERRB UDBA

JANE TERRORIST ISALMIC-MUSLIMA SHQIPTAR.By:Bahtir Hamza,author.editor.

Tuesday, October-09-2012/10:40:59 PMThema: NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE.Cilet jane Gervallat e fshatit Dubovik Decan Kosove ne Jugosllavin e Titos e te Aleksander Rankovicit, 1945 e deri me sot.

Qartesimi i qarte per njohjen e tyre me deshmi dhe fakte kohore te kohes qe kane lane gjurma ne kohe- Zenel Gervalla,ishi i pari i Familjes se Gervallave nga Duboviku, Deçanit,Kosove.

Ndonse ishte partizan i Fadil Hoxhes,kishte provoje komuniste dhe njohes i gjuhes serrbe ne menyre te veçant.Pas formimit te Jugosllavise Komuniste Zenel Gervaalla,u punsua ne SUP te Pejes,ne sigurimin shtetror serrb UBD te DJ,Spasiçi,…Zenel Gervalla nga Duboviku i Decanit,ishte miku me i ngusht i Tafil Zenes,nga Gllogovci

(Drenas) Shef I UDBes, ne teritorin e Drenices,si dhe i Halil Maliqit e F.Jashanic, kryetar i Komunes se Komoranit dhe Gllogovcit.- Zenel Gervalla e Tafile Zena,kan zhvillua Operime ne kuader te OZNA-UDBes, ne Objektiven e “vllaznim Bashkimit” kunder Ballisteve shqiptar te Kosoves,kunder shqiptarve nacionalist dhe kunder Rapsodve te Kosovese,me te gjitha kushtet e ligjshme jugosllave kan orperua ne Kosove kryesishte ne Dukagjin, ne Llpaush,ne Pordimje,dhe ne Drenice.Ne mbrojtjene e interesave te Serbis e te Malazesve.- Zenel Gervalla e Tafil Zena,(UDBA shqiptare) qe nga viti 1952-1959.kane rrehure e kane Torturuar:Ballistet e Kosoves, Avdi Lushtakun,Hetem Niken,Zeq Gergurin,Feriz Gergurin,Adem Hamzen,kane rrahur e turturua rapsodet tane te Kosovese Dervish Shaqen,Selman Haradinin,Sali Bajram Krasnqin,Rexh Gashin,ne SUP te Pejes,per te i dorzuar ARMET ne SUP te Pejes,per te i permbush interest e Serrbis dhe te Komunistve shqiptar te Ali Shukris e te Fadil Hoxhes.Njohja e Zenel Gervalles me Tafil Zenen.!

- Tefil Zena e kishte Gruan nga Bjellopoja,e Malit te Zi,ndersa Suzana Adamoviç,nga Spuzhi i Podgorices, ishe tezja e gruas seTafil Zenes qe punonte ne UDBen, ne Peje, bashke me Zenel Gervallaen.Ketu eshte lidhje miqesore madheshtia e perbashket e tyre ne UDBen,ne Kosove ne Jugosllavi,me miqesi shume te ngusht mes Zenel Gervalles e Tafil Zenes….- Zenel Gervalla e Tafil Zena,ishin trashigues te OZNA te sigurimit secret serrboskllav, ne Kosove, ishin te ligjeshem,perndejkjen dhe shkatrrimin e Ballistve dhe te nacionalizmit shqiptar ne Kosove,perfshir edhe rapsodet shqiptar mbi qeshtjen e kerkimit te Armeve.- Zene Gervalla e Tafil Zena,ishin komunist ishin pergjegjes ishin te angazhur si komunist ne disponim te objective se “vllazinm –bashkimit”ne Komun ne Peje dhe ne Komoran-Gllogovc,ne struktuar e UDBes, -OZNA,ne bashkeveprim ne inetres te UDBes,te Serrbis dhe te Malit te Zi, e te Jugosllavise,qe kishin lidhje direkte intresa me Beogradin ne thelbin dhe ne themelimi e Partis Komuniste perndjekjen e nacionalistve shqiptar dhe ne kete aktivitet Zenle Grrvalla e Tafil Zena,kane pas edhe mbeshtetjen nga Serrbia nga Mali I Zi,dhe nga Beogradi.- Zenel Gervalla e Tafil Zena, jane keta te dy dhe shume te tjere si keta qe i kane sulmua dhe perndjek nacionalistet shqiptar me makanizmat e tyre komuniste serrboskallve te Jugosllavise.Dihet Historikisht se:Zenel Gervalla e Tafil Zena, kane rrahur e kane damtu me DRU, shume njerez shqiptar te Kosoves,politikisht,kombetarisht,dhe kane ekzekutu shqiptar pa deshmitar Krimi.Zenel Gervalla e Tafil Zena,shqiptaret e Drenices te Podrimjes te Llapushes, e te Dukagjinit,i kane kalle ne Podrume ne Furra Buke,shqiptaret qe ishin luftar te Shabna Polluzhes,qe kane pase disfata nga keta njerez shqipatr komunista te Titos e te Aleksander Rankovicit.Qellimin i shqiptarve Komunista ishte perndjekja dhe lufta kunder shqiptarve nacionalist qe nga lufta e Azem Bejet Galices, 1921-1924. Qe nga lufta e Shaban Polluzhes, qe nga lufta e Gjelave te Likoshanit 1941-1959.E deri ne vitin 2012.- Jusuf Gervalla,rrjedhe nga Familja e Zenel Gervalles,nga Duboviku i Decanit, Kosove, anetar Partis Komuniste Jugosllave,i shkolluar ne Peje gjimnazist njohes i gjuhes SERRBE,puntor zyrtar perkthyes i ligjshem i gjuhes Serrbe ne shqip,ne strukturat e sherbimit secret serrb UDBA.Ne Shkup Maqedoni dhe çdo hera iu eshte pergjigj Shefit te tia te UDBes ne Shkup,Numovski Gligor,qe eshte gjalle edhe sot qe Deshmon vet per punen e Jusuf Gervalles,ne UDBesn,srrbeskllave te Jugosllavise.- Jusuf Gervalla,me banim ne Perishtine shtator.1973- Gusht.1980.ka zbatua urdheurat e sherbimit secret serrboskllav UDBA ne Prishtin nga Nazmi Pevqeli, shef i tia,I cili e puneson Jusufin perkthyes i ligjshem i gjuhes serrbisht-shqip,ne sectorin e dhenjes se pasaportave te Kuq Jugosllave ne Prishtine per shqiptaret e Kosoves.- Jusuf Gervalla,si gjimanzist,si perkthyes zyrtar I ligjshem, ka vlera komuniste ne objketiven e “vellazim-bahskimit” gje qe i perkete Plejades Komuniste eshte i deshmuar per perndjekjen e nacionalizimit shqiptar ne Kosove,dhe puna e tia faktike si perkthyes i ligjshme i gjuhese Serrbisht-Shqip,eshte pjese e jetes se tia.Ndersa shqiptaret e Kosoves ish-komunistat qe jane shkrimtar,Porfesora e Doktorra, shqiptar mashkuj e femra dy fytyrsha,I jepin fytyre tjeter punes se Jusuf Gervallaes,dhe nuk e thojne te verteten ne peremrin percaktor per punen e Jusuf Gervalles,ne organet e Sigurimit Secerte UDBA dhe kete e kane bera ata dhe ato me qellim per te i mbuluar te bemet e tia e per te shapll ”Patriot”! e edhe per hire te miqesis ne kosullenten e shqiptarve Komunista Titisa te Jugosllvise,sepse ndera ta ka qe jane shkollua dhe ne Beograd.- Bardhosh Gervalla,i perket Familjes se Gervallave te Decanit, Kosove,anetar i Partis Komoniste ne Peje,puntor i sherbimit secret serrboskllav UDBA,ne objektiven e “vellaznim-Bashkimit” jugosllav Titist - Rankovicjane,i punsuar nga shefi i tije,Malush Kurhasani,i cili Bradhosh Gervallene, e ka punsua ne Ambasaden Jugosllave nendega ne Stugart,perkthyes zyrtar, i ligjshem,ne favor te sherbimit secret serrb UDBA.ne Stugart,Gjermoni, 1977-1982.ne perndjekjen e nacionalizmit shqiptar te Kosoves,Mbiemri i Gervallava ishte i njohur per merdhenje te mira me Serrbet, Malzezet,Boshnjaket e jugosllavet qe jetonin e Stutgart,e Bardhosh Gervalla ishte anetar i Clubit “Jugosllav” ne Stugart,gje qe Bardhosh Gervalla,ka perfitua page te majme dhe veture LUXI, “BMW”! nga Ambadasda Jugosllave ne Stutgart te Gjemronis.- Alban Gervalla,I perkete Familjes Gervalla nga Duboviku I Decanit,dhe Familja Gervalla, I rikoperoi bashkpunimin e miqesie me Serrbin,ne Beogrda pas vrajses se Jusuf e Bardhosh Gervalles,ne Stutgrad.Janar.1982.nga UDBA shqiptaroserrbe.Eshte I deshumar pese (5)hera udhetimi i Hysen e Avdul Gervalles,nga Zvicrra per ne Beograd,nga keto biseda te Hysen e Avdul Gervalles ne Beograd, perfitinon Alban Gervalles,qe Serrbia Alban Gervalles,ia mundeson shkollimi ne fakultetin e mjeksise ne Angli,me Burs nga Jugosllavia,Alban Gervalla, nuk arriti te behet mjek I njohur me titullin “Doktorr” I cili nuk vlersohet ne Kosove,sepse Alban Grevalla,formoi Shoqaten per Turzimit ne Kosove, per te vjedhur fonde e shtetin edhe me shume sesa fondi I tyre criminal qe e rrejshin popullin me: Fondi ”Gervalla”.Medet o Medet.- Alban Gervalla,ka deshmua se mbeshtet sherbimin secret serrb UDBA, dhe kete e ka bere ne trashigim te famljijes se tia qe intersate e tyre jane lidhe derjetpersedrejti me Titon dhe Rankovicin,me objektiven e “vellazim-bashkimit”komunist,me plejaden komuniste me intresat shume te ngushte me Serbin dhe jugosllvisn gje qe tani Alban Gervalla, mbeshtet ne krahun e Kryeagjenitn te UDBes,Flori Bruqin,te perfshire ne shpije e rrena,me kercnime TERRORISTE,qe deshmon provojen e tyre Familjare te trashuguar ne sherbimin seceret serrboskllav,UDBA me menyra dhe takticka komoniste qe ngerhin ne vete tentetiven per likujdim fizik te nacionalistve shqiptar por ne anen tjeter mundohe te I mbuloj te bemet e Jusuf Gervalles e te Bardhosh Gervalles.- Zgjim Gervalla,me nofke:”Fozzii Gervalla” TERRORIST Islamaic-Musliman shqiptar, i cili punon ne Prishine dhe bene pazare ne emer te FESË, duke u kercnua ne emer te “XHIHADIT” Islamik,per likujdim fizik,me Tesepi ne dore duke perdor Maska, te vet kerakatereve Terroriste kete mundeni te shifeni edhe ne Face Book….- Dinika Jusuf Gervalla,i perkere Familjes Gervalla, eshte vajza e Jusuf Gervalles, dhe vetveheten e gjene ne RRENA ne Shpifje,jepe intrevist me Mesazhe te RREME ne TV-Klan,me gazetarin Agron Bajramin, ne Prishtine,2012 dhe ne rrenat e kasje kurve shqiptare ka ndikuar vete Nana saj Suzana Gervalla,dhe Familja e saje,qe ishin dhe jane mjeshter te rrenave e te Komunismzit.Por keto tipare te komunizmit i trashigojen dhe shume vajza shqiptare nga Familjete tyre qe RREJNE shpifin e shajne per te tjeret,qe deshomjne se jane Familjeve me te ndyta shqiptare ne trashigimi te ideologjise komuniste qe une i quaje:KURVA SHQIPTARE.- Ramiz Gervalla,I perkete Familjes se Grevalla te Dubovikut,Decan Kosove,te cilin nuk e njohe,por duke u bazuar ne mesazhet e tia I cili mi ka dergua e qe me kerrcnohet me likujdim fizik timin, te marre ne bashkpunim me GERVALLESHAT te tjere,qe punojne bashke pivatisht qe shprenjdaj kercnime,rrena shpifje nga Grevalleshate te tjer.- Shtrohet pyetja:

Pse I lejone Gervallate vetvehtes se tyre RRENA SHQIFJE E KERCNIME FIZIKE,kunder meje qe fare nuk me njohin.

Perse I lejojn keta vetvehtes se tyre hyrjen ne TERRORIZEM ARAB Islamic-Musliman Shqiptar.

Perse nuk e thojne te verteten e kohese se Komunizmit,e te plejades komuniste.

Perse nuk e thojne te vertetne per:Trashigimin te shqiptareve komunista,per sherbimi secret UDBA,per vrasjene anetarve te tyre Jusuf e Bradhosh Gervallaes qe ishin puntor te Komunizmit te UDBes serrboskllave,perkthyes zyrtar te ligjshem ne Objektiven e “Vellaznim-bahskimit”.!qe kan damtuar shume shqiptar te Dukagjinit dhe te Kosoves edhe ne Kosove edhe ne Gjermoni.

Perse nuk I ndalin ,kercnimet, sharjet shpifjet e rrenat kunder meje.- Dijne keta Gervallesha,se Kercimet e tyre per likujdim fizik dhe ne fushaten e shpifjet e tyre e te Flori Bruqit,jane FATKEQE per ata vet.

- Dijne keta Gevallesha,se prapa Çdo perpjekje te tyre per te me VRA mua.UNE,Une I uli ata para Gjujve te mije.

- Dijne keta Gervallesha, se puna e Jusuf Gervalles dhe e Bardhosh Gervalles,dhe te shume shqiptarve qe kan punue ne sherbimin secret serrbosklla UDBA Titiste-Rankovicjane,rrezatojne ne Mediat e asaje kohe,ne ARCHIVAT e UDBes,ne Beograd,ne Shkup,ne Ljubljan, ne Zagreb, ne Podgorice,ne Stutgart te Gjermonise,ne Berlin te Gjermonise, ne Sofje te Bullagrise, ne Istamboll te Turqise.ne Londer te Anglise, ne Parsi te Frances, ne Chicago te USA, ne N.York te USA.ne Windsor te Canads,ne Sudnay te Australise.Ky ishte kultivimi politik I Titos dhe Rankovicit,i fqinesise se mire fqinesor ne mes Republikave te Jugosllvise,dhe I mardhenjeve te ndersjellate me shtetet te botese duke perfshire Mbrojteje dhe sigurimin e shtetit Jugosllav ne Objektiven e “vllaznim-bahskimit”! RFS.Jogosllavia.1945-2012.

- Dijan keta Gervallesha se Flori Bruqi,Kryagjent I UDBes,eshet anetar i “XHIHADIT”Terroriste, Islamic-Muslamikian ARAB,je ketu e gjeni Terroristine shqiptar Flori Bruqin.

- http://www.forum-islamik.com/forum/
- 15-01-2008, 03:43 AM
- Flori Bruqi

JUSUF GERVALLA

Saturday, November 10, 2012

KOSOVA DHE SHQIPTARËT E SAJ

PROPAGANDA E RREJSHME LUFTË E FTOHTË NDAJ KULTURËS E ARTIT

Shkruan; Prof. Besnik Kastrati,

12-Nëntor-2007

Pjesa e parë

Ne shqiptarët në Kosovë duhet të jemi të vetëdijshëm se ende në mesin tonë kemi fundrrinat eUDB- ës…

Që nga përfundimi i luftës së dytë botërore,kur në atë kohë filloi akcioni i grumbullimit të armëve,pra që nga viti 1956, të parët tanë vepronin në mënyrë të caktuar,organizimi i jetës së atëhershme ishte i organizuar ndryshe nga sistemi i jetës në ditët tona,për këtë arsye sot nuk është vështirë të identifikojmë njerëzit që bartin traditen e trashëguar serbe,pra puntorët e përbetuar të sigurimit serb të UDB-ës!

Që të jetë më injoruese këta UDB-asha na paraqiten si patriota!

Po ju sjelli këtë shkrim me rëndësi të veqantë!

Armiqtë e shqiptarëve në Kosovë,njihen me propagandën e tyre të rrejshme të shprëndara në mediat e shkruara në rrjetin e internetit.

Flori Bruqi me grupin e tij të cilët me gënjeshtra, me falsifikime të emrave dhe letrave, me adresa falso,me emra të rrejshëm, që aktualisht ushrojnë aktivitet në adresa e WEB-faqe private, me emrin “ALBANIAPRESS” “SHQIPËRIA E RIBASHKUAR” “FLORIPRESS” etj ..për të shkatrruar njerzit e nderuar shqiptar të Kosovës, që janë eminent në istutucionet Kosovare, dhe në historinë e letërsisë shqipe.

Kjo bazohet nga pervoja e mëparshme,me të cilen dëshmohet puna e pistë e Flori Bruqit me shoket e shoqet e tija, të certifikuar për punën e tyre në sistemin komunist për sigurimin e shtetit serb, për SERBËT.

Për këtë arsye është e domosdoshme njohja e kohës së tyre që prej vitit1956, nga akcioni i mbledhjes së armëve deri më tani!

Për këtë të vërtetë historike, duke njohure kohën kaluar ju ndihmon të bindeni në njohjen e propaganduesve profesonalist me instruksione dhe direktiva nga Beogradi si të Flori Bruqit,i cili kreu fakultetin e DIF-it në Beograd në kohën kur të rijntë tanë ushtarë vriteshin nëpër kazermat Jugovllave dhe studentët përgjakeshin rrugëve të Kosovës.(shih librin 550 viktima)................

Organizimi i Flori Bruqit, kundër politikës së mirëfilltë Kosovare ,fillon me politikën dekadente serbe,duke thurrur kurtha për rinin shqiptare,sidomos në kohën e zhvillimeve më kritike për Kosovën dhe kosovarët!

Prandaj ai niset nga kamoflimi i atdhedashurisë,kinse është atdhetar,- niset nga krijimi i mundsive të futjes se tij në vendet kyqe legale dhe ilegale,dhe del me informata të pa përshtatshme për këtë kohë,pra kundër Kosovës dhe shqiptarëve.Kjo është një praktikë pune mbi tridhjet vjaqare (1974-2007) e Flori Bruqit,që ka pasur si konsulent serbët,komunistët, UDB-ën, si ORGANIZATË E SHËRBIMIT SEKRET SERB, praktikë e cila zbulon të gjitha vështirësitë e iniciativës së një nacionlalizmi shqiptar të Kosovës, që vepron që nga lufta e dytë botërore.

UDB-eja,duke i’u ofruar ndihmë kurdoherë shqiptarëve qyqarë për të u bërë vegël qorre e sherbimit sekret serb,që një shqiptar i ri kishte nevojë për para, për anëtarë të lidhjes së atëhërshme komuniste, për punë, me kusht që te jetë lojal për UDB-en, dhe komunistët si Fadli Hoxhes…e Ali Shjukriut,.....e tj....

Punën e sistemit komnist, dhe UDB-ashët,do të i njihni nga ky shkrim ku do të mundohem që në detaje të shpjegojë se si në atë kohë gjetën vend të përshtatshëm për të nisur një veprimtari të re apo si të procedoni në mënyrë efektive për të njohur të vërtetën e asaj kohe, kohën e shqiptarëve të mjerë shërbyes të shërbimit sekret SERB,ku në atë kohë ishte shumë aktiv Flori Bruqi,i cili gëzonte financim nga sigurimi sekret serb për të qenë lojal i sistemit serb kunder shqiptarëve!

…..Flori Bruqi,ushtroi mirë hartimin e planeve efektive të propagandas se rrejshme,planprojekt i luftës së ftohtë ndaj kulturës dhe artit.

JU lexues të dashur do të mësoni të vërtetën, që të mos jeni konfuz nga propagandat e rrejshme dhe të bindeni në të vërtetën e kohës,si dhe do të zbuloni sekretet e sherbimit sekret të UDB-es,programi bazë i të cilëve ishte dhe është ndjekja dhe kontrolli mbi nacionlistët,dhe familjet e tyre, si dhe shpërblimin e shërbyesëve të UDB-es që kishin financim të majmë, i’u rritej standardi i tyre jetësor dhe dekoroheshin me diploma të fakulteteve që nuk kërkonin përgjegjësi profesionale(DIF-i)…..

Por shkohet edhe më tej. Me fillimin e akcionit të mbledhjes së armëve që nga prilli1956. në Kosovë,pra që nga koha e Aleksandër Rankoviçit, ju do te gjeni shumë informata në gazetat e ndryshme shqiptare dhe në gazetat serbe të asaj kohe,ku shqiptarëve të Kosovës,nga serbët ju ofrohen libreza partiake,vende pune,këshilla praktike për zhvillimin e veprimit efektiv,ku si objektivë kryesore ishte fytja e urretjes mes vetë shqiptarëve dhe kundër nacionalistëve shqiptarë, dhe zgjedheshin edhe shqiptarë tjerë të punojnë si përkthyes serbisht-shqip,të cilët domosdoshmërisht duhet të ishin lojal për UDB-en, dhe më vonë mu ata u shpallën PATRIOTA?!!!..

Thellimin e miqësisë të shqiptarëve me Aleksandër Rankoviçin në Kosovë, do t’a gjeni prej viteve 1956 e këndej nëse shfletoni artikujt përkatës të gazetave shqiptare dhe serbe,”RILINDJA”,”ZERI I RINISE””JEDINSTVO”,”VEQERNI LIST”,”NIN”,

”BORBA” e tj,……………..

Arsyeja për këtë është zbulimi i qëllimeve të njerëzve të cilët ende punojnë për zhvillimin e propagandës së rrejshme kundër nacionlistëve shqiptare dhe kundër atdhedashësve të mirëfilltë për Kosovë dhe Shqipëri,e për Shqiptari.

Me njohen e asaj kohe dhe te vërtetave ju mund të ndihmoni me shkrimet e juaja,per të iu dhënë kurajo nacionalistëve dhe artistëve shqiptarë të Kosovës,që nga viti 1956,në mënyrë që të zhvilloni debate të sinqerta dhe të drejta,kundër UDB-ashëve dhe kundër Flori Bruiqt e shokve të gjeneratës së tij………….

Ajo që e bënë Kosovën të ndryshme nga koha dhe të tjerët në lirinë e Kosovës, lidhet me fatin e nacionalistëve dhe shkrimtarëve desident,dhe se propaganda e rrejshme e Flori Bruqit,me informacionin që përmban është shkruar mbi bazën e një përvoje të kualifikimit të çertifikuar që kanë pranuar pranë UDB-es, sigurimcat: si këshilltar, dëshmitar të rrejshëm, formulues planesh, studiues në Beograd,me njohjnen e gjuhës serbe dhe shqipe kundër nacionlaistëve shqiptar.Për njohjen e kohës së këtyre sigurimcave ndihmë kanë dhënë edhe mërgimtarët e asaj kohe, ndër ta janë;Prof Rexhep Krasniqi,Dr.Isuf Luzaj, Masar Pustina, Dr.Halim Begaj, Ing.Xhafer Deva, e Nazi Bushati, e tje…..

Po të i lexoni me vëmendje gazetat shqiptare dhe serbe të botuara në atë kohë, në bibliotekën kombëtare në Prishitnë dhe në bibloteken kombëtare në Beograd, dhe poashtu edhe librat e asaj kohe që janë botuar nga mërgimtarët tanë shqiptarë nëpër botë, ju do të kuptoni dhe do te shikoni të vëtetën e UDB-ashëve shqiptar të simbolizuar me Flori Bruqin,ekspertë me ekspiencë tridhjet vjeçare (30) me të cilën praktikë u ngritën qindra punkte e nënstacione policore,e çka është më keq duke punësuar UDB-ash të rinjë shqiptar kundër vetë shqiptarëve dhe atë në zingjirin gjenetik serbofil..................

Juve lexues të dashur do të ju lindin shumë pyetje, këshilla sugjerime,që është befasi e madhe për ju,për këto marëdhënje miqësore,shoqërore e aktivitete të shqiptarëve në kuadër të UDB-es.....

Që të mund të përjetoni realitetin e asaj kohe, do të mundohemi të realizojmë një liber të suksesshëm për të ndihmuar në aktivizimin e mirëfilltë të ncionalistëve shqiptar të Kosovës.Ky libër, do të inspirohet kryesisht nga koha e kaluar për të i njohur shqiptarët dhe UDB-ashët e asaj kohe.Libri do të ju adresohet studentëve të fakulteteve të Kosovës,të Shqipërise ,të Maqedonisë, e të Malit te zi,Akademisë së Shkencave politike dhe sociale si dhe Administratës së Ndërmarrjeve Publike dhe Nderkombëtare,përmbajtja do të ketë mbështetje të fuqishme për njohjen e robërisë shekullore të shqiptarëve dhe në njohjen e lirisë nga Ushtira Çlirmtare e Kosovës,

Libri do të jetë dëshmi e të gjithë atyre që veprojnë në kuadër të të huajve kundër popullit dhe nacionlistëve shqiptarë.

Një numër i madh shqiptarë që ishin instrument e “POLI AGJENT”,përfitojnë nga një grup këshillues që bëjnë propagandë të rrejshme,shpifje e sharje të efektshme mbi figuarat nacionaliste kombëtare shqiptare letrare dhe që e keqja të jetë edhe më e madhe aktiviteti i tyre eshtë në evaolim kontinuel.

Këta janë që punuan dhe punojnë kundër lirisë së Kosovës dhe kundër nacionlistëve shqiptarë,gjithnjë si mostër të këtyre UDB-ashëve do të fokusohemi në aktivitetin e Flori Bruqit.

Propaganda e rrejshme si informacion i Flori Bruqit përbën një nga aktivitetet themelorë që i ka zhvilluar në kohën e sundimit serbo-komunist UDB-ash,kundër shqiptarëve nacionlaist,kundër studnetëve dhe fashtarëve,për të i mundësuar lidhjen në struktuarat shterore Serbo – Jugosllave!

Nga ajo kohë e deri me sot,veprimtaria e Flori Bruqit,është ende aktive,fakti që propaganda e tij e rrejshme qarkullon në rrejtin e intrenetit shumë vite me radhë,duke futë armiqësi në mes Web-faqeve e njerëzve më të shquar të kombit tonë..

Këto zhvillime armiqësore kundër patriotëve tanë meritojnë një shqyrtim të vëmendshëm,sepse Flori Bruqi, implementon planprojektet me saktësi,me bashkëpuntorët e tij në këtë veprimtari nxjerrë informata në bazë të të cilave merrën vendimet kundër shqiptarëve,sidomos në Kosovë,për zhvillimet armiqësore të UDB-es dhe të sigurimacave shqiptarë,që ishin dhe janë të lidhura drejtë përdrejet me serbët....

Nga Eksperienca e tij Flori Bruqi, duke quajtur veten “kolonel të AKSH-ës,”super spiun i CIA-së” dhe “aktivist i VETVENDOSJES”,pra në berthamat e vigjilencës atdhetare, mundohet të futë në kurthë zhvillimet sekrete të idealeve mbarkombëtare.Në fakt, edhe ky shkrim shtjellon koncepte të përgjithshëme duke treguar se si Flori Maxhun Bruqi, përbën esencën e sistemin komunist,dëshmi e marrëdhënieve të pafundme kundër lirisë së Kosovës dhe nacionalistëve shqiptar.

NË KËTË SHKRIM DO TË BËJË PËRPJËKJË

TË I NJOFTOJË LEXUESIT PËR MËNYRËN E PROPAGANDIMIT

TË UDB-ASHIT FLORI BRUQI,

Për katër muaj rradhazi kam përcjellur polemikat e Flori Bruqit,i cili plotësisht është karakter i kundert me Sali Bashoten, Zenun Qelaj,Bahtir Hamzen,Prof.Nezir Myrten, Ukë Lushi Isufaj dhe i kundërt me gazetarët: Jeta Xharrën, me stafin e saj, Krenar Gashin Besnik Krasniqit,Rami Mislimin,Abdulla Selmanin, , , , e shumë e shumë të tjerë!

Kam vërtetuar dhe do të i’u paraqes edhe juve dëshmitë për stilin serb të propagandimit të Flori Bruqit, ..............

Që propaganda e rrejshme te jetë e sukseshme ,Flori i Bruqit i duhen faktorët objektiv e subjektiv,prandaj për këtë në sistemin e tij të politikës serbe ftoi në luftë shokët e shoqet e nivelit te tij,duke i nxitur dhelpërshit me shpifjet e tij të paskrupullta, përdorte emra të njerëzve publik dhe adresa falso kundër Bahtir Hamzes dhe të tjerëve!

Por për çudi me ka befasuar karakteri i qiltër i z.Bahtir Hamzës i cili mundohej dhe qëndronte përballe tyre stoik dhe i papërkulur,gjithashtu më entuziazmonte trimëria e tij,që dijnë vetëm shqiptarët e vërtetë ta shprehin,sy patrembur dhe të sinqertë,derisa të tjerët e kanë injorue!

Shpresojmë se së shpejti do të përjetojmë lirinë e plotë,dhe mendoj që sidomos rinisë sonë e edhe të moshuarve,dhe nacionalisteve të vërtetë i duhet ngritje morale. Duke njohur realitetin do të jemi më të ngritur në aspektin kulturor,edukativ qytetar,dhe poashtu duke i’u afruar së vërtetës,identifikojme me lehtë hipokrizinë që e përfaqson Flori Bruqi,dhe ndërgjegjen nacionaliste të z.Bahtir Hamzës që në supe bart tragjedinë e popullit martir shqiptar-kosovarë.

Akademik Rexhep Qosja ka thënë ; ”Historia e letërsisë shqipe, fjala vjen, e shkruar pas Luftës së Dytë Botërore, është një histori me shumë të meta në metodologji, në shikime, në interpretime, në shpjegime dhe në vlerësime. Në të, disa autorë janë mbiçmuar për arsye politike e disa, po ashtu për arsye politike dhe ideologjike, janë mohuar plotësisht. Por, megjithatë, ajo është një histori pa të cilën nuk mund të ecë sigurt përpara asnjë historian bashkëkohor i letërsisë shqipe”.

Shqiptarët e shqiptarëve, SHQIPTAR!

PJESA E DYTË

Çdo gjë në natyrë për shkak të harmonisë jetësore rezulton me arsyen-shkakun-vleren dhe pasojën.Si rrjedhojë në sistemin jetësor në tërë botën ekziston pozitivja që ka si produkt vlerën dhe negativja që ka si produkt pasojën!

Duke u nisur nga ky fakt i qëndrueshëm natyror,edhe në përditshmërinë tonë,na paraqitet Flori Bruqi ,i cili me të vërtetë del nga normalja që niset nga arsyeja-shkaku-pasoja apo vlera!

Studimi i letrave të tij,studimi i shpifjeve të tij,duke krijuar adresa falso e edhe në emëra të grave të martirëve të rënë në luftën e përgjakshme(dhe atë të grave gjakovare)imagjinimi i intervistave kinse Albana Ferati, interviston Flori Bruqin, në SHKUP,dhe kjo Albana Ferati, e njejtë na shfaqet në USA,dhe poashtu Albana Ferati, na çfaqet në BURIM(ISTOG të Flori Bruqit).

Siç e ceka më lartë këto veprime të Flori Bruqit, rezultojnë me abnormalitetin e tij të diagnostifikuar qysh me herët nga Dr. Kastratoviç në AVALLË të Beogradit,në kliniken REBRA,dhe Neuropsihiatrike të Zagrebit,dhe në kliniken Neuropsihiatrike të Prishtinës, të Dr.Skender Boshnjaku!

Serbët UDB-asha duke e vërejtur labilitetin e tij psiqik,dëshirën e tij të madhe për matrealen dhe poashtu deshirën e tij më të paarsyeshmen FAMEN,e shfrytzojnë maksimalisht,duke e shpërblyër me tituj e me para,ky futet nga viti 1974 në Lidhjen e Shkrimtarëve të Kosovës,dhe i raporton bazës në Beograd,për të shkuar edhe më larg zgjedh njerëzit që janë trima për të i’u kundërvye dhe nxjerr informata!

Flori Bruqi,paraqitet patriot,mundohet të futet në çdo aktualitet dhe ndonjëherë në shkrimet e tij hasi në auto-lavdata nëpër auto-intervista të tij në të cilat jep edhe instruksione kundër infeksioneve,mundohet ta edukojë rininë që të këtë sex të kontrolluar(TË LINDIN SA ME PAK SHQIPTAR)shkon edhe më larg na jep receta se si të ushqehemi,sepse kinse NE shqiptarët nuk dijme si të ushqehemi!

Pra në bazë të këtyrëe shkrimeve i duket vetja MJEK mundohet të paraqitet “MJEK”

Sa për informim për ata qe nuk e dijnë po ndalem ketu dhe me përgjegjësi të plotë ju them shqiptarëve të vërtetë:

NE dijmë të mbajme higjegjenën edhe në këtë kohë pa UJË e pa RRYMË.NE dijmë të ruajmë nderin tonë,dhe do të lindim fëmijë me kushte e pa kushte,dhe uroj që lodrat e femijëve shqiptar të jenë vëllezërit e motrat e tyre,poashtu Shqiptarët kanë dijtë të ushqehën edhe para shumë shekujsh,si me metodën e te ulurit në sofer,edhe me begatinë e Ullirit, dhe kualitetin e ushqimit,prandaj për mënyrën e të ushqyerit ndër shqiptarë nuk ka mungue vitaliteti!

Po ta shiqoni Flori Bruqin, do të bindeni se shprehja e fytyrës së tij rezulton me pamje DEBILI,po ta shiqoni konstruktin e trupit të tij do të hamendeni se mos është trup i SHKJAUT!

Ndesa e kundërta e karakterit të Flori Bruqit, paraqitet z. Bahtir Hamza, i cili në shkrimet e tij të nxitura nga dëshira për artin,dhe të frymzuara nga dashuria për atdheun,arsye kjo që shkakton erupcionin e tij emocional të lidhura me realitetin e hidhur që kemi ndër Shqiptari,me një qëndrrim stoik duke mos pas nevojë të fton askend për ndihmë,por me realen të sinqertën gëzon fitoret faqebardhë!

Pamja e Bahtir Hamzës, të përkujton Shqiptarët e vertetë mjekërr bardhë flokë gjatë,(perçë Ilire,)qendrim burrëror,pamje e burrit SHQIPTAR!

Kur jemi te Bahtir Hamza, e shkruaj me plot përgjegjësi se Bahtir Hamza, eshtë i pasurauar me botën dhe në kushte të vështira që shpesh di të i’u servojë jeta njerëzve të mëdhenjë,si në Kosovë e edhe në mërgim, për shkak të sistemit komunist dhe të nacionalizmit – shovenist, ai prap se prap është angazhuar për qështjen kombëtare,për lirinë e shqiptarëve si prioritet në jetën e tij duke u lidhe gjithnjë në veprat e tij letrare dhe në filmat që luajti role shqiptarë, të cilave Flori Bruqi, mundohet te i’a ulë vlerën artistike kombëtare, dhe të krijoj konfuzion me personalitetet tona të çmuara!

Bahtir Hamza, përveq trimërisë dhe entuziazmit të tij të shprehur përmes artit, ai qështjes kombëtare i’u dha edhe matralisht e edhe shpirtërisht,duke u aktivizue nga mërgimi,nxitur nga nderi kombëtar, si nacionlist.

UDB-ashët muarrën masa drastike për ta dëmtuar Bahtirin me familje,veprat e tij letrare dhe qëndrimin e tij në Kosovë.

Me 20 vite e tij në mërgim z.Bahtir Hamza ,si mërgimtar ka bërë shumë për Kosovën dhe Shqipërin,dhe për shqiptarët.Angazhimi i tij në botimin e veprave leterare, futja e armëve në Kosovë,(1991-1994).

Bahtir Hamza karaterizohet edhe me: radikalizimin e kosovarëve në përbërjen shpirtrore,

analizimin e qështjës kombëtare shqiptare, forcimin e mardhenjeve mbarëkombëtare dhe

ndërkombetare, politikën dhe intelektin e tij, injicimin e luftës kundër varfërisë si dhe njohjen e shqiptarëve me gjuhë të huaja.

Me librin e tij “DRENICA LEGJEND ME LULE”,Bahtir Hamza tregoi edhe nje here,qe bashkë me traditën e kulturës kombëtare të mos harrojmë vuajtjet që përjetuam,në menyrë që të mos u lihet hapësirë Flori Bruqave, të tjerë që janë në pregaditje të armikut,në vazhdimin e luftës së ftohtë....

z.Bahtir Hamza, me thjeshtësine e tij prej artisti afron njerëzit në debate për art,kulturë dhe atdhedashuri,ku gjuha e tij është dhe mbetet POEZIA!

Me këtë gjuhë artistike që bashkon popujt z.Bahtir Hamza, shpreh: Dashurinë e lirisë që lidhet me nderin dhe lirinë, me shqiptarët dhe Kosovën,me varfërinë dhe burimet e nderit njerërzor.

Këto prioritete të z.Bahtir Hamzës, nuk i shkojnë për shtati Flori Bruqit, dhe shokëve të shoqeve të tij.Flori Bruqi, shkoi edhe më larg,duke u thirrurr në emer të AKSH-s kërcnoi me likuidim fizik Bahtir Hamzën,Sali Bashoten,Krenar Gashin, Rexhep Selimin, Sami Lushtakun,e edhe të tjerë....

z.Bahtir Hamza, meqenëse ka një talent të rrallë dhe filozofia e tij është e pakapshme për çdo njëri,sepse ai ka lidhë filozofinë klasike me filozofinë moderne.

Shumë shkrimtarë,profesorë dhe studentë kanë shkruar për poetin tanë Bahtir Hamzën.

Dhe kanë thënë:”Bahtir Hamza, është Balzaku ynë” është “simbol i lirise në Kosovë”, “simboli i lirisë së shpirtit shqiptar”,”simbol i artit modern”, “simbol i ndregjegjës dhe i kombit Shqiptar”, “simbol i moralit të njeriut të devotshëm”, “simbol i së vërtetës,kunder intrigave dhe propagandës së rrejshme”...

Bahtir Hamza, i ikuadruare që moti në rrjedhat e botës së civilizimit,në Europë dhe Amerikë, aty ku rrespektohet liria dhe bota e njerëzimit,vjen e kulmohet me thirrjen e tij për pastrimin e Kosovës, “PASTROHU KOSOVË” të shqiptarëve nga shqiptarët.

Këte shumë bukur e ka shprehur Rexhep Ahmeti,sociolog e filozof,për librin e Bahtir Hamzes” PASTROHU KOSOVË” citoi:”ESTETIKA E NDRYSHIMIT,I DHE II,nëntitull”këlthitje për Kosovën e ndryshuar”,”Dhunimi i Kosovës në moshën rinore”,“Pse Kosova Jashtë vetes”,dhe “Kohë e burrërisë shpirtrore” të ilustruar me fragmente të elegjisë me titull “Elegji për UÇK-ën”

Këtë shumë bukur e ka shprehur edhe Dr.Prof. Gjyltekin Shehu i cili për poezitë e Bahtir Hamzës thotë”Është poezi e ngrohtë,buron prej thellsisë së zemres dhe të braktisjes që na përkujton disa poetë të mëdhenj freng si Rutebeuf,Villon etj.Kjo poezi është poezi e cirkostancave rethanore e diakronisë dhe sinkronisë e perseverences dhe sinqeritetit”.............

Bahtir Hamza, çmohet për burrëri e nder shqiptari,që në rininë e tij duke vuajtur denimet me burg,dhe më pas në mergim duke i’u falur lirinë fëmijëve të tij të sulmuar nga banda e panjohur të parapaguara me qëllime të caktuara!

Ndërsa Flori Bruqi, mundohet të ndryshojë historinë e jetes së Bahtir Hamzës,por nuk bënë tjëtër veçse e shpall veten UDB-ash,dhe njëkohësisht person labil, që është semundje e popullit tonë gjë që duhet ta luftojme.............

Pyes veten; ku është Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës,që mbyll sytë para kesaj çështje të dhimbshme kombëtare!........

Por prap unë kam shokë që mendojnë si unë dhe Kosova e Shqipria nuk do të mbeten kurrë pa njerëz si Bahtiri e Saliu,si Unë e Jeta,si Krenari e si Rexhepi etj etj....

Në vend që të i falenderohemi z.Bahtir Hamzës, për idealet e tija dhe idetë,për vuajtjet që nga burgosja e parë 1977 e deri më sot 2007,mbyllin sytë para kësaj tragjedie,dhe i thuhet thjesht”Sa mirë që je atje,sepse idea për “Kosovën Republikë” ka ndryshuar,dhe se Flori Maxhun Bruqi, ka shumë shokë,serbofila dhe serbomania eshtë bërë sëmundje moderne.Mjekët shqiptarë në Kliniken e Prishtinës (p.sh.Alban Garvalla,) komunikojnë në gjuhën serbe,sepse nuk dijnë gjuhë tjetër të huaj dhe duhet të ndjehen më të kulturuar!Edhe Flori Bruqi, njeh gjuhën serbe dhe është shokë me mbeturinat e UDB-es (p.sh.Ramadan Avdimetaj, )

z.Bahtir Hamza, nuk është njeri sekret, nuk është spiun, nuk ka bashkpunue me serbë e as me CIA-n, nuk është jevg, e as nuk është ashkali, nuk është egjiptian.

z.Bahtir Hamza, ka qenë i cenzuruar prej 1976-1989. dhe i publikuar pas inicimit të luftës së Ushtrisë Çlirmtare të Kosovës,

Ndërsa Flori Bruqi,spiun dhe lojal i shtetit Serb është dhe mbetet njollë ZEZË e pashlyer e kombit tonë dhe për fat të keq nuk është vetëm,dëshmitë për të gjithë ekzistojnë,në Biblotekën e Boegradit dhe në Biblotekën e Prishtinës,në gazetat serbe e shqiptare të kohës së sistemit komunist 1974-1999.

Me këto dhe dëshmitë e lartëpërmendura do të bindeni edhe vetë ashtu si edhe unë se Flori Bruqi, është një spijun, një bashkëpuntor i përkushtuar i UDB-ës, do të bindeni se Flori Bruqi, është “shqipar” nga Isniqi që ka bërë zi e më zi, kundër nacionalizmit shqiptarë në Kosovë, ka bashkpunuar dhe ka qenë i lidhur familjarisht me Çedo Perkoviçin(Gërban), UDB-ash nga Peja, për regjionin e Pejës,Klinës, e Serbicës,(Skendrajt).dhe me Vlladan Ðorđeviçin, në Beograd.

A e konsideroni Ju të arsyeshme propagandën e Flori Bruqit.

A e konsideroni Ju të arsyeshme falsifikimin e letrave të Flofi Bruqit

A i konsideroni Ju të arsyeshme falsifikimet e adresave nga Flori Bruqi

A i konsideroni Ju të arsyeshme kërcnimet e Flori Bruqit dhe Alban Gërvallës e Ramadan Avdimetajt

A e konsideroni Ju të arsyeshëm emrin “ALBANIAPRESS”që e përdore Flori Bruqi për propagandën e tij të rrejshme?

Unë si profesor, shprehi shqetesim të thellë për manipulimin e Flori Bruqit, në rrjetin e internetit,përdorimin e gjuhës vullgare në emër të intelektualve të ndryshëm dhe protestoj fuqishëm kundër shërbtorëve të UDB-es!

ËSHTË KOHA E FUNDIT TË RRESPEKTOHET KULTURA DHE TRADITA SHQIPTARE,TË MBROHET DHE TË FRESKOHET HISTORIA E SHQIPTARËVE TË KOSOVËS,TË JEM TË VËRTETË!

TË PRANOJMË GABIMET QË MOS TË LEJOJMË TË PËRSËRITEN!

Ju falenderoj për marrjen në konsideratë të këtij mesazhi.

Ju jam mirënjohës për çdo përgjigje që mund të më dërgoni.

E-MAIL;kastrati999@otmail.com.Prof.Besnik Kastrati,

12-Nëntor-2007,Prishtinë

http://www.zemrashqiptare.net/article/Editorial/UDBFloriBruqi/3928/

Besnik Kastrati: Kosova dhe shqiptarët e saj

E marte, 15-07-2008, 06:10pm (GMT+1)


I NDERUARI DHE I RESPEKTUARI Z. BAHRI HAMZA!Engjell Shehu, asylant ne Belgjike,Une jam aq i shqetsuar sa edhe ti per ofendimet,kercenimet dhe shpifjet e qenit bruqi por detyra ime eshte ti shkoj deri ne funde mbrojtjes se nderit tim e te familjes time kjo do te behet me dinjitet shqiptari dhe jo me shpifje dhe fyerje si bene kompania bruqi-uqi me larot e tij te llojt prokshi e prokshave te mbetur si peshku pa uij, prokshi me kerkonte para dy vjetesh te me botonte librin e dyte timin dhe me kerkonte 1500 euro aq sa i dhash edhe bruqit-u-qi per librin e pare por une nuk ia dhash dhe tani i del ne mbrojtje qorrçe qenushit te tij br-u-qi, une kam thene dhe do ta mbaj fjalen qenit duhet pergjigjur qençe dhe pa meshire pamvaresishte buçeve e kurvave te shperndara neper evrop qe lehen ne mbrojte te qenit br-u-qi , flori bruqi eshte njeriu me i zi qe ka pare shqiptarizmi ai eshte tradhetare i bvet shqiptarve ai eshte imoral, eshte psikopat shiko se cfare shkruan ne faqet e tij te internetit kopjo gazetash sharjet dhe shpifjet e qenushave dhe qenve e buçeve te tij ai eshte delirant eshte spiun i regjur i beogradit qe ne bark te nenes ai eshte nje njeri autodidak dhe diplomat qe ka marre i ka marre me mashtrime sic me mori mua leket 1500 euro dhe e beri librin gjysem, por leket e mija do ti jap nje me nje deri qundarken e fundit se do tia marre mu ne shtepi te tij atij bir bushtre, ai eshte njeriu qe bene miqesi vetem me njerez qe i vijne sipas deshirave dhe qejfit atae po ta mburresh dhe po ti japesh edhe pak lek vret e shan edhe baben e vet ai vret edhe femijen e vet ai vret edhe vellan e vet prandaj o miku dhe shoku im i respektuar zoti Bahri Hamza une por edhe ti kusur nuk do ti lem te degjeneruarit br-u-qi , br eshte pseudonimi qe jugosllavet shkiet e therrisnin per t'u mos u kuptuar nga shqiptaret ndersa ato tre germat e tjera eshte qir e shkerdhuer nga shkiet.Flori br-u-qi eshte njeri me i ndyre ai duhet demaskuar e nxjerr fytyren ashtu siç e ka te zeez dhe te ndyre. Flori br-u-qi hiqet dhe si shkrimtare hiqet dhe si i kulturuar ku e ka ai nderin e familjes dhe dinjitetin si i diplomuar kur shan me fjal me te ndyra shqiptaret prek dinjitetin e atyre qe kane per ti treguar sa dhembe i kan ngelur ne goje? Pa le i kane dal ne mbrojtje ata qe edhe kur bejne shurren u marrin leje grave apo edhe ato qe kane nderruar nga 100 burra dhe prap bytha su ka gjetur rehat se u ha vera dita dites por atyre qe u ha bytha dhe vera do tu kruhet me nje tel me gjemba se ne nuk jemi fytyra e tyre e degjeneruar e diskretituar qe duan tituj dhe diploma nga ne internet qe nuk i njohem se nga vijne por duke germuar nga pak i kemi identifikuar si vereshqyer e bytheshqyer qe ndotin internetin dhe ku kerkojne dashnore dhe dashnor ne internet por une e them edhe njehere se ata qe me kane rene ne qaf do tu qij ropt e shtepise ku ti ken.

Engjell SHEHU

From: "engjell shehu" View Contact Details Add Mobile AlertTo: penashqiptare@yahoo.com, "bashkim hasanaj" , "alban Gervalla" , art-cafe@alb-net.com, "Flori Bruqi" , i_prokshi49@hotmail.com, "Iljaz Prokshi" , "madi" , "Ramadan Avdimetaj" , radijehoxha@yahoo.com, qeparoi@yahoogroups.com, pendekaltri@yahoo.com, moisgjivlashi@aol.com, m_ramiqi@hotmail.com, llemadeo@yahoo.de, l_topciu@hotmail.com, kzylo@yahoo.comiu8, kzylo@yahoo.com, info@shkoder.net, info@shipkovica.com, info@kosova.com, imi39@home.se, i_machines@yahoo.se, halil_h@hotmail.com, hajrohajra@hotmail.com, elida_petoshati@yahoo.com, bukureshti@yahoo.com

Subject: RE: PERQUESI I NDYTESIRES.

Date: Sun, 8 Apr 2007 15:34:22 +0000

Shiko më shumë

MADE IN COPY ”COPY/PASTE”


“ LIBRI ELEKTRONIK””GUXIM SHQIPTAR”NGA

SHQIPTARISERB PLAGJIATORI I PASUKSESSHEM

GAZETARI I TANJUGUT TË BEOGRADIT UDBASHI I KOSOVES KRIMINELI NGA ISNIQI I DEÇANIT QE KA JETUA MBI 10 VJET NE BEOGRAD SERRBI YU

FLORI BRUQI,

Shkruan ; Bahtir Hamza,

July, Sandy .13,2008.Gazetari i tanjugut të Beogradit, Flori Bruqi, UDB-ash,shqiptar nga Isaniqi I Deqanit,përpos qe paraqitet me propaganda te rrejshme, kerrcnime,shpifje e fyrje publike, me emra falso, me adresa te krijaura nga vetvetja e tina falso, në rrjetin e internetit, ne dhe me kapitalin e lirisë,gjegjesisht në fokusin e lirisë së Kosoves, ne emer te lirise me keto makaber kriminele UDB-ashi shqiptar “FDMB”,paraqitet edhe me nje “liber” te thomi”Guximi shqiptar”qe u çfaq një atak i ri para syve të shqiptarëve,duke ndryshuar taktiken dhe metoden e ndarjes nga koha e kaluar, në një akcion të perzier me njerezit tjerë,me botimin e librit me hajni “Guxim shqiptar “ te Dr. Namik Shehut, dhe i klientit të tij Palgjiator I pasuskseshem Flori Bruqit,nga Isniqi I Deçanit,Kosovë.

Në këtë liber elektronik NUK jane permbushte kritere leterar te normave kombëtare,dhe përgjegjesia i bie lirise se mendimit te lire,si letrarëve ,dhe kritikve te leterisi, ndersa ne anen tjetere shkruhet dhe vërtetohet pjesmarrja e njerezve te perfshirë ne shkrimin,me marreveshje matriale te turpit, ne recenzimin dhe botimin e ketij libri që karakterizon paraqitjen e nje sulmi te ri ndaj figurave kombetare letrare,gjithnjë në mbrojtje të imunitetit që ushqejne nga titujt e tyre falso,Dr,Prof,e Mr.Analiza e ketij libri me të gjitha paragrafet, metodë”copy/paste” paraqet AKTIN e turpit - turpin shqiptar të paraqitur sipas UDB-ashit,gazetarit te TANIUG, të Beogradit,Flori Bruqit,me bashkëpuntorë,lexohne cik caket, me qellim për të I mbuluar gjurmet e turpit të vet te kohese sunduse moniste te UDB-ës,të cilet për të i bërë më bindëse fyerjet për kombin shqiptar,keta dhe ky,përziejne së bashku etiken kombetare me amoralitetin, dhe kjo kuptohet ne politiken e se drejtes direk te sllavizmit, si dhe akutet e pozicioneve te karaktereve konzervative shqiptare dhe ndërkombëtarë, qe ne kuptim te qone ne besimin e grupit Homoseksualxa,ku vend të posaqëm iu dha heroit kombëtar zot.Ramush Haredinajt,si aventurist i krisur dhe psikollogjis erotike.

Është shumë i çuditshëm involvimi i disa njerëzve tjerë që e bënë public të themi këtë “liber”,mirëpo në anën tjetër kjo paraqet karakteret e tyre të turpshme dhe ndjekjen e kurseve të tyre,ekskluzivisht për përfitime matreale.Libri,”Guxim shqiptar” i shkruar ma hajni, me metodë”copy/paste” nga gazetari i Tanjugut të Beogradit,Flori Bruqi,përmbledhje e të dhënave nga interneti, me prapavijë të tmerrshme antishqiptare,përmban temat te moralit me të ulët të botës njerëzor që nuk përputhen as cik ckaet, asesi as njera me tjetrën,qe paraqete taktiken e modes se vjeter te nje sistemi totalitar monist, dhe te sherbimit secret serb ,qe i kan sherbyare shqiptaret e Kosoves.Praktikisht gazetari I tanjuhur te Beogradit “FDMB” në vend se të stimullojë”Guxim shqiptar” krijon konfuzion,skandale,paraqet efektin e agjetures sekrete serbe te tina,me konfecientin e inastalimeve te dyfishta,qe ka manipulura dhe manipulone me figurat kombetare, me traditen serbe dhe me shqiptaret. Kjo praktike deshmohet ne metodë”copy/paste” ,qe dihet e verteta sepse ne paragrafet e paraqitura cik cak ka zonja e zotrinje, qe gazetari I tanjuhut te Beogradit, fare as nuk i ka pare, e as nuk i njeh,e as nuk I ka takura kurre njiher, por me metodë”copy/paste” mendohet me e ndrruar karieren e vet per të perfituar nder e shoqeri ne servelizem,me njerëzit e pa njohur si,si që jan Kozeta Zylo,Kolec Tarboinin,qe gazetari I tanjugut deshmon tarshigimin e traditese serb, gje qe turperon nderin e lirirse,derin e ketyre njerëzve, që i fut në kallyp,që të rrënqethet trupi nga ndjenja e turpit që edhe ky UDB-ash,që ky gazetar i Tanjugut te Beogrdit, I perkundur ne djepin e Serbisë,Flori Bruqi e quan veten: “Shqiptar”,”Magjister”,”Super shpijun I CIA-es”,”Reporter te luftes se UÇK-es,” !!!!!.KONFUZIONET,SKANDALET ,KONCEPTET TE KARAKTERIT LLOJ,

NË PËRMBAJTJE TË KËTIJ “LIBRI” NA BËJNË TË KUPTOJME SHUMË GJËRA QË DUHET T’I HARROJMË E ASESI T’I KUJTOJMËNë librin elektronik të “FDMB” lexojmë fragmentet e poshtëshenuar CIK CAK.I. PARAGRAFI PËR RAMUSH HARADINAJN, Guxim shqiptar faqe 71-76

II. PARAGRAFI PËR EROTIKË

III. PARAGRAFET E KOPJUARA TE METODËS”COPY/PASTE”

Faqe 271-335

-I-

PARAGRAFI PËR RAMUSH HARADINAJN, Guxim shqiptar faqe 71-76Gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna Citojë.“ai e kreu shërbimin e detyrueshëm ushtarak në APJ, duke

treguar talent të mjaftueshëm ushtarak, gjë që çoi në gradimin

e tij si oficer komandant, gjë e rrallë kjo për shqiptarët.”Analiza ime.Këtu Flori Bruqi,mes rreshtave shpreh simpatin e eproreve serb për heroin Ramush Haredinaj,kur dihet se në atë kohë,nëse ke qenë shumë i shkathët e i menqur ashtu siq është edhe zot.Ramush Haredinaj serbet i kanë munduar dhe i kanë maltretuar me shumë se shqiptarët tjerë në APJ,dhe në shumë raste edhe i kanë likuiduar.

Pra nga ky fragment i librit,lexuesi kupton marëdhënjet e mira te zot.Ramush Haredinaj me eprorë të ish Jugaslavisë!Ndërsa,te pjesa tjetër e poshtëshënuar Gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna Citojë.“Në vend të studimit, ai shkoi në Lucern, Zvicër, ku së bashku me

xhaxhanë e tij e krijoi një biznes për ndërtim. Gjatë një vizite të

tij në Kosovë, në mars të vitit 1991, Ramush Haradinaj u zu në

mes të një vale protestash dhe kryengritjesh që po ndodhnin

në Kosovë si reagim ndaj një numri të ligjeve antishqiptare të

imponuara nga urdhrat e liderit serb Sllobodan Millosheviq.

Ramush Haradinaj ishte mbajtur në paraburgim për një natë

dhe ishte marrë në pyetje nga policia serbe e MUP-it të Deçanit

dhe të Pejës. Pas lirimit të tij, ai u kthye në Zvicër ku u paraqit

dhe më vonë iu dha azili politik.”Analiza ime.

Me këtë gazetari I tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi,lexuesit i jep të kuptojë,se si zot.Ramush Haredinaj e ka shfrytezuar situaten politike të asaj kohë në Kosovë,në mënyrë që në Zvicer të fitojë azil politik,ku me këto të dhëna të Flori Bruqit për zot.Ramush Haredinaj,te lexuesi e zbeh heroizmin e tij,dhe bashke me te edhe të luftëtarëve e nacionalistëve tjerë!

Për çudinë edhe më të madhe bjen ndesh me karakterin e zot. Ramush Haredinaj,aty gazetari i tanjugut Flori Bruqi, thuhet se : “Në vend të studimit, ai shkoi në Lucern, Zvicër, ku së bashku me xhaxhanë e tij e krijoi një biznes për ndërtim.” Dhe mepastaj Pas lirimit të tij, ai u kthye në Zvicër ku u paraqit dhe më vonë iu dha azili politik.”Analiza ime.

Kjo genjeshtër e UDB-ashit Flori Bruqit,gazetar I Tanjugut të Beogradit, është një imagjinatë e zezë e kulluar, per ta kundershtuare kete antikalips e antikombetar po e shkeruaj ket kritike,sespe nuk deshiroje që Ramush Hardinja të bertet keshtu me keta kajranfila te rreme e te ndytem, te pist e te poshter,sepse, nëse e ka pasë Ramushi vizen “B” leje qëndrim në Zvicer,dhe biznisin e perbashket me xhahxin e tina, per ndertim, pse është deshtë me kërkue azil politikë,kur dihete se Organet Zvicrran leshojne vizan “B” per dhe me vend te punse,sezonla per dhe me martese me femra zvicerrane, si dhe per kerkes “asyli, qe vertetohnedeshmit dhe faktete gje qe kjo kerkese zgjte deri ne shtate vjet. Nese “ Ramush Haradinaj ishte mbajtur në paraburgim për një natë dhe ishte

marrë në pyetje nga policia serbe e MUP-it të Deçanit dhe të Pejës.”Shtrohet pytjet Si u lira aqe shpejte z.R.H.ose pse nuk eshte konsumuar Pasapaorta.

Ose z.Ramush Haradinja,a ishte hakmarres ndje vetvetese.?!Cila paska qenë KRIZA e Ramush Haradinjat, i cili paska investuar në biznesin e xhaxhait të vet. Gjë që kjo iniciative e gazetarit (“shkrimtarit”) te tanjugut te Beogradit, Flori Bruqit është një orvatje që nxjerr Ramush Haredinajn nga vetja e tij,për të e paraqitur mbrasht Ramush Haredinajn!Ketu parqet marrezin e krusur te herojt tone qe ai te humbet ne nderin e qendrimit te vet, me lejene qendrimit “B” ne Zvicrrë, ne bshkëlidhje te bisnisit te xhaxhit te vet.Ky liber na referon konfuzion, me buzeqeshje te rreme, të hapur duke nxjerrë në pah progresin e UDB-es,kur dihet se Ramush Haredinaj është krejt ndryshe nga ky vizion që e ka paraqitë gazetari I tajnugut të Beogrdait,Flori Bruqi,Gjë që Ramush Haredinaj është i edukuar,arsimuar,njohës i gjuhëve të huaja dhe është njëri ndër strategët më të shkathtë dhe më të çmuar pas legjednratit Adem Jashrit, zen vend e dytë kyq në eliten e UÇK-es.Shembull i karakterit të Ramush Haredinajt,per trimëri,guxim,dituri e maturi ishte edhe paraqitja e tij në mënyre vullnetare në gjygjin e Hages,dhe kurorzimi i fitores së tij e bashke me te edhe i Kosoves mbare ishte LIRIMI i tij që përcaktoi LIRINË e Kosoves.Në vijim analizojmë fragmentin tjetër të poshtëshënuar qe Gazetari i tanjugut Flori Bruqi, shkruan Citojë.“Në mars të vitit 1997, një varg investimesh mashtruese

piramidale tronditën Shqipërinë, duke e sjellë vendin në një

gjendje anarkie. Gjersa popullata atje ndërmori një aksion të

gjerë shkatërrimi, duke zbrazur arsenalet e miliona kallashnikovëve,

të granatave, minave tokësore, minahedhësve dhe

municionit, Ramush Haradinaj fluturoi për në aeroportin e

Rinasit ,në Shqipëri dhe filloi grumbullimin e armëve. Ai e dinte

se tragjedia në Shqipëri do të mudn të shërbente për pajimin e

Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, UÇK. Ai mblodhi një grup të

njerëzve, duke përfshirë këtu edhe vëllain e tij, Luanin, në aksion

të bartjes së armëve përtej kufirit.”Analiza ime.

Këtu gazetari i media serbe, i gazettes te Beogradit “NIN””DUGA”.shqiptaroserrbi Flori Bruqi, parqet deformimin e kohës, qe ka shkruar e rreflektuar marrinë e tij të turpshme per ta terhjek mbrapa funksionin evet qe e ka pase ne shekullin XX,sepse Ramush Haredinaj,në përqafimine Shqiperise,nuk ka flutuar për në Rinas,dhe as nuk e ka bërë grumbullimin e armëve në Shqipëri.

Rruga patriotike e zot.Ramush Haredinaj,eshte lira eshte kjo që e kemi sot, që e kan pasure ETEJEN gjushet e stergjyshte tan, ishte kërkimi i lirisë së Kosoves dhe identitetit shqiptar për lirinë e Kosoves, u bë një HANË e kuqe,përpjekje kjo për të dëshmuar se cilët jemi NE. me shekuj kërkuan RREZE PER PLAGE.

Prandaj “libir”në përbërjen e karaktereve të turpit që paraqitet me gënjeshtra , ”Copy-Paste” të Flori Bruqit, ne thenijte e maskimit, gjejmë preokupimin e UDB-ashve që kushtëzohet nga situata anarhiste gjatë viteve të pasluftes së UÇK-es,duke e paraqitur zot,Ramush Haredinajn si një guerilas, kontrabandist,të gjakosur me deshtime te vdekjes, duke e pare krimine ne mbrendeshme te vetevehtese, FDMB, parqet te njete gje te zoti Ramush haradinja,qe eshte I pafajshem,qe nuk ka krime te mbrendeshme, kur tashme është veçse e njohur për opinionin mbarë,organizimi dhe fillimi i armatimit të UÇK-es që nga nentoti i vitit 1991.qe eshte nuhatje e zemerave te lirse se Kosoves,

Keshtu luane gazetar I tanjugut te Beogradi me dnerine heroit tan, me deshmi te vdekjese se tije,Dhe lexuesi e njhe situaten e atehershme dhe i shef karakterte dhe gjerate ne ket liber qe nuk jan nje lloji, gje qe gazetari I tanjugut Flori Bruiq, me bashkpuntoret e tia genjene kohne dhe lexusin, por edhe opinonin,mundohet te qe shpallet “patriot”……Leta kujton kete genjeshtre te pa fytyre te ketije gazetari të tanjugut të Baogratdit, qe eshte vrases i dashuruise se Rinise shqiptare,vrases I lirise se studentve te Universitetit te Kosovse, vrases i fjlese “KOSOVA REPUBLIKE” dhe ne keto dhe me keto kombinime kurre nuk ka me shpetuare nga koha e tije qe ishte puntor i sherbimit sekrte i sigurimit sero-sllav-jugoslla,komunist ,qe kane lane gjurme.I cili kurre nuk ka me u perfshir ne lirine e Kosvse, e as ne hapsiret e reja…..Gazetari i gazetse “NIN” “DUGA” te Beogrdait, Flori Bruqi lexuesit i jep të kuptoje,se paska qenë fare i thjeshtë dhe shumë i lehtë organizimi i luftes kunder bishave te egra të Serbisë!

TURP.TURP.TURP!!!Dihet se armet në Kosovë kanë hyrë nga Zvicera, nga Gjermoni, që nga nëntori i vitit 1991,deri ne nentor.1994.me autobusa te Firmese “LASTA” Beograd në bashkëpunim me agjesise”Reisenburo” “LIRIA” të Ekrem Morinese,(nga Gjilani) Zurich-Beogrda-Prishtinë,si dhe me autobusa te agjensis “Reisenburo Prishtina” tëBehxhet Sallahut, si dhe me kombibusa individual, dhe me vetuar individuale,duke perdore Dritaret Palstike, kuklla pllastike, me paketae e rrobe dhe me paketime e kaffes,dhe një kallashnikov është shitur nga 500 deri në 2500.Fr.DM.që ka përfashi intresin e vetëmbotjese se shqiptarve dhe Ramush Haredinaj nuk është marrë me grumbullimin e armëve e as me kontarbandimin e armëve.Për të shkuar edhe më tej gazetari I gazetse “NIN””DUGA” te Beogradit,Flori Bruqi,në fragmentin tjetër për zot,Ramush Haredinaj shprehet ashtu siq do të ishin shprehur armiqtë e kombit shqiptar! Ne system dhe ne pozita,per tragjedine kombetare nacionale te shqiptarëve,per tragjedin e kultures kombetar shqiptare nacionliste te Kosovse, dhe ne kete rrol e paraqet edhe gazetari I tanjugut te Beogrdt “FDMB” z.R.H. heroin tan, me konseguenca negative si dhe ne formen terroriste.

LEXONI, këta rreshta të poshtëshënuar,Gazetari i “NINIT” I “DUGA:te Beogardit,FDMB,zot.Ramush Haredinajn në fushen e politikes me hijen e vetë e paraqet diktator, terrorist, Citojë “ai ngjallte frikë tek secili që guxonte t’i vinte në dyshim veprimet e tij.” e jo udhëheqes të luftëtarëve të cilet i deshti dhe i mbrojti si të ishin fëmijët e tij!I cili ka krijuar karaktere të betejave për liri, me kapacitetin si nacionlist, shqiptar, koordinator i arenes luftarake ne fronte për të fituar lirinë dhe e fitoje lirinë që ia vlenë të shkruajmë për ketë hero kombëtar qe me fotografit e tia jan mbushur shtepite e shqiptarve dhe rrugete qyteteve te Botes aty ku jetoj une dhe ku ejtojne shqiptarte nacionalista.Ndërsa po në këtë fragment gazetari I “NINIT”e I “DUGA” të Beogradit,Flori Bruqi me stilin e tij prej spiuni e UDB-ashi edhe një herë dëshmon raportimet e tija kundër shqiptarëve duke pohuar kinse, Citojë :

”. Gjithashtu, sipas mediave të Beogradit supozohet se njësiti i Ramush Haradinaj ka vrarë shqiptarë”. Këtë e ka shkruar mu para lirimit të zot Ramush Haredinaj nga akuzat e njejta!Analiza ime.

Ketu gazetari I “NINIT”e “DUGA” të Beogradit,Flori Bruqi,paraqet dy rrole,

Nje per te bere te njohure ne opinion,z.Ramush hardinaj,

Dhe rroli tjetëre paraqet gjakmarrjne e shqiptarve me shqiptar qe nenkuptojme strukturen e tina kriminale qe ne platformen e fitores se tine te funksionon ,ekzekutim, vrasja, dhe marrshi I gjenotipit criminal klasik ne metodene e kohese komuniste siqe ishin torturat,dhuna, dhe metodate tjera et randa psikologjkike kriminale te Aleksander Rankoviqit, qe me bashkepuntoret e vet shqiptar dhe serb, për të i realizone deshirat e tina…..

Me keto kobinime si informim nga gazetarit te tanjugit te Beogartet paraqitet turpi i vet gazetari.TURP.

Por jorrezistencen e heroittan por as te njisist te heroit tan….Shtrohet pyetja,çfarë “Guximi shqiptar” vërehet në këta rreshta!Në leximin e këtyre rreshtave lexuesi vëren paraqitjen e terrorizmit EKSTREMIST, terrorizmit Lokal,terrorizmi Fetar,të shqiptarëve kunder shqiptarëve ….. !

Qe na kujtone kohne e sundimit TURKO-Osmalinj, dhe te xhonturqve, te cilete per dhe me deshirate e tyre, ndjaten Krahinen autonome autoktone te Drenices, ne dy Drenica, qe edhe sot njihen. Drenica e Pashese, dhe Drenica e kuqe………….

PROTESTOJ FUQISHEM DHE NUK PRANOJ ZHVELËSIMIN E HEROJVEGazetari i tanjugut shkruna ,Citojë nga faqj e librit.“Mirëpo, edhe pse ai respektohej

në mesin e bashkëluftëtarëve të tij dhe konsiderohej i vlefshëm

nga amerikanët, ai ngjallte frikë tek secili që guxonte t’i vinte në

dyshim veprimet e tij. Sipas skenarëve të MUP-it të Beogradit,

gjegjësisht krerëve të MUP-it të Pejës, Deçanit, Prishtinës thuhet

se “…njësiti i UÇK-së i Ramush Haradinaj ka kidnapuar dhe

vrarë 40 civilë serbë, të cilët konsideroheshin të zhdukur në

vitin 1998 dhe 1999. Disa nga këto kufoma gjoja janë gjetur në

faza të ndryshme të dekompozimit në kanale që derdhen në

liqen afër Gllogjanit. Trupat e disa civilëve të tjerë janë gjetur

në fund të puseve”. Gjithashtu, sipas mediave të Beogradit “…

supozohet se njësiti i Ramush Haradinaj ka vrarë shqiptarë”.

Analiza ime.

Kjo metode e gazetart te tanjugut te Beogadit, Flori Bruqit,I takon aseje kohe me te cilen eshte rrite vet dhe NANA e tina KURVE SHQIPTARE , qe I perkasin regjimt serbo-kriminal,mirepo edhe pas rritjse se tina edhe pase 28.viteve jan te njohura veprimet e tina

Qe deshmohn e ne keet menyar, ne keto AKTE, hapet e verteta e njohur e gazetarit shqiptar nga Isniqi I Deqanit, “FDMB” qe deshmone sherbimin etij ne sigurim sekrt serb, me vite e vite,duke e paraqiture maskat e NATES, dhe karakteret e zeza ne dializen e tina te smuare, me kombinim e karaktereve te kordinuara me bashkëpuntoret e grupit te tia,paraqet modelin e propagandese se rrejshme serbe dhe mundohet,për të shvlerësua heroin tonë të gjalle zot.Ramush Haredinajt, gazetari I “NINIT” të Beogradit,Flori Bruqi,mundohet të ia humb vlerat e tija politike,duke e paraqitur gjithnjë si një politikan të paaftë dhe ekspresiv,të papërmbajtur dhe të papërshtatshëm në politiken shqiptare! Dhe ase gje për soladariotetin e tina.Kur dihet fare mirë zhvillimi i ngjarjeve politike sa ishte në krye zot,Ramush Haredinaj,dhe poashtu suksesi i tij në politikë u bë pengesë e planeve të Serbisë mbi Kosoven gjegjësisht decentralizimit dhe strukturave paralele,dhe mu për këtë arsye u detyrue të ngriten aktakuzat tashmë të hedhura poshtë dhe të pabaza,vetem e vetem që zot.Ramush Haredinaj të largohet nga skena politike!e Kosovese te i nderpritete vetedija intelektuale e mendimit politike, Mirepo menquria dhe zgjuarsia e tij habiti dhe ndërkombëtarët dhe zot.Ramush Haredinaj,bëri hapin më të menqur në jetën e tij,duke ia zbardhur faqen kombit shqipëtar,u paraqit vullnetarisht në gjykatë,dhe deklaroi se ishte i pafajshëm.dhe poashtu edhe nëse nuk do të ngadhnjente e vërteta në gjygj ai jetën e vet veqse ia pat falur Kosoves dhe popullit të tij,duke i qëndruar anmikut në sfidat më të tmerrshme në historinë e njerzimit!Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna ,Citojë nga faqj e librit“Ramushi nuk është njeri i politikës,” i tha IËPR-së një nga bashkëluftëtarët e tij në vitin 2000, kur Ramush Haradinaj hyri në skenën politike për herë të

parë. “Kur flas me të, mund ta bëj të qesh një minutë, dhe ta

bëjë të më vrasë minutën tjetër. Nuk mund të jesh emotiv në

politikë.” Në fakt, gjatë garës për zgjedhjet komunale në Kosovë

në vitin 2000, temperamenti i Ramush Haradinaj shpesh dilte

jashtë kontrollit. Ramush Haradinaj përfundoi në një përleshje

fizike me ushtarët rusë paqeruajtës në një pikë kontrolli. Disa

muaj më vonë, ai ndërmori një veprim politik të gabuar edhe

më të madh. Pasi disa nga rivalët e tij nga koha e luftës, familja

Musaj, e konfrontuan babanë e tij, duke kërkuar të dinë se ku

ishin familjarët e tyre të zhdukur, Ramush Haradinaj u zemërua

tej mase. Ai dhe disa nga përkrahësit e tij udhëtuan tek shtëpia

e familjes Musa në fshatin Strellc në ora një të mëngjesit, u

ngjitën mureve dhe e konfrontuan familjen. Një shkëmbim zjarri

pasoi në vijim, ku u përdorën edhe granata, dhe Ramush

Haradinaj përfundoi i plagosur.Analiza ime.

Ketu gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi, ka paraqit etiken e problemeve te gjakmarrjeve Familjare shqiptare, sakndalet e kombinuare negative me inatin damatik, praktike dhe taktike e trashiguar, qe nga Aleksander Rankuviqi,1956.

me strukturat e tia secrete serb, kunder nacionalistave shqiptar, dhe akcionete e tia mbi shqiptarte ne kerkim te armve,qe shume shqiptar i bere miq dhe bashkepuntor, te UDB-es,qe u dalloheshihin dhe u shpeblehshin,duke përdore parollen”PERQAJ e SUNDO”…

P.sh.kujtojmë akcionine armve .1956.

Ne Komunen e Deqanit dhe te Pejese me rrethin, qe nga viti 1946-1975.ishte i dalluar Zenel Gervall, e Tafil Zena UDBash, si dhe eshte e njohure konfliki dhe vrasjete Familjeve shqiptare me Familjet shqiptare si dhe verasja e Familjes Gervalla,si fshatar me fshataret per rrethe nga te bemet e Gervallave qe ishin te punësuar ne UDBen serrboskllave ne Objektiven e “Vllaznim-Bashkimit” te Jugosllavis se Titos…

Kujtome, - kur dihet se ne Komunen e Deqanit shqiptaret jan vera per nje qen, per nje gjel, per nje vi te ujit, per hithat e hamamxhikut qe jan dale pas shtepije,e mos te flasim per kerkimin e armëve,ose per “Plaget e vejtera”….dhe ne princip te kesasje moto ne podium jane shume famlije shqipatre te tilla te hasmura, te prishura, te gjakosura dhe nuk shkojne ne mese veti nga inati i tilla dhe Kosova mbeti e tillë…Këtu është kulmi i arrogancës dhe injoracës që mund të i lejohet këtij të paskrupullti , këtij UDB-ashi,këtij gazetar I mediave serbe, Flori Bruqi,i cili dëshiron të paraqet herojtë tanë terrorist,dhunus me njerëz të korruptuar dhe të papërgjegjëshem ndaj popullit!Pra TURP,TURP,qe zoti Ramush Haradinaj,të paraqitet heroi kombëtar,grindavec për qështje familjare,ndonëse e verteta eshte dhe ishte, situata ka qenë krejtësisht për qështje kombëtare! Dihet se Familja e Ramush Haradinjat , nuk hyne ne konflik me shqiptar per problem te vogla, e as per qen, e as per gjel, e as per hitha,por hyne ne konflikt per diçka te madhe,( siçe eshte çeshteja kombetare dhe liria Kosoves,)ose nuk hyjne fare dhe kete e bene civilizimi i vet heroit ton per te i treguar Botes se shqiptari ka nder, ka ndergjegje, ka kultur,ka moral, ka Bese, ka tradite shqiptare….Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna ,Citojë nga faqja e librit“Në vitet që pasuan,stili i jetës së Ramush Haradinaj shkaktonte ngritje të vetullave

në Kosovë. Ai u nda nga partnerja e tij finlandeze, u martua

për së dyti dhe u vendos në një shtëpi luksoze në lagjen Arbëria

në Prishtinë.”Analiza ime.

Prandaj unë Bahtir Isa Hamza,Elshani,si nacionalist,protestoj fuqishëm dhe nuk pranoj paraqitjen e tillë të herojve tanë shqiptarë siq është zot. i nderuar Ramush Haredinaj!

Që ky UDB-ashë Flori Bruqi të fitojë NDER e simpati në opinionin shqiptar,duke përgojuar me emrin e heroit Ramush Haredinaj.Kjo mund të pijë ujë,te ata që nuk e kuptojnë tërësishtë dhelpërinë këtij UDB-ashi.Tragjedinë jetësore të Ramush Haredinajt u mundua ta kthen në letërsi dhe me të gjitha këto karaktere të përbashkëta i mungon qartësia letërare që nuk bën asnjë progres për “guxim shqiptar”,kështu që lexuesi me të drejtë nuk gjen vlerat e duhura e të kërkuara!Kjo paraqet autorin e “25 veprave” të botuara prej vitit 1995-2008.që dëshmon megalamoninë komplekse të semundjes së tij.Edhe një here dëshmohet se kuantiteti nuk përmban kualitet.Kjo do të thotë se edhe librat tjerë kanë të njejten plagjiaturë që nuk paraqesin asnjë vlerë edukativo-shoqërore të artit universal.-II-NDËR PARAGRAFET”COPY-PASTE”

LEXOJMË EDHE PARAGRAFIN PËR EROTIKEN.Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna për EROTIKEN,Citojë nga faqj e libritPsikologjia erotike. Të dhënat e paraqitura, ndonëse me

informacione të shkurta, dhe me materiale orientuese të sferës

erotike, mendoj se nuk do ta justifikonin prezencën e tyre të

qëndronin krahas materialit aq serioz historiko-letraro-shkencor

që është parashtruar në libër me aq kompetencë dhe dinjitet.

Kapitulli i tetë. Çka janë sëmundjet ngjitëse seksuale?

Shkrimi është një literaturë shkencore–popullore mjaft e

nevojshme, shumë e rekomandueshme dhe më se e domosdoshme

për t’u njohur nga të gjithë, për të pasur dijeni për

sëmundjet seksualisht ngjitëse, për t’u ruajtur, për t’u mbrojtur

dhe më në fund edhe për t’u mjekuar. Materiali është mjaft

orientues, i asimilueshëm, i kuptueshëm, por ka nevojë edhe

për plotësime.

Dr. NAMIK M. SHEHU,

Sekretari shkencor i Akademisë, Nju-JorkAnaliza ime.

Ky është mendimi i “recenzuesit”Namik Shehut i cili poashtu dëshmon se gazetarit të “NINIT” e “DUGA” te Beogradit,Flori Bruqit i “mungon”shumë çka,për t’u u radhitur në radhën e njerzimit, në radhën e shqiptarve, në radahën e shkrimtarëve!Natyrisht si nenshtrues i tij,që nuk e dia arsyen ai indirekt u bë vegël e UDB-ashit,Flori Bruqit,duke ulur autoritetin e tij qe të tjerët e kanë besuar!

Me këtë taktikë të vjetër,gazetari I tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi, gëlltiti nën hijen e tij të zezë edhe një akademik,Dr.Namik Shehun,gjë që është për të ardhur keq ESHTE APSORD. Medet O Medet.Shtrohet pyetja : A do të ia lejonte vetes një njeri i menqur këtë veprim ?Me këtë Flori Bruqi,jo vetem që njollos figurat kombëtare dhe letrare por edhe mundohet që në rininë shqiptare,të krijojë përzirje të ndjenjave të pastërta e të shejta patriotike për kombin dhe atdheun me ndjenja seksuale,duke i radhitur cik cka e grupe grupe,së bashku në një liber! GJE QE ESHTE APSURD.

Me këto paragraf,ky liber jo vetem që nuk përmban seriozitetin e domosdoshem,duke iu referuar emrave të çmuar të historis,politikes dhe letërsisë shqiptare që përmban në te,por i sjell neveri lexuesit,duke radhitur tema të cilat nuk i përkasin njëra –tjetres,në mënyrë CIKCAK që lexuesi të fokusohet për të arspiruar diçka që do të i kthehej si shperblese e kohes së humbur për të lexuar!Me këtë jo vetem që dëmton letersinë edukaten dhe arsimin shqip,por prezenca e ketij libri në sirtarët e bibliotekave,ULË NDERIN E LIRISË SE KOSOVËS,humb interesimin e lexuesve për librin shqip ,që tani edhe ashtu është i brishtë,për shkaqet që veq dihen!

Prandaj zemerthyer përcjelli këto zhvillime në letërsinë,edukaten dhe arsimin shqiptar,sepse tani duhet të kërkohet kualitet i cilesuar në nivel kombetar e ndërkombëtar,që të shtohet dashuria për librin, edukim,për kulturen trashigim,për fjalen e shkruar te lexuaesi i cili duhet të çmohet i shejtë,me qëllim të zhvillimit të kultures e artit SHQIPTAR!

Me këtë lexuesi mund të njeh përvojen e UDB-ashit që në mënyre sistematike dhe largëpamëse,në këtë rast sulmon dhe mundohet të shkatërron rininë shqiptare,duke përzier heroizmin me erotikë,dy gjë ekstrem të kundërta!cikcka e grupe grupe.Ndërsa për habine më të madhe që e kam shprehur edhe më parë në shkrimet e mia,del se

Eshtë për të ardhur keq,ESHTE APSURD përzierja e Namik Shehut, me Flori Bruqin,dhe kjo dëshmon edhe një herë,se sa shumë duhet të punohet që shqiptarët të kuptojnë rolin,detyrat dhe obligimet e tyre, për të kontribuar drejtë në qështjen tonë kombëtare,ende të brishte!Çuditerisht,z,Namik Shehu,po të kishte hulumtuar informacione për klientin e tij,Flori Bruqin do të e kuptonte lojen e tij,por për të shkuar edhe me larg,z.Namik Shehu vjen enkas nga USA,në promovim të librit “Guxim shqiptar” që më shumë i shkon të titulohet”Turpi shqiptarë”.Përzirja e z.Namik Shehu me Flori Bruqin përaqitur në këtë liber,dëshmon karakterin e tij prje hajduti,PALIGJATOR I PASUKSESSHEM qe u pa ne sallen e zbrazur duke pushuar karrigat pa presence te media Kosovare,gje qe dhe edhe një herë dekurajon shkrimtaret,analistet,kritiket letrar,mjekët,luftëtarët ,reporterët meritor gjate luftes se UÇK-s për lirinë e Kosoves,sepse gazetari I tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi,I njohur UDB-ash,paraqitet ekspert (kriminal)i të gjitha këtyre profileve!-III-

BIOGRAFIT E KOPJUARA, TE METODËS”COPY/PASTE”

PLOTËSIM I MOZAIKUT TË PLANIFIKUAR NE SHËRBIM TË ARMIKUT

Faqe 271-335

Me pase gazetari i tanjugut te Beogradit Flori Bruqi,shkruna për shkrimtaret e Kosovese, Biografite e kopjuara “KUSH ESHTE KUSH” metodë “copy-paste”,Citojë nga faqj e librit.MADE IN COPY

“Kushe shte Rifat Kukaj,”

“Kushe eshte Mehmete Kajtzai,”

“Kushe eshte Gani Xhafolli,”

“Kuhse eshte Nehat Hoxha,”

“Kushe eshte Koseta Zylo,”

“Kushe eshte Kolec Traboini”,Analiza ime.

Keto jan konseguenca negative.Forma “copy-paste”e UDB-ashit që është zhvilluar në sistemin komunist,paraqet ekspriencen e tij të, të spiunit që fut hundët aty ku nuk i takon fare,dhe kjo sëmundje e tij fatale, u jep plagë lirise se Kosoves,trupit të këtyre emrave,

kultures kombetare gjë që letërsia nuk duron forma “copy-paste”për të senzibilizuar se “kush është kush”,prandaj mekanizmi “copy-paste”është absurditet dhe goditje e turpshme e personazheve!Me këtë metodë “copy-paste” me futjen e emrave të njohur të letërsisë,emra të cilet gëzojnë vend të merituar dhe rrespekt në artin e fjales së shkruar beri persekutimin ndaj tyre,te disa edhe për së vdekur(Rifat Kukaj,Mehmet Kajtazi),të cilet nuk besoj se do të kishin lejuar paraqitjen e veprimtarive të tyre rreshtuar në grup,me temat joserioze e joprofesionale dhe amorale,që i paraqiti gazetari i tanjugut te Beogradit,Flori Bruqi!!!!

Jam i bindur se edhe personazhet e tjera(Kolec Traboini,Kozeta Zylo, Gani Xhafolli,Nehat Hoxha,Abdullah Konushevci, ) të paraqitur në grup, në këtë liber janë të lenduar shpirtnisht dhe kombëtarisht dhe nuk janë të kënaqur,me synimin e gazetarit të “NINIT” e “DUGA” të Beogradit,mirepo ata e dijne arsyen e “miresjelljes” së tyre karshi UDB-ashit Flori Bruqi I cili ne kohen e tia rinore ka jetua mbi Dhjetë vjet ne Beogrda ne Serrbi me te gjitha kushtet e jetes LUX…..
DEZINFORMATAT,GENJESHTRAT TRETEN POR NUK TRETEN NË ESHTRA ...

April 18, 2007, 05:47:19 AM »Besnik Kastrati.Prof.Zhvillimi i sëmundjes së Floriut- origjina e kohës së kaluar!!!

-Pse shqiptarët e Kosovës u betuan për “Vllaznim Bashkim“, bashkejetes e përbashkët me serbët.

-Pse shumë shqiptar të Kosovës,edhe me dokumenta u bën bashkepuntorë të “UDB-ese“,dhe në lidhjen qarkore.

-Cilet ishin miqt e Alaksandër Rankoviqit,dhe Fshaterët e tij.

- Pse shumë politikaj shqiptar të Kosovës i patën grate serbe.

- A e donte Tito Kosovën Republikë?

- Cili ishte qëllimi i Librit të Kaltër serb?

- Si u bënë dhe çka sollën demonstratat e vitit 1981?

- Pse Flori Bruqi,nuk i pranon fajet e gabimet, qe i ka shërbye besimit të Titos, duke qenë bashkepuntor i "UDB-es"1975/1981/1990/1999.

- Kush janë tradhtarët e kush të frikësuarit e politikës kosovare të viteve pas demonstratave të 81-shit?

- Pse Flori Bruqi,Alban Gervalla, bëjn vazhdimisht Dezinformata dhe vazhdojnë propagandën e rrejshme me sharje dhe shpifje, për destabilizim dhe kundër shume njerezve te pafajshëm si zotit Bahtir Hamza,Sali Bashota,Zekerja Cana, Enver Hasani B.Matoshi,Krenar Gashi,Engjull Shehu e shumë të tjerë.....

- Pse bashkimi i Kosovës dhe Shqipërisë në një shtet do të dëmtonte interesin kombëtar shqiptar?Zhvillimi i sëmundjes,-origjin e kohës së kaluar.!!!

Euforia momentale e cila të drodhi si korent i kohes së skandalizuar, te shkaterroi ty sepse te humbi perjete dashurine dhe njerezine, NDERIN, moralin kombetar. Fytyra jote krim e shkaut,sa arsye mund te gjeje njeriu brenda pak sekondash per t'u veteçmendur.

Tendenca të harrosh një gjë që e ke përjetuar, sidomos kur është fjala për diçka të pakëndshmë është provë iracionale për t'ju shmangur mundësisë së konfrontimit me të pakëndshmen.

Personaliteti i njeriut ndërtohet pikërisht përmes këtyre përovojave, të cilat nuk duhet harruar por duhet përpunuar në atë mënyrë që ato të fitojnë vlerë PËRVOJE, e cila ka karakter mësimor në procesin zhvillimor të karakterit¨(personalitetit) të njeriut, kualiteti vendimtar i të cilit do të ishta aftësia e eksternalizimit (rrëfimit të përvojave të pakëndshme të tjerëve) të gabimeve jetësore. (Flori,Alban,ju harruat

qe ishit bashkëpuntor te “UDB-ese”I keni paralizuare shqiptaret nacionalista.)Për këtë harresa e gjërave të perjetuara ka domethënien e ikjes në neurozë, e cila herë do kur do do të eruptojë në formë të symptomebe neurovegjetative, të cilat nuk kan spjegim organik dhe dialektik. Meqë më vonë shumë gjëra mbulohen nga harresa, do të jetë më vështirë të gjejmë shkakun e paraqitjes së simptomeve të lartëpërmendura.

Depresionet shpesh janë shkaqe të veprimeve:Stuhi te fuqishme,!

suicide (suicid = vetëvrasje). Rreziku suicid mund

të dallohet me kohë dhe të rrezikuarit nga suicidi

duhet sa më shpejt që mundet të shkoni në

trajtim mjekësor.

Pasojat e sëmundjes!!!

Inati ndaj penisit është inati më i madh që mund të kaplojë,ne gjendjen impotente,Kjo do të vazhdojnë derisa të rritet aftësia e tij ejakuluese, se edhe Penisi është një pjesë apendikulare e njeriut, i cili me hallin e tij dëshiron të mos jetë destruktiv por edhe mos të amputohet dhe viktimizohet për shkak të një vrime....

-Flori Bruqit ,I eshtë rrudhur truri dhe nuk gjen forcë të interpretojë fenomenet shoqërore që ndodhin rreth nesh dhe fiton në normalitet.

Është në të njejtën pozitë si femra që mban metrin në dorën dhe ka harruar gishtin e saj në mollëzën e Klitorisit (mollëza feminine e Adamit) dhe bërtet „UNË JAMË VIRGJËR“.

Pra Flori Bruqi tani ështëHipokriti apo Hipokrati( FLORI BRUQI)Dikush i përzien keto dy koncepte. Fatalizëm…edhe më i madh kur merret me gjërat për të cilat nuk është i profesionalizuar por i vjedh nga gazetat bulevardeske dhe mendon se brënda natës u bë psikiatër apo mjek. (“Dr”.Alban Gervalla).E po te ishte aq lehte t'i demisionosh njerëzit nuk do kishim ndeshur këtë mosmarrëveshje primitive konceptuale. Shumëkush prej nesh mendon se është i autorizuar për gjithcka. Guxim i tepruar.

diagnostifikimi: shizofreni

therapy: dhjetë miligram Haloperdiol dhe dhjet miligram Valium.MANY PEOPLE ARE LONELY BECAUSE THEY BUILD WALLS INSTEAD OF BRIDGES.

Pra siq po e shihni edhe vet

Flori Bruqi,eshte një gënjeshtar i pamatur,një dyftyrësh i ndyrë,

Flori Bruqi,Alban Gervalla,“njërëz” të amoralitetit të veprimit kriminal,dhe kjo bindje forcohet edhe me faktet në vijim….

Rektori Enver Hasani,

Prof.dr. Isuf Dedushaj F.Mjekësisë

Prof.dr. Selvete Krasniqi

Prof.dr.Muhamet Bicaj

Komandant Shaban Avdimetaj

Isuf Haklaj si dhe bashkfshatarët nga fshati Strellc askush nga këta nuk kane njoftë as nuk njohin Ramadan Avdimetajn!

Lirie Domi nga Gjakova,eshte e veja e martirit Bashkim Domi,nga Gjakova,

Lirie Domi nga Prishtina është mjeke në QKUK,kolege e Alban Gervallës,E Alban Gervalla, e perdor emrin e saj.

Albana Bytyqi,nuk ekziston

Albana Ferati,nuk ekziston

Albana Kryeziu,nuk ekziston

Shpetim Shabanaj,nuk ekzistonAlbana Ferati,Albana Bytyqi,Albana Kryeziu(kjo eshte genjeshtra me qesherake qe mundet me e krijue vetem mendja e sëmuar e Froriut,sepse i ka vendose me nje adrese te njejte,ndersa ka krijue personalitete te ndryshme,te gjitha keto jane te krijuara per te njollose te tjeret dhe per te lavderuar vetveten!Ju lutem kjo nuk eshte loje,por eshte nje semundje serioze e ketij te mjeri!Dëshiroj ti përshëndes të gjithë ata që kuptojne dhembjen shpirtërore dhe vuajtjet e atyre si të sëmuarë psiqik, që në mënyrë koshiente apo subkoshiente janë të margjinalizuar dhe stigmatizuar nga kjo sëmundje (çrregulim) të rëndë shpirtërore.Ja pasojat qe ka shkaktuar Flori!I ka akuzuar dhe njollose dhjetra persona me te njejtin tekst, ka perdore fjale te shemtuara duke njollose institucione dhe udheheqes te Kosoves, dhe shume Web faqe,ka perdore grada te formacioneve ilegale te ndryshme,qe nuk guxojne te permenden ne kete kohe , te frikesojë njerezit e te mos e zbulojne semundjen e tj …e keta janaë disa :Zanun Qelaj

Bahtir Hamza,

Sali Bashota,

B.Matoshi,

Krenar Gashi,

Engjull Shehu,

Kastrati999,dhe shume faqe virtuale ne rrjetin e internetit qe jane te njohura per lexuesit!

Te gjithe keta sipas Floriut,shajnë AKSH-n,UÇK-n,FBKSH-n, Deshmoret,Ramush Haredinajn,Gervallajt,etj…Prandaj jam i bindur se semundja e tij ka pasoja!

Ju lutem keni durim dhe lexoni me vëmendje deri ne fund!Disa persona të akuzuar pa kurrfare baze,sacrifice e imagjinatës së sëmuare të Flori Bruqit!MË SHUMË VLEN NJË KOKË DASHI SESA NJË KOKË UDBASHI!!
Kadri ManiShpifaraku Flori Bruqi, spiunëllëqet e veta tenton të m’i mvesh mua!

Dhe për turpin e tij, këtë vijon ta bëjë edhe pas botimit të letrës së tij të turpit kur i dejrohet kryetarit të komunos së Deçanit dhe mburet se është në linjën e Titos dhe bashkëpunëtor i organeve të sigurimit jugosllav!!

Prej kuj dhe kur qenkam “frikuar” o spiun i flliqur!?!

Të nderuar qytetarë të Isniqit, distancohuni nga kjo krijesë mjerane që doli nga ai fshat i madh e me tradita atdhetare?

Dindushmanin Flori Bruqin nuk e brengos korrupsioni as pallatet e dyshimta pa leje, por “e paska hallin” te kasollja ime!?!

Pakurrizori Flori Bruqi sa merr në mbrojtje bashkëpunëtorët e vet rankoviqistë, sa merr në mbrojtje bashkëpunëtirët e vet enveristë, sa thotë se nuk është enverist, por iu bashkangjit atre, se do ta shkruaj një libër për neveristët!?!

Për skllopin e qenit “personalitete” na qenkëshin Qosët-Kaloshët-Milloshët... por jo Shkrimtarët e Veriut, Gjergj Kastrioti, shnjtëresha dhe Nobelistja për Paqe Nëna Terezë... Po ju, o llapaqena, kë quani “kurva” në faqet tuaja të pista!?! Ku do të gjeni azil, or ju rezilë, kur në faqet tuaja të flliqta qauni “këlyshët katolikë”- një komunitet!?! Po ju e keni gëlltitur turpin me bukë kur e komprometoni edhe fenë myslimane duke e quajtur veten “myslimanë”!!! Ani edhe ai hoxha nga Sllanina!?! Or të shitur, të përshitur e të përçitur me armiqtë e Shqipërisë etnike!!!

Famije Bruqi, distancohuni dhe leçitne bastardin e familjes tuaj që për çdo ditë po ju turpëron faqe botës, ndryshe familjarisht do të jeni të turpëruar për bashkëpunim me pushtusin.

Familja ime- Mani, do të jetë krenare me mua përjetë, familja jote- Bruqi, do të jetë e përbuuzur nga atdhetadashëti për jetë të jetëve.

Të mbyllet agjencia agjenturore FLORI-PRESS, ngase është helmuese për mjedisin tonë.

Turp e ndot sot e mot.FLORI HORI SHPIFËS MANIPULUES ME STUDENT
NEZIR MYRTAFLORI HORI NGËRDHUZET SI QENI EDHE NË E-MAIL PRIVAT - AI ËSHTË VËRTET QEN INTERNETI TOK ME ATA QË I MANIPULON SA TA KUPTOJNË KUSH ËSHTË FLLIQËSIRA FLORI!

***********shiko mirë ti flori hori,ti nuk mund të jeshë në asnjë aspekt rival imi, se nuk ke kaçik në asnjë mënyrë

ti veç e përcielle të njejtin shkrim-shkërdhim tëndin qe 6 vite si zagari internetit

e mos mendo se me bën diç mua, vetëm deshta ta shpoj trurin me fakte, ashtu sikur tjerët

Hamza e Besnik Kastrati - edhe po të them burrërisht se UNË NUK JAM BESNIK KASTRATI

e pse ai të shkerdhen ty - ti e din çka ke me atë burrë!Ti demantoji faktet që t'i kanë qitë horllaqet përledinë, atje shko e në mujs ta pastrosh vetveten

e do të përgjegjesh për manipulime me grupe studentesh, që nuk t'i dinë ty pisllyqet tuaja - e vie një ditë kur do ta marresh vesh çka ke bërë dhe të japesh llogari për shpifje!1. Kush është Momo Radoniqi, me fakte të gjalla (që do të japesh llogari ti)?2. Kush është plagiatori IKJE NGA VDEKJA, Din Mehmeti (1983) apo ti (1996)3. Unë nuk jam as ishja as Momo Radoniqi, as Besnik KASTRATI, AS AUTORI I DISA SHKRIM-SHKERDHIMEVE NË DUGA, NIN ETJ, ku të quajnë tradhtor - ti siellesh e furesh në lak tënd, se nuk din ti gjatë! Tash a je ti vet Flori Bruqi, në aktin-dokument drejtuar në Deçan, a janë ato fakte reale?4. Qysh mundesh me shpifë, se unë paskam inskenua lista të zeza në internet e shtyp për ty me emer tend - kur kurrë nuk e kam bërë një gjë të tillë për askend!?5. Qysh lejon vetveten të shkoshë kaq thellë në humnera, vetem pse të thash në fillim se je plagiator i titullit të Din Mehmetit IKJE NGA VDEKJA ? Po ti a kujton se të shkon kungulli mbi ujë prore a?Me këto gjeste, spijunime, shpifje ty nuk të konsideroj as shqiptar, por ndoshta ashtu siç të thonë me shkrime (i biri i dushan ristiqit), se një shqiptar, nuk vepron si ti!!! Atë poezi për titon e shkrova në moshë fëminore JR 1968, nxënës Fillorje dhe atë e botoi i ndrituri ESAD MEKULI, pishtari poetik kosovar! 1968!!!Gjegjju këtyre pyetjeve e do të vie dita kur do të japesh llogari!!! E mos rri horr shpifës!

5.mars.08.Nezir Myrta (origjinal)